• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
5,5 aylık başladık. Yoğurt- havuç- patates olarak gidiyorum 3 gün kuralına göre. Uzun sürüyor bu tadım işleri az az veriyorsun. Bunun dışında erik kiraz karpuz peynir tattırdığımda oldu 😄 alerjik durum var mı yok mu ona bakıyorum normalde emiyor. Ama yemek istiyor artık süt yeterli gelmeyecek yakında sanki
Ben de sofra görünce heycanlanıyor su,çay içerken ağzımıza bakıyor 😁yakalasa götürecek 😁 yoğurt, elma , patates , bugün az salatalık verdim . 3 gün kuralına uymaya çalışıyorum.
Benim bir problemim var biberondan emmiyor 😭 dün aptamil aldım denemek için (not: geceleri son 3 gündür 1 saate bir uyanıp emince pert oldum içerse vereyim dedim, anne memesine benzeyen biberon aldım ,normalinden içmeyince ) allahım emmiyor biberonu beceremiyor eveliyor geveliyor. Bebeyi açıyorum çukcuk emiyor. Süt sağdım mamayı emmedi diye onu verdim biraz önce uyumadan onuda beceremedi 2 sefer boğazına kaçar gibi oldu.
Neden biberona uğraşıyorum.çünkü uyumadan önce emer kucakta gexerek uyur. Temmmuzda bakıcıya bırakmadan toparlamaya çalışıyorum. Uyku sıklığıyla beni bulması imkansız. Ne yapsam . Su biberonu alıştırma ondan biraz su içti. Sütü ona mı koysam dedim . biberonu ben mi beceremedim .
Oğlumda geç başlamıştım ek gıdaya. 7. 8. Ayda çünkü o sağdığım sütü biberondan içiyordu kilo alımı azalınca başlamıştım. dondurucudan çıkarsak bile içiyordu anne sütünü..
Gece dönüyor yüz üstü kafa yanda biraz uyuyor sonra kafayı gömüp dönemeyince ağlıyor ,ağlayınca emmek istiyor .düzeltiyorum fırt yine dönüyor..
Bu hafta kabak havuç deneyeceğim. Tabı bunlar 1 kaç mama kaşığı kadar oluyor çok bir yedirme yapmıyorum.
Emziriyorum biz sofradayken ona da uygun olan verdiklerimden azıcık hazırlayıp tattırıyorum.
Şimdi bu devam sütlerinden kaçık maması gibi biraz daha yoğun yapsam içine az zeytin yağı koysam ( mama kabız kaparmı ki diye korkuyorum) kaşıkla yermi ki ? Biberon almazsa .. 🤯🤪
kafam çok karışık bir de 2. Çocuk benimki si .
Ama hiç abisine benzemiyor 😂 kafam kadar evimde karışık panikliyorum biraz bırakacağım için .

Kizlar ben de iste malum ev kalabalik, sacma olayla fln akisina biraktim.gidiyorum.. ic huzurum yerinde ama dış huzurum degil😂
Bizim ufaklik tam 5. Ayinda kendilinden dondu desteksizce. Sasirdim cunku kizim 8 aylikken hala yatiyodu sirt ustu. Bu erken oldu nasilsa.
4. Ayindan beri oturtuyorum ben 5-10 dakka hergun. Doktor oyle demosti. Belki de o yuzden erken dondu.
Doktor muz fln tattirabilirsin demisti ama ben daha denemedim 6. Ayda baslicam Annemin danismanliginda😊
Sut olayimiz hala cozulemedi ama en azindan uyurken emiyor ona da bin sukur diip devam ediyorum. Zaten bu kadar ruh hastasi insanin arasinda sutumun olmasi imkansiz. Delirmedigime sukredeyim..
Bebek 5 aylık olmuş hala neden kalabalık gitsinler evine😡 bizimki de 4,5 ayşık kenliğinden döndü zamanı gelen dönüyor demekli dr demişti 4. Ay kontrolünde döner yakında diye.ben mama sandalyesinde dik oturtmaya geçtim mutfakta işleri hallediyorum 😊 anne sütü öyle böyle alıyor uyurken dikkati de dağılmaz emer doyar 😌

Kızlar bebegim iyice az emiyor artık mama da istemiyor. Gelişimi iyi gibi. Destekli oturuyor öne düşmeyi engelliyor ama yanlar ve arkaya devriliyor. Sırt üstünden yüzüstüne rahat dönüyor tersini 2 3 kere yapabildi geliştiremedi onu. Yüzüstü sürünerek ilerliyor ama emekleme gibi değil tam olarak. Yalnızzz kilo 7 boy 64 kafa çevresi 41.7 cm. Sağlıklı sınırlar içinde biliyorum ama fiziksel gelişimi yavaşladı 2 aydır. 400 gr ve 600 gr aldı. Yeterince beslenemediği için mi böyle düşünüyorum sürekli. Sütüm var gece lıkır lıkır sesini duyuyorum gündüz asla öyle içmiyor. Emzirebilmek çok zor zaten bunu yapabiliyorken anlamadığım sebepten kaybetmek istemiyorum 😔
Dr percentile değerinde düşme görmediyse sorun yoktur dr aksi bir şey söyledi mi? 4. Aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor ayda 400-600 çok normal

Ben de sofra görünce heycanlanıyor su,çay içerken ağzımıza bakıyor 😁yakalasa götürecek 😁 yoğurt, elma , patates , bugün az salatalık verdim . 3 gün kuralına uymaya çalışıyorum.
Benim bir problemim var biberondan emmiyor 😭 dün aptamil aldım denemek için (not: geceleri son 3 gündür 1 saate bir uyanıp emince pert oldum içerse vereyim dedim, anne memesine benzeyen biberon aldım ,normalinden içmeyince ) allahım emmiyor biberonu beceremiyor eveliyor geveliyor. Bebeyi açıyorum çukcuk emiyor. Süt sağdım mamayı emmedi diye onu verdim biraz önce uyumadan onuda beceremedi 2 sefer boğazına kaçar gibi oldu.
Neden biberona uğraşıyorum.çünkü uyumadan önce emer kucakta gexerek uyur. Temmmuzda bakıcıya bırakmadan toparlamaya çalışıyorum. Uyku sıklığıyla beni bulması imkansız. Ne yapsam . Su biberonu alıştırma ondan biraz su içti. Sütü ona mı koysam dedim . biberonu ben mi beceremedim .
Oğlumda geç başlamıştım ek gıdaya. 7. 8. Ayda çünkü o sağdığım sütü biberondan içiyordu kilo alımı azalınca başlamıştım. dondurucudan çıkarsak bile içiyordu anne sütünü..
Gece dönüyor yüz üstü kafa yanda biraz uyuyor sonra kafayı gömüp dönemeyince ağlıyor ,ağlayınca emmek istiyor .düzeltiyorum fırt yine dönüyor..
Bu hafta kabak havuç deneyeceğim. Tabı bunlar 1 kaç mama kaşığı kadar oluyor çok bir yedirme yapmıyorum.
Emziriyorum biz sofradayken ona da uygun olan verdiklerimden azıcık hazırlayıp tattırıyorum.
Şimdi bu devam sütlerinden kaçık maması gibi biraz daha yoğun yapsam içine az zeytin yağı koysam ( mama kabız kaparmı ki diye korkuyorum) kaşıkla yermi ki ? Biberon almazsa .. 🤯🤪
Ama hiç abisine benzemiyor 😂 kafam kadar evimde karışık panikliyorum biraz bırakacağım için .
Sütü biberonla içmiyorsa, alıştırma bardağıyla dene. Ya da kaşık biberonlar var onlardan alabilirsin.. Alan arkadaşlarım memnun.. içine mama ya da püre koyuyor yediriyor. Zeytinyağı koyuyorum tadımlarda kabız olmasın diye, kaşık maması verdiğim zamanda biraz eklerim

Eklentiler

• 457795DC-CBC0-4059-8D77-26F444FAC3F8.jpeg
    457795DC-CBC0-4059-8D77-26F444FAC3F8.jpeg
    149,2 KB · Görüntüleme: 21
Dr percentile değerinde düşme görmediyse sorun yoktur dr aksi bir şey söyledi mi? 4. Aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor ayda 400-600 çok normal
Dr bir şey demiyor ama ilk 3 ay cok iyi derken su an normal diyor oradan biraz anlıyorum. Mama bahsi geçmedi. Sadece hissediyorum biraz duraksama yaşadığını. Her bebek aynı olmaz bunu kendime sık sık söylüyorum önemli olan sağlıklı olması. Arada anksiyete geliyor işte böyle sizle paylaşıyorum rahatlıyorum 🥰

Eviniz neden kalabalık

Allah sabır versin canım.
Amin canim amin
Bebek 5 aylık olmuş hala neden kalabalık gitsinler evine😡 bizimki de 4,5 ayşık kenliğinden döndü zamanı gelen dönüyor demekli dr demişti 4. Ay kontrolünde döner yakında diye.ben mama sandalyesinde dik oturtmaya geçtim mutfakta işleri hallediyorum 😊 anne sütü öyle böyle alıyor uyurken dikkati de dağılmaz emer doyar 😌
Off neresini anlatayim ama ozetle su: Once k.valideler goya yardima gelip yine sapitip sacma sapan trip, alinma vs vs ile evin huzurunu kacirdilar. Onlar gitti. Simdi de sok olacaksiniz belki ama esimin kardesi ve esi bizde. Yaz tatillerini burada gecirecekler, 3 ay.. Esimin kardesinin kendi isi, rahatlar. Kalkip geldiler. Izin musade istemek yok. Ben kalkip memlekete gelicem onlar bizim evde tatil yapip gezecekler. Ben delirmeyem de Kim delirsin. Eltimi severdim, ama pesdedirtti bu durum. Kelimelerim tukendi.
Kızlar denize sokarken yüzme simidi kullanan var mı aranızda bunun gibi Mycey Swimtrainer Yüzme Simidi Kırmızı- 3 Ay - 4 Yaş Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Biz kullanmistik guzeldi. Ama kolluk daha iyi sanki bu cok da sart degil gibi.

Sütü biberonla içmiyorsa, alıştırma bardağıyla dene. Ya da kaşık biberonlar var onlardan alabilirsin.. Alan arkadaşlarım memnun.. içine mama ya da püre koyuyor yediriyor. Zeytinyağı koyuyorum tadımlarda kabız olmasın diye, kaşık maması verdiğim zamanda biraz eklerim
Bu biberonla normal mama da iciriliyor mu? Sivi seyler yani

Amin canim amin

Off neresini anlatayim ama ozetle su: Once k.valideler goya yardima gelip yine sapitip sacma sapan trip, alinma vs vs ile evin huzurunu kacirdilar. Onlar gitti. Simdi de sok olacaksiniz belki ama esimin kardesi ve esi bizde. Yaz tatillerini burada gecirecekler, 3 ay.. Esimin kardesinin kendi isi, rahatlar. Kalkip geldiler. Izin musade istemek yok. Ben kalkip memlekete gelicem onlar bizim evde tatil yapip gezecekler. Ben delirmeyem de Kim delirsin. Eltimi severdim, ama pesdedirtti bu durum. Kelimelerim tukendi.

One yaa, Allah sabır versin sana, senin olöadığın zamanda evini kullanmaları ne yaa eşin söylesin kardeşine gitsinler, ayrıca sen evde olsan bile 3 ayyyy 🤦‍♀️ çokkk uzun, yürrsünler gitsinler evlerine, akrabalarada yüz vermeye gelmiyor

Canım aynı durumdayız ben bebedor un kasık bıberonu denedım cok basarılı bıberon almayanlar ıcın en ıyı alternatıf bence ustelık ek gıda zamanında da ısımıze yarar tavsıye ederim ac kalmadı en azından ben yanında yokken

One yaa, Allah sabır versin sana, senin olöadığın zamanda evini kullanmaları ne yaa eşin söylesin kardeşine gitsinler, ayrıca sen evde olsan bile 3 ayyyy 🤦‍♀️ çokkk uzun, yürrsünler gitsinler evlerine, akrabalarada yüz vermeye gelmiyor
Ve tum ailesi de bunu normal karsiliyor. Sizin eviniz bizim evimiz bizim evimiz sizin eviniz diye. Ben baska yerde asla kalamayan biriyim, annem haric. Hic kimseye gitmem, kalmam o yuzden Kafalari rahat yani ben onlari asla rahatsiz etmem. Kendi abim ve esi bile yalvarir gelin bizde de kalin diye tatillerde asla gitmem mesela. Bir aksam yemege o kadar.
Esim de cok sinirli ama bisi derse arasi bozulacak. Aile baglrina onem veriyor.
Gercekten oyle bir durum ki bu is cok.sacma yerlere varmasin diye sessizce gecip gitmesini bekliyoruz. Ama yapilan ayibi hayat boyu unutmicam.

Canım aynı durumdayız ben bebedor un kasık bıberonu denedım cok basarılı bıberon almayanlar ıcın en ıyı alternatıf bence ustelık ek gıda zamanında da ısımıze yarar tavsıye ederim ac kalmadı en azından ben yanında yokken

Peki biberondan vazgecmesi icin ne onerirsiniz? Nasil versem mamayi bilemedim de
Biberondan anne sütü az içmeyi başardı.
Ben akşam 100 ml suya 3 kaşık devam sütü koydum 2 kaşık kadar pirinç unu, pişirdim. Elma püresi ekledim . Birkaç kaşık yedi, yapılabilir. Sütü içmese yaptığım mamayı sade suyla yapıp anne sütünü sonradan ekleyecektim gerek kalmadı. 3 gün bu şekilde vereyim diyorum bir aksilik olmazsa .emiyor tabi halen. Bakalım süreç ilerledikçe oturacak inşallah .

Biberondan anne sütü az içmeyi başardı.
Ben akşam 100 ml suya 3 kaşık devam sütü koydum 2 kaşık kadar pirinç unu, pişirdim. Elma püresi ekledim . Birkaç kaşık yedi, yapılabilir. Sütü içmese yaptığım mamayı sade suyla yapıp anne sütünü sonradan ekleyecektim gerek kalmadı. 3 gün bu şekilde vereyim diyorum bir aksilik olmazsa .emiyor tabi halen. Bakalım süreç ilerledikçe oturacak inşallah .
Tabi yaptığım mama küçük kase kadar oldu. Çok geldi .atıldı. yarın yarım ölçülü yapacağım.

Ve tum ailesi de bunu normal karsiliyor. Sizin eviniz bizim evimiz bizim evimiz sizin eviniz diye. Ben baska yerde asla kalamayan biriyim, annem haric. Hic kimseye gitmem, kalmam o yuzden Kafalari rahat yani ben onlari asla rahatsiz etmem. Kendi abim ve esi bile yalvarir gelin bizde de kalin diye tatillerde asla gitmem mesela. Bir aksam yemege o kadar.
Esim de cok sinirli ama bisi derse arasi bozulacak. Aile baglrina onem veriyor.
Gercekten oyle bir durum ki bu is cok.sacma yerlere varmasin diye sessizce gecip gitmesini bekliyoruz. Ama yapilan ayibi hayat boyu unutmicam.
benim evim onun evi yok artık, eşin annesiyle konuşsa, kvden kibarca ayıp o kadar kalmayın dese hani kırmamakmiçşn, insan düşünğr ya senin bebeğin var yeri geliyo insan kendi anmesine babasına sabredemiyor, ev hali bu, siz amerikadaydınız dimi bu eltin türkiyedenmi geldi de o kadar kaluyır, yani bi kerelik bişey olsa belki sabredilebilir ama alışkanlık olup sürekli gelirler bunlar 😳 valla yanlış anlama böyle huzursuzluk olmasın diye sabretrim bende hep insanı saf sanıyorlar, biraz rahatsız olduğunu belli edeceksin anlasınlar, sen ne güzel mesafeni ayarlamışsın, onlarda ayarlasın..

Amin canim amin

Başkasının yanında insan emzirenez de. Yemek ayrı dert temizlik ayrı dert olur. Valla zor canim ne diyim. Keşke bi çaresi olsaydi

Tam adamına sordun 😂 benim bebenin biberon almasını o kadar çok isterim ki, bizde doğduğundan beri emzik biberon reddi var, neden biberonu istemiyorsun
Biberona alistiya benimki daha dogrusu alistirildi, superzeka kvdem tarafindan.. Ben rahat etcekmisim, oyle oyle cocuk sakir sukur emerken mamaya alisti.. sadece uykuda emiyor. Oyle olunca sutum hic yetmiyor mama veriyorum. Biberonu birakirsa memeyi daha cok emer de sutum artar diye dusunuyorum.. tabi bu kadar asab bozucu olayla nasil olsun.. evet biz yurtdisindayiz. Hep gelirler ama ilk kez boyle suyunu cikarttilar. Kvde zaten onlarim tarafinda nolurki fln garip bir psikolojide. Ben belli ettim istemedigimi, bu sekilde nasil olur dedim. Yani soylenebilecek en en kibar sekilde soyledim. Haklisin tabi ama onlar da heves etmis simdi napalim fln diyo. Gercekten arkadasim benim esimin ailesi anlatilmaz yasanir. Maskeli Bali, herkes disardan cook dusunceli, cook haddini bilir havalarinda ama gercekler sessizin agzina et istedigini al.. Esim onlarin arasinda gercekten pirlanta gibi cikmis..biz hep kactik onlardan cehennemin dibine geldik kurtulamadik arsizliktan. Nereye gitsek gelmezler diye dusunuyorum. Belki Saudi Arabistan fln...

Back