2022 ikiz annesi olacaklar

Aynen bizim doktorumuzda aynisini söyledi bilmiyorum içim rahat etsin diye götürmeyi düşünüyorum

Kizima nazar ettim galiba 🤭bugün az uyudu

Geçen gece aynı şeyleri ilk defa yaşadım 5.5saat uyumusuz oglum agladi bi uyandım korktum kan şekeri fln düşmüştür diye kızım oğlumun sesine uyandi mamalarıni içtiler geri uyudular banada iyi geldi bizim kontrole var sizin Dr ne diyecek bakalım
Bugun saat 2de randevumuz var cikinca yazacagim😍
Bence bişey olmaz canım bizimkiler bir kere uyudular 8 saat😁 saat kurdum duymamışim onlar da uyumuşlar sonra bir kalktılar feryat figan açlıktan 😁😁 rota 1.aşı oldular 5.ayda ikinci doz olacak menenjit sordum 7.ayda başlatıcam dedi şimdi başlayabiliriz isterseniz 4 doz olur 7.ayda başlarsak 3 doz olur dedi dedim doktor sizsiniz ben ne diyim🥰
Bizim bugun rota ve menenjit var 3.ayda. Acaba erken mi diye endişeleniyorum.

Selam kızlar bugün rota ve menenjit aşılarımız var. Özel asi olarak. 3 aylık oldular. Acaba siz kaçıncı ayda yaptırdınız ya da yatıracaksınız? Erken diye tereddüt ettim biraz

Günaydınlar, bizimkilerin de sanki bir uyku rutini var kendilerince 19:30-20:30 civarı beslenip uyuyorlar sonra gece 01:00-03:00 arası uyanıyorlar. Sonra da tekrar sabah. Doktora sordum bazen ara çok uzun diye. Ellemeyin gece uykusu rutinini bozmayın ama gündüz 1,5-2 saati geçmesin dedi (sadece anne sütü aldıkları için, mamayla 3 saat olabilir dedi).
Artık her ikisi de ayrı ayrı yataklarında yatıyor. Yoksa hem sığmıyorlar hem de birbirlerini uyandırmalar oluyordu.
Evt canm mama olunca uzun uyuyorlar ben gece uykusuna geçerken mama veriyorum gün içinde daha çok anne sütü gerek olursa bana veriyorum Doktor bir buçuk iki saat sonra uyandır mı dedi fazla uyumasınlar mı dedi gün içinde

Rotayi yaptirdik cnm, menenjiti de olacagiz dr ne zmn derse
Bana aynı gün yapacağız dedi bebeğim hepsini.
Rota ve menenjit için Dr bize de 3.ayda randevu verdi...tam ayında yapalım dedi,erken olmasa gerek.
Menenjitin iki farklı aşısı varmış. Ikisini de vuralım dedi. Biri a grubu diğeri b grubu içinmiş. Rotayla beraber toplam 3 asi olacak. Sizinde oyle mi acaba?

Kızlar oğlum kakasını yaparken çok zorlanıyor,hep çığlık çığlığa yapıyor. Önce bağırsaklardan gurul gurul ses gelmeye başlıyor,sesle beraber oğlum sağa sola kıvranmaya başlıyor öyle çok ağlıyor ki bi 15-20 dk sürüyor. Bazen azıcık yapmış oluyor, 2-3 seferde yapıyor bazen ,her defasında aynı kıvranmalar ağlamalar..kızda öyle bi sorun yok,normal yapıyor kakasını. Bu ara oğlumdaki kabızlık değildir diye düşünüyorum çünkü kaka katı değil,yumuşak..gerçi bebek katı kaka da yapamaz sanki 🤦 .konuyla ilgili denediklerim hergün 1 çay kaşığı mamaya zeytinyağı,karnına masaj . Metsil,sab simplex,nurse Harvey en sonda Dr.kakasını zor yapıyor deyince mommy bliss verdi. Bu durum gaz mı yoksa başka birşey mi bilemedim ben. Fikri ,önerisi olan var mı?

Bu arada bi öğün meme bi öğün mama şeklinde ilerliyoruz. Hipp organik kullanıyoruz. Bi ara kuvozdeki maması evolvia ya döndük ,onda kaka tek seferde geliyordu ama yine sancılı geliyordu. Mamadan mı acaba? Başka hangi mamayı denesem ki

Menenjitin iki farklı aşısı varmış. Ikisini de vuralım dedi. Biri a grubu diğeri b grubu içinmiş. Rotayla beraber toplam 3 asi olacak. Sizinde oyle mi acaba?
Evet 6 temmuza gün verdi,3 aşı dedi. Bana da çok geldi,ama Dr iyi diye sorgulamadım. memenjitle ilgili öyle bi açıklama yapmadı ama,bizimkide ondandır o zaman.

Bizim doktor bi ara menenjiti 1 yaştan sonra yapariz demisti. Yanlis mi anladim acaba, agir bi aşi demisti. Rota virus de canli asiymis, verem asisiyla arasinda 1 ay hesaplamisti . Iki canli aşi arasi 1 ay olsun demisti

Evet 6 temmuza gün verdi,3 aşı dedi. Bana da çok geldi,ama Dr iyi diye sorgulamadım. memenjitle ilgili öyle bi açıklama yapmadı ama,bizimkide ondandır o zaman.
Evet öyledir. Bende açıkçası tek baktigim için ve ateş yaptığı için tereddütte kaldım. Ama doktor ülkemize gelen göç dalgasıyla vaka sayılarında artış olduğunu ve hastalığın ölümcül olduğunu söyleyince yaptırmaya karar verdim. Umarım çok ateş yapmaz.

Bizim doktor bi ara menenjiti 1 yaştan sonra yapariz demisti. Yanlis mi anladim acaba, agir bi aşi demisti. Rota virus de canli asiymis, verem asisiyla arasinda 1 ay hesaplamisti . Iki canli aşi arasi 1 ay olsun demisti
Evet kuzum ağır bir aşıymış gerçekten çok ateş yapıyormuş. Bir yaş sonrasına bırakanlar varmış. Ama benim eşim hastane ortamına girip çıktığı için doktor 3.ayda yapalım dedi. Bir de bizim bulunduğumuz il çok göç alıyor malesef. Burada da görülen vakalar olmuş. Tedavisi olmaması beni ikna etti sanırım

Evet öyledir. Bende açıkçası tek baktigim için ve ateş yaptığı için tereddütte kaldım. Ama doktor ülkemize gelen göç dalgasıyla vaka sayılarında artış olduğunu ve hastalığın ölümcül olduğunu söyleyince yaptırmaya karar verdim. Umarım çok ateş yapmaz.
İnşallah hepimizinki çok çıkmaz 🤦 ben bide 3 günlük taşınmış olacağım o tarihte 🥴🥴

Günaydınlar, bizimkilerin de sanki bir uyku rutini var kendilerince 19:30-20:30 civarı beslenip uyuyorlar sonra gece 01:00-03:00 arası uyanıyorlar. Sonra da tekrar sabah. Doktora sordum bazen ara çok uzun diye. Ellemeyin gece uykusu rutinini bozmayın ama gündüz 1,5-2 saati geçmesin dedi (sadece anne sütü aldıkları için, mamayla 3 saat olabilir dedi).
Artık her ikisi de ayrı ayrı yataklarında yatıyor. Yoksa hem sığmıyorlar hem de birbirlerini uyandırmalar oluyordu.
etmen guzum gece uyandırman alissinlar uzun uyumaya :KK70: gece beslenmedikleri zaman gündüz tamamliyorlar zaten. kilo alimlari normalse asla ellemem gunduz de gece de tecrube ile sabit

Bu arada bi öğün meme bi öğün mama şeklinde ilerliyoruz. Hipp organik kullanıyoruz. Bi ara kuvozdeki maması evolvia ya döndük ,onda kaka tek seferde geliyordu ama yine sancılı geliyordu. Mamadan mı acaba? Başka hangi mamayı denesem ki
mamadan da olabilir laktoz intoleransi veya alerji de olabilir. hicbir sey olmayadabilir. deneme yanilma yaparak ilerleyeceksiniz ama çoğunlukla 3-4 ay civari azalıyor bu durum

etmen guzum gece uyandırman alissinlar uzun uyumaya :KK70: gece beslenmedikleri zaman gündüz tamamliyorlar zaten. kilo alimlari normalse asla ellemem gunduz de gece de tecrube ile sabit
Ay ben hala uyandırıp yediriyorum ya hata mı ediyorum ki 🤔 en fazla 4 saat bırakmaya çalışıyorum beslenmeler arasında o da sadece geceleri. Kendi istemelerini mi beklesem ben de kafam karıştı 🤔

Selam kızlar bugün rota ve menenjit aşılarımız var. Özel asi olarak. 3 aylık oldular. Acaba siz kaçıncı ayda yaptırdınız ya da yatıracaksınız? Erken diye tereddüt ettim biraz
Rota 2 ve 4. Ay
Menenjit 3. Ay ve 5. Ay repeli 1 yil sonra.
Rotalari olduk bitti. Menenjit 1.doz bitti
Erken degil meningokok ilk 6 ayda daha zararli eskiden 1 yastan sonra tek dozdu uygulamasi degisti onun

İnşallah hepimizinki çok çıkmaz 🤦 ben bide 3 günlük taşınmış olacağım o tarihte 🥴🥴
Menenjitte ates cok cikmadi cogunlukla37.6 dolayinda idi ama inatci bir atesti, sık sık soyup serinletim buna ragmen normal isilarina ancak sabaha dogru donebildik.
Rota ates yapmaz bir iki kez ishale benzer kaka yapacaktir korkmayin.

Kizlar cocuk nöroloji kontrollerini gittik. Fizik tedavi uzmanının soyledigi hipertonu varmis dedigimde ben gozlemlemedim dedi dokror. 6. Ayında tekrar bebekleri muayene edelim henuz cok küçükler dedi. Ozellikle eeg mr falan istedim yaptırmadı.

X