• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Kızlar sağlık ocağından ebe aradı. Haftaya kan tahlilleri için vs. Ama dr bişey demedi hiç yakın zamanda.

Birde ben ilk testlerde bi tecrübe yaşadım. Sağlık ocağının tahlillerine güvenmiyorum. O yüzden kan vermişken düzgün biyerde yaptırayım. Şuan bunun zamanı mı? Herkes yaptırıyor mu onu sormak istedim.

Kızlar alışverişe başlayan varmı aranızda 17.haftama giricem ama ben hicbirseye baslamadım nedense hep tereddütte kaldığım için elim hicbirseye gitmiyor cinsiyette belli ama alışveriş yapmaya cesaretim yok hala 🥹
Ben başlamadım 😊 sanırım 18-19 haftalar arasındayım. 20. Haftada kontrolden sonra yavaş yavaş başlarım artık. Oğlumda da aynısını yapmıştım. Şubat indirimleri başlarken ebebekte 😁

Biberonu nasil tercih edeceksiniz? Ben alisveris yapmasam bile -ki aslinda yapmayi cok istiyor ama kendimi frenlemeye calisiyorum- ne alacagimi ufak ufak netlestirmek istiyorum, antikolik olacak sekilde dr.browns 0+ genis agiz ve philips avent yenidogan arasinda kaldim, cam istiyordum saglikli diye ama herkes yok kirildi yok bebegin suratina dusuyor cenesine vuruyor vs demis. Pp olani almak daha mi mantikli olur, hem hafif olur hem bebege zarar verme riski olmaz? Daha once kendinden ya da etrafindan bildigi duydugu tecrubesi olan anneler ne dersiniz?
Teyzemiz bize philipsin +0 olanını almıştı 5lü set pp olanlardan. Ben küçükleri dezenfekte edip evde bıraktım. Hastane çantama ebebekten biberon kaşık dezenfekte edip almıştım. Biberonu kullanmadım hiç.. Kaşık biberonu çok kullandık meme reddide yapmadı.

Kızlar sağlık ocağından ebe aradı. Haftaya kan tahlilleri için vs. Ama dr bişey demedi hiç yakın zamanda.

Birde ben ilk testlerde bi tecrübe yaşadım. Sağlık ocağının tahlillerine güvenmiyorum. O yüzden kan vermişken düzgün biyerde yaptırayım. Şuan bunun zamanı mı? Herkes yaptırıyor mu onu sormak istedim.
Kan tahlili için arayan olmadı hastanedeki tahlilleri görüyor sanırım. Sadece 2 hafta önce tetanoz günü için aradı. Aile hekimliklerinde illaki farklılık oluyor diye duymuştum kan tahlillerinde..

Teyzemiz bize philipsin +0 olanını almıştı 5lü set pp olanlardan. Ben küçükleri dezenfekte edip evde bıraktım. Hastane çantama ebebekten biberon kaşık dezenfekte edip almıştım. Biberonu kullanmadım hiç.. Kaşık biberonu çok kullandık meme reddide yapmadı.
Evet kasik biberon da baktim, diyorum ki ben sezeryan olacagim icin hemen sutum gelmez bi aksilik olursa diye nolur nolmaz bi biberon bi kasik biberon bi de minik mama alip hastane cantasina koyayim, hemen orda gerekli olursa panik olmam. Set almayayim sonra biberon kullanmazsa da yazik olmaz.

Eklentiler

• 1000021786.jpg
    1000021786.jpg
    36,7 KB · Görüntüleme: 10
Kızlar alışverişe başlayan varmı aranızda 17.haftama giricem ama ben hicbirseye baslamadım nedense hep tereddütte kaldığım için elim hicbirseye gitmiyor cinsiyette belli ama alışveriş yapmaya cesaretim yok hala 🥹
ben çoğu büyük şeyi aldım
küçük şeylere de başladım ama beğenirsem ya da uygun bulursam alıyorum küçükleri
hediye de geldi kıyafet
baya bi tulumu oldu kızımın :)
özellikle fermuarlı tulum buldukça uyguna alıyorum

Ben öyle denk geldi anne bebek çantası biberon emzik beyaz zıbınlar hastane çıkışı öyle bi kaç tane de tulum aldım ama bence alışverişe başlayınca sürekli bir şeyler alasınız geliyor o yüzden ben daha almamaya çalışıyorum önceden instagramda vakit geçirirdim şimdi alışveriş sitelerinde bataklığa düştüm😅😅

Merhaba arkadaşlar. Dün doktor randevum vardı çok şükür cinsiyetimizi öğrendik. Vitamin ilaçları yazdı. Decavit Gynofera ve magnafort yazdı. Eczanede baktım. Tabletleri çok büyüktu hayatta yutamam. Sizler muadil olarak neler kullanıyorsunuz?

Biberonu nasil tercih edeceksiniz? Ben alisveris yapmasam bile -ki aslinda yapmayi cok istiyor ama kendimi frenlemeye calisiyorum- ne alacagimi ufak ufak netlestirmek istiyorum, antikolik olacak sekilde dr.browns 0+ genis agiz ve philips avent yenidogan arasinda kaldim, cam istiyordum saglikli diye ama herkes yok kirildi yok bebegin suratina dusuyor cenesine vuruyor vs demis. Pp olani almak daha mi mantikli olur, hem hafif olur hem bebege zarar verme riski olmaz? Daha once kendinden ya da etrafindan bildigi duydugu tecrubesi olan anneler ne dersiniz?
Emzirme danışmanı ile çalışmıştım sutum azdi mama vermeye baslamistik kizim uc haftalikken en iyisi lansinoh demişti öyle devam ettim meme+ mama 2,5 yılda emzirdim redsiz cok sukur 😅 dr browns almistim ilk te kullanamadim direk lansinoh gectim

Ben de bu sefer kasik biberon da denicem 😀

Doktorum bana alışveriş için detaylıyi beklememi söyledi ben onu bekliyorum 15 şubatta randevumuz sonra nasipse ufaktan başlarız artık sadece bugün bime fisher pricein baya indirimli bı kaç kutu oyunu gelmişti 1 yas için falan bı kaç tane onlardan aldım o kadar kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman başlarsınız 20 lerin sonlarınadoğru falan da başlanabilir bence :)

Insallah emzik tutar benim de dilegim o 😍 kizima 8 tane model mi denettim neler yaptim yok emmedi kusucak gibi oluyodu hepsi duruo kullancam 🤣

Korkma Allah’a emanetler ama kendini takipte kal. ben 4-5 gündür öksürüyorum. Hemde krize girmiş gibi. Dün ilk defa kbb ye gittim. Alerjik rinite virüs neden olmuş dedi alerji ilacı verdi. Tabi önce ilk gitmeden kadındoğum doktoruma yazdım onun demesiyle gittim. Test vs yapılmadı. Bir kullan duruma göre test yaparız dendi. Virüs ama ne bilmiyoruz. Hatta dün ilk defa 38 e çıktı ateşim parol aldım hemen.
Anladım size de çok geçmiş olsun 💐 kadın doğumcuma sordum göğüs hastalıklarına gözük dedi. Bakalım bu gecede artarsa gideceğim.

Bana da tetanoz aşısını söylediler. Ama kan tahlilinden bahsetmediler.

Doktorum bana alışveriş için detaylıyi beklememi söyledi ben onu bekliyorum 15 şubatta randevumuz sonra nasipse ufaktan başlarız artık sadece bugün bime fisher pricein baya indirimli bı kaç kutu oyunu gelmişti 1 yas için falan bı kaç tane onlardan aldım o kadar kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman başlarsınız 20 lerin sonlarınadoğru falan da başlanabilir bence :)
Bende detaylıdan sonra büyük eşyalara başlamayı düşünüyorum bimden bende bugün bi kac oyuncak aldım ilk hamile kaldığımdada eşimle heves edip patikle yelek almıştık 1-2 kişide bize zıbın hediye etti bakalım benimde 19 subatta detaylım var ondan sonra büyüm ihtimalle ilk önce bebek arabası ana kucağı anne yanı falan almakla baslıycam en sona kıyafet ıvır zıvırı bırakmayi düşünüyorum

Beni 20. Haftada tetenoz için çağırdılar ama gittiğimde bir ay içinde kan vermişsem tekrardan almıyorlar zaten aşağı yukarı aynı oluyor ve takipli doktorum olduğu için sağlık ocağı ilaçta yazmıyor gerek görmüyorlar bizimkiler bence

Merhaba güzel anneler daha önce soran oldu mu bilmiyorum ama doğum ücretini konuştunuz mu doktorla. Bize normal veya sezeryan doğum ücreti 60 bin dedi doktorumuzun özel muayenesi var ama hastanede doğum yaptıracak muayene ücreti 1500 TL ve iki haftada bir çağırıyor sizi hangi sıklıkla çağırıyor ve doğum ücreti ne kadar merak ettim. İzmir torbalıda yaşıyorum bu arada

Back