Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Tecrübeli annişler bana yeni evham yüklendi. Birkaç gündür bebeğin hareketlerini aşağıda hissediyorum göbek deliğimin 8 parmak civarı aşağısında rahim bölgesinde. Orada hissedince hemen idrara sıkışıyorum. Bir de merdiven inerken orada doluluk hissediyorum sanki bebeği oralara çarpıyormuşum gibi. Bunu yaşayan oluyor mu?
Canım benim bebeklerden biri hep aşağıda . Vajinamın o alt dudaklar bile ağrıyor .ayaklarımı büküp karnıma çekemiyorum bile hemen harekette geri açıyorum. Bir sıkıntı yoktur inşallah bariz bir ağrı vs eşlik etmiyorsa. Benim bağırsaklar bile fena yani gaz olur ağrı, kabız olurum ağrı .Hareketleri hissediyorsan bir sorun yoktur diye düşünüyorum .

Herkes bebeğin hareketlerini hissetmeye başlamış da bir ben kaldım gibi hissediyorum, mide bulantıları da durunca endişe sardı. Doktor randevumuza da vakit var daha, aile hekimliklerinde ultrason oluyor mudur acaba? Aradım ama ulaşamadım.

Bebeğin hareketlerini nasıl hissediyorsunuz? Bazen sancı oluyordu bende ama bebek mi gaz mı bilemiyordum, şimdi o da olmuyor kaç gündür. Başka da bir şey hissedemedim şimdilik.

Herkes bebeğin hareketlerini hissetmeye başlamış da bir ben kaldım gibi hissediyorum, mide bulantıları da durunca endişe sardı. Doktor randevumuza da vakit var daha, aile hekimliklerinde ultrason oluyor mudur acaba? Aradım ama ulaşamadım.

Bebeğin hareketlerini nasıl hissediyorsunuz? Bazen sancı oluyordu bende ama bebek mi gaz mı bilemiyordum, şimdi o da olmuyor kaç gündür. Başka da bir şey hissedemedim şimdilik.
Ultrasona n yok ama kalbini dinleyebiliyorlar stetoskopla bı git kafan rahat etsin, bende yirmide hissetmeye başladım net çok aralıklı, sonradan guclenmeye başladı stres yapma aklına kötü şey getirme hemen❣️

Canımm günaydın. Güzel haberlerle gel inşallah iyi haberlerini bekliyoruz 🥰❤️ birbirimize bol bol dualar edelim arka arkaya detaylıya gireceğiz artık Rabbim hepimize hayırlı güzel haberler almayı nasip etsin de sağlıkla alalım kucağımıza evlatlarımızı 🥰
Selam kızlar ,
6. Aya girdik bi çoğumuz bugün ben tam 22. Haftadayım 6. Ay başladı artık benim için 😍🧿 . Hamileliğin başlarında bugünleri görebilmek hayal gibi geliyordu. Ne evhamlar, endişeler, huzursuzluklar yaşamışız boş yere diyorum şimdi 🤓. Gerçi hala bitmiş değil değişerek devam ediyor ama gereksiiz endişelenmemeyi öğrenmişizdir artık diye düşünüyorum. 🥲
Yeni hamileler ve içinde ki evhamı bir türlü susturamayan anne adayları için yazmak istedim. Zaman su gibi akıp gidiyor sizler de benim gibi bi gün durup ne çabuk geçti bu 6 ay - 9 ay diyecek ve o günleri belki hatırlayamayacaksınız bile 🥲.

Çok şükür bugünlerimize ve allah herkese bebeklerine sağlıkla mutlulukla kavuşmayı nasip etsin.🧿🙏🥰
Çok şükür bin şükür kuzum. Rabbim isteyen hiç bir anne babanın kucağını boş birakmasin inşallah ❤️ 🤲 annelik demek endişe demek doğmadan önce ayrı doğduktan sonra ayrı. Onlar sağlıklı olsunlar da hep endiseler gelir geçer 🤲 🥰 ❤️

Canım başta pıt pıt vurur gibi sürtünür gibi oluyor. Doktorlar genelde 20.ve sonrasındaki haftalarda hissedilir diyorlar ama kişiden kişiye değişiyor. Zayıf ve kilolu olmak bile çok farkettirebiliyor diyor doktor. Sen zayıfsın demişti bana bebek hemen ele geliyor dışarıdan dokununca bile hissediliyor demişti 17. Haftada hissetmiştim.ilkinde.. bu sefer daha da erken hissettim. Sen endişelenme bence belki de hissediyorsun da henüz anlayamadın. Belki de bundan sonra hissedeceksin. Kontrollerinde hep iyiyse sakin ol kuzum. Belki plesanta da araya girmiş olabilir bak kaç kisinin başına geldi burada ❤️ sakin ol dua et iyidir minik Allah'ın izniyle 😍

Benim ikinci gebeliğim olduğu için baya hissediyorum denk gelse dışardan da görünür muhtemelen. Ama ilk gebeliğimde 19 haftalıkken hafif hafif hissetmeye başlamıştım, ilk gebeliğinizse yakın zamanda hissedersiniz bence. Hissetmezseniz doktor randevunuza daha varsa bir doktora gidebilirsin o stresi iyi bilirim, en azından rahatlarsın..
ben dün sağlık ocağına gittim ultrason değil de doppler ile kalp atışını dinledik, bu bir rutin uygulama olduğu için bence ellerinde cihaz vardır

Günaydın hanımlar.dun 20+2 de detaylı randevumuz vardi perinatoloji de gittik çok şükür bi sıkıntı yoktu. Ense kalınlığı 6 nin üstü sikintiliymiş bizimki 5.9 ölçüldü o bizi biraz üzdü daha önce benzer birşeyle karsilasaniniz oldumu.ikinci,üçüncü gebelikleri olan annişlerim yardımcı olursanız sevinirim..

İdrar yolu enfeksiyonu da neymiş arkadaş geçmek bilmiyor artık wincef diye antibiyotik başlıyorum 5 gün kullanmalı. Tek kullanımlık saşe kullanmıştım 1 ay önce geçmedi demek onunla. Umarım bebişe zararı yoktur of her gün bir yeni evham yemin ederim.

Eklentiler

• nnnnnn.jpg
    nnnnnn.jpg
    70,8 KB · Görüntüleme: 5
Günaydın hanımlar.dun 20+2 de detaylı randevumuz vardi perinatoloji de gittik çok şükür bi sıkıntı yoktu. Ense kalınlığı 6 nin üstü sikintiliymiş bizimki 5.9 ölçüldü o bizi biraz üzdü daha önce benzer birşeyle karsilasaniniz oldumu.ikinci,üçüncü gebelikleri olan annişlerim yardımcı olursanız sevinirim..
Canim doktorun ne söyledi bu duruma peki sinirin alti normal demek degil mi

Ense kalınlığı için geç değil mi, ben sadece belirli haftalarda bakılıyor diye biliyorum.
Down sendromu için detaylı ultrasonda kalp ile ilgili bir duruma da bakılıyor. Belirtmediğine göre kalpte bir sıkıntı yok, ben olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Önceki gebeliğimde perinatologumuz bunu bize ayrıntılı izah etmişti ama tam hatırlayamadım şimdi

Canim doktorun ne söyledi bu duruma peki sinirin alti normal demek degil mi
Canım dedi ki ben anormal bişey görmedim.kalbi beyni diğer tüm organlari, uzuvlari, kan akımı herşey normal sadece sınır 6 ve üstü bebeginki 5.9 . Sen bir ay sonra kontrole gel tekrar bakalım dedi.oyle yani

Ense kalınlığı için geç değil mi, ben sadece belirli haftalarda bakılıyor diye biliyorum.
Down sendromu için detaylı ultrasonda kalp ile ilgili bir duruma da bakılıyor. Belirtmediğine göre kalpte bir sıkıntı yok, ben olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Önceki gebeliğimde perinatologumuz bunu bize ayrıntılı izah etmişti ama tam hatırlayamadım şimdi
Evet canım normalde 12. Haftalarda bakılıyor.19-22. hafta arasında da bakılıyor işte üst sınırı 6ve üstü dedi benimki 5.9 oda normal yani sonuçta 6 nin altı ama insan bi tedirgin olmuyor değil bide bir ay sonra da kontrole çağırdı tekrar bakalım diye ondan size de soriyim dedim.

Cam sakuraci arkadaslarim bı kere daha sizin için netlestirdim detaylı yazmıyor ama bakıyorlar, tekrar sordum bakıyor musun kesin diye, doktor "bakiyorz yoğunluktan öyle yazıyor ama dün akşama kadar detaylı baktım çok yorucu bugün daha az şükür" falan dedi, yani detayli bakilmamaktir yazıyor ama bakıyorlar problem yok yirmi dk sürdü pozisyonu güzel dedi hareketliydi ugrasmadik yani 😊

Back