• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben de sofra görünce heycanlanıyor su,çay içerken ağzımıza bakıyor 😁yakalasa götürecek 😁 yoğurt, elma , patates , bugün az salatalık verdim . 3 gün kuralına uymaya çalışıyorum.
Benim bir problemim var biberondan emmiyor 😭 dün aptamil aldım denemek için (not: geceleri son 3 gündür 1 saate bir uyanıp emince pert oldum içerse vereyim dedim, anne memesine benzeyen biberon aldım ,normalinden içmeyince ) allahım emmiyor biberonu beceremiyor eveliyor geveliyor. Bebeyi açıyorum çukcuk emiyor. Süt sağdım mamayı emmedi diye onu verdim biraz önce uyumadan onuda beceremedi 2 sefer boğazına kaçar gibi oldu.
Neden biberona uğraşıyorum.çünkü uyumadan önce emer kucakta gexerek uyur. Temmmuzda bakıcıya bırakmadan toparlamaya çalışıyorum. Uyku sıklığıyla beni bulması imkansız. Ne yapsam . Su biberonu alıştırma ondan biraz su içti. Sütü ona mı koysam dedim . biberonu ben mi beceremedim .
Oğlumda geç başlamıştım ek gıdaya. 7. 8. Ayda çünkü o sağdığım sütü biberondan içiyordu kilo alımı azalınca başlamıştım. dondurucudan çıkarsak bile içiyordu anne sütünü..
Gece dönüyor yüz üstü kafa yanda biraz uyuyor sonra kafayı gömüp dönemeyince ağlıyor ,ağlayınca emmek istiyor .düzeltiyorum fırt yine dönüyor..
Bu hafta kabak havuç deneyeceğim. Tabı bunlar 1 kaç mama kaşığı kadar oluyor çok bir yedirme yapmıyorum.
Emziriyorum biz sofradayken ona da uygun olan verdiklerimden azıcık hazırlayıp tattırıyorum.
Şimdi bu devam sütlerinden kaçık maması gibi biraz daha yoğun yapsam içine az zeytin yağı koysam ( mama kabız kaparmı ki diye korkuyorum) kaşıkla yermi ki ? Biberon almazsa .. 🤯🤪
kafam çok karışık bir de 2. Çocuk benimki si .
Ama hiç abisine benzemiyor 😂 kafam kadar evimde karışık panikliyorum biraz bırakacağım için .
Ben de bebek maması yap artık gece seninki büyümüş dicektim ama başlamışsın sanırım o mıhallebiler gece güzel uyutuyomş kaşk kaşık ver onunla yavaş yavaş boşver biberonu zaten benimki de başta çok seviyodu biberonu şimdi unuttu yarın dışarı çıkıcam eşim bakıcak süt sağıp bırakıcam bakalım napcaklar artık içmezse getirir emziririm en olmadı

Biberona alistiya benimki daha dogrusu alistirildi, superzeka kvdem tarafindan.. Ben rahat etcekmisim, oyle oyle cocuk sakir sukur emerken mamaya alisti.. sadece uykuda emiyor. Oyle olunca sutum hic yetmiyor mama veriyorum. Biberonu birakirsa memeyi daha cok emer de sutum artar diye dusunuyorum.. tabi bu kadar asab bozucu olayla nasil olsun.. evet biz yurtdisindayiz. Hep gelirler ama ilk kez boyle suyunu cikarttilar. Kvde zaten onlarim tarafinda nolurki fln garip bir psikolojide. Ben belli ettim istemedigimi, bu sekilde nasil olur dedim. Yani soylenebilecek en en kibar sekilde soyledim. Haklisin tabi ama onlar da heves etmis simdi napalim fln diyo. Gercekten arkadasim benim esimin ailesi anlatilmaz yasanir. Maskeli Bali, herkes disardan cook dusunceli, cook haddini bilir havalarinda ama gercekler sessizin agzina et istedigini al.. Esim onlarin arasinda gercekten pirlanta gibi cikmis..biz hep kactik onlardan cehennemin dibine geldik kurtulamadik arsizliktan. Nereye gitsek gelmezler diye dusunuyorum. Belki Saudi Arabistan fln...
Yok ya kıta da değiştirsen kaynana teröründen kurtulamıyorsun 🤦‍♀️ sende gidip eltinde kal , biliyorum sen ne gitmek ne kalmak istersin ama anlasın aynı dilden konuşmak lazım demekki 😁 ya ben odamdan çıkmam heralde ne haliniz varsa görün derdim 😂

Biberona alistiya benimki daha dogrusu alistirildi, superzeka kvdem tarafindan.. Ben rahat etcekmisim, oyle oyle cocuk sakir sukur emerken mamaya alisti.. sadece uykuda emiyor. Oyle olunca sutum hic yetmiyor mama veriyorum. Biberonu birakirsa memeyi daha cok emer de sutum artar diye dusunuyorum.. tabi bu kadar asab bozucu olayla nasil olsun.. evet biz yurtdisindayiz. Hep gelirler ama ilk kez boyle suyunu cikarttilar. Kvde zaten onlarim tarafinda nolurki fln garip bir psikolojide. Ben belli ettim istemedigimi, bu sekilde nasil olur dedim. Yani soylenebilecek en en kibar sekilde soyledim. Haklisin tabi ama onlar da heves etmis simdi napalim fln diyo. Gercekten arkadasim benim esimin ailesi anlatilmaz yasanir. Maskeli Bali, herkes disardan cook dusunceli, cook haddini bilir havalarinda ama gercekler sessizin agzina et istedigini al.. Esim onlarin arasinda gercekten pirlanta gibi cikmis..biz hep kactik onlardan cehennemin dibine geldik kurtulamadik arsizliktan. Nereye gitsek gelmezler diye dusunuyorum. Belki Saudi Arabistan fln...
Bazı insanlar bayılıyo bana hizmet edilsin diye assla kalamam ben başka yerde tuvalete bile gitemiyom ya millet nasıl çöküyo bir de ben kapalıyım açıkcası çok da belli ediyom istemediğimi çok zor sürekli kafada yemeniyle dolaşmak hele bir de emziriyon aaaaa daral geldi bana seni düşündünçe memen açıkta cort cort çıkarıp emzircen sen belki 🤣biz de ankaradan muğlaya taşındık allahım tüm yaz gelmek isteyen isteyene akrabalardan en son annem dedi ki çok sıcak misafir ağırlayamıyoruz ksr bkm dedi kimseyi kabul etmedi yoksa ağzımıza sıçılcaktı ya mutfaktan çıkamıyosun zaten sıcak klimalı odayı da onlara veriyosun falan ayyy kabustu resmen

Bazı insanlar bayılıyo bana hizmet edilsin diye assla kalamam ben başka yerde tuvalete bile gitemiyom ya millet nasıl çöküyo bir de ben kapalıyım açıkcası çok da belli ediyom istemediğimi çok zor sürekli kafada yemeniyle dolaşmak hele bir de emziriyon aaaaa daral geldi bana seni düşündünçe memen açıkta cort cort çıkarıp emzircen sen belki 🤣biz de ankaradan muğlaya taşındık allahım tüm yaz gelmek isteyen isteyene akrabalardan en son annem dedi ki çok sıcak misafir ağırlayamıyoruz ksr bkm dedi kimseyi kabul etmedi yoksa ağzımıza sıçılcaktı ya mutfaktan çıkamıyosun zaten sıcak klimalı odayı da onlara veriyosun falan ayyy kabustu resmen
Benim kvdemde öyle, biz aynı yerde yaşadığımız için gelip kalmaz hiç ama eltim istanvulda ona gidince en az bir hafta kalır, yanında teyzeyide götürür, evi kuruturlar bak o derece, ne varsa pişirirler, eltimde tuzu bile bitirmişler, kız odasında ağlıyordu en son 😂

Iste uzun suredir ben bu sacmaliklqrla ugrasiyorum. Yazmayayim dedim en sonunda patladim. Suratlarini gormek, seslerini duymak istemiyorum. Arinamiyoruz ne yaparsak yapalim. Ama bu sondu, gafil avlandik ama bu sondu. Istediklerini dusunsunler hatta kussunler asla kabul etmeyecegim defolsunlar

Bızde de tam tersı kv gelip bızde kalmazlar ama bıze o kadar ısrar ederler kı 7 dk mesafe evlerımız ve bız sureklı orda kalıyoruz kv kp canı sıkılmasın dıye sagolsunlar cok harıka ınsnlar ama herkesın kendı duzenı var ev gıbısı yok evimde olsa postu devırııyorum canım ustemezse ama orda oyle olmuyor. Aynı sehırdeyken kalmaktan nefret ediyorum

Ben dogum yapan gelınımıze oturmaya bılengıtmek ıstmıyorum rahat edemez belkı rahatca emzıremez cocuk uyuyunca o da uyur belkı dıye, bu mıllettekı pişkinliği anlamak zor yardım edeceklerse ne ala ama 3 ay tatıl nedır yaa🤦
Tipleri de gorsen..Baskasinda duysalar aa olur mu oyle sey derler, yargi dagitmakta Numara 10. Ben oyle bir seye kalkissam asla kabul etmezler cok eminim ki hayatta yapmam bilirler...Ama herkes kendine bir haklilik buluyor demekki boyle seyler yapmak icin. Meşru hale getiriyo kendi icinde. Ama biz buna arsizlik, yuzsuzluk diyoruz. Annecigim beni rahatlatmak icin uzme kendini sukret Allah size vermis imkan onlar da gelip faydalanmak istiyo, ya tersi olsaydi dio. Allahim ya rabbim ne diyeyim. Tamam da biz bu kadar emegi insanlar arsizca gelip ustune coksun diye mi veriyoruz. Neyse kizlar ben bu konuyu cok uzattim. Dedigim gibi yazmayacadim ama iste koptum gittim🥲
Allah bana yaptiklari bu sacmaligi onlara da baskasindan gostersin gorsunler Dunya kac bucak.

Bakalım denizi sevecek mi diye almadım daha hem bu sene çok sokmam denize ya korkuyolar soğuk geliyo falan çok durmayabilir ama almadıkça pahalanıyo da kasımda indirime girerse alırım seneye için 🤣
Ben soktum dr u demişti yarısına kadar daldırdık hemen ayaklarını çırpmaya başladı hevesli gibi 😁

Amin canim amin

Off neresini anlatayim ama ozetle su: Once k.valideler goya yardima gelip yine sapitip sacma sapan trip, alinma vs vs ile evin huzurunu kacirdilar. Onlar gitti. Simdi de sok olacaksiniz belki ama esimin kardesi ve esi bizde. Yaz tatillerini burada gecirecekler, 3 ay.. Esimin kardesinin kendi isi, rahatlar. Kalkip geldiler. Izin musade istemek yok. Ben kalkip memlekete gelicem onlar bizim evde tatil yapip gezecekler. Ben delirmeyem de Kim delirsin. Eltimi severdim, ama pesdedirtti bu durum. Kelimelerim tukendi.

Biz kullanmistik guzeldi. Ama kolluk daha iyi sanki bu cok da sart degil gibi.
Allah yardımcın olsun ya eltini hadi geç gitsinde kocanın kardeşi ne yüzsüz ya garip cidden😵‍💫

Saron ne yazikki tüm bunlar iyi niyetli olduğundan oluyor. Ve bu tür insanlar yüzünden iyi niyetlerimizi teker teker kaybediyoruz.

Günaydın kızlar , bebeğim 5.ayının içinde ama yüzüstü döndürdüğüm anda ağlıyor kollarının üzerine kalkamıyor ya da kalkmıyor. Diğer becerileri fena değil . 7 200 kilo 62 cm ve kafa çevresi 41 cm

Doğduğundan beri başını tutuyor ama yüzüstü sırt üstü dönme vs hiçbirisi yok. Ben döndürdüğümde bile ağlıyor. Sizce normal mi başka bir doktora da götürmek gerekir mi kontrol vs için?

Günaydın kızlar , bebeğim 5.ayının içinde ama yüzüstü döndürdüğüm anda ağlıyor kollarının üzerine kalkamıyor ya da kalkmıyor. Diğer becerileri fena değil . 7 200 kilo 62 cm ve kafa çevresi 41 cm

Doğduğundan beri başını tutuyor ama yüzüstü sırt üstü dönme vs hiçbirisi yok. Ben döndürdüğümde bile ağlıyor. Sizce normal mi başka bir doktora da götürmek gerekir mi kontrol vs için?
Günaydın , başını dik tutuyorsa sıkıntı yok muhtemelen her bebek gibi yüzüstü durmayı sevmiyor önüne oyuncak koyarak veya kendi üzerinizde yüzüstü yatırarak slıştırabilirsiniz. Benimki de ağlıyordu ama bu şekilde yaptıkça alıştı.dönme ise kendiliğinden oldu bir gün dönmüş olarak buldum yerde😁 ama hareket yaptırarak dönmeye teşvik edebilirsiniz bacaklara kollara

Yok ya zaten sevdirmek için neler yapıyosun tummy time için merak etme ama sen direk yüzüstü koyma oynaya oynaya döndür ben öyle yaptım langıdı lan lan langıdı lan lan samsak. döveciiii derken hoop dön 🤪🤣🤣

Tipleri de gorsen..Baskasinda duysalar aa olur mu oyle sey derler, yargi dagitmakta Numara 10. Ben oyle bir seye kalkissam asla kabul etmezler cok eminim ki hayatta yapmam bilirler...Ama herkes kendine bir haklilik buluyor demekki boyle seyler yapmak icin. Meşru hale getiriyo kendi icinde. Ama biz buna arsizlik, yuzsuzluk diyoruz. Annecigim beni rahatlatmak icin uzme kendini sukret Allah size vermis imkan onlar da gelip faydalanmak istiyo, ya tersi olsaydi dio. Allahim ya rabbim ne diyeyim. Tamam da biz bu kadar emegi insanlar arsizca gelip ustune coksun diye mi veriyoruz. Neyse kizlar ben bu konuyu cok uzattim. Dedigim gibi yazmayacadim ama iste koptum gittim🥲
Allah bana yaptiklari bu sacmaligi onlara da baskasindan gostersin gorsunler Dunya kac bucak.
İnsan hazmedemiyor haklısın, insan hiç tanımadığı kişilere daha rahat içini döküyor, bu konuda seni en iyi biz anlarız zaten 🙈

Normal canım benim bebeğimde henüz dönmüyor, yatarak emmeye alışık olduğu için sadece yan dönüyor 🙈 her bebek bir olmuyorbunun için doktora götürmene gerrek yok bence,

Normal canım benim bebeğimde henüz dönmüyor, yatarak emmeye alışık olduğu için sadece yan dönüyor 🙈 her bebek bir olmuyorbunun için doktora götürmene gerrek yok bence,
Yok ya zaten sevdirmek için neler yapıyosun tummy time için merak etme ama sen direk yüzüstü koyma oynaya oynaya döndür ben öyle yaptım langıdı lan lan langıdı lan lan samsak. döveciiii derken hoop dön 🤪🤣🤣

Çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıyorum aslında ama henüz bi gelişme olmadı. Benim tek derdim 3 gün 5 gün geç dönmesi vs değilde ; bazı gecikmelerin bir takım hastalıkların habercisi olması ve benim bunu kaçırmam.

Ay valla annelik tam bir paranoyaklık, delilik🥲 ama bir gülüşü varsdfskfl

Çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıyorum aslında ama henüz bi gelişme olmadı. Benim tek derdim 3 gün 5 gün geç dönmesi vs değilde ; bazı gecikmelerin bir takım hastalıkların habercisi olması ve benim bunu kaçırmam.

Ay valla annelik tam bir paranoyaklık, delilik🥲 ama bir gülüşü varsdfskfl

Gunde 5-10 dakika destekle oturtursan sirt ve yan kaslari guclenip hem basini daha duzgun dik tutar hem de donmesi hizlanir. Ben 4. ayda basladim oyle oturtmaya doktor tavsiyesiyle, 5 ayinda dondu kendiliginden sasirdim aslinda. cunku buyuk kizim baya gec donmustu ve biz onu zaten 6. ayindan once oturtmamistik, oyle dogru sandigimizdan.

Back