2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar bebişlerin emme sıklığı ve emme süreleri nasıl sizde? Bizim kız bana yenidoğan döneminden daha çok düşkün hale geldi 🥲 Herkes de aman böyle alıştırma bilmem ne diyor da ben kıyamıyorum, ben ağaç o da koala gibiyiz 🙃 Sizde nasıl durumlar?
uzun süredir pek değişmiyor. gece bazen 3-4 saate kadar çıkıyor onun dışında gündüz her 2 saatte bir memedeyiz. bazen uyumadığında 1 buçuk saatte acıkmış oluyor, veriyorum ama genelde 2 saat sabit. günde 7-8 kere emmiş oluyor böylece. sadece bu haftaya kadar hep iki memeyi de emiyordu şimdi sütüm arttı galiba çoğu zaman tek memeyi bitirdiğinde doymuş oluyor. bakalım kilo alımından anlayacağım doyup doymadığını 😬

Evet ya 3 aylık kıyafetleri giyiyo mesela şu an ama acaba artık 3 6 ay mı almam lazım 0 3 mü kafam karışıyo boy yazıyolar da omuzdan mı ölçüyolar acaba
Bence artık 3 6 al canım ben 3 6 giydirmeye başladım 0 3ler küçük gelmeye başlıyor bazıları. Gerçi kalıptan kalıba da fark ediyor

Evet aslında çocuktsn once çok taktik yapardim. Ama artık sıkıldım, taktik yapmak istemiyorum. çocugu daha çok o istemişti. Ben çocuk istemedim açıkçası. Hiç istemedim. Şu an çok seviyorum canımı veririm ama her zorlandığımda eğer yardım etmezse onu suçluyorum içten içe. Onun daha çok sorumluluk almasi gerektiğini düşünürken tersi oldu. Ve bu okey ne ben çözemedim. Erkekler bayılıyor. Sanırım haklısın müsade etmek lazım arada. Ama işte of ben dinlenip stress atamıyorsam o da atmasin istiyorum

O da oluyormus. Ama yinede doktora gitmekte fayda var
Bana göre çok haklısın ama işte erkekler bizim gibi değil canım o yüzden boşver biraz akışına bırak

kızlar doğum yapalı 3 buçuk ay oldu, dün uzuuun zamandır ilk adetimi gördüm 🥲 bu karın ağrısını filan özlemişim ya rkkdkd nedense olumlu bir his verdi bana. normalde adet zamanları çok gergin keyifsiz olurdum ama bu kez iyi hissediyorum 😄 vücudum normal düzenine dönmüş gibi hissettim galiba, giyindim süslendim dün. kocam her baktığında şaşkınlık ifadesi gösterdi hahsshhs

O zaman bir şey olmaz zaten, önemli olan kafanın biraz daha üstte durması tam yan olmaması
O zaman benim yaptığım gibi yapsak kolumuza yatırsak çocuğu kafası hafif yukarıda kalıyor o şekilde yatarak emzirsek? Olmaz mı?
Ben her emzirme sonrası gazını çıkarıyorum mutlaka yoksa onbeş dakika sonra rahatsız oluo tekrar uyanıyor veya bir sonraki uyanışta o gaz kusturuyor. Her bebek farklı işte
Biri uyku düzeni sormuştu. 12.30 de uyuyor bizimki ama asla 1 dk önce bile uyumuyor. Kfdj 2,4,6 şeklinde Biberon veriyorum. Uyanmaya çalışırken doyunca geri yatiyir. Buna rüya öğünü deniyormuş. Sabah gaz ve kaka sancısı yaşıyor. Çünkü gaz vs almıyorum uyanır korkusu ile
40 gün sonra gel dedi de bebişlerle uğraşmaktan kendimizi ihmal ediyoruz😐
Bize hiç demediler ya. Siz olmasaniz hiç bilmiyorum

6-7 saat uyuma ihtimali var mı ya benimki en fazla 3 saat 3 buçuk saat uyuyor 3 gün sonra 2 aylığız bizde acıkıp ya da gazi olup kalkıyor hep
7 saat uyuyan bebe var mı ya bizim rekorumuz 4 saat
Hahaha var heralde ki doktor öyle söyledi vallahi bende onun yalancısıyım🤣 benimde en fazla 3 saat yani ama uyursa elleme korkma demek istiyor yani

Kızlar hiperlaktasyon yaşayp çözen var mı ya kaç gündür savaş veriyoruz bebeyle önden sağıyorum ama yinede oluyor. Başta 1 kere alıyor memeyi hah tamam emicek diyorum sonra bırakıyor bidaha fışkıracak diye feryat figan almak istemiyor cok bunaldım kaç gündür 🥺
Videolar izledim. Gönderiyim mi size?

Kızlar hiperlaktasyon yaşayp çözen var mı ya kaç gündür savaş veriyoruz bebeyle önden sağıyorum ama yinede oluyor. Başta 1 kere alıyor memeyi hah tamam emicek diyorum sonra bırakıyor bidaha fışkıracak diye feryat figan almak istemiyor cok bunaldım kaç gündür 🥺
ben iki haftada bir, birkaç gün yaşıyorum bu sorunu. sonra dengeleniyor. bu da hiperlaktasyona girer mi bilmiyorum ama. birdenbire süt artıyor, 2 saatte bile fışkıracak kadar doluyor memelerim. önden sağıyprum hatta bebek bitiremiyor emdikten sonra bi daha sağıyorum filan. 3-4 gün böyle gidiyoruz ben isyanlarda oluyorum. sonra birden dengeleniyor, normal gelmeye başlıyor. sizin sürekli mi bu durum?

Benim oğlanın da emme isteği çok fazla yarım saatte bir diyebilirim bana da öyle çok alıştırma diyorlar hatta doktorum da öyle söyledi gündüz en azından bir 3 saat aralık ver dedi her istediğinde verirsen memeyi alışır ileride seni emzik gibi kullanır sen yıpranırsın dedi hatta gece için de isterse altı 7 saat uyusun hiç elleme dedi ne zaman acıkmaya kalkarsa dedi iki aylığız
Ay aynıyız 🥲 gündüzleri emzik gibiyim, uyusa bile memede uyuyor. Umarım büyüdükçe değişir ya 🫠 3 saat aralık verelim de ağlıyor nasıl vericez? Ah keşke gece 7 saat uyusa da uyandırmasak 😬
uzun süredir pek değişmiyor. gece bazen 3-4 saate kadar çıkıyor onun dışında gündüz her 2 saatte bir memedeyiz. bazen uyumadığında 1 buçuk saatte acıkmış oluyor, veriyorum ama genelde 2 saat sabit. günde 7-8 kere emmiş oluyor böylece. sadece bu haftaya kadar hep iki memeyi de emiyordu şimdi sütüm arttı galiba çoğu zaman tek memeyi bitirdiğinde doymuş oluyor. bakalım kilo alımından anlayacağım doyup doymadığını 😬
Bizim de böyle ya düzen. Gece uzun ama gündüzleri bitişik ikiziz 🫠 benim de çoğu kez tek memeyi emiyor artık. İki meme denediğimde ağzını kapatıyor almıyor. Biz düzenli kontrol ediyoruz, kilo alıyor. Muhtemelen dediğin gibi arttı süt.

X