2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Eğitici kopekcik fiyatı neydi acaba biraz geç gördüm de umarım bulabilirim bende o oyuncağı alacaktım

Bugun puset ortusu de ortuluydu budizz de calisiyodu ama uyandi iste anlamadim puseti tangir tungur bebek arabasina taktik uyanmadi 2 dakka snr asansorde uyandi. 1 haftam da yok ki bu cmt cagiriyor. Bu uyku gerilemesinden mi bu aglamalar yoksa bundan snr boyle midir cozemedim vallahi sonucta kendi kendine hic uyumuo benimki yatagina yatirip pispisla uyutmayi denedm o da olmuo bazen kucagimda sallayarak uyuturken bile yaygarayla agliyo uyumak icin meme istio 1 2 diretiyorm snr cok aglaynca veriyorm mecburen daha hazir degil birakmaya demek ki. Belki de bndan agliyo uykusu bolununce uyumaya geri donemedigi icin agliyo.
Acaba orda uyutup pusette mi birakmaliym biz cay kahve icerken sonra direk alir arabaya koyarm cok da oturmam daha once 3 saat pusette uyudugu olmusti neticede. Uyanmazsa sikinti olmaz. Blmiorm gereksz geriliyorm smdiden. Neden bu uyku isine bukdr taktm bilmiyorm ben taktikca daha kotu oldu.

Kızım evimiz dışında gece uykusuna geçmiyor. Geç uyuması demek benimde dinlenememem demek. Ben iftar gittiysem yemek yedikten sonra hemen eve gelip uyutuyorum.. zaten huzursuzlanıyor durmuyor oturup çay da içemiyorum düzgün. Hadi onu da geçtim eşim ailesini eltileri falan iftara çağırdı cumartesi günü kaçacak yer de yok bakalım nasıl uyutacağım çocuğu. Beyaz gürültü açar hiç kapatmam onlar gidene kadar diyorum ama bilemedim. herkese hava hoş olan anneyle, uykusuzluktan ağlayan bebeğe oluyor. Durumu bildikleri halde kv 2. Kez iftara çağırdı yine bi kalabalık ortam olacak. Yine durmayacak yabancılayacak kızım. Yemeği 5 dk da yiyip yine koşa koşa eve geleceğim.. Hava geç kararmaya başladı zaten Ada da hava kararınca beşiğinde yatıp uyuyor. Bebeklerin güya yaz kış saati yokmuş var işte biz de

Eklentiler

• C1CDC91E-7BDF-46D1-B134-BB8CAF6D4FD2.jpeg
    279,8 KB · Görüntüleme: 62
Nasıl uyumak istiyorsa o şekilde uyusun sadece gün içinde sakin kaldığı bir anda kendi kendine uyumasına bir kez de olsa müsade et.. Bunu yapmayı hiç ihmal etme derim.. Benim ki de her zaman kendi kendine uyuyamıyor.. Özellikle şu atak başladı başlayalı huzursuzluğu arttı.. Gün içinde kendi başına 3 kez uykuya geçebiliyor diğerlerinde ya memede ya da ayakta sallıyorum ama uyur uyumaz hemen yatağa bırakıyorum.. Beşiği sallanan beşik değil.. Ayakta sallamayı tamamen sakinleştirme amaçlı kullanıyorum. sakinleştiği anda yatağa koyuyorum.. Bugün oğluşuma fotoğraf çekerken refleksle yanında çığlık attım.. Bahçe katında oturuyorum mutfağın balkonun kapısını sanırım 10saniye açık bıraktığım esnada ben görmeden eve sokak kedisi girmiş ve bir saat evde takılmış.. Çocuğa fotoğraf çekerken bir ana kediyle göz göze geldim O anda hatırladım bir saat önce balkon kapısını açıp kapattığımı.. Sonuç olarak çocuk yarım saat katıla katıla ağladı.. Bu yüzden gece uykusuna geçerken de sakinleştirmek için 5dakika ayağımda sallamak zorunda kaldım.. Yavruma ilk travmayı yaşattım resmen..

İlk ay 1000gr ikinci ay 700gr üçüncü ay 900 Gr almıştı doktoru hepsinede güzel dedi ben 700 ü az bulmuştum ama gayet ideal diyor
Kuzenimin bizden iki ay büyük kız bebeği var yani şu anda beş aylık.. Bugün ona 3. Ayından 4. Ayına kadar 1ayda kaç kg aldığını sordum.. 300g dedi Doktoru da gayet normal demiş.. Bebeği de gayet sağlıklı görünüyor öyle tombiş tombiş kolu bacağı yok ama yanakları dolgun görünüyor.. Doktorlar bebek aynı kiloda kalmadığı sürece sorun yoktur diye bakıyorlar.. Bizi gıcık edenler hemşireler oluyor genelde..

Uyku konusunda benim çocuk doğduğundan beri kendi uyuyor bazen yerken bazen gazını alırken çoğunlukla da yatağa koyuyorum 20-30 dk görünmüyorum sonra bakıyorum uyumuş acaba yanlış mı yapıyorum ten teması pışpış kucak fln hiçbirşeye alıştırmadım gerçi pışpışı ilk zaman açtım sesten rahatsız olunca alışmadı sessiz ortam istedi öyle uyudu hep yanlış yapıyorsam 3 aylık olduk bundan sonra nasıl yatırmalıyım

Yanından ayrıldığında ne yaptığını görüyorsan, ağlama çırpınma davranışları yoksa bence bir problem yoktur. Sonuçta bebeklerin kendi uyumasını istiyoruz şimdiden uyuyorsa ne güzel.

Kizlar selam. Gunlerim asiri yogun geciyor benim kiz salya icinde parmaklari ile bildigin diz kasiyor dakur sukur da emiyor parnaklari gunduz uyku 1 kere 1 saat ve 2 sekerleme max 20 dk seklinde ama aksam 9 da gece uykusuna geciyor ve sadece emmek icin uyaniyor hamdolsun mama bazen yiyor bazen yemiyor tamamen keyfine kalmis bir durum bende gunde 3 kez teklif ediyorum yedi yedi yemedi mamalar cop oluyor. Oturtmaya basladim ben tam dik degil yari dik sekilde acaip keyif aliyor. Ayrica hafif hafif tam yuk vermeden bastirmayada basladim...
Biz yemek yerken aman allahim kabil olda uzanip alacak resmen agzini acip cirpiniyor anlatamam gormeniz lazim sizinkilerde yapiyormu bunu cok komik bazen uzuluyorum cani cekerse die ama sonra daha cok kucuk diorum tutuyorum kendimi
Kaka sayimiz mama yemezse gunde 1 kere dolu dolu 2 kerede yarim bez kadar..
Cis ise bi tek gece bezi tam dolu aliyorum onun haricinde gunde 2 bez kullaniyor bezin cizgisi mavi oluyor ama bez boyle lok gibi agir flan olmuyor yeterlimi bilemiyorum. O gunden sonra kilosuna hic bakmadim. Yarin sabah asmde 4. Ay asisi var bakalim kilo almismi c.teside kendi doktorunda asilari var rota ve digerinin 2. Dozlarini olacak umarim hafif gecer yine gun icinde zaten genelde kucakta arabasini eve aldim ama pek durmuyor icinde hele yatmaktan nefeet ediyor ciglik kiyamet....
Bizde durumlar boyle umarim sizlerde de herkesler ve bebeler iyidir.
Operim gozlerinizden
Ahh bu arada babasi dahil herkeste agliyor kimseye girmiyor bir tek bende sakin

Iyi yapmissin her bebeğin rutini farkli burda önemli olan bebeğin ağlayarak uykuya geçmemesi .Bende gündüz çoğunluk kendi haline bırakıyorum yatağında ,uyumaz huzursuzlanırsa ten teması kuruyorum.Amaç bir sekilde kendi kendine uykuya geçmesini sağlamak.Sese alişması senin rahatliğin icin de iyi olabilir.Rahat isine gücüne bakarsın

Hanimlar merhaba,

Benim minnos daha 8 haftalik, meme emmek istemiyor. Biberon zaten cok nadir veriyordum, biraktim. Biberon vermemin nedeni sutum cok tazyikli, cocugu boguyirdu sonrasinda da kusuyordu. Simdi beni emmek yerine emzik emip uykuya dalmayi tercih eduyir. Yavas yavas emzigi de burakiyorum. Ama annem dedi ki emzik meme reddi yapmaz, sonuçta o karnını doyurmuyor, senin çocugun tok oldugu için emmiyor. Ben de size sormak istedim; emzik meme reddine neden olur mu?

Maşallah herkesin yanında söyleme. Sizde gaz problemi olmamıştı sanırım dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…