• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Sonunda oldu kızı pusetten düşürdü eşim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Adama bin kere dedim düzgün taşı diye artist artist savuruyodu içim gidiyordu kısa mesafe diye kemerini takmamıştım ben önden gidiyodum hiii diye bi ses duydum döndüm bi baktım ayperi yerde 😢 allahım nasıl bir korkudur bu mahvoldm çok sert gelmedi dedi eşim kaydı dedi kusması da yoktu ondna doktora gitmedik dün 12 civarında oldu dünden beri teyakkuzda bekliyom ama bu saatten sonra da başka bir şey olmaz dimi şişlik falan da yok kafasında
Geçmiş olsun, şimdi nasıl oldu? Doktora gittiniz mi ?

Bu doğum yardımı için kaymakamlığa başvurmuyor muyduk? Bu sabah gittim baska bi yere yönlendirdiler. Sanki e-devlette doğum yaptığım görünmüyor kapı kapı dolaşıcaz 300 TL için :)

Bu doğum yardımı için kaymakamlığa başvurmuyor muyduk? Bu sabah gittim baska bi yere yönlendirdiler. Sanki e-devlette doğum yaptığım görünmüyor kapı kapı dolaşıcaz 300 TL için :)
Kaymakamlik değil , ilçe sosyal hizmetler müdürlüğünden alınıyor 5 dk bile sürmedi işlem . Birde SGK dan alıyorsunuz siz yada eşiniz sigortali çalışıyorsa oda 300 TL veriyor

Kaymakamlik değil , ilçe sosyal hizmetler müdürlüğünden alınıyor 5 dk bile sürmedi işlem . Birde SGK dan alıyorsunuz siz yada eşiniz sigortali çalışıyorsa oda 300 TL veriyor
183 ü arayıp sorduğumda kaymakamlık demişti çağrı merkezindekiler. Teşekkür ederim, online halledilmemesi çok saçma ama ya

Geçmiş olsun öncelikle cnm Allah damatligini da gostersin. Bizim bes gün sonra suya sokmuştuk birde bir sargı vardı ertesi gün açarsınız demişlerdi eve geldigimizde açılmıştı aradık alın dha kapatmayın bezi bağlayın yeter demişlerdi neden genel anestezi tercih ettiniz merak ettim? Bnm oğlum üçüncü gün hiç aglamiyordu ilk gün çok zordu ikinci gün bra üçüncü gün geçmişti diyebilirim
Ben dr a lokal olması ıcın cok ısrar ettım ama 2 ayın ustındeku bebeklerde lokaş tercıh etmedıgını bebegın bacaklar ının ve ellerının hareketını kısıtlayacakları ıcın huzursuz olacağını söyledi. Az sedasyon verıldıgını sonra lokal calıstıklarını soyledııler ama bılmuyorum ıcerde neler oldu. Yavrum cıktıgında cok kotuydu ben panık olunca anestezıden dıyıp durdular 🤦 ogrendıgım şu ki her doktorun tarzı farklı ben de su sekılde suya sokmak ıstemuyorum durmuyor da cocuk zaten agglıyor . Arada bır basıyor cıglıgı yazık. Yarın kontrole goturecez

Size de çok geçmiş olsun. Ben artık doktorları anlayamıyorum gerçekten. Bu 4. çocuk doktoru ve profesör alanında da iyi bir adam ama rota ile aynı zamanda fırınlanmış ürün ile açmamı önerdi maalesef. Biz de aynı şekilde yarar zarar düşünüp mecburen yaptırdık. Rota öncesinde patch testi değil de yalnızca kaka testi istedi doktor. O sonuç 50lerden sonra sıkıntı yaratıyormuş, o kadar bile çıkmadı şükür. Ama tolere edemiyor süt ürünleri ve yumurtayı hala.
Talihsizlik olmuş:( biraz artık kendi gözlemlerimize göre hareket edeceğiz. Bayramda böreğimin üstüne dalıp tereyağı sürmüşler. 1 dilim yedim sadece. Kakasından kan geldi:( bunun üzerine 1 ay daha süt ürünlerini denemeyi düşünmüyorum. Belki bir dahaki ay yumurta sarısını tekrar fırınlayıp deneyebilirim
Zamanla tamamen geçecek inşallah. Biraz sabretmemiz gerek

Sonunda oldu kızı pusetten düşürdü eşim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Adama bin kere dedim düzgün taşı diye artist artist savuruyodu içim gidiyordu kısa mesafe diye kemerini takmamıştım ben önden gidiyodum hiii diye bi ses duydum döndüm bi baktım ayperi yerde 😢 allahım nasıl bir korkudur bu mahvoldm çok sert gelmedi dedi eşim kaydı dedi kusması da yoktu ondna doktora gitmedik dün 12 civarında oldu dünden beri teyakkuzda bekliyom ama bu saatten sonra da başka bir şey olmaz dimi şişlik falan da yok kafasında
Çok geçmiş olsun. Allahım beterinden korusun inşallah.
Önemli bir durum olmaz inşallah.

Talihsizlik olmuş:KK43: biraz artık kendi gözlemlerimize göre hareket edeceğiz. Bayramda böreğimin üstüne dalıp tereyağı sürmüşler. 1 dilim yedim sadece. Kakasından kan geldi:KK43: bunun üzerine 1 ay daha süt ürünlerini denemeyi düşünmüyorum. Belki bir dahaki ay yumurta sarısını tekrar fırınlayıp deneyebilirim
Ya zaten doktorlar da kimi diyet yapın diyo kimi yapmayın diyoo hep kendimiz gözlemlicez tabi sen kes yeme yeme dayan benim kız rahatlayınca yavaş yavaş başladım ben mesela et pişirmişti kv etinden değil içindeki patateslerden yemiştim o bile mahvetmişti kızımı

Ya zaten doktorlar da kimi diyet yapın diyo kimi yapmayın diyoo hep kendimiz gözlemlicez tabi sen kes yeme yeme dayan benim kız rahatlayınca yavaş yavaş başladım ben mesela et pişirmişti kv etinden değil içindeki patateslerden yemiştim o bile mahvetmişti kızımı
Ete de mi alerjisi var:O

Sağol iyi bir şey olmadı şükür ama çok huysuz uyku gerilemesi mi yoksa dünden mi oldu anlayamadım uykusu var ama uyumak istemiyo hep memede durmak istiyo falan bakalım inş olmaz da
Canım çok geçmiş olsun ben mesajını görmedim sanırım kaçırdım arada. Allah esirgemiş ilk 12saat çok önemli düşme çarpmalarda gözlerde kayma kusma yoksa korkmayın deniliyor ve uyutmamak gerekiyor ilk birkaç saat. Umarım birşey yoktur. Bende evde düşürdüm pusetten hala kızıyorum kendime çok yorgun ve uykusuz bir anımda pusetin tutma kolu tam oturmamış yerine bende direk kaldırınca kol arkaya kaydı puset kızımın ağırlığıyla aşağı eğildi kızım kaydı ve yüzüstü düştü çok kısa bi mesafeden öyle korktu ve ağladı ki aklım çıktı birşey oldu diye. Kendime çok kızıyorum hala nasıl dikkat etmedim diye.

Ya geneş anestezi yapıldı gulerek gıren cocuk feryat figan cıktı cıglıkları hala kulagımda 😢 45 dk falan surdu bu anestezi etkısıyle oluyormus oyle dedıler. Bı de ılk çişinde cıglık attı sonrraaımcok zor olmadı ama bu bıle bana yettı. Aslında ılk agladıgında meme verebılseydım belkı okadar uzun surmezdı sakınlesmesı ama anestezi nedeniyle 2 saate yakın besleyemedım cocuk 4+2 saat ac kaldı eşime gore aclıktan agladı
Ya bunu gecen bi arkadasim soyledi de inanmamistm genel anesteziyle mi yapiyolar sunneti bu yasta lokal yapmiyolarmis oyle mi?

Talihsizlik olmuş:KK43: biraz artık kendi gözlemlerimize göre hareket edeceğiz. Bayramda böreğimin üstüne dalıp tereyağı sürmüşler. 1 dilim yedim sadece. Kakasından kan geldi:KK43: bunun üzerine 1 ay daha süt ürünlerini denemeyi düşünmüyorum. Belki bir dahaki ay yumurta sarısını tekrar fırınlayıp deneyebilirim
Evet iş bize düşüyor. Ben de iki dilim baklava yedim dayanamayıp bayramda kızım çok kötü oldu. 2 gün emmeyi reddetti yine. Ağla ağla mahvetti kendini. İnşallah okula başlayana dek geçer ne diyelim. Arkadaşlarının yanında özenmesi vs çok üzücü olur yoksa.
Ete de mi alerjisi var:O
Et alerjisi bana da hiç mantıklı gelmemekle birlikte doktor bizim diyetimizden de kırmızı eti çıkardı. Yumurta, süt ve ürünleri, kırmızı et ve susam ile ürünleri yasak :( Dediğiniz gibi Allah başka dert vermesin ne yapalım bir şekilde geçecek.

Ya bunu gecen bi arkadasim soyledi de inanmamistm genel anesteziyle mi yapiyolar sunneti bu yasta lokal yapmiyolarmis oyle mi?
Aynen oyle bence kolaylarına gelıyor hareketsız bebek:( her doktorun yontemı de farklı, verdıklerı merhem farklı suyla temas konusunda bıle farklı yaklaaıyorlar bızımkı gunde 15 dk ılık suya oturtun dedi bakıyorum netten3nya da 5. Gun suyla temas yazıyor🤦

Merhaba arkadaşlar ben de 2022 Ocak annesiyim uzaktan yorumlarınızı takip ederek çok faydalandım :) burda birçok annenin kanlı mukuslu kakadan muzdarip olduğunu gördüm ben diyetisyenim o yüzden yazmak istedim. Benim kızımda da 2 aylıkken başlayan köpüklü, mukuslu, kanlı ishal problemi vardı. Doktora söylediğimde gaita testi bile yapmadan Süt alerjisi için diyet önerdi birkaç gün bunu uyguladım ama hiç mantıklı değil çünkü emziren annenin bunu diyetten çıkarması demek kalsiyum ve protein gibi birçok önemli maddenin diyetten çıkması, basit karbonhidrattan ve rafine şekerden çok fazla alınması demek. Yine de diyeti denedim ama kızımın kakasında bir değişiklik olmadı. Bu problemi rafine şekeri, paketli gıda ve abur cuburları keserek aştım şu an çok rahatız çok kısa sürede etkisini gördüm. Çikolata, ev yapımı olsa da tatlı, reçel tüketmemenizi, proteinden zengin beslenerek anne sütünüzün milrobiyotasını desteklemenizi öneririm. Yoğurt, et, bulgur pilavı, meyve, sebze, kuruyemiş bolca tüketiyorum. Kuru meyve ve muz bile çok şekerli olduğu için daha az yiyorum. Böylece süt de proteinden ve yağdan zengin daha kaliteli süt oluyor ve bebeklerin kilo alımı, beslenmesi daha iyi gidiyor. Zaten süt renginden ve bekledikçe üzerindeki yağdan kalitesini belli ediyor. Proteinden zengin beslenme= kaliteli süt demek. Rafine şeker maalesef bebişlere ve bize iyi gelmiyor. Mukuslu köpüklü İshalin başladığı ilk ay 1 aylıkken +2 kg alan bebeğim 300 gram almıştı. Şu an aylık 900-1000 alarak devam ediyor çok şükür 126 günlüğüz.

Bir süredir saçlarım çok dökülüyordu. Kan tahlili verdim ve demir değerim inanılmaz düşük çıktı. Demir takviyesi kullanan var mı aramızda? Hiç de sevmiyorum şu demir ilaçlarını :(

Ben anlayamadım diş mi çıkarıyo acaba benim kız eli sürekli ağzında tükürük yapıyo sürekli falan bir de napıyosa bazen çok acıtıyo mememi ya sertleşti sanırım var mı yorum yapabilcrk olan

Eklentiler

• A7AC8A30-8614-45C5-8DF9-F14D4CFF1A63.jpeg
    A7AC8A30-8614-45C5-8DF9-F14D4CFF1A63.jpeg
    61,6 KB · Görüntüleme: 64
Maalesef et yedikten sonra kan geliyo kakadan ama yakında denicem tekrardan kuzu eti kokuyo onu yiyodm hep bu aralar bi köfte yapıcam bakalım nolcak azar azar yiyim

Back