Ahahah tutamıyorum o derece hareketli kuvvetlıde maşallah yaBende ellerini tutuyorum ya akşam uyuturken
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ahahah tutamıyorum o derece hareketli kuvvetlıde maşallah yaBende ellerini tutuyorum ya akşam uyuturken
Off cok zor allah sabir ve bilinc versin hepimizeGeçiyor hic merak etme .Ama bu dönemlerde yapilan hatalar büyük yara açabiliyor ruhlarında.0-6 yaş bu açıdan önemli ,bir sürü önemli süreçlerden geçecekler .Tuvalet eğitimi mesela kolay bir iş gibi görünüyor ama burda yapılan yanlışlar çocuğun madde bağımlı olmasına ,yalancı ,cimri vs olmasına sebep olabiliyormuş.Annelik yüksek sabır gerektiriyor.Allah hepimize bu sabrı göstersin
Sosyal hizmet mezunuyum aynı zamanda staj yaptığım zamanda müraacatcı dosyalarını incelerken hep çocukluk çağında ebeveynlerinin yaptığı hatali davranışlar çıkardı altından.Bakış açım o zamandan beri çok değişti benim .
Oyuncak aldm telefonumu ele geçirdi herkes arıyor benı aramayın telefon sencerde dıom sısısıd youtube satın aldım bu cocuk beni cok masrafa soktuGece de sandım ben. Gündüz onunla uyuyorsa iyi uyusun yeter
Bıngıldak açık bizde daha nasıl kapanması mı gerekiyor? Siz de nasıl kızlar?Dun doktor kontrolümuz vardı gelısımı ıyı gordu 2 doz rota ve 3 doz menenjıt asısı yaptıracagız,cocuk cerahından da randevu aldık sunnet ıcın bakalım nolacak. Dr guluyor mu ses cıkarıyor mu karsılık verıyor mu agulayarak konusmalarınıza salyalanma basları mı dıye sordu. Bu aylarda bıngıldak kapanır sıızn de az kalmıs dedı . Probiyotik damlayı kutu bıtınce bırak dedı. Bu aylarda artık donmeye baslarmıs yuzustu yatınca ayrıca kaka sayısının azalmasını da normal buldu gelısımı normal oldugu ıcın
Daha kapanmadı şimdi kapanması erken diye biliyorumBıngıldak açık bizde daha nasıl kapanması mı gerekiyor? Siz de nasıl kızlar?
Peki bisey sorucam kucagmda sallarken bile agliyosa napicam:)Güvenli bağlanma açısından önemli , çaresizliği öğrenir ,yanlız olduğunu düşünür öğrenilmiş çaresizlik deriz ya o durum işte.Uyku eğitimi de verilirken bu göz önünde bulundurulur ağlatmamak.Ha tabi şu da var her teorik pratiğe uyar mi uymaz mi değişir .
Benzerini bizde yaşadık popoda çatlak varmış doktorun biri alerji olabilir direk 1 ay süt ürünlerini kes dedi. Gerçekten Allah hepimizi isinin ehli insanlarla karsilastirsjnDün başımıza neler geldi Allah para için doktorluk yapanlardan korusun başka bi şehre gezmeye gelmiştik birden bire oğlum kusmuğunda hafif kan geldi çoklu alerjide var bende korktum haliyle hemen özel Bi hastaneye gittik doktoru çok ünlü diye 4 tüp kan testi bir yığın ultrason röntgen istedi takipte kalıp serum takılacak tı rota olmuş dedi neyse yaptırucaz arada kendi doktorumuzu arayım dedim telaştan aklıma gelmemişti aradım ilk sorduğu sey memede çatlak varmı Arel in huysuzluğu ateşi varmı oldu şükür huzursuz değil dedim sonra arabaya geçtim emzireyim dedim memem kan dolmuş Sütyen kırmızı kırmızı yani bu çok bilen doktor beyin aklına gelmemiş mi memede çatlak olacağı az kalsın boşuna iğne olacaktı tamam tüm tahliller yapılır ama çocuk durumu da gözlenir yani ne biliyim sinirden patladım dün anlatmak istedim Allah insaflı insanlarla karşılaştırsın uzun oldu baya ama kusura bakmayın içimi döktüm
Nasıl davranmamızı önerirsin böyle dönemlerde?
Beyaz gürültü deniycem bende
Amin arkadaşım inan işin sırrı sabır gerisi bebek ile annenin diyaloğuna hayal gücüne becerisine kalmış.Off cok zor allah sabir ve bilinc versin hepimize
Peki bisey sorucam kucagmda sallarken bile agliyosa napicam:)
Benim demek istediğim aslinda yatağında ağlaya ağlaya uyutmanın önerilmemesi.Kucakta ağlaması biraz farklı
Benimki de bez değiştirince sakinliyor daha doğrusu altı çıplanıncaKızimda sakinleşme yöntemi pantolon ve corabi cikarmak acayip hosuna gidiyor unutuyor herseyi
Tummy time yapiyoruz bizde cok eğlendiği söylenemez ama kasları için mecbur çalışıyoruz kafayi hiç yere koymuyor ama
Ha tabi yine de kucakta da olsa uykuya geciste aglamamasi önerilir.Önce sakinligi saglamak lazım
Aynen ya opelim doya doya. Çünkü çocuklarımız da aslında bizlerin misafiri. En geç 18 yaşına girdiklerinde üniversite kazanıp belki de uzak bir şehre ya da ülkeye gidiyorlar. Bu yüzden bolca vakit gecirurp kokluyorum seviyorum öpüyorum.Ben de kızımı hiç öpemezdim hiç kıyamazdım hatta bi gün görümcem öptü ay nasıl içime oturdu onun uçuğu falan var mıydı diye eşime soruyorum nasıl kurt düştü içime stres oldum
Bunu ben de şapır şupur her yerini hem de bacaklarını karnını ayaklarını Allahım bi tatlı geliyo öp öp doyamıyorum oğlana
Benimki de öyle. Ben sol mememi sağ memeli verir gibi veriyorum arada içiyor, bir de ayakta gezdirirken emziriyorum bazen öyle de içiyor. Uykulu vaziyetteyken gayette emiyor ama ?Ben de onu sormaya geldim, memeyi veriyorum 2 fırt edip kendini geri çekip geriye bakıyo bidaha tutturuyorum gene aynı, ama uyurken emiyor. Ne olaki buda ataktn mı?
Ayakta emzirmeyi dene gezerek.Sizlerin mesajlarını okudum biraz rahatladım. Sanırım meme reddini bizde yaşıyoruz. Daha emzirme pozisyonu alır almaz başlıyor çocuk ağlamaya. Bı acayip şekilde ağlıyor iki gündür çok fena. Hiçbir şekilde kabul etmiyor sütte tazikliydi onun da etkisi olabilirmiş ne yaptıysam onu da çözemedim zaten. Bugün biraz elimle sagip çay kaşığıyla verdim. Ne zaman geçer acaba tecrübeli anneler ne diyor bu konuda?
Benim de kucakta ağlıyor uyku pozisyonu verince ama dediğini daha bilinçli yapıcam. Sakin kalmaya çalışcam. Bana güveni sarsılsın istememBenim demek istediğim aslinda yatağında ağlaya ağlaya uyutmanın önerilmemesi.Kucakta ağlaması biraz farklı
Bizimkide altı açılınca ondan mutlusu yokKızimda sakinleşme yöntemi pantolon ve corabi cikarmak acayip hosuna gidiyor unutuyor herseyi
Her şey derken alerji olabilecek süt ürünleri tamamen yok yumurta yok o yüzden kahvaltıda zeytin reçel yedim sadece mesela çiğ domates de dokunabiliyo ondan kendine kahvaltılık sos yaptım domates biber ocakta kaynatarak ekmek üstüne ondan sürdüm yedim fırın ekmeğinde süt yok ama paket ekmeklerde var ondan hep fırın ekmeği yiceksin bir de osteocare kullandım kalsiyum alabilmek için nuhun ankarada yumurta yok makarna pilav normal yağlarla yapıp yiyebiliyosun ben tavuk da yedim dokunmadı ton balığı yiyodum mesela balık dokunmuyo zaten hatta becelin bitkisel margarinin var ondan alıp şekerpare falan yaptım canım tatlı çekince helva kavuruyodum onu yiyodumCanım peki herşeyi komple kesince yiyecek neler kalıyor en başta?
Cok komik ya uyutulcagni anlayip aglamaya basliyo resmen reddediyo cocuk uyumayi ama gozler kapaliAyakta emzirmeyi dene gezerek.
Benim de kucakta ağlıyor uyku pozisyonu verince ama dediğini daha bilinçli yapıcam. Sakin kalmaya çalışcam. Bana güveni sarsılsın istemem
Bizimkide altı açılınca ondan mutlusu yok