- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 88
Geçmiş olsun, şimdi nasıl oldu? Doktora gittiniz mi ?Sonunda oldu kızı pusetten düşürdü eşimAdama bin kere dedim düzgün taşı diye artist artist savuruyodu içim gidiyordu kısa mesafe diye kemerini takmamıştım ben önden gidiyodum hiii diye bi ses duydum döndüm bi baktım ayperi yerde allahım nasıl bir korkudur bu mahvoldm çok sert gelmedi dedi eşim kaydı dedi kusması da yoktu ondna doktora gitmedik dün 12 civarında oldu dünden beri teyakkuzda bekliyom ama bu saatten sonra da başka bir şey olmaz dimi şişlik falan da yok kafasında
Kaymakamlik değil , ilçe sosyal hizmetler müdürlüğünden alınıyor 5 dk bile sürmedi işlem . Birde SGK dan alıyorsunuz siz yada eşiniz sigortali çalışıyorsa oda 300 TL veriyorBu doğum yardımı için kaymakamlığa başvurmuyor muyduk? Bu sabah gittim baska bi yere yönlendirdiler. Sanki e-devlette doğum yaptığım görünmüyor kapı kapı dolaşıcaz 300 TL için :)
183 ü arayıp sorduğumda kaymakamlık demişti çağrı merkezindekiler. Teşekkür ederim, online halledilmemesi çok saçma ama yaKaymakamlik değil , ilçe sosyal hizmetler müdürlüğünden alınıyor 5 dk bile sürmedi işlem . Birde SGK dan alıyorsunuz siz yada eşiniz sigortali çalışıyorsa oda 300 TL veriyor
Ben dr a lokal olması ıcın cok ısrar ettım ama 2 ayın ustındeku bebeklerde lokaş tercıh etmedıgını bebegın bacaklar ının ve ellerının hareketını kısıtlayacakları ıcın huzursuz olacağını söyledi. Az sedasyon verıldıgını sonra lokal calıstıklarını soyledııler ama bılmuyorum ıcerde neler oldu. Yavrum cıktıgında cok kotuydu ben panık olunca anestezıden dıyıp durdularGeçmiş olsun öncelikle cnm Allah damatligini da gostersin. Bizim bes gün sonra suya sokmuştuk birde bir sargı vardı ertesi gün açarsınız demişlerdi eve geldigimizde açılmıştı aradık alın dha kapatmayın bezi bağlayın yeter demişlerdi neden genel anestezi tercih ettiniz merak ettim? Bnm oğlum üçüncü gün hiç aglamiyordu ilk gün çok zordu ikinci gün bra üçüncü gün geçmişti diyebilirim
Talihsizlik olmuşSize de çok geçmiş olsun. Ben artık doktorları anlayamıyorum gerçekten. Bu 4. çocuk doktoru ve profesör alanında da iyi bir adam ama rota ile aynı zamanda fırınlanmış ürün ile açmamı önerdi maalesef. Biz de aynı şekilde yarar zarar düşünüp mecburen yaptırdık. Rota öncesinde patch testi değil de yalnızca kaka testi istedi doktor. O sonuç 50lerden sonra sıkıntı yaratıyormuş, o kadar bile çıkmadı şükür. Ama tolere edemiyor süt ürünleri ve yumurtayı hala.
Çok geçmiş olsun. Allahım beterinden korusun inşallah.Sonunda oldu kızı pusetten düşürdü eşimAdama bin kere dedim düzgün taşı diye artist artist savuruyodu içim gidiyordu kısa mesafe diye kemerini takmamıştım ben önden gidiyodum hiii diye bi ses duydum döndüm bi baktım ayperi yerde allahım nasıl bir korkudur bu mahvoldm çok sert gelmedi dedi eşim kaydı dedi kusması da yoktu ondna doktora gitmedik dün 12 civarında oldu dünden beri teyakkuzda bekliyom ama bu saatten sonra da başka bir şey olmaz dimi şişlik falan da yok kafasında
Sağol iyi bir şey olmadı şükür ama çok huysuz uyku gerilemesi mi yoksa dünden mi oldu anlayamadım uykusu var ama uyumak istemiyo hep memede durmak istiyo falan bakalım inş olmaz daGeçmiş olsun, şimdi nasıl oldu? Doktora gittiniz mi ?
Ya zaten doktorlar da kimi diyet yapın diyo kimi yapmayın diyoo hep kendimiz gözlemlicez tabi sen kes yeme yeme dayan benim kız rahatlayınca yavaş yavaş başladım ben mesela et pişirmişti kv etinden değil içindeki patateslerden yemiştim o bile mahvetmişti kızımıTalihsizlik olmuşbiraz artık kendi gözlemlerimize göre hareket edeceğiz. Bayramda böreğimin üstüne dalıp tereyağı sürmüşler. 1 dilim yedim sadece. Kakasından kan geldi bunun üzerine 1 ay daha süt ürünlerini denemeyi düşünmüyorum. Belki bir dahaki ay yumurta sarısını tekrar fırınlayıp deneyebilirim
Zamanla tamamen geçecek inşallah. Biraz sabretmemiz gerek
Ete de mi alerjisi var:OYa zaten doktorlar da kimi diyet yapın diyo kimi yapmayın diyoo hep kendimiz gözlemlicez tabi sen kes yeme yeme dayan benim kız rahatlayınca yavaş yavaş başladım ben mesela et pişirmişti kv etinden değil içindeki patateslerden yemiştim o bile mahvetmişti kızımı
Canım çok geçmiş olsun ben mesajını görmedim sanırım kaçırdım arada. Allah esirgemiş ilk 12saat çok önemli düşme çarpmalarda gözlerde kayma kusma yoksa korkmayın deniliyor ve uyutmamak gerekiyor ilk birkaç saat. Umarım birşey yoktur. Bende evde düşürdüm pusetten hala kızıyorum kendime çok yorgun ve uykusuz bir anımda pusetin tutma kolu tam oturmamış yerine bende direk kaldırınca kol arkaya kaydı puset kızımın ağırlığıyla aşağı eğildi kızım kaydı ve yüzüstü düştü çok kısa bi mesafeden öyle korktu ve ağladı ki aklım çıktı birşey oldu diye. Kendime çok kızıyorum hala nasıl dikkat etmedim diye.Sağol iyi bir şey olmadı şükür ama çok huysuz uyku gerilemesi mi yoksa dünden mi oldu anlayamadım uykusu var ama uyumak istemiyo hep memede durmak istiyo falan bakalım inş olmaz da
Ya bunu gecen bi arkadasim soyledi de inanmamistm genel anesteziyle mi yapiyolar sunneti bu yasta lokal yapmiyolarmis oyle mi?Ya geneş anestezi yapıldı gulerek gıren cocuk feryat figan cıktı cıglıkları hala kulagımda45 dk falan surdu bu anestezi etkısıyle oluyormus oyle dedıler. Bı de ılk çişinde cıglık attı sonrraaımcok zor olmadı ama bu bıle bana yettı. Aslında ılk agladıgında meme verebılseydım belkı okadar uzun surmezdı sakınlesmesı ama anestezi nedeniyle 2 saate yakın besleyemedım cocuk 4+2 saat ac kaldı eşime gore aclıktan agladı
Evet iş bize düşüyor. Ben de iki dilim baklava yedim dayanamayıp bayramda kızım çok kötü oldu. 2 gün emmeyi reddetti yine. Ağla ağla mahvetti kendini. İnşallah okula başlayana dek geçer ne diyelim. Arkadaşlarının yanında özenmesi vs çok üzücü olur yoksa.Talihsizlik olmuşbiraz artık kendi gözlemlerimize göre hareket edeceğiz. Bayramda böreğimin üstüne dalıp tereyağı sürmüşler. 1 dilim yedim sadece. Kakasından kan geldi bunun üzerine 1 ay daha süt ürünlerini denemeyi düşünmüyorum. Belki bir dahaki ay yumurta sarısını tekrar fırınlayıp deneyebilirim
Zamanla tamamen geçecek inşallah. Biraz sabretmemiz gerek
Et alerjisi bana da hiç mantıklı gelmemekle birlikte doktor bizim diyetimizden de kırmızı eti çıkardı. Yumurta, süt ve ürünleri, kırmızı et ve susam ile ürünleri yasakEte de mi alerjisi var:O
Aynen oyle bence kolaylarına gelıyor hareketsız bebekYa bunu gecen bi arkadasim soyledi de inanmamistm genel anesteziyle mi yapiyolar sunneti bu yasta lokal yapmiyolarmis oyle mi?
Altta var gibi iki taneBen anlayamadım diş mi çıkarıyo acaba benim kız eli sürekli ağzında tükürük yapıyo sürekli falan bir de napıyosa bazen çok acıtıyo mememi ya sertleşti sanırım var mı yorum yapabilcrk olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?