Merhaba kızlar doktor kontrolümüz vardı güncellemeleri hemen sizinle de paylaşayım.
Öncelikle oğlanlardan biri 7150 gram 61 cm diğeri 6780 gram 61 cm. Kilo bir tık önde ama ayda 1 kilo aldıkları ve geçmedikleri için sorun olacak durumda değil dedi doktor.
Bu ay itibarı ile oda içinde sizi takip etmeli, elini ağzına götürmeli, gulmeli ve agulamali dedi. Çoğunu yapıyorlar ama oğlumun biri hiç ses çıkarmıyor sadece gülüyor. Her çocuk aynı anda yapacak diye birşey yok sorun olacağını sanmıyorum ama takip edelim dedi. Biraz benim modunu düşürdü sanki bu durum.
Onun haricinde göz kontrolümüz var. 36+2 de doğdukları için rop yaptirmamistik.
Asıl benim kafamı kurcalayan şeyler bir beslenme miktar ve süreleri bir de şu yatak olayıydı.
Bebeği gece kesinlikle bu ay itibarı ile beslenmek için uyandirmiyoruz dedi. 9-10 saat uyuyabilir dedi. Bende şekeri falan düşmez mi süre çok uzun dedim. Bu ayda artık öyle bir risk olmaz düşmez, bebek uyanırsa besle ama beslemek için uyandırma bu sefer sen onu uykusunda bilinçsiz bir şekilde besliyorsun dedi. Bu hem ileride yeme bozuklukları yapar hemde onunda midesinin bağırsaklarının artık dinlenmeye ihtiyacı var zaten aciksa uyanır merak etme dedi. Gündüz ise en az üç saatte en çok ise dört buçuk saatte besle dedi.
Bu arada günde 1 kere mama veriyorum. Sabah emziriyorum diğer öğünler sagip biberon ole besliyorum. Biri 120 cc içtikten sonra ağlıyor doymuyordu. Onu 150 yaptık. Diğeri 120 zor içiyor. Onda 120 ile devam edeceğiz.
Ve son olarak reflu yatağında çok kayıyorlardı. Artık yatırmayabilirsin dedi. Kendi odalarında kendi besiklerinde yatabilirler mi dedim. Evet ama sende yanlarında yatacaksan dedi. 6 ay anne ile aynı oda da yatmayı öneriyorum dedi. Bu hafta artık kendi odalarına almayı planlıyorum . Orada koltuk var kendimde orada yatacağım.
Uyku eğitimine ise 6.ayda başlamayı öneriyor. Ben 4.ay için kendimi hazırlamıştım. Bu sürede kendi ritimlerini oluştur 6.ayda eğitim başlasın dedi. Bu konuda biraz kararsizim sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar