• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    18
Nasıl gidiyor anneler :KK45: Çarşamba ikili test günü ama ölüyorum korkudan 34 yaş riskli çıkabilir durduk yere stres olucaz gibi. Ama burun kemiği ense kalınlığı okeyse telaş yapmayacağım kendimi hazırlıyorum. :KK53: Yani inş telaş yapmam. Karneleri verdik 14 gün dinlenicem bol bol uyurum
Arkadasim 16 haftalik gebe ona 35 yasta 1/30-1/40 gibi cikiyor yaş degerlendirmesi demisler yaptirmadim dedi ben de kararsizdim demin konustim. Bilmiyorum yaptirsam mi 36 yasindayim riskli cikacak yastan oturu. Ense kalinligini ogrenip karar vericem. İnsallah guzel sonuclar gelsin❤️

sabah kalkıyorum karnım düz ama gün içerisinde baya gaz oluyor taş gibi oluyor karnım ve 20 haftalık gibi oluyor. Ben progesteron da kullanıyorum o da arttırıyor. Sizin de gaz gibi mi acaba kasılma gibi mi
Kasilma gibi biraz hatta gecen sanci oldu acidan biraz tepki verdim tutamayacagim kadar acidi. Probiotik kullanmaya baslicam doktora danisip belki gaz sancisidir. Zaten huzursuz bagirsak sendromu olabilir demislerdi bu kadar gazla cocugu nasil emziricem bilmem

Canim devlet hastanelerinde perinatologlae yapıyor. Kadın doğuma git onlar sana perinatoloji randevusu için bir onay veriyor MHRS den ikili test için randevu alabiliyorsun daha sonra ❤️ benim öyle oldu 😘

Yaaaa ne güzel haberler ❤️ hadi hayırlısı biraZ erken ama fetal DNA sonucuna göre netleşir cinsiyet 🥰 sağlıkla gelsin ❤️
Cok tesekkur ederim canim. Kararsizim ama yaptirmaya karar verirsem bilmek istedim devlette yaptirayim

Canim devlet hastanelerinde perinatologlae yapıyor. Kadın doğuma git onlar sana perinatoloji randevusu için bir onay veriyor MHRS den ikili test için randevu alabiliyorsun daha sonra ❤️ benim öyle oldu 😘

Yaaaa ne güzel haberler ❤️ hadi hayırlısı biraZ erken ama fetal DNA sonucuna göre netleşir cinsiyet 🥰 sağlıkla gelsin ❤️
Canım selam, şöyle oluyor doğru mu ? Kadın doğuma sıra alıyorsun. O bize perinatoloji açıyor. Sonra ikili tarama için perinatolojiye mi sıra bakıyoruz ?

Progestan vermiş banada akşam 1 adet içecekmişim, bulantı filan yapıyormuş diye duydum öylemi etkileri neler acaba? 😊
2 haftadan fazladır kullanıyorum iğne de fitil de bir ara hap da kullandım. Bulantım aman aman yok benim tiksinmem var. Bende en çok gaz ve karın ağrısı yaptı bir de uyku 😴

Peki kullanabileceğimiz bi sprey vs var mı gebelikte. Her zaman tıkalı değil ama zaten uyku problemi var ilk günden beri şimdi tıkallı burunla daha da zorlaştı sanki üzerine bi de kan gelince
Ay dr ile görüşmek lazım canım kortizonsuz burun spreyleri var ama ne olursa olsun ilaç, sormak lazım. Bende tıkalı olduğu için sıkıntı yaşıyorum ister istemez ağızdan nefes alıyorum boğazım kuruyor. Evde hava temizleyici vardı, şimdi birde nem makinesi aldım şu bebek odaları için kullanılanlardan. Bir tık daha iyi geldi ama çokta fark etmedi. Salı günü kontrolüm var o zaman sorarım doktora size de haber veririm 🤍

Ay dr ile görüşmek lazım canım kortizonsuz burun spreyleri var ama ne olursa olsun ilaç, sormak lazım. Bende tıkalı olduğu için sıkıntı yaşıyorum ister istemez ağızdan nefes alıyorum boğazım kuruyor. Evde hava temizleyici vardı, şimdi birde nem makinesi aldım şu bebek odaları için kullanılanlardan. Bir tık daha iyi geldi ama çokta fark etmedi. Salı günü kontrolüm var o zaman sorarım doktora size de haber veririm 🤍
Teşekkür ederim. Ben dün aslında doktordaydım burun tıkanıklığı sorun etmedim de gece kan gelince endişelendim. Çok teşekkür ederim canım çok sağol 🥰💜

Bence gözünü korkutmadan kullan, herkesin bünyesi farklı. Bir iki gün sonra baktın rahatsız etti, fitil olarak kullanabilir miyim diye sorar bir de öyle denersin 🌸
Evet çok sağol çok mantıklıymış öyle yaparım olmadı. ☺️🌸

Ben gebeliğin başından beri ağızdan kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. İnşallah sixrde yan etki yapmaz 🤲🏻

Ben 3haftadır ağızdan alıyorum canım. Bende çok şükür bi yan etki yapmadı. Bünyeyle alakalı ama bence şifa olsun de öyle iç canım

Ben hem fitil hem iğne kullanıyorum toplam günde 4 doz. Herhangi bir yan etkisi olmadı🧡
Çok sağolun kızlar, ne güzel inşallah bendede yan etki yapmaz 😍🌸

2 haftadan fazladır kullanıyorum iğne de fitil de bir ara hap da kullandım. Bulantım aman aman yok benim tiksinmem var. Bende en çok gaz ve karın ağrısı yaptı bir de uyku 😴
Daha ne kadar uykum olacak bilmiyorum zaten gözümü açamıyorum ya 🙈🙈

Canım selam, şöyle oluyor doğru mu ? Kadın doğuma sıra alıyorsun. O bize perinatoloji açıyor. Sonra ikili tarama için perinatolojiye mi sıra bakıyoruz ?
Aynen öyle canım ❤️ devlet hastanesi için bu şekilde oluyor. Ben en yakın tarihli kadın doğuma sıra aldım. Muayeneden sonra o bana perinatolojiden sıra alabilmem için bir onay açtı sonra da en yakın tarihli perinatolojiye gün aldım yaptırdım ❤️

Arkadaşlar merhaba, 1.5 hafta önce yani sat’a göre tam 6+0da doktora gittim keseyi ve içinde bebeği gördü yeni oluşmaya başlamış dedi 2 hafta sonra çağırdı ve kalp atışı dinleyelim dedi. Ben kasık batmaları bel ağrısı vs. Yaşıyordum herhangi bir kanama durumum olmadı ama bu hafta da hiç belirti yok gibi hissediyorum rahatım sanki ve hamile olduğumu unutacak kadar yaşıyorum bu durumu. Simdi de bunu stres yaptım bir sorun yoktur değil mi? Sizin de belirti olarak yaşadıklarınız sonlandı mı?

Nasıl oluyor sma testi? Zorunlu mu?
Merhaba biz evlenirken sma zorunlu değildi ama ben biraz huylu olduğum için aile hekimliğine gittik. Sadece erkekten kan alıyorlar. Erkek taşıyıcı yada pozitif çıkarsa anneden de istiyorlar. Eğer annede pozitif çıkarsa o zaman gen merkezlerine sevk ediyorlarmış. Eşimin sonucu yaklaşık 3 ay içinde geldi. Ama şu an hamile olduğunuzu söylerseniz belki hızlandırabilirler.

Kızlar Temmuz annelerinden geliyorum, cinsiyet merak edenler için hem çok fazla denk geldiğim hem kendi yaşadığım yegane farklılık popo-basen büyümesi üstelik 3 kilo verdim ilk trimesterda ona rağmen ve bebeğimin cinsiyeti kız. Belki kız bebek isteyenler bu şekilde kontrol eder kendini. Herkese sağlıklı gebelikler dilerim 💞

Arkadaşlar merhaba, 1.5 hafta önce yani sat’a göre tam 6+0da doktora gittim keseyi ve içinde bebeği gördü yeni oluşmaya başlamış dedi 2 hafta sonra çağırdı ve kalp atışı dinleyelim dedi. Ben kasık batmaları bel ağrısı vs. Yaşıyordum herhangi bir kanama durumum olmadı ama bu hafta da hiç belirti yok gibi hissediyorum rahatım sanki ve hamile olduğumu unutacak kadar yaşıyorum bu durumu. Simdi de bunu stres yaptım bir sorun yoktur değil mi? Sizin de belirti olarak yaşadıklarınız sonlandı mı?
Canım merhaba biz de çok yazdık arkadaşlarla belirti yok acaba kötü bi şey mi var diye hep sorduk birbirimize. Ben mesela 11.haftama girdim bugüne kadar çok hafif vajinada baskı hisettim çok hafif de kasık batması o kadar. O da şiddetli değildi dediğin gibi hamile oldupumu unutuyorum bazen. Annemler canın bi şey istiyor mu bulantı var mı diye diye bulantıyı getirecekler 4.ayda 🤭🫣😂😂
Stres yapma. Evet dayanması beklemesi zor benim eşim daha önce de kaybın oldupu için endişelendiğimde mesela konrtle 5gün mü var 3gün kala götürdü hep Allah razı olsun. Süreci iyi atlattım yoksa panik atak yükleniyordu bana 😬

Canım merhaba biz de çok yazdık arkadaşlarla belirti yok acaba kötü bi şey mi var diye hep sorduk birbirimize. Ben mesela 11.haftama girdim bugüne kadar çok hafif vajinada baskı hisettim çok hafif de kasık batması o kadar. O da şiddetli değildi dediğin gibi hamile oldupumu unutuyorum bazen. Annemler canın bi şey istiyor mu bulantı var mı diye diye bulantıyı getirecekler 4.ayda 🤭🫣😂😂
Stres yapma. Evet dayanması beklemesi zor benim eşim daha önce de kaybın oldupu için endişelendiğimde mesela konrtle 5gün mü var 3gün kala götürdü hep Allah razı olsun. Süreci iyi atlattım yoksa panik atak yükleniyordu bana 😬
Ben de ilk gebeliğimde erken gitmiştim ve bana doktor boş gebelik tanısı koymuştu psikolojik olarak kürtaja hazırlamıştı 10 gun sonra gittiğimde bebeğimin kalp atisini duydum.. ama o bende travma olarak kalmış bu kez de doktora aman erken gitmeyeyim diye geciktiriyorum.

Ben de ilk gebeliğimde erken gitmiştim ve bana doktor boş gebelik tanısı koymuştu psikolojik olarak kürtaja hazırlamıştı 10 gun sonra gittiğimde bebeğimin kalp atisini duydum.. ama o bende travma olarak kalmış bu kez de doktora aman erken gitmeyeyim diye geciktiriyorum.
En riskli zamanlar o yüzden riske atamadım yani Allah korusun kötü bir şey varsa da ona göre yolumu çizeyim dedim. Ben mesela betayı 14le öğrendim düşün bi de o derece bende stres erken yüklendi beta artacak mı 6defa kan verdim kese var mı yolk var mı vs derken çok şükür geldik bugünlere.
Merak etme doktora gittiğinde bebeğinin kalp atışını duyacaksın 💜🤲

En riskli zamanlar o yüzden riske atamadım yani Allah korusun kötü bir şey varsa da ona göre yolumu çizeyim dedim. Ben mesela betayı 14le öğrendim düşün bi de o derece bende stres erken yüklendi beta artacak mı 6defa kan verdim kese var mı yolk var mı vs derken çok şükür geldik bugünlere.
Merak etme doktora gittiğinde bebeğinin kalp atışını duyacaksın 💜🤲
Desteginiz için teşekkür ederim ben beta Hcg bile baktırmadım.. takip etmedim 6. Haftaya kadar bekledim 😅 bu da gizemli ama daha az stresli oldu 😅 sağlıkla olsun insallah kavuşalım miniklerimize zamaninda 🙏🏻

Arkadasim 16 haftalik gebe ona 35 yasta 1/30-1/40 gibi cikiyor yaş degerlendirmesi demisler yaptirmadim dedi ben de kararsizdim demin konustim. Bilmiyorum yaptirsam mi 36 yasindayim riskli cikacak yastan oturu. Ense kalinligini ogrenip karar vericem. İnsallah guzel sonuclar gelsin❤️
Bende bayağı korkuyorum yaş nedeniyle risk olusmasindam. Doktorum rahatlatiyor ama, yine de insan korkuyor.
Daha 2li ye zamanim da var, fetal yaptirsammi karar da veremiyorum. Karmaşik duygular

Back