Merhaba arkadaşlar ben de 2022 Ocak annesiyim uzaktan yorumlarınızı takip ederek çok faydalandım :) burda birçok annenin kanlı mukuslu kakadan muzdarip olduğunu gördüm ben diyetisyenim o yüzden yazmak istedim. Benim kızımda da 2 aylıkken başlayan köpüklü, mukuslu, kanlı ishal problemi vardı. Doktora söylediğimde gaita testi bile yapmadan Süt alerjisi için diyet önerdi birkaç gün bunu uyguladım ama hiç mantıklı değil çünkü emziren annenin bunu diyetten çıkarması demek kalsiyum ve protein gibi birçok önemli maddenin diyetten çıkması, basit karbonhidrattan ve rafine şekerden çok fazla alınması demek. Yine de diyeti denedim ama kızımın kakasında bir değişiklik olmadı. Bu problemi rafine şekeri, paketli gıda ve abur cuburları keserek aştım şu an çok rahatız çok kısa sürede etkisini gördüm. Çikolata, ev yapımı olsa da tatlı, reçel tüketmemenizi, proteinden zengin beslenerek anne sütünüzün milrobiyotasını desteklemenizi öneririm. Yoğurt, et, bulgur pilavı, meyve, sebze, kuruyemiş bolca tüketiyorum. Kuru meyve ve muz bile çok şekerli olduğu için daha az yiyorum. Böylece süt de proteinden ve yağdan zengin daha kaliteli süt oluyor ve bebeklerin kilo alımı, beslenmesi daha iyi gidiyor. Zaten süt renginden ve bekledikçe üzerindeki yağdan kalitesini belli ediyor. Proteinden zengin beslenme= kaliteli süt demek. Rafine şeker maalesef bebişlere ve bize iyi gelmiyor. Mukuslu köpüklü İshalin başladığı ilk ay 1 aylıkken +2 kg alan bebeğim 300 gram almıştı. Şu an aylık 900-1000 alarak devam ediyor çok şükür 126 günlüğüz.