Canim görseli paylaşayım. Ortopedi doktoru bize tortikollis yok dedi. Fizik tedavi doktoru var dedi ve egzersizler yapmıştık ya zamanla duzeldi ya da hiç yoktu bilmiyorum.
Kafasini yukarıya kaldırması yenidogan refleksi dediler. Ortopedi doktoru, Bunun teşhisini ortopedi doktoru koyar ve fizyoterapist e yonlendirir dedi. Fizyoterapist tortikollis var diyip de size egzersiz onermemeliydi bebege zarar da verebilirsiniz dedi. O yuzden once ortopedi doktoruna gidin.
Asimetrik boyun refleksi ya da reflu da olabilir cunku. Karıştırılan bir durummus.
Ben bir haftadır gozlemliyorum. Cocuk gazi varken geriliyor ters c sekline geliyor. Fizik tedavi uzmani bize hipertonik bebek de demisti noroloji görsün demisti. Serebral palsi den suphelenilmisti. Acil bir durum nedeniyle (bebegin koltuğa 20cm den dusmesi) beyin cerrahi, ortopedi doktoru, genel cerrahi bebegi gordu. Beyin tomografisi cekildi. Bir sorun çıkmadı. Bosuna radyasyon aldi diye üzülüyordum ama serebral palsi mi bulgusu da tomografiyle elenmiş oldu.
Bu hafta hem noroloji hem de ortopedi doktorundan randevu aldik, premature bebeklerde noroloji doktoru değerlendirme yapmaliymis, cocuk doktoru yonlendirmisti. Ayni zamanda bu hafta kalca ultrasonu da cekilecek.
Not: ekte urunu aldığım yastigi paylaşıyorum. Minnos hic sevmedi yastigi surekli kustu. Muhtemwlen kafa yamultmasinij sebebi reflu idi.