• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Gaz bitmiyo bi ara artmıştı iki gündür daha güzel uyuyo geceleri ben de anlamadım azalır gibi oluyor sonra artıyor tekrar azalıyor falan bilmiyorum. 🤔
Benimki dişe benzemiyo kabarma falan yok hiç daha, ya gaz ya ataktan, alerji de olabilir kakası mukuslu ama kilosu güzel. Ah bi çözebilsem derdini 😣
Eğer çilekten olduysa demek ki bünyesi alerjik, bu durumda diğer alerjenlere de tepkisi olabilir gaz gibi off çok zor diyet yapmak istemiyorum ben doktora göstericem haftaya kadar kaybolmazsa bakalım ne diyecek.
İnşaAllah alerji değildir canım ben 3 hafta oldum başlayalı diyete böyle yaşamak çok zor ya çoook mutsuzum resmen. Dün diyet açmayı denedim herşey başa sardı asla emmiyor uyanıkken gündüz 0 uykuyla akşamı ettik az önce hiç vermek istemediğim emziği verdim tuttu çünkü aç koridora kurduğumuz çingene salıncağına yatırdım zorla uyudu dalsın alıp emzircem başka çarem yok malesef. Çocuk bile anlıyor içtiği sütün ona dokunduğunu ve içmek istemiyor büyük kızımda bu kadar zorlanmış mıydım anımsayamıyorum çok çaresiz hissediyorum şuan

İnşaAllah alerji değildir canım ben 3 hafta oldum başlayalı diyete böyle yaşamak çok zor ya çoook mutsuzum resmen. Dün diyet açmayı denedim herşey başa sardı asla emmiyor uyanıkken gündüz 0 uykuyla akşamı ettik az önce hiç vermek istemediğim emziği verdim tuttu çünkü aç koridora kurduğumuz çingene salıncağına yatırdım zorla uyudu dalsın alıp emzircem başka çarem yok malesef. Çocuk bile anlıyor içtiği sütün ona dokunduğunu ve içmek istemiyor büyük kızımda bu kadar zorlanmış mıydım anımsayamıyorum çok çaresiz hissediyorum şuan
Ah bilmem mi canım çok zor kızımdan biliyorum ben de yiyecek bir şey bulamıyordum açlıktan ağladığımı bilirim diyet yaparken :( o yüzden bunda kakasınsa kan görmediğim sürece kurcalamak istemiyorum.
Az daha sabır canım ek gıdaya geçicez yakında az kaldı.

Ah bilmem mi canım çok zor kızımdan biliyorum ben de yiyecek bir şey bulamıyordum açlıktan ağladığımı bilirim diyet yaparken :KK43: o yüzden bunda kakasınsa kan görmediğim sürece kurcalamak istemiyorum.
Az daha sabır canım ek gıdaya geçicez yakında az kaldı.
Başlarda ağlıyordum bende yiyecek bişey bulamıyordum artık hissizleştim ve tüm yemeklerden tiksinir oldum ağzıma lokma koyasım gelmiyor meğer yemek yemek insanı nasıl mutlu ediyormuş onu anladım.
Kan yoksa hiç kurcalama kuzum ek gıdada temkinli gidersin ama rahat edersin bende dört gözle bekliyorum ek gıdayı çok yıprandı yavrum

En ıyısını yaptırmıssınız bızbde yaptıracaktık ama sarılık ve kılo alamaması yuzunden dr onermedı.
Bıze sadecr bepantol pışık kremı verdıler . Daha pansuman duruyor kendı duser dedıler yazık çiş yaptıkca aglıyor 😢
Kıyamam:( pişik kremi yeter mi ki. Bezle temas ettikçe de sızlıyor olabilir. 5 gün boyunca her bez açmada ucunun dikişli yerlerine kalıp şeklinde teramisini sıkınca temas etmemiş oldu bezle. Deneyin diyeceğim ama zor tabii doktor söylemeden

Yaklaşık 2,5 aydır diyet yapıyorum. İnsan alışıyor. İlk diyet haftasınbebeğim sadece 50 gram almıştı. Resmen yıkılmıştım. Alerji doktoru alerjenlerden arınmış mama yazdı. Aldık ama kokusu bile berbat olunca daha da üzüldüm. Ama vazgeçmedim mama vermedim. Emzirmek için resmen kırk takla attım. Hala ayakta emziriyorum. Bu durum aben alıştım bebeğim de alıştı.

Ben en çok uykuya tam dalmadan ve uyandığı anda uykusunu hiç açmadan emzirebildim. Şu sıra pilates topunda kucağımdayken zıplayıp mayışıyor dalmadan önce yine pilates topunda hafif hareket ederek emziriyorum. Tavsiye ederim

Ayy masallah ona. Ne zorlugu var agrisi mi cok
Of benim de cok gozumde buyuyo:KK43:
Ya geneş anestezi yapıldı gulerek gıren cocuk feryat figan cıktı cıglıkları hala kulagımda 😢 45 dk falan surdu bu anestezi etkısıyle oluyormus oyle dedıler. Bı de ılk çişinde cıglık attı sonrraaımcok zor olmadı ama bu bıle bana yettı. Aslında ılk agladıgında meme verebılseydım belkı okadar uzun surmezdı sakınlesmesı ama anestezi nedeniyle 2 saate yakın besleyemedım cocuk 4+2 saat ac kaldı eşime gore aclıktan agladı

Kıyamam:KK43: pişik kremi yeter mi ki. Bezle temas ettikçe de sızlıyor olabilir. 5 gün boyunca her bez açmada ucunun dikişli yerlerine kalıp şeklinde teramisini sıkınca temas etmemiş oldu bezle. Deneyin diyeceğim ama zor tabii doktor söylemeden
Henuz sargısı cıkmadı bugun suya sokacaz muhtemelen ozman cıkar suan çiş yaptıgı yer gorunuyor sadece oraya dıs macunu sıkar gıbı sıkıp bezı kapatıyorum.

Hanımlar merhaba
Biz dün 4. Ay aşımızı olduk diğerinde ateş olmayınca bunda da olmaz sandım koltuk altından ölçünce 37.5 dan fazlaydı galiba 37.7 gibiydi calpol verdik ama hala 37 gece hep kontrol ettim acaba yine ateş düşürücü versem mi yoksa beklemelimiyim

Hanımlar merhaba
Biz dün 4. Ay aşımızı olduk diğerinde ateş olmayınca bunda da olmaz sandım koltuk altından ölçünce 37.5 dan fazlaydı galiba 37.7 gibiydi calpol verdik ama hala 37 gece hep kontrol ettim acaba yine ateş düşürücü versem mi yoksa beklemelimiyim
Geçmiş olsun 🙏🏼
37 ateş değil bence düşmüş. Yine doktoruna sorabilirsiniz ama bizim doktorumuz 37,5 üstünde öneriyor

Henuz sargısı cıkmadı bugun suya sokacaz muhtemelen ozman cıkar suan çiş yaptıgı yer gorunuyor sadece oraya dıs macunu sıkar gıbı sıkıp bezı kapatıyorum.
Biraz daha büyük diye sizinki biraz farklı sanırım. Bizde sargı falan yoktu. Bir de suya sanki 5 gün sonra sokmuştuk. O kısımdan tam emin değilim.
Biz de teramisini macun sıkar gibi sıkıp bezliyorduk.

Sonunda oldu kızı pusetten düşürdü eşim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Adama bin kere dedim düzgün taşı diye artist artist savuruyodu içim gidiyordu kısa mesafe diye kemerini takmamıştım ben önden gidiyodum hiii diye bi ses duydum döndüm bi baktım ayperi yerde 😢 allahım nasıl bir korkudur bu mahvoldm çok sert gelmedi dedi eşim kaydı dedi kusması da yoktu ondna doktora gitmedik dün 12 civarında oldu dünden beri teyakkuzda bekliyom ama bu saatten sonra da başka bir şey olmaz dimi şişlik falan da yok kafasında

Sonunda oldu kızı pusetten düşürdü eşim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Adama bin kere dedim düzgün taşı diye artist artist savuruyodu içim gidiyordu kısa mesafe diye kemerini takmamıştım ben önden gidiyodum hiii diye bi ses duydum döndüm bi baktım ayperi yerde 😢 allahım nasıl bir korkudur bu mahvoldm çok sert gelmedi dedi eşim kaydı dedi kusması da yoktu ondna doktora gitmedik dün 12 civarında oldu dünden beri teyakkuzda bekliyom ama bu saatten sonra da başka bir şey olmaz dimi şişlik falan da yok kafasında
Çok geçmiş olsun canım şimdiye kadar bi şey olmadıysa olmaz inşallah ama ucuz atlatmışsınız, muhakkak kemerini bağla canım öyle nasılsa kısa mesafe bi şey olmaz diye düşünme Allah korusun..

Çok geçmiş olsun:(( İnşallah hiçbir şey olmaz artık geçmiş üzerinden

Okurken bıle ıcım tıtredı gecmıs olsun canım

Yaklaşık 2,5 aydır diyet yapıyorum. İnsan alışıyor. İlk diyet haftasınbebeğim sadece 50 gram almıştı. Resmen yıkılmıştım. Alerji doktoru alerjenlerden arınmış mama yazdı. Aldık ama kokusu bile berbat olunca daha da üzüldüm. Ama vazgeçmedim mama vermedim. Emzirmek için resmen kırk takla attım. Hala ayakta emziriyorum. Bu durum aben alıştım bebeğim de alıştı.

Ben en çok uykuya tam dalmadan ve uyandığı anda uykusunu hiç açmadan emzirebildim. Şu sıra pilates topunda kucağımdayken zıplayıp mayışıyor dalmadan önce yine pilates topunda hafif hareket ederek emziriyorum. Tavsiye ederim
Ya kıyamam keşke hiçbir çocuk yaşamasa bunu sanırım yediğimiz içtiğimiz şeyler doğal olmadığından bu kadar etkilenir oldu çocuklar çok üzücü...
Benim ilk kızmdada aynı süreci yasadım ben ondan idmanlıyım en azından başıma gelecekleri biliyordum ve daha toleranslıyım bebeğime karşı. Emmediği zaman oturur ağlardım akşama kadar aç beklerdi eşim gelip uyutur o zaman emerdi mamayıda içmemişti psikolojim çok bozulmuştu o dönem ama şimdi biliyorum her yolu deniyorum benimki uykuda alıyor çok şükür. Gün içindede ışıklı balonla oyuncakla kandırırken dayıyorum ağzına alıyor bazen zaten 2 aydır hep kucakta emiyor. Yemek yiyememek beni çok üzdü bu sefer çünkü ben sadece karnımı doyurmak için değil sevdiğim zevk aldığım için yerdim yemeğimi. Yoğurda peynire aşkım zaten hep bilinir amcam yoğurt güzelim benim diye sever beni hala. Ek gıdayı dört gözle bekliyorum bakalım umarım hepimizinki biran önce geçer

Ya geneş anestezi yapıldı gulerek gıren cocuk feryat figan cıktı cıglıkları hala kulagımda 😢 45 dk falan surdu bu anestezi etkısıyle oluyormus oyle dedıler. Bı de ılk çişinde cıglık attı sonrraaımcok zor olmadı ama bu bıle bana yettı. Aslında ılk agladıgında meme verebılseydım belkı okadar uzun surmezdı sakınlesmesı ama anestezi nedeniyle 2 saate yakın besleyemedım cocuk 4+2 saat ac kaldı eşime gore aclıktan agladı
Geçmiş olsun öncelikle cnm Allah damatligini da gostersin. Bizim bes gün sonra suya sokmuştuk birde bir sargı vardı ertesi gün açarsınız demişlerdi eve geldigimizde açılmıştı aradık alın dha kapatmayın bezi bağlayın yeter demişlerdi neden genel anestezi tercih ettiniz merak ettim? Bnm oğlum üçüncü gün hiç aglamiyordu ilk gün çok zordu ikinci gün bra üçüncü gün geçmişti diyebilirim

Rota ile aynı gün itibariyle diyeti açmaya çalışmanıza çok şaşırdım. Doktorun bunu biliyor mu yoksa herhangi bir zamanda mı demişti?
Zaten rota alerjiyi alevlendiriyor. Bir çok doktor yaptırmayın diyor ama yarar zarar hesabı ile yaptırdık. Benim oğlumun da huzursuzluğu uzun sürdü. İshal yaptı. Etkiledi rota.
Bir de rotadan 15 gün önce yumurtanın sarısına alerjisi deri testinde kabarmayıp kızardığı için, sadece onu fırında denedik. Maalesef çok huzursuzluk yaptı ve egzamasını hafif arttırdı.
Arada rota olduğu için hemen bıraktık. 4. Aya erteledik diyet açmayı.
Size de çok geçmiş olsun. Ben artık doktorları anlayamıyorum gerçekten. Bu 4. çocuk doktoru ve profesör alanında da iyi bir adam ama rota ile aynı zamanda fırınlanmış ürün ile açmamı önerdi maalesef. Biz de aynı şekilde yarar zarar düşünüp mecburen yaptırdık. Rota öncesinde patch testi değil de yalnızca kaka testi istedi doktor. O sonuç 50lerden sonra sıkıntı yaratıyormuş, o kadar bile çıkmadı şükür. Ama tolere edemiyor süt ürünleri ve yumurtayı hala.

Arkadaşlar hışırtılı kitap aldım kızıma yıkarsam hışırtısı gider mi nasıl temizlicem?
Bir de merak ettim burası bayağı aktif bi başlıktı nereye kayboldu herkes birşeyler mi kaçırdım ben?
Ben çamaşırlarıyla beraber yıkıyorum. Bir şey olmuyor. Ağzına sokuyor devamlı yıkamak ıstiyor.

Back