• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bu çocuk aç Mı acaba uyumuyor uyanıkken de mutsuz. Konuşup gülüyordu uyumasa da , şimdi mutsuz. Geceleri 30 luk mama deneyeceğim içerse😕

Bugun puset ortusu de ortuluydu budizz de calisiyodu ama uyandi iste anlamadim puseti tangir tungur bebek arabasina taktik uyanmadi 2 dakka snr asansorde uyandi. 1 haftam da yok ki bu cmt cagiriyor. Bu uyku gerilemesinden mi bu aglamalar yoksa bundan snr boyle midir cozemedim vallahi sonucta kendi kendine hic uyumuo benimki yatagina yatirip pispisla uyutmayi denedm o da olmuo bazen kucagimda sallayarak uyuturken bile yaygarayla agliyo uyumak icin meme istio 1 2 diretiyorm snr cok aglaynca veriyorm mecburen daha hazir degil birakmaya demek ki. Belki de bndan agliyo uykusu bolununce uyumaya geri donemedigi icin agliyo.
Acaba orda uyutup pusette mi birakmaliym biz cay kahve icerken sonra direk alir arabaya koyarm cok da oturmam daha once 3 saat pusette uyudugu olmusti neticede. Uyanmazsa sikinti olmaz. Blmiorm gereksz geriliyorm smdiden. Neden bu uyku isine bukdr taktm bilmiyorm ben taktikca daha kotu oldu.
Canim evet biraz uyku olayına takılmişsin.yipratiyorsun kendini sana yazık.düzen kurayım derken bebisi de kendini de üzme.keyfi yerindeyse bırak istediği zaman uyusun uyansın.ortamlara kalabalığa girip çıktıkça ona da alısacaktır.kendini kısıtlama derim.Ben ilk cocugumda senin gibi çok kafaya taktım aman düzeni bozulmasın diye.Bu sefer büyüyünce de hep sessiz ortam ve evi istedi.Bir kahve içemedim arkadaşımla.naçizane fikrim canim.

Canim evet biraz uyku olayına takılmişsin.yipratiyorsun kendini sana yazık.düzen kurayım derken bebisi de kendini de üzme.keyfi yerindeyse bırak istediği zaman uyusun uyansın.ortamlara kalabalığa girip çıktıkça ona da alısacaktır.kendini kısıtlama derim.Ben ilk cocugumda senin gibi çok kafaya taktım aman düzeni bozulmasın diye.Bu sefer büyüyünce de hep sessiz ortam ve evi istedi.Bir kahve içemedim arkadaşımla.naçizane fikrim canim.

Bu hatayi bende yaptim ne yazik ki .Bu defa öyle değil tabi ki .

Ben de iste dedigin gbi kendimi kisitlamak da istemiorm cocugu da alistirmak istiorm ama bu alisma surecinde uyuyamadiginda ve agladiginda ister istemez stres oluyormm ikinci cocugu olan bi anne olarak sence ne yapmaliym uykusu bolunup aglayacak olsa bile orda uyutup snr alip gelip evde tekrar mi uyutmaliym. Uykusu bolunurse bolunsun bebek bu tekrar uyur mu demeliyim

Merhaba kızlar. Size sorum olucaktı. Normalde Şubat anneleri grubundayım ama bebeğim 25 ocakta doğdu. Rotavirüs ve menenjit aşılarını ne zaman yaptırdınız acaba ? Birde Bursa’da yaşayanlar hangi doktora götürüyorsunuz bebişleri ?

Bu çocuk aç Mı acaba uyumuyor uyanıkken de mutsuz. Konuşup gülüyordu uyumasa da , şimdi mutsuz. Geceleri 30 luk mama deneyeceğim içerse😕
Simdi dene bakalm icecek mi
Gecen sen yazdiginda memeyi almiyo demek ki tok diye benm de aklima geldi belki de ac ama emmiyo kurtulus bey 6 saat durur diyo da tamam gece derin uykusunda elbet uyur ama biz 55 60 kiloyuz gun icinde okdr saat ac kalmiyoruz. Hrr turlu 3 4 saatte acikir bence bi bebek. Memeyi almiyosa ya sagip biberonla vermeyi dene ya da mama dene bence

Merhaba kızlar. Size sorum olucaktı. Normalde Şubat anneleri grubundayım ama bebeğim 25 ocakta doğdu. Rotavirüs ve menenjit aşılarını ne zaman yaptırdınız acaba ? Birde Bursa’da yaşayanlar hangi doktora götürüyorsunuz bebişleri ?
Merhaba 😊 rota 2 ve 4, nimenrix 7 ve 13 (ama bebeği okula giden çocuklardan uzak tutma imkanınız varsa 12. ay tek doz da olabilir dedi) bexsero 3, 5 ve 13 olarak önerdi hekimimiz.

Kuzenimin bizden iki ay büyük kız bebeği var yani şu anda beş aylık.. Bugün ona 3. Ayından 4. Ayına kadar 1ayda kaç kg aldığını sordum.. 300g dedi🙄 Doktoru da gayet normal demiş.. Bebeği de gayet sağlıklı görünüyor öyle tombiş tombiş kolu bacağı yok ama yanakları dolgun görünüyor.. Doktorlar bebek aynı kiloda kalmadığı sürece sorun yoktur diye bakıyorlar.. Bizi gıcık edenler hemşireler oluyor genelde..😄
Bugun aşıya gittik.4 aylık oldu miniğim. 500 gr almış.saglikli olsun da dert değil.su an 6 kg

Ben de yapamıyorum misafirliğe 1 kere gittik. Şu zamana kadar evden bile sayılı çıktık. Ağlaması beni çok yoruyor çıktığıma çıkacağıma pişman olup geliyorum. Mesela dr a gittik bu gün uykusunu bölmem gerekti. Arabada mızlamaya başladı hemen. Gelince de uyku düzeni bozuldu uykusuz kaldı. Uyutamadım bir türlü memede, kucakta, sallarken hep ağladı. Annem aldı artık nasıl becerdiyse zar zor uyuttu. Nasıl başarıyorsunuz dışarıda uyutmayı? 😪😔 Uyuyamayınca gelen o irrite halinden çok korkuyorum 🥺

Normal kontrole gitmiştim 2 hafta önce doktor muayene edince yumurtlama başlamış her an gebe kalabilirsin dedi . Seni nasıl koruyalım spiral takalimmi dedi nasıl olucagini anlattı işte istek kağıdı verdi yazıp ben düşüneyim gelicem diye çıktım sonra kararımı verip dün tekrar gittim ben anestezili istedim 10 dk uyutup taktılar hiç bir şey hissetmedim hemen bitti uyandırdı hemşire çıktım geldim . Sigorta karşılamıyor 900 TL anestezi istersen artı 350 .Haftaya kontrole çağırdı . Adet olmana gerek yok dedi ilişki olmadı dedim onu sordu sadece
Muayeneyi alttan mı yaptı ultrasonla mı? Ben hala gidemedim de alttan muayene geriyor beni psikolojimi hazırlayıp gideyim ona göre

Kızlar günaydın herkese bebeler nasıl uyuyorlar mi 😂 ben birşey yaptım dün gittim spiral taktırdım 🤣
Ayyy ben korkuyorm taktıramammmm lohusayken kan gelmıyor dıye doktor ınce boru sokuyordu benı bayıltın dedım sjsjsj ben yooww cocuk 4ayına girdi esımın yüzüne bakan kim djdjdjdjd he

Gecen sen yazdiginda memeyi almiyo demek ki tok diye benm de aklima geldi belki de ac ama emmiyo kurtulus bey 6 saat durur diyo da tamam gece derin uykusunda elbet uyur ama biz 55 60 kiloyuz gun icinde okdr saat ac kalmiyoruz. Hrr turlu 3 4 saatte acikir bence bi bebek. Memeyi almiyosa ya sagip biberonla vermeyi dene ya da mama dene bence

Mutsuz olmamalı en azından, ağlıyor gaz diyoruz gazını da çıkarabiliyor. Memeyi emerse susuyor . İnat edip emmediğinde ağlıyor mutsuz. Derin bir ağlama değil ama sürekli mık mık mık.
Kucağa aldığında en azından susmalı.

Şimdi yoruldu uyudu. Gece deneyeceğim genelge gece mutsuz.

Ben de yapamıyorum misafirliğe 1 kere gittik. Şu zamana kadar evden bile sayılı çıktık. Ağlaması beni çok yoruyor çıktığıma çıkacağıma pişman olup geliyorum. Mesela dr a gittik bu gün uykusunu bölmem gerekti. Arabada mızlamaya başladı hemen. Gelince de uyku düzeni bozuldu uykusuz kaldı. Uyutamadım bir türlü memede, kucakta, sallarken hep ağladı. Annem aldı artık nasıl becerdiyse zar zor uyuttu. Nasıl başarıyorsunuz dışarıda uyutmayı? 😪😔 Uyuyamayınca gelen o irrite halinden çok korkuyorum 🥺
Ben anakucagınsayesınde gidebiliyorum uykusu gelınce onda sallıyorum dalıyor onla biz kopamıyoruz heryere onunla gidiyoruz 😂 uyuyunca odasını değişiyorum ses cihazı vazgecılmezımız heryere götürüyoruz benım bebe cok konforlu yoksa bana zindan eder dün daha misafirlikteydım oyaladım 10a kdr 10da orsa uyuttm eve gelırken uyanmadı zaten arabayıda sevıyor sonra 4e kdr uyumus

Tv sesinde uyuyor kızımda, bırakıp içeri gidince uyanıyor hemen bende senin gibi yanında beyaz gürültü bırakayım 🤣 Sakinleşene kadar açıyordum ben. Haftaya cuma aşımız ve kontrolümüz. Menenjit aşılarını konuşup onlara da başlarız
Sesi aç git onun sayesınde bugun sabahtan beri 3. Uykumuz şükür 🙏 zaten artık oturaklasıyorlar ya yuzune bakıyorum bugun büyümüş bu bebe dıyorum 😂 2.yi ne zaman yapıyoruz 😂😂😂 dıyorum eşime shshsjjs bu büyüdü ona kalsa hemen djdjdj sezeryan oldugumdan 2sene beklemek zorundayım.

Sesi aç git onun sayesınde bugun sabahtan beri 3. Uykumuz şükür 🙏 zaten artık oturaklasıyorlar ya yuzune bakıyorum bugun büyümüş bu bebe dıyorum 😂 2.yi ne zaman yapıyoruz 😂😂😂 dıyorum eşime shshsjjs bu büyüdü ona kalsa hemen djdjdj sezeryan oldugumdan 2sene beklemek zorundayım.
3 uyku hepsi kisa mi bu saatte 3 olduguna gore kisadir heralde?

Back