2022 ikiz annesi olacaklar

novaneva novaneva pinkbuyu pinkbuyu kızlar benim bebeklerinde kafası geriye doğru büyüyor sanki sırt üstü yatırın diyorlar ama kusma olayı olduğu in korkuyorum yatırmaya 😞
Canım kafa çevresini düzenli ölçmeni tavsiye ederim. Benim oğlumun da geriye doğru büyüyor ve kafası biraz fazla büyük ama hala normal sayılan sınırlar içinde 🙏🏻 Doktorlar persentil eğrisinden bahsettiler bana gelişimin normal sınırlar içinde olup olmadığı anlaşılıyor ordan. Bi bak istersen internetten.

Ben ortopediden randevu aldim. Doktorla bi konuscam. Benim bebeklerde birinin kafasinda sanki bir tarafya hafif bu yamukluk var, doktor degerlendirsin belki evham yapiyorum.
Ben duz kafa yastigi kullaniyorum genellikle, yan da yatirsam duz de yatirsam onu kullanıyordum, simdi boynu icin hem duz kafa yastigi olan hem de tortikollis i engelleyen yastik aldim.
Kafatasındaki yamukluk için ben hep beyin cerrahiye götürdüm bizim çocuk doktoru da Tortikollis riskinden söz etti kızım için ama ayrıca başka bir bölüm doktoruna götürmedim acaba götürmem mi gerekirdi 🤷🏻‍♀️ internetten bakınca fizik tedaviden falan da bahsediliyor çünkü. Bu arada tortikollis önleyen yastık ilk defa duydum nasıl bir şey?

İnşallah düzelir benim kızım da 🙏🏻 Sürekli onun kafasına bakmaktan kafasını çevirmekten uyuyamıyorum hatta doktor ilk söylediğinde geceleri 10 dkya bi alarm kurmuştum. Çocuk doktorumuz bizi uyarınca biz de hem devlete hem de özelde güvendiğimiz doktorlara götürdük maalesef ikisi de aynı şeyi söyledi. Tabi en kötü ihtimalden bahsediyorlar ve çok dikkatli olmamı istiyorlar
Canım benim kızlarımdan birininde doğduğunda bir bacağı kırık olduğu için tek tarafa yatırdık ve kafa olayını hiç düşünemedik çocuğun kafası gözle görülür şekilde yamuktu. Bizide çocuk doktorumuz beyin cerrahına yönlendirdi. Hatta bir kasktan bahsetti. Beyin cerrahı ile görüşün gerekirse kask takmaya başlayın dedi. İyi bir beyin cerrahına gösterdik. Henüz eklem yerleri açık olduğu için yatırdığınız pozisyon ile halledilebilir dikkat edin dedi. Eğer düzelmez ise ameliyat gerekebilir ama ameliyat olacaksa bile karalar bağlayacak bir durum yok lütfen telaş etmeyin. Biz beyin cerrahları için çok basit ameliyatlardan bir tanesidir diye açıklama yapmıştı. Yatış poZisyonuna dikkat ederek büyük ölçüde düzeldi fakat hala gözle görülür şekilde yamukluk var tabi artık yatış pozisyonunu kendi belirlediği için bana göre düzelmiyor o şekilde kaldı. 6. Ayında tekrar götüreceğim bakalım ne diyecek. Sende yamuk olan tarafa doğru yatırırsan sürekli düzelebilir. Hiç panik yapma çok küçükler daha hatta kask olayınıda araştırabilirsin.

Gündüz sorun yok zaten ayaktayız da gece sıkıntı yanyana odalarımız ama sanırım kamera alıcam 2+1 eve😁😁
Ay bende seninle konuştuktan sonra kamera bakmıştım 😅 ben şimdi içeride küçük beşikte onlarla yatıyorum. Eşim hasta ya bebekler ağlayinca uykusu bölünmesin diye. Ama koltukta uyumaktan sakat kaldım. Bu ay odalarına geçireceğim. Tavsiye edilen bir marka var mı hiç kamerada araştırdın mı

hayirli olsun bakiciyi seversiniz insallah. ay bu bakici isleri cok zor :KK43: hemen 2 yasina gelseler de kreşe versem aklim kalmiyor. benim de calismam lazim sehir degistirdim bakicim yok suan calissam kac gun olacak nasil olacak 5 gün ayri kalmak istemiyorum bebelerden resmen bakiciyi kiskaniyorum benden cok gorecek bebeleri kabullenemiyorum.
kilosu 5400 olan bebege normal dediler mi? bu ay kac gram almis? benim zayif olan kizim 5300 bu ay 500 gram aldi doktorumuz yok henuz kontrole de goturmedim. hic kan degerlerine bakilmiyor premature olmadigi icin sanirim. obur kizim dahs iyi bu ay 900 gram aldi 4. ayda o da cok gibi geldi de neyse
Insallah, bakici isi zor, baska da yok severiz umarim. 5400 olan 15 gunde 380 almis, anne sutu ile normal dediler.. Ayni yiyor biri az biri cok aliyor bizde de Allahin isi iste...
Kan degerine 4-6ay arasi bir bakmak gerekecek premature degil ise, prematurelerde demir yikimi erken basladigi icin 3. ay gibi bakiyorlarmis. Cocuk doktorum bebek yogun bakimin eski sefi, uzmanligi premature, epey de pimpirikli, o yonlendiriyor sag olsun. Az konusuyor ama iyi calisiyor.

İnşallah düzelir benim kızım da 🙏🏻 Sürekli onun kafasına bakmaktan kafasını çevirmekten uyuyamıyorum hatta doktor ilk söylediğinde geceleri 10 dkya bi alarm kurmuştum. Çocuk doktorumuz bizi uyarınca biz de hem devlete hem de özelde güvendiğimiz doktorlara götürdük maalesef ikisi de aynı şeyi söyledi. Tabi en kötü ihtimalden bahsediyorlar ve çok dikkatli olmamı istiyorlar
Eminim ki duzelecektir benim kizimin da gozle gorulur sekilde yamukluk ve duzlesme vardi tek tarafli hatta oglumda duz kafa sendromu vardi surekli sirt ustu yatiyodu sukur onun da donerek yatmaya baslayinca duzeldi ve suan normal kafa sekilleri tedbiri elden birakma ama endiselenme de

Cok saol cnm, gerek gormemislerdir, gerek gorseler mutlaka cektirirlerdi icini ferah tut
Çok geçmiş olsun canım 🙏🏻 Beyin için mi çekildi sizde de? Aslında benimkilere de çekilse içim rahatlayacak en azından kafatasının nasıl olduğunu göreceğiz. Ama bizde hem özelde hem de devletteki doktorlar çekmek istemedi

Sizden o kadar çok şey öğrendim ki görmeden sevenlerdenim :)) öğrencileriniz çoook şanslı ....açık bir sosyal medyanız varsa sizin gibi bilgi birikimi yüksek birini takip etmek isterim
Iltifatiniza cok tesekkur ederim, utandim🙈 birbirinizden cok sey ogreniyoruz. Sosyal medyada genelde resim paylasiyorum profesyonel anlamda bir paylasimim yok ama ozel mesajla adresimi atarim. KK'dan taaa evlendigim zaman gelin gruplarindan, 2012de kizimi beklerken katildigim anne gruplarindan sosyal medyamda ekli arkadaslarim var. Bebeklerin buyudugunu, beraber okula baslayip mezun olduklarini gormek cok keyifli oluyor.

Iltifatiniza cok tesekkur ederim, utandim🙈 birbirinizden cok sey ogreniyoruz. Sosyal medyada genelde resim paylasiyorum profesyonel anlamda bir paylasimim yok ama ozel mesajla adresimi atarim. KK'dan taaa evlendigim zaman gelin gruplarindan, 2012de kizimi beklerken katildigim anne gruplarindan sosyal medyamda ekli arkadaslarim var. Bebeklerin buyudugunu, beraber okula baslayip mezun olduklarini gormek cok keyifli oluyor.
Açıkçası anthem_ anthem_ ‘in yorumlarına kesinlikle ben de katılıyorum. Hatta bazen aklıma takılan birşey olunca siz konuyla ilgili yazmış mısınız acaba diye adınızı aratıyorum 🙈

Ekliyorum hemen İnşallah ikizlerin okula başladığı,bitirdiği günleri de görmek nasip olsun bize ...benim de hamile kalmadan önce kk da aktif bir grupta çok kıymetli arkadaşlarım oldu..çok şeyler öğrendik birbirimizden,çok yardımcı olduk,çok acılar paylaştık sevgili pinkbuyu pinkbuyu onlardan biri. Düşüklerimizi konuşurken şimdi ikizlerimizi konuşuyoruz çok şükür Allah'a bugünleri de gördük.

Canım benim kızlarımdan birininde doğduğunda bir bacağı kırık olduğu için tek tarafa yatırdık ve kafa olayını hiç düşünemedik çocuğun kafası gözle görülür şekilde yamuktu. Bizide çocuk doktorumuz beyin cerrahına yönlendirdi. Hatta bir kasktan bahsetti. Beyin cerrahı ile görüşün gerekirse kask takmaya başlayın dedi. İyi bir beyin cerrahına gösterdik. Henüz eklem yerleri açık olduğu için yatırdığınız pozisyon ile halledilebilir dikkat edin dedi. Eğer düzelmez ise ameliyat gerekebilir ama ameliyat olacaksa bile karalar bağlayacak bir durum yok lütfen telaş etmeyin. Biz beyin cerrahları için çok basit ameliyatlardan bir tanesidir diye açıklama yapmıştı. Yatış poZisyonuna dikkat ederek büyük ölçüde düzeldi fakat hala gözle görülür şekilde yamukluk var tabi artık yatış pozisyonunu kendi belirlediği için bana göre düzelmiyor o şekilde kaldı. 6. Ayında tekrar götüreceğim bakalım ne diyecek. Sende yamuk olan tarafa doğru yatırırsan sürekli düzelebilir. Hiç panik yapma çok küçükler daha hatta kask olayınıda araştırabilirsin.
Canım çok benzer bir süreçten geçmişiz, çok geçmiş olsun size de 🙏🏻 Kask olayını biliyorum bizim doktorlarımız da söz etti. Ama elle yapılan muayenede henüz kemiklerin tam olarak kaynamadığı yani eklem yerlerinin açık olduğu söylendi bize de bu yüzden yatış pozisyonu konusu çok önemliymiş düzelebildiği kadar düzelecek bu ay içinde tekrar götüreceğim bakalım kaska da karar verilebilir. İnşallah ameliyat olmadan bu süreci atlatırız yoksa küçücük kızıma kıyamam hiç 🥹

Ay sizi ben de çok merak ettim, burada yazdıklarınız faydalı oluyor bize 😍🙏🏻

Henüz net bir şey söylemiyor hematoloji doktoru, genetik test yaptıralım dedi, şimdi onu yaptıracağız. Belirsizlik çok zor, inşallah birazcık yükseliş olsa. Kemik iliği aspirasyonu yapmak zorundayız derler diye ödüm kopuyor. Daha çok küçükler, ne zaman kan vermeye gitsek psikolojik olarak çok etkileniyor, birkaç gün beslenmek istemiyor, yedikleri yarı yarıya azalıyor. Allah eşine de şifa versin bir an önce iyileşelim güzel günlere gelelim 🤲🏻

Henüz net bir şey söylemiyor hematoloji doktoru, genetik test yaptıralım dedi, şimdi onu yaptıracağız. Belirsizlik çok zor, inşallah birazcık yükseliş olsa. Kemik iliği aspirasyonu yapmak zorundayız derler diye ödüm kopuyor. Daha çok küçükler, ne zaman kan vermeye gitsek psikolojik olarak çok etkileniyor, birkaç gün beslenmek istemiyor, yedikleri yarı yarıya azalıyor. Allah eşine de şifa versin bir an önce iyileşelim güzel günlere gelelim 🤲🏻
Merhaba çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız umarım yükselmiştir.Benimde 34 haftalık doğan oğlumda en son 2,1 çıktı herkesten izole ettik Bir anne olarak seni çok iyi anlıyorum hangi sehirdesiniz

Ay bende seninle konuştuktan sonra kamera bakmıştım 😅 ben şimdi içeride küçük beşikte onlarla yatıyorum. Eşim hasta ya bebekler ağlayinca uykusu bölünmesin diye. Ama koltukta uyumaktan sakat kaldım. Bu ay odalarına geçireceğim. Tavsiye edilen bir marka var mı hiç kamerada araştırdın mı
Yok canım hiç araştırmadım ben telsiz düşünmüştüm balkonda otururken seslerini duymazsam akşamları diye ama bu dönüşlerden sonra kamera mi alsam dedim tecrübeliler kendini kurtarmayı öğrenince tehlike geçer diyor bugün yanımda iken ters döndü ve kolunu kurtardı ama birde geri sırtüstü dönmeyi öğrenmesi lazım 😁 oğlum da yan dönme yok o saat yönünde dönüyor 😍 yatakta.telsiz için bir arkadaşım ekteki telsizi önerdi ama kamera önerisi henüz almadım. eşin nasıl canım bu arada tedavisi nasıl gidiyor?

Yok canım hiç araştırmadım ben telsiz düşünmüştüm balkonda otururken seslerini duymazsam akşamları diye ama bu dönüşlerden sonra kamera mi alsam dedim tecrübeliler kendini kurtarmayı öğrenince tehlike geçer diyor bugün yanımda iken ters döndü ve kolunu kurtardı ama birde geri sırtüstü dönmeyi öğrenmesi lazım 😁 oğlum da yan dönme yok o saat yönünde dönüyor 😍 yatakta.telsiz için bir arkadaşım ekteki telsizi önerdi ama kamera önerisi henüz almadım. eşin nasıl canım bu arada tedavisi nasıl gidiyor?
Benimki kolumu kurtaramiyor iyice sinir olup bağırmaya başlıyor 😅 diğerinin dondugunu hic gormedim o zten biraz tembel 🤭 eşimin tedavisi devam ediyor kuzum, bayramdan 2 gün önce kemoterapi ise yarıyor mu kanser gerilemiş mi diye arq pet çekilecek. Aklık fikrim orada. Hiç biseye odaklanamiyorum. Umarım güzel bir haber alırız 😔🙏🏻

Benimki kolumu kurtaramiyor iyice sinir olup bağırmaya başlıyor 😅 diğerinin dondugunu hic gormedim o zten biraz tembel 🤭 eşimin tedavisi devam ediyor kuzum, bayramdan 2 gün önce kemoterapi ise yarıyor mu kanser gerilemiş mi diye arq pet çekilecek. Aklık fikrim orada. Hiç biseye odaklanamiyorum. Umarım güzel bir haber alırız 😔🙏🏻
Sağlıklı olsunlar da bütün evreleri göreceğiz sırayla 🙏 inşallah güzel haberler alırsınız canım Allah yardımcınız olsun eşini çocuklarına sana bağışlasın rabbim🙏🙏🙏

X