• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Merhaba güzel anneler daha önce soran oldu mu bilmiyorum ama doğum ücretini konuştunuz mu doktorla. Bize normal veya sezeryan doğum ücreti 60 bin dedi doktorumuzun özel muayenesi var ama hastanede doğum yaptıracak muayene ücreti 1500 TL ve iki haftada bir çağırıyor sizi hangi sıklıkla çağırıyor ve doğum ücreti ne kadar merak ettim. İzmir torbalıda yaşıyorum bu arada
Ben İstanbul'da özel hastanede bir doktora gidiyorum, doktorla doğum ücretiyle ilgili bir konuşmamız henüz olmadı, ama zaten onu muhasebeyle konuşmamız gerekiyor. Beni doktorum 3 haftada bir çağırıyor ama bir randevuyu kontrol gibi yapıyoruz, yani ben 6 haftada bir muayene ücreti ödemiş oluyorum. O şekilde bayağı iyi oluyor bizim için. Normalde muayene ücreti 1600 tl. Ama 800e gelmiş gibi oluyor yani.

Evet kasik biberon da baktim, diyorum ki ben sezeryan olacagim icin hemen sutum gelmez bi aksilik olursa diye nolur nolmaz bi biberon bi kasik biberon bi de minik mama alip hastane cantasina koyayim, hemen orda gerekli olursa panik olmam. Set almayayim sonra biberon kullanmazsa da yazik olmaz.
Ebe tanıdığım kendinizi psikolojik olarak şartlamayın sütüm gelmez vs diye demişti bana.. Aslında sezeryanda normal doğum süreci gibi beklenilse çok güzel oluyormuş. Ben daha basit bir kaşık biberon almıştım. Eğer hastane ile anlaştıysan oraya sorabilirsin çoğu özelde mama oluyor. Biberonda sete ihtiyaç yok ilk başta. Birde ebeler şırınga ile besliyor 😁 Hepsi aynımı bilmiyorumda benim sütümüde şırınga ile verdilerdi 1-2 kere..

Eklentiler

• IMG_0726.jpeg
    IMG_0726.jpeg
    63,6 KB · Görüntüleme: 13
Biberonu nasil tercih edeceksiniz? Ben alisveris yapmasam bile -ki aslinda yapmayi cok istiyor ama kendimi frenlemeye calisiyorum- ne alacagimi ufak ufak netlestirmek istiyorum, antikolik olacak sekilde dr.browns 0+ genis agiz ve philips avent yenidogan arasinda kaldim, cam istiyordum saglikli diye ama herkes yok kirildi yok bebegin suratina dusuyor cenesine vuruyor vs demis. Pp olani almak daha mi mantikli olur, hem hafif olur hem bebege zarar verme riski olmaz? Daha once kendinden ya da etrafindan bildigi duydugu tecrubesi olan anneler ne dersiniz?
Bende biberon baktım cam istiyordum ama düşme olayını hesaplamamıştım o da doğru haftaya bime geliyo kataloga da bak istersen mamajoo marka olanlar
Bu arada ben hala bı çöp almadım baktım favoriledim kararlaştırdım ama ablalarim bırakmıyor acele etme diyo tabi kendileri şampuana kadar almışlar bu kaldı şunu alırsın acele etme diye söylüyorlar 😭😂 bana dur diye diye dogurtacaklar kendileri herşeyi almış olacak bugünde emziklerini almışlar 🥹
Pazartesi cinsiyeti öğrenince bende eşimin kartlarını patlatirim artık 🥳

Anladım size de çok geçmiş olsun 💐 kadın doğumcuma sordum göğüs hastalıklarına gözük dedi. Bakalım bu gecede artarsa gideceğim.
Saoalsın biran önce iyileşiriz hepimiz inşallah 🙏 Geciktirme biran önce gözük. Ben 4 gün bekledim şimdi öksürükler daha arttı ateş basıyor gibi oluyor. Banada ya kkb ye ya da göğüs hastalıklarına git demişti.

Merhaba güzel anneler daha önce soran oldu mu bilmiyorum ama doğum ücretini konuştunuz mu doktorla. Bize normal veya sezeryan doğum ücreti 60 bin dedi doktorumuzun özel muayenesi var ama hastanede doğum yaptıracak muayene ücreti 1500 TL ve iki haftada bir çağırıyor sizi hangi sıklıkla çağırıyor ve doğum ücreti ne kadar merak ettim. İzmir torbalıda yaşıyorum bu arada
18 hastalık hamileyken bu arada
Ben İstanbul'da özel hastanede bir doktora gidiyorum, doktorla doğum ücretiyle ilgili bir konuşmamız henüz olmadı, ama zaten onu muhasebeyle konuşmamız gerekiyor. Beni doktorum 3 haftada bir çağırıyor ama bir randevuyu kontrol gibi yapıyoruz, yani ben 6 haftada bir muayene ücreti ödemiş oluyorum. O şekilde bayağı iyi oluyor bizim için. Normalde muayene ücreti 1600 tl. Ama 800e gelmiş gibi oluyor yani.
Muayene ücreti iyiymiş aslında parasında değilim sağlıkla gelsin bebisler tabi de 60 bin biraz bütçemizin üstünde

Ben daha doğum parasını sormadım. Bir sorun görmezlerse normalde ayda 1 kontrol oluyor. Özelde 10 günde 1 yeni ücret vermek gerekiyor. Eğer sürekli sıkıntı yokken çağırıyorsa sürekli ücret alıyorlar sizden demektir.

3 haftada 1 tek ücret baya iyi genelde 10 günde ücreti yenileniyor.

Ebe tanıdığım kendinizi psikolojik olarak şartlamayın sütüm gelmez vs diye demişti bana.. Aslında sezeryanda normal doğum süreci gibi beklenilse çok güzel oluyormuş. Ben daha basit bir kaşık biberon almıştım. Eğer hastane ile anlaştıysan oraya sorabilirsin çoğu özelde mama oluyor. Biberonda sete ihtiyaç yok ilk başta. Birde ebeler şırınga ile besliyor 😁 Hepsi aynımı bilmiyorumda benim sütümüde şırınga ile verdilerdi 1-2 kere..
Cok tesekkur ederim sormam lazim hastaneye de evet 😊 ben su an calismiyorum ama operasyon departmaninda seftim senelerce, ustume yapisan bi temkinli olma problemim var 🙈

Hamilelik Haftalarına Göre Esmaül Hüsna Tesbihleri:

14. Hafta: 86 el-Bedî, 158 el-Muhsin
15. Hafta: 662 el-Mütekebbir, 170 el- Kuddûs,
16. Hafta: 73 el-Celîl, 1100 Zü’l celâli ve’l ikrâm, 744 el- Muktedir, 90 el- Melîk
17. Hafta: 998 el-Hafîz, 707 el –Vâris
18. Hafta: 78 el- Hakîm, 68 el-Hakem
19. Hafta: 211 es- Sâni, 137 el-Vâsi
20. Hafta: 83 el- Cemîl, 206el-Cebbâr
21. Hafta: 117 el-Kaviyy, 14 el-Vehhâb
22. Hafta: 103 el-Müneccî, 55 el-Mucîb
23. Hafta: 114 el- Câmi, 142 el-Kâim

Kızlar arada bayağıdır unutmuşum paylaşmayı, ben çekmeye devam ediyorum, siz de vaktiniz olduğunuzda çekersiniz inşaallah. Hamilelik haftanıza göre o hafta içinde sayıları tamamlayacaksınız. Sayılar ebced hesabına göre yazılmış, eksik/fazla çekilmemesi lazım. 14-23 haftalar arasını koyuyorum şu an. Devamını sonra koyarım şimdi upuzun bir yazı olmasın diye dedim.
Benim de 15. Haftam hala kahverengi akıntım düşük riskim var dua eder misiniz bana da

Ben daha doğum parasını sormadım. Bir sorun görmezlerse normalde ayda 1 kontrol oluyor. Özelde 10 günde 1 yeni ücret vermek gerekiyor. Eğer sürekli sıkıntı yokken çağırıyorsa sürekli ücret alıyorlar sizden demektir.
En başından beri riskli gebelik yada herhangi bir sıkıntı olmadı iki haftada bir muayeneye çağırıyor her gittiğimizde 1500 ayda iki kez 3000 TL. Aslında doktor kan testi ikili testi sağlık ocağı devlet Hastanesi'nde yaptırip sonuç getirebilirsin gibi seçenekler sundu hep yani bilemedim ayda iki kez muayene gerekli mi ben onu geçtim de doğum ücreti beni düşündürdü

En başından beri riskli gebelik yada herhangi bir sıkıntı olmadı iki haftada bir muayeneye çağırıyor her gittiğimizde 1500 ayda iki kez 3000 TL. Aslında doktor kan testi ikili testi sağlık ocağı devlet Hastanesi'nde yaptırip sonuç getirebilirsin gibi seçenekler sundu hep yani bilemedim ayda iki kez muayene gerekli mi ben onu geçtim de doğum ücreti beni düşündürdü
Muayene ücreti verince 10 gün içinde ücretsiz kontrol hakkın var ben 9 yada 10.gün şeklinde gidiyorum
Bir sonrakinde 1 ay sonra çağırıyor

Kızlar kramp yaşayan oldu mu? Dün ilk kez baldırıma berbat bir kramp girdi . 10 saniye sürdü ama berbattı

Ben başlamadım 😊 sanırım 18-19 haftalar arasındayım. 20. Haftada kontrolden sonra yavaş yavaş başlarım artık. Oğlumda da aynısını yapmıştım. Şubat indirimleri başlarken ebebekte 😁
Ben yapmadım hiç bişi cinsiyetini göstermiyor :( detaylı ultrasondan sonra minik minik yapcam şimdi sadece sayfalara filan bakıp liste yapıyorum ama gerçekten lazım olacak şeyleri seçiyorum. Yoksa maşallah sayfa sayfa liste hazırlamış herkes

Hamilelik Haftalarına Göre Esmaül Hüsna Tesbihleri:

14. Hafta: 86 el-Bedî, 158 el-Muhsin
15. Hafta: 662 el-Mütekebbir, 170 el- Kuddûs,
16. Hafta: 73 el-Celîl, 1100 Zü’l celâli ve’l ikrâm, 744 el- Muktedir, 90 el- Melîk
17. Hafta: 998 el-Hafîz, 707 el –Vâris
18. Hafta: 78 el- Hakîm, 68 el-Hakem
19. Hafta: 211 es- Sâni, 137 el-Vâsi
20. Hafta: 83 el- Cemîl, 206el-Cebbâr
21. Hafta: 117 el-Kaviyy, 14 el-Vehhâb
22. Hafta: 103 el-Müneccî, 55 el-Mucîb
23. Hafta: 114 el- Câmi, 142 el-Kâim

Kızlar arada bayağıdır unutmuşum paylaşmayı, ben çekmeye devam ediyorum, siz de vaktiniz olduğunuzda çekersiniz inşaallah. Hamilelik haftanıza göre o hafta içinde sayıları tamamlayacaksınız. Sayılar ebced hesabına göre yazılmış, eksik/fazla çekilmemesi lazım. 14-23 haftalar arasını koyuyorum şu an. Devamını sonra koyarım şimdi upuzun bir yazı olmasın diye dedim.
Bir de bir şey daha sormak istiyorum bunu haftalar yazıyor ya haftanın her günü mü okuyacağız yoksa toplam hafta da mı bu kadar

İğne 7 gün yaptırdım bitti canım. Fitil sabah akşam kullanıyorum. Bir de duplaston ilaç kullanıyorum. Anneme geldim canım aslında. Ama ayağa kalkıyorum arada iş yapmıyorum. Nedenini ben de anlamadım. Dediğin gibi hiç kalkmıcam tuvalet dışımda. Valla travma oldu. Kahverengi akıntı Beklemiş kan demişti ebe bana. Ama tabi devam ederse yarın doktora giderim. Kendi doktorum tatilde ama başka doktor bulurum. İnşallah geçer. 🥹
Nasılsın

Bu aralar bende de göğüs ucuna böyle bi an iğne batarmış gibi his oluyor sizlerde de oluyor mu ?

Kızlar kramp yaşayan oldu mu? Dün ilk kez baldırıma berbat bir kramp girdi . 10 saniye sürdü ama berbattı
Dün gece bende de oldu eşimi uyandırdım bacağımı kaldırıp ayak bileğimden büktü hızlıca geçti (futbolculara yapıyorlar ya onun gibi)
Yarın söylicem doktora ama reelslarda görüyorum hamilelikte oluyormuş

Kızlar sağlık ocağından ebe aradı. Haftaya kan tahlilleri için vs. Ama dr bişey demedi hiç yakın zamanda.

Birde ben ilk testlerde bi tecrübe yaşadım. Sağlık ocağının tahlillerine güvenmiyorum. O yüzden kan vermişken düzgün biyerde yaptırayım. Şuan bunun zamanı mı? Herkes yaptırıyor mu onu sormak istedim.
Ben gittim canım gelim izleme dediler rutin kan baktılar grip oldugum için crp yüksek çıkmış bide el doppleri ile bebğin kalp atışını dinledi hemşire. Sonuclarımdan biri düşük çıkmış hemşire bizim sistem doğru ölçmüyor onu bide hastanede baktır dedi zaten hiç gitmezdim sağlık ocağına hepten soğudum özel sigortam var bi daha dışarda yaptırcam testlerimi

Back