2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
Selam kızlar öncelikle bütün kızkardeşlerime geçmiş olsun 🪷 bebişlerinizle musmutlu günler diliyorum🪷

sizlere danışmak istediğim bir konu var. Kısa özet geçeyim;

tedavi sonucu gebeliğim oldu bu süreçte karaciğer enzimlerinde yükseklik ve bir çok sefer enfeksiyon yaşadım ve çok konforlu bir gebelik geçiremedim aynı zamanda beslenmede problem yaşadım. Planlı sezeryan ile doğum gerçekleşti o süreçte biraz yıpratıcı geçti aynı zamanda emzirme sürecimizde sıkıntılı geçti. Her türlü eğitime ve egzersize rağmen bebeğim sadece mamayla besleniyor.
Bu süreçte bende vücudumu toparlamaya çalışıyorum. Malum bazı bölümlere gidip muayene olacağım.

İçinizde sezeryan sonrası pilatese başlayan var mı ?
Varsa karın egzersizlerinde ne yapıyorsunuz onu pas mı geçiriyorsunuz?
Kısacası sezeryandan ne kadar sonra pilatese başlanır bir fikriniz var mı ?
Canim 6 ay sonra başlayabilirsin ben sporcu olmama rağmen 2 ay oldu doğum yapalı 4. Ay yüzme 6, ay normal antrenmanlara başlayabilirsin dedi fıtık olma ihtimali varmış erken başlayınca karin kasının iyileşmesini beklemek zorundayız yani .

Canim 6 ay sonra başlayabilirsin ben sporcu olmama rağmen 2 ay oldu doğum yapalı 4. Ay yüzme 6, ay normal antrenmanlara başlayabilirsin dedi fıtık olma ihtimali varmış erken başlayınca karin kasının iyileşmesini beklemek zorundayız yani .
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu canım🩷 o zaman 6. Aya kadar kısa yürüyüşler yapayım 6. Aydan sonra hafif hafif pilatese başlayayım. 🪷🩷

Oturur napalım yeterki sağlıkla büyüsünler bu günlerde geçecek nasıl olsa bebekliklerini özlüycez, beslenme sorunu çözsek şöyle hergün biri yemek yapsa bizde rahat süt veririz yemek yapmaya bile fırsat yok ayrıcaca o gaz yapmasın yeme bu şöyle olur yeme içimiz kurudu
Aynen öyle ama yemek bile yemek istemiyorum sabah kahvalti hazırlayıp yemek zor geliyor mecbur olmasam yemek falan da yemem ama canimhep tatlı istiyor

Herkese iyi akşamlar. Uzun bir aradan sonra bir merhaba demek istedim :) . 24eylül günü planlı sezaryenle prensesime kavuştum. Kızım kibar bir bebek 2800doğdu. Ama çok şükür 1 ay kontrolünde 4kiloya ulaştı ponçiğim. Doktorumuz çok beğendi. Sağlık ocağındaki doktorumuz ve hemşiremizde çok beğendi kilosunu. 2.ay kontrolümüz yaklaştı merakla bekliyorum şimdiki kilosunu . İnşallah bi önceki kadar almıştır. Baya yanaklandı🥹 Umarım sizlerde iyisinizdir. Herkes sağlıcakla bebişine kavuşmuştur🙏🏻 hepinize mis kokulu bebişlerinizle güzel günler diliyorum kalın sağlıcakla ❤️🥰

Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu canım🩷 o zaman 6. Aya kadar kısa yürüyüşler yapayım 6. Aydan sonra hafif hafif pilatese başlayayım. 🪷🩷
Aynen bana sadece yürüyüş yapabilirsin dedi ben doğumdan sonra 5. Gün başladım ufak ufak Suan kilometrelerce yürüyorum bebeyi de alıştırdım tavsiye ederim 😍❤️

Aynen bana sadece yürüyüş yapabilirsin dedi ben doğumdan sonra 5. Gün başladım ufak ufak Suan kilometrelerce yürüyorum bebeyi de alıştırdım tavsiye ederim 😍❤️
Bebeyle bir gün çıktık güzel bir gece uykusu çektik diyebilirim 😁 diğer türlü bizi gece boyunca ayakta tutuyor 🙂↕️ bu tavsiyene uyacağım canım🩷😘

Kızlar selam bebegim 55 günlük oldu ama hala kahverengi kanamam oluyor adet olmadım daha ama hala kanama olması normal mi

Üzülme canım ya bizde bir ara herkes gitti diye üzüldük ama biz bize takılıyoruz artık napalim
Ordan okumak daha kokaydi diye oraya geçtim bende ama böyle yapacaklarını bilsem gitmezdim alıştım her gün okumaya bide lohusa halimle çok koymuştu gereken bi açıklama yapmasaydı anlardım elimden geldiğince bilgim oldukça yazmaya çalışıyodum da kendileri bilir

Şuan ne versen luk luk içiyolar valla doydugunu anlamıyolar sonra kusuyolar😂bizimkide ağzı boş dursun istemiyo sürekli aranıyo memede olayım istiyo emmiyoda.. bende bazen çok durmuyosa 30ml veriyorum gece yetiyo.doğum yaptım oğlumun kilosunu öğrenemedik tartıları bozukmuş meğer🙈 ilk gun 3.100 3.35 2.gün 2850 cıkarkende acildeki sağlam tartıda tartıldı 2765ti 7.gün kontrole gittik kilosu 2850cıktı doktorların bızım kafalar yandı karıştı😁şuan 16 gunluğuz 3kilo olmuş çok şükürr saglık ocagındakı ebede şaşırdı kılo kaybı olurda bu kadar olmaz yanlışlık yapılmıştır dedi😁
Bizde öyleydim 3570 doğdu o gece 3100 düştü 3 gün sonra sağlık ocağında 3020 oldu 2 gün sonra çocuk doktorundan 2900 oldu mamayi çoğalttik 60cc verdik kilo aldi sütüm yaramadı sanırım şimdi 90cc veriyorum ayın 24unde 2 aylik olcak sanırım 5 kiloyu geçtik versem fazla da içecek ama çok kilo alsın istemiyorum 😂

Herkese iyi akşamlar. Uzun bir aradan sonra bir merhaba demek istedim :) . 24eylül günü planlı sezaryenle prensesime kavuştum. Kızım kibar bir bebek 2800doğdu. Ama çok şükür 1 ay kontrolünde 4kiloya ulaştı ponçiğim. Doktorumuz çok beğendi. Sağlık ocağındaki doktorumuz ve hemşiremizde çok beğendi kilosunu. 2.ay kontrolümüz yaklaştı merakla bekliyorum şimdiki kilosunu . İnşallah bi önceki kadar almıştır. Baya yanaklandı🥹 Umarım sizlerde iyisinizdir. Herkes sağlıcakla bebişine kavuşmuştur🙏🏻 hepinize mis kokulu bebişlerinizle güzel günler diliyorum kalın sağlıcakla ❤️🥰
Yaa maşallah size benimde kızım 24 eylülde doğdu benim tansiyonum yüzünden acil sezeryana alimdim güzel kilo almış maşallah annesi çok güzel bakmışsın 3570 doğdu 2900e kadar düştü 10 gün önce 4700 olmuştu bakalım 2.ay aşıları geliyo o zaman tekrar bakicaz 🤗

Kesinlikle öyle. İnsan etkileniyor. Kilo alımınız iyiyse mamaya gerek yoktur. Zaten doktor ödemeden başlamamak lazım mamaya. Doğal değil ve Kontollü olmak lazım. Bunu biz bilemeyiz. Ama doktor diyor ki bana 4 kez 60 cc verirsen bu çocuk günlük ortalama 40 50 gr kilo almalı. Ama sen kafana göre verirsen yanlış yapmış olursun. Sen derken şahsını kastetmiyorum. Aklında bu tür soru olanları kastediyorum
Yok canım anladım bana yönelik konuşmadığını ama burada çok mama takviyesi konuşuldu hatta doktordan öte buraya sorup verildi ya da cc arttırıldı ya kaç kere bende acaba çocuğu aç mı bırakıyorum endişesine düştüm kaç kere. Sonra kilo alımlarında geri endişem gitti hep

Bizde öyleydim 3570 doğdu o gece 3100 düştü 3 gün sonra sağlık ocağında 3020 oldu 2 gün sonra çocuk doktorundan 2900 oldu mamayi çoğalttik 60cc verdik kilo aldi sütüm yaramadı sanırım şimdi 90cc veriyorum ayın 24unde 2 aylik olcak sanırım 5 kiloyu geçtik versem fazla da içecek ama çok kilo alsın istemiyorum 😂
Maşallah bebe diyeti yapsın cok mama yemesin😂

Arkadaşlar selam Ben normalde kasım annelerindeydim ama ekimde erken doğum oldu.ilk doğumum sezeryan diye ikinci doğumumda 6 cm açılma ile hastaneye gittiğimde acil sezeryana alındım malesef zor bir doğum oldu. denemedim normal doğumu cesaret edemedim diyim hem de teklif eden olmadı da.her neyse bebeğim sağlıklı elhamdAllah.
Size sormak istediğim şu doğum yapalı 21 gün oldu ama afedersiniz idrarımın geldiğini pek hissetmiyorum sıkışma hissiyatım gitmiş gibi bir de yaparken kontrolsüzce gidiyor :KK43: böyle bir durum yaşayan var mı geçici midir ???idrar kaçırma vs kalıcı bir durum mudur diye çok kaygılandım.normal doğum olmadığı halde böyle bir durumla karşılaşmak üzdü
genelde sonda cıkarıldıktan sonra 2 3 gün boyunca istemsizce çişiniz akıp gidiyo kontrol edemiyosunuz gevşediği için ama sizin 21 gün olmuş birde çişiniz var gibi tutup sıkıştırıp bırakın idrar kaslarınız güçlensin doktora gidin geçmiş olsun normalde yapsak sezaryanda yapsak böyle sıkıntılar yaşanabiliyor

Hanımlar bugün wcdeyken kocaman etleşmiş kan pıhtısı cıktı normal mi ilk kez oldu ıkınırken hissettim acı felan olmadı sizlerde de oldu mu

genelde sonda cıkarıldıktan sonra 2 3 gün boyunca istemsizce çişiniz akıp gidiyo kontrol edemiyosunuz gevşediği için ama sizin 21 gün olmuş birde çişiniz var gibi tutup sıkıştırıp bırakın idrar kaslarınız güçlensin doktora gidin geçmiş olsun normalde yapsak sezaryanda yapsak böyle sıkıntılar yaşanabiliyor
Evet azalmaya başladı bu tutamama hissi ama yine de bu hafta bebeğimi kontrole gidince ben de doktora gideceğim fırsat bulabilirsem inşallah teşekkürler yorumunuz için

X