2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Çok teşekkür ederim yorum için, peki hiç değişiklik yapmadın değil mi?
Rica ederim. Doğumdan aylar önce molfiks 1 ve 2 numarayı almıştım. Sadece hastanede kullanmak için küçük paket ultra prima care yenidoğan kullandım. Sonrasında hep molfiks kullandım. Hiç pişik ve koku sorunum olmadı, bezi bağlarken ön ve arka tarafın göbek deliği hizasında olmasına dikkat ediyorum, bir de çok gevşek kapatmamak gerekiyor o zaman hiç taşma olmuyor. Başta bilmediğim için belde boşluk bırakarak kapatıyordum rahat etsin diye ama çiş ve kaka hep taşıyordu

Kızlar işe başlama konusunda nasılsınız ya L Lalalala1 okudum yazdıklarını bu arada hayırlı olsun şimdiden iş dönemi. ben yeni devlete atandım ücretsiz izin alma hakkım var direkt onu kullanacağım ama bebeklerimiz, anne ya da kv desteği olmayacak bende. O yüzden acaba kaç yaşına kadar bebekle kalmalıyım ya da kaç aya kadar?
Şuan çalışmaya başlasam ciddi anlamda katkı da sağlayacağım ev ekonomisine. Eşimin maaşından daha fazla katkım olabilir. Asla kıyaslamak için yazmıyorum bunu sadece erken başlamam maddi anlamda büyük kolaylık sağlayacak bize. Onu belirtmek için yazdım. O yüzden de arada kaldım sizin önerileriniz nasıl. Bebek daha 6 aylık, ne zamandan itibaren bu minikleri bakıcıya emanet edecek noktaya geleceğiz ya da kreşe bırakabileceğiz şu an sorsanız okula başlayana kadar çalışmasam çalışmam modundaym ama o kadar okuduk ettik onca emek. Çok uçlarda düşünüyorum bu konuda sizin fikirleriniz nasıl

Canım benim bi arkadaşım ücretsiz izinde, kızı 18 aylık. Bilmiyorum bana moral vermek için mi diyor ama keşke ben de daha önce başlasaydım şimdi bebeğimin benden ayrılması çok daha zor olacak diyor.
Benim annemin bakma imkanı, öyle bi şansımız olmasa ben de alırdım ücretsiz izni ama çalışma koşullarımız evden çalışmaya da döndüğü İçin başlayalım dedim.
bizim özel sağlık sigortamız var ve ücretsiz izin de bu imkandan bile yararlanamıyormuşuz.
Benim annem anasınıfı öğretmeni, şuan çalışmıyor ama bana söylediği 2 yaşında kreşe verirseniz akranları ile vakit geçirirse gelişiminin daha iyi olacağı şeklinde. Ben bakarım ama bir çocuğun anneanne babaanne ile büyümesi bir noktadan sonra çok sağlıklı değil diyor, ki bence de mantıklı olan o.
Bakalım şartlar ne gösterecek, şimdiden bile nasıl dayanacağım diyorum ama ilk haftadan sonra iyi olacağına inanıyorum

Güzel anneler hepinize selamlar. Mama kullanan annelere sormak istiyorum. Bebeğimize, SMA Optipro 1 kullanıyoruz, güzel ama başka mama da denemek istiyoruz. Smilac, Bebelac, Aptamil, Humana gibi mamaları kullanan anneler memnun musunuz? Yorumlarınıza göre almak istiyorum.

Anneanne babaanne olayı konusunda kesinlikle katılıyorum bi yerden sonra karşılıklı bağımlılık noktasına geliniyor, çok kontrollü götürmek lazım orayı bence o yüzden çok aşırı ısrar da etmiyorum anneme kv ye. Bi tarafım çok başlamak istiyor işe, özledim de o halimi. işte doğru zamanı çözemiyorum ama şuan zaten atama işlerinin olması filan en az 2 ayı var, sonra bi 6 aylık ücretsiz izin alayım ona 1 yaş sonrası yeniden bi değerlendireyim durumu evden çalışma olayı çok güzel ya benim de imkanım olsa şuan başlardım vallahi

Ben sarılık olduğu zaman golden goat kullanmıştım keçi sütlü memnun kaldık.

Uygun mamayı bulduysanız niye başka mama denemek istiyorsunuz

Bir de şu var her mama her bebeğe iyi gelmiyor, gaz kusma vs sorunu yoksa bence aynı mama ile devam edin. Benim bebeğime iyi gelen sizinkine gelmeyebilir.

2 saat uyanık kaldığında mızırdanmaya başlıyor gözleri kızarıyor huysuzlaşıyor uyuttuğumda max 45 dk uyuyor genelde daha kısa sürüyor uykusu da. Kucakta ya da dizde kalıyorsa 45 dkyı buluyor. Ama yerine yatırıyorsam uyanıyor 15 20 dk içinde.
Kızlar, gündüz uyku saat aralığınız nedir ortalama

En fazla 40dk-1 saat uyuyor kucakta ve bendeyse. Babasına falan verirsem anında açar gözleri. Birde uykuda mama yeme sorunumuz var uyuyor 20dk mama yiyip kalkıyor Ortalama 1.5-2 saat bakınıyor.
Benim de 2 saate yaklaşınca mizirdanmaya basliyo.. 10/15 dkda uyutuyorum. 40 dk 1.5 saat arası değişiyor. Az önce 3 saat uyanıktı, dün gecede çok uzun sürdü uykuya geçmesi..

Bizim gündüz uykumuz hiç düzenli değil ama uyuyamadığı zamanlar huysuzluk yapıyor her gün yıkamaya çalışıyorum banyo sonrası 2-3 saat güzel uyuyor onun dışında yarım saat anca. Emme konusununda da yenidoğan zamanlarında hiç acıkmasını beklemeyin her istediğinde verin demişlerdi, gündüz saat başı emiyor nerdeyse düzen kuramadım. İşe başlamama nedenim oldu bu durum en azından ek gıdaya geçsin dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…