- 3 Aralık 2020
- 820
- 676
- 27
Ay madem bu kadar düşkündü ailesine niye evlendiKorktuğum başıma geldi şuan eşimle konusmuyoruz akşam yine gidelim dedi hayır gitmeyecem dedim kavga ettik bana iyilik yaramiyormus bilmem neymiş ailem gelirse oda aynı davranacakmis ya ben annemi 3 aydır gormuyorum sanki benim ailem haftanın her günü benim evimde ilk evlendihimiz zaman geldilerde suratını asıp oturdu bı köşede . Ayrıca ne bı kendilinden sarılması ne bibgelip öpmesi ne güzel sözü ne sürprizi biseyler bekliyorum artık ufacık bı çikolatadan bile mutlu olabilecek bı insanim herşey üst üste geldi ne arkadaş edinmeme izin veriyor ne komşuya gitmeme eltilerle ayrı oturalım anneler trip ata r bizi neden cagirmadiniz diye yemin ederim bunalım geçireceğim şimdi küs küs dolaniyoruz evde
Çok uzuldum gerçekten. Inşallah farkına varır eşin ama erkekler anlamıyor. Bi yere gidiyorsun ve biri geliyo ister istemez kadın olarak ayakta oluyorsun iş yap vs. Ilk kızım doğduğunda kaymanama gittik kalabalıkdi bende yardim ettim Görümcem kenara çekti al bebeğini kucağına otur ne işi yapiyosun öyle dedi. O öyle çünkü konu cocujlar olunca top parlasa umrunda olmaz çocuk oynayalım desin yemek de yapmaz oturup oynar. Uyu diye de baskı yapmaz ne zaman uyurlarsa 3 4 5. Çok rahat. Öyle olmaz lazımmis ben bunu 3. Cocukda anlıyorum. Inşallah eşin farkına varır canım bazı şeylerin. Çünkü insan yeri geliyo kocası için bile bi yere gitse de yalnız kalsam diyor.Korktuğum başıma geldi şuan eşimle konusmuyoruz akşam yine gidelim dedi hayır gitmeyecem dedim kavga ettik bana iyilik yaramiyormus bilmem neymiş ailem gelirse oda aynı davranacakmis ya ben annemi 3 aydır gormuyorum sanki benim ailem haftanın her günü benim evimde ilk evlendihimiz zaman geldilerde suratını asıp oturdu bı köşede . Ayrıca ne bı kendilinden sarılması ne bibgelip öpmesi ne güzel sözü ne sürprizi biseyler bekliyorum artık ufacık bı çikolatadan bile mutlu olabilecek bı insanim herşey üst üste geldi ne arkadaş edinmeme izin veriyor ne komşuya gitmeme eltilerle ayrı oturalım anneler trip ata r bizi neden cagirmadiniz diye yemin ederim bunalım geçireceğim şimdi küs küs dolaniyoruz evde
Allah sabır versin. Bana kızma ama gerçekten bu tip.erkekleri baba yapmamak.lazim. ailenin size geldiğinde surat aştığını okuduğum an böyle düşündüm. Inşallah değişir güzelleşirKorktuğum başıma geldi şuan eşimle konusmuyoruz akşam yine gidelim dedi hayır gitmeyecem dedim kavga ettik bana iyilik yaramiyormus bilmem neymiş ailem gelirse oda aynı davranacakmis ya ben annemi 3 aydır gormuyorum sanki benim ailem haftanın her günü benim evimde ilk evlendihimiz zaman geldilerde suratını asıp oturdu bı köşede . Ayrıca ne bı kendilinden sarılması ne bibgelip öpmesi ne güzel sözü ne sürprizi biseyler bekliyorum artık ufacık bı çikolatadan bile mutlu olabilecek bı insanim herşey üst üste geldi ne arkadaş edinmeme izin veriyor ne komşuya gitmeme eltilerle ayrı oturalım anneler trip ata r bizi neden cagirmadiniz diye yemin ederim bunalım geçireceğim şimdi küs küs dolaniyoruz evde
Eşinde ailesine uymuş demekki. Allah sabır versin canım bu durumlardan umarım psikolojik yara almadan kurtulursun bir an önce. Burdan tavsiye versekte yaşayan bilir. Gerçekten eşinin bu kadar düşüncesiz olması akla mantığa sığacak gibi değil. Sen ne yapsanda bunlar memnun olmaz ailecek.Korktuğum başıma geldi şuan eşimle konusmuyoruz akşam yine gidelim dedi hayır gitmeyecem dedim kavga ettik bana iyilik yaramiyormus bilmem neymiş ailem gelirse oda aynı davranacakmis ya ben annemi 3 aydır gormuyorum sanki benim ailem haftanın her günü benim evimde ilk evlendihimiz zaman geldilerde suratını asıp oturdu bı köşede . Ayrıca ne bı kendilinden sarılması ne bibgelip öpmesi ne güzel sözü ne sürprizi biseyler bekliyorum artık ufacık bı çikolatadan bile mutlu olabilecek bı insanim herşey üst üste geldi ne arkadaş edinmeme izin veriyor ne komşuya gitmeme eltilerle ayrı oturalım anneler trip ata r bizi neden cagirmadiniz diye yemin ederim bunalım geçireceğim şimdi küs küs dolaniyoruz evde
oyyKeşfediyo öğreniyo. Benimkide sanki günlerdir aç susuz kalmış şapur şupur yiyo elini. Oyuncak tutardı ben uzatınca. Bugün yeni yeni başladı artık tuttuğunu ağzına götürmeye. Daha annesiyle babasının elini tutup onlarida şapur şupur emecek
aynen diş için erkendir herhalde daha annelikte ilk tecrübem ama bilemedimBizimki neredeyse bir aydır böyle hayır bir de öyle bir iştahla emiyor ki memem şok. Salya da akıtıyor baya. Çeneleri gelişiyor ondan muhtemelen diş için erken diye düşünüyorum
Ben de artık dayanamayıp akşam patladım eşime. Sonuç tartışma ve küslük. Biz de üçüncü şahıslar da değil sebep. Çok bunaldım çok daraldim bunu neden görmüyor. Benim kız akşamları ağlıyor. Diğer odadan ağlatma çocuğu sustur diye bağırıyor. Geliyor odanın kapısını kapatiyor. Paşam rahatsız oldi herhalde. Bana gelenler geldi. Kızı uyuttum gittim yanına coştuk artık. O bana ben ona saydirdik. O kadar agladimki hem sinirden hem üzüntüden. Sabah 8 de mesaisi başlıyor. Uyuyakaldı ben uyaniktim uyandirmadim. Madem öyle Uyansın kendisi paşa bir zahmet. Uyandı koştur koştur gitti. Az önce de arıyor napiyosunuz Kahvaltı yaptın mı diye. Acmayacaktim da neyse. Bana da iyi geldi biraz iletişim kurmakKorktuğum başıma geldi şuan eşimle konusmuyoruz akşam yine gidelim dedi hayır gitmeyecem dedim kavga ettik bana iyilik yaramiyormus bilmem neymiş ailem gelirse oda aynı davranacakmis ya ben annemi 3 aydır gormuyorum sanki benim ailem haftanın her günü benim evimde ilk evlendihimiz zaman geldilerde suratını asıp oturdu bı köşede . Ayrıca ne bı kendilinden sarılması ne bibgelip öpmesi ne güzel sözü ne sürprizi biseyler bekliyorum artık ufacık bı çikolatadan bile mutlu olabilecek bı insanim herşey üst üste geldi ne arkadaş edinmeme izin veriyor ne komşuya gitmeme eltilerle ayrı oturalım anneler trip ata r bizi neden cagirmadiniz diye yemin ederim bunalım geçireceğim şimdi küs küs dolaniyoruz evde
2 fırt çekip feryat ediyoBizimki de kaç gündğr böyle. Memede ağzını açıp ağlıyor emmek istemiyor, emziği bile diliyle fırlatıyor. Sürekli kucakta dursun gezsin.
Gezerek emziriyorum, bazen döner sandalyeye oturuyorum hangisi tutarsa artık
Bence süreç yani süreç olsın lütfen deliricem az kLdı
Aynısı aynısı benim de gündüz hep bomboş gezerdim şimdi emmediğinden dolgunlaşıyor..Bizim de öyle malesef emme saatleri uzadı desem daha doğru. Göğüslerim bu kadar dolmazdi eskiden.Dogdugundan beri ilk kakasiz günümüz, ben ve ıslak mendil paketi şaşkınız.
4.ayda uyku gerilemesi ve meme reddi çok sık görülüyor. Süreç geçici ama red konusu biraz sıkıntılı diye biliyorum. Kalıcı olmaması için neler yapılabilir araştırmak lazım.
Bizimki de öyle, ellerini ağzından ayırıp memeyi zor veriyorumbebeğim bugün eliniyumruk yapıp emmeyebaşladı bu niye okuyo bilen varmı hergün farklı farklı huylar
Yaaa tuttu mu maşallah. :) bizde henüz tutma yokKeşfediyo öğreniyo. Benimkide sanki günlerdir aç susuz kalmış şapur şupur yiyo elini. Oyuncak tutardı ben uzatınca. Bugün yeni yeni başladı artık tuttuğunu ağzına götürmeye. Daha annesiyle babasının elini tutup onlarida şapur şupur emecek
Yorucu günler hepimiz için. Minicik bi bebek. Ama bi sekilde büyüyo büyütüyoruz. Allah sizlanmaktan isyandan korusun hepimizi bazen bunalıyoruz çünkü. Gece 1 2 uyuyoz sabah ablalar okula gidicek erkenden kalkıyorum. Bebisimde uyaniyo biraz onunla oynuyoruz uyuyo yemek temizlik kısır bi döngü. Bi şekilde büyüyo kızlar sabredin. Herşey geliyo geciyo. Hele tek bebesi olanlar onunla yatıp onunla kalkın. Kendinizi bi kurala göre ayarlamayin 9 da uyuyacak 9 da uyanacak vs. Her insanin fıtratı ayrı. Uyku içinde yemek içinde geçerli. 9 da uyumali diye kendinizi hirpalarsiniz sadece saat 9 u geçince ister istemez strese girersiniz. Ostedigi saatte uyur uyanır maalesef o bize değil biz ona uymam zorundayız daha küçük. Aybi şeyler ek gıdaya geçince de olacak. Yicek yemicek onu yedi bunu yemedi. Onlarında damak tadı var hepiniz herşeyi yiyor muyuz hayır. Uyku da ayni. Bu ışıltılı hayatı bi seçtik. Biraz sabır artık
Emme sorunu hâlâ bende de var. Gece uyku arası iyi ama gündüz yok. Ben dayanamayıp sağıp veriyorum ama önceden biberona yapışirdi. Şimdi o da yok. 30-40 CC anca içiyor. Plates topunun üstünde biberon veriyorum öyle birazcık daha içiyor. Meme veremiyorum ama korkuyorum yanlış tutarım falan diye.2 fırt çekip feryat ediyoyani aç olsa ağlar mevzusu var da gün boyu midesinin kazıntısını ancak geçirir bu emdiği. Döner sandalye de mantıklıymış:)
İnşallah geçicidir bu huyların kalıcı olmaması için napsam şaşırdım ben de. Bi tek gece boyu uyku arası ve sabah güzel emiyo gün boyu başka yok. 2 den beri saat başı uyanığız ağlıyor emiyor uyuyor yeniden kalkıyo
Bu huyların kalıcı olduğu fikri beni dehşete düşürüyoyaklaşık 2 sene böyle geçmez çünkü
Aynısı aynısı benim de gündüz hep bomboş gezerdim şimdi emmediğinden dolgunlaşıyor..
bizde ishal de var biliyosun, dün bezlerde kaçak bile yoktu. Bugün ilk kaka yine ishal tabi
Paylaşımlarını gördüm ben de araştıracağım
Huy edinir böyle kalırsa yandık çünkü
Çocuğu sürekli sakin tutmak lazım sanırım
Az önce Uyku vakti gelmişti emip uykuya dalacak, oyun halısındaydı huysuzlandı, 2 dk geciktim. çığlıklar feryatlar atmaya başladı memeyi söylene söylene emip uyudunazlı kuzular ya
Bizimki de öyle, ellerini ağzından ayırıp memeyi zor veriyorum
Yaaa tuttu mu maşallah. :) bizde henüz tutma yok
Bizimki de Beni emmeyince kendi elini emiyordu, ben de diş mi var bi bakayım dedim parmağımı soktum ağzına. Diş yok ama parmağımı bir emiyo anlatamamyutacak sanki
Mememi öyle emmiyo bıcırık
Bende öyle dedim evlenmeseydin kalsaydin annenin yanında diyeAy madem bu kadar düşkündü ailesine niye evlendi
Bana iş yaptirmiyorlar Allah var ama ben çok fazla sıkıya gelemiyorum çok fazla görüşmek istemiyorum tek sıkıntım bu bunada saygı duyulmasını istiyorumÇok uzuldum gerçekten. Inşallah farkına varır eşin ama erkekler anlamıyor. Bi yere gidiyorsun ve biri geliyo ister istemez kadın olarak ayakta oluyorsun iş yap vs. Ilk kızım doğduğunda kaymanama gittik kalabalıkdi bende yardim ettim Görümcem kenara çekti al bebeğini kucağına otur ne işi yapiyosun öyle dedi. O öyle çünkü konu cocujlar olunca top parlasa umrunda olmaz çocuk oynayalım desin yemek de yapmaz oturup oynar. Uyu diye de baskı yapmaz ne zaman uyurlarsa 3 4 5. Çok rahat. Öyle olmaz lazımmis ben bunu 3. Cocukda anlıyorum. Inşallah eşin farkına varır canım bazı şeylerin. Çünkü insan yeri geliyo kocası için bile bi yere gitse de yalnız kalsam diyor.
Ona sorsan öyle bişey yapmamış ailem burda olsaydı onlar sürekli görüşmek istedeydi kendisi ne düşünürdü acabaAllah sabır versin. Bana kızma ama gerçekten bu tip.erkekleri baba yapmamak.lazim. ailenin size geldiğinde surat aştığını okuduğum an böyle düşündüm. Inşallah değişir güzelleşir
Olmuyorlar zaten her konuda kendileri haklı bana iyi lik yaramiyormusEşinde ailesine uymuş demekki. Allah sabır versin canım bu durumlardan umarım psikolojik yara almadan kurtulursun bir an önce. Burdan tavsiye versekte yaşayan bilir. Gerçekten eşinin bu kadar düşüncesiz olması akla mantığa sığacak gibi değil. Sen ne yapsanda bunlar memnun olmaz ailecek.
Benim eşim hiç ilgilenmiyor oda var kaç aydır ıssız iş. Kurmaya çalışıyor evde sadece oynama kısmında bazen var ama diğer konularda hiç yok geçen baya yoruldum biraz ilgilensende uzansam dedim telefon oynuyordu ben uyuyacam dedi teli bıraktı yattı izamanda sinir oldum bağırdım ettim kızım kızım diye sevmeye gelince seviyorsun ama daha yeni tel oynuyordun diye şimdi kahvaltı edip ben gidiyorum demeden çıkıp gitti öyle arama huyuda yoktur bugun annesi tekrar çağıracak gitmiyorum gitmeyecem yeter biraz uzak durmak iyi gelir dedim b ni memlekete gönder biraz uzak kalalım diye onada yok diyorBen de artık dayanamayıp akşam patladım eşime. Sonuç tartışma ve küslük. Biz de üçüncü şahıslar da değil sebep. Çok bunaldım çok daraldim bunu neden görmüyor. Benim kız akşamları ağlıyor. Diğer odadan ağlatma çocuğu sustur diye bağırıyor. Geliyor odanın kapısını kapatiyor. Paşam rahatsız oldi herhalde. Bana gelenler geldi. Kızı uyuttum gittim yanına coştuk artık. O bana ben ona saydirdik. O kadar agladimki hem sinirden hem üzüntüden. Sabah 8 de mesaisi başlıyor. Uyuyakaldı ben uyaniktim uyandirmadim. Madem öyle Uyansın kendisi paşa bir zahmet. Uyandı koştur koştur gitti. Az önce de arıyor napiyosunuz Kahvaltı yaptın mı diye. Acmayacaktim da neyse. Bana da iyi geldi biraz iletişim kurmak
Allah yardımcın olsun demekten başka ne diyeceğimi bilemedim inşallah tez vakitte çözülür her şey gönlünceBende öyle dedim evlenmeseydin kalsaydin annenin yanında diye
Bana iş yaptirmiyorlar Allah var ama ben çok fazla sıkıya gelemiyorum çok fazla görüşmek istemiyorum tek sıkıntım bu bunada saygı duyulmasını istiyorum
Ona sorsan öyle bişey yapmamış ailem burda olsaydı onlar sürekli görüşmek istedeydi kendisi ne düşünürdü acaba
Olmuyorlar zaten her konuda kendileri haklı bana iyi lik yaramiyormus
Benim eşim hiç ilgilenmiyor oda var kaç aydır ıssız iş. Kurmaya çalışıyor evde sadece oynama kısmında bazen var ama diğer konularda hiç yok geçen baya yoruldum biraz ilgilensende uzansam dedim telefon oynuyordu ben uyuyacam dedi teli bıraktı yattı izamanda sinir oldum bağırdım ettim kızım kızım diye sevmeye gelince seviyorsun ama daha yeni tel oynuyordun diye şimdi kahvaltı edip ben gidiyorum demeden çıkıp gitti öyle arama huyuda yoktur bugun annesi tekrar çağıracak gitmiyorum gitmeyecem yeter biraz uzak durmak iyi gelir dedim b ni memlekete gönder biraz uzak kalalım diye onada yok diyor
Oy oy oy. Sağmam ne güzel ben hiç fırsat bulamadığımdan bıraktım mecburenEmme sorunu hâlâ bende de var. Gece uyku arası iyi ama gündüz yok. Ben dayanamayıp sağıp veriyorum ama önceden biberona yapışirdi. Şimdi o da yok. 30-40 CC anca içiyor. Plates topunun üstünde biberon veriyorum öyle birazcık daha içiyor. Meme veremiyorum ama korkuyorum yanlış tutarım falan diye.
Kıyamam ben ona. Ben ayakta falan emziremiyorum ya. Beceremedim bir türlü. Bir de kalçada problem var ya korkuyorum. Sanki kristal vazo gibi geliyor şu anOy oy oy. Sağmam ne güzel ben hiç fırsat bulamadığımdan bıraktım mecburen
Bizde de sabah oldu, başladı çığlıklar. neden ağladığına dair hiçbir fikrim yok , canım kızım
Emzirmeyi de öyle yapanlar var aslında
Bende top yok, ana oturuyormuş gibi salına salına emziriyorum
Bizimkine çok farklı tipte ağlama şekli yüklendi, bu sesi susturabilmek için amuda kalkarak bile emzirme yöntemini bulabilirimKıyamam ben ona. Ben ayakta falan emziremiyorum ya. Beceremedim bir türlü. Bir de kalçada problem var ya korkuyorum. Sanki kristal vazo gibi geliyor şu an
Aynen öyle sakin tutmak lazım. Uykuya direnme hep vardı bizde bu ara iyice arttı. dün gece 4 e kadar saat başı alıp uyuttum, biri yarım saat sürmüştür babası uyutabildi, saat 3 e geliyordu.2 fırt çekip feryat ediyoyani aç olsa ağlar mevzusu var da gün boyu midesinin kazıntısını ancak geçirir bu emdiği. Döner sandalye de mantıklıymış:)
İnşallah geçicidir bu huyların kalıcı olmaması için napsam şaşırdım ben de. Bi tek gece boyu uyku arası ve sabah güzel emiyo gün boyu başka yok. 2 den beri saat başı uyanığız ağlıyor emiyor uyuyor yeniden kalkıyo
Bu huyların kalıcı olduğu fikri beni dehşete düşürüyoyaklaşık 2 sene böyle geçmez çünkü
Aynısı aynısı benim de gündüz hep bomboş gezerdim şimdi emmediğinden dolgunlaşıyor..
bizde ishal de var biliyosun, dün bezlerde kaçak bile yoktu. Bugün ilk kaka yine ishal tabi
Paylaşımlarını gördüm ben de araştıracağım
Huy edinir böyle kalırsa yandık çünkü
Çocuğu sürekli sakin tutmak lazım sanırım
Az önce Uyku vakti gelmişti emip uykuya dalacak, oyun halısındaydı huysuzlandı, 2 dk geciktim. çığlıklar feryatlar atmaya başladı memeyi söylene söylene emip uyudunazlı kuzular ya
Bizimki de öyle, ellerini ağzından ayırıp memeyi zor veriyorum
Yaaa tuttu mu maşallah. :) bizde henüz tutma yok
Bizimki de Beni emmeyince kendi elini emiyordu, ben de diş mi var bi bakayım dedim parmağımı soktum ağzına. Diş yok ama parmağımı bir emiyo anlatamamyutacak sanki
Mememi öyle emmiyo bıcırık
Bir pilates topçu daha varmış demekki tek biz değiliz. Mamayı topta yiyiyor gündüzleri topun üstünde uyuyorEmme sorunu hâlâ bende de var. Gece uyku arası iyi ama gündüz yok. Ben dayanamayıp sağıp veriyorum ama önceden biberona yapışirdi. Şimdi o da yok. 30-40 CC anca içiyor. Plates topunun üstünde biberon veriyorum öyle birazcık daha içiyor. Meme veremiyorum ama korkuyorum yanlış tutarım falan diye.
Evet devam canım. Hatta üç bez takıyorum. Artık sendrom oldu alt değiştirme tam 20 dakika. Ay sonu belli olacak bakalım.Bizimkine çok farklı tipte ağlama şekli yüklendi, bu sesi susturabilmek için amuda kalkarak bile emzirme yöntemini bulabilirim
Kalça da düzelir inşallah çift beze devam mı?
Evet evet ay o top meğer ne önemliymiş. Bana da iyi geliyor onu sallarken yedirirkenBir pilates topçu daha varmış demekki tek biz değiliz. Mamayı topta yiyiyor gündüzleri topun üstünde uyuyor