2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kizlar benim bebek çingirak sesiyle uyumaya basladi buraya link ini attim reklamsız belki işinize yarar.https://youtu.be/gnvpLxzAh9Q

Bebem emmiyor, bu aralar böyle bi sorun yaşayan var mı? Ayakta dolaşarak biraz emiyor. 4. Aya girdiğimizden beri çok bozuldu.
Bugün de Gün içinde pek emmediği halde ekstra huzursuzluk yaşamadı.
Fakat 21 saatte sadece 300 gr kadar net çişi var ve 1 de kaka dahil. Gündüz düzgün uyumadığı için çok ağlayıp gece uykusuna yeni geçti. O da uyanmazsa tabi.
Benzer şeyler yaşayan var mı İdrar yolu enfeksiyonu filan şüphelendim ama geçici bi süreç mi yoksa bilemedim 🤷🏼‍♀️
Bizimki 3.5aylık olacak. Mamayı normalden az yemeye başladı o da şarkı söylersem rahat içiyor. Gündüz uykusu çok az, uyusa bile yanında olup pışpışlamazsam uyanıyor. Gece de gündüz çok uyumadığı için genelde 4-5 saat kesintisiz uyuyor sonra acıkınca kendisi uyanıyor.

Annelere sorum: Merak ediyorum, yemek ve ev işlerini bebekle beraber yapabilen var mı? Yoksa ben mi beceriksizim🤷🏻‍♀️

Korktuğum başıma geldi şuan eşimle konusmuyoruz akşam yine gidelim dedi hayır gitmeyecem dedim kavga ettik bana iyilik yaramiyormus bilmem neymiş ailem gelirse oda aynı davranacakmis ya ben annemi 3 aydır gormuyorum sanki benim ailem haftanın her günü benim evimde ilk evlendihimiz zaman geldilerde suratını asıp oturdu bı köşede . Ayrıca ne bı kendilinden sarılması ne bibgelip öpmesi ne güzel sözü ne sürprizi biseyler bekliyorum artık ufacık bı çikolatadan bile mutlu olabilecek bı insanim herşey üst üste geldi ne arkadaş edinmeme izin veriyor ne komşuya gitmeme eltilerle ayrı oturalım anneler trip ata r bizi neden cagirmadiniz diye yemin ederim bunalım geçireceğim şimdi küs küs dolaniyoruz evde

Çok uzuldum gerçekten. Inşallah farkına varır eşin ama erkekler anlamıyor. Bi yere gidiyorsun ve biri geliyo ister istemez kadın olarak ayakta oluyorsun iş yap vs. Ilk kızım doğduğunda kaymanama gittik kalabalıkdi bende yardim ettim Görümcem kenara çekti al bebeğini kucağına otur ne işi yapiyosun öyle dedi. O öyle çünkü konu cocujlar olunca top parlasa umrunda olmaz çocuk oynayalım desin yemek de yapmaz oturup oynar. Uyu diye de baskı yapmaz ne zaman uyurlarsa 3 4 5. Çok rahat. Öyle olmaz lazımmis ben bunu 3. Cocukda anlıyorum. Inşallah eşin farkına varır canım bazı şeylerin. Çünkü insan yeri geliyo kocası için bile bi yere gitse de yalnız kalsam diyor.
Kesinlikle doğru olan bu, çok takdir ettim sana da böyle fikir verdiği için.
Ben de artık dayanamayıp akşam patladım eşime. Sonuç tartışma ve küslük. Biz de üçüncü şahıslar da değil sebep. Çok bunaldım çok daraldim bunu neden görmüyor. Benim kız akşamları ağlıyor. Diğer odadan ağlatma çocuğu sustur diye bağırıyor. Geliyor odanın kapısını kapatiyor. Paşam rahatsız oldi herhalde. Bana gelenler geldi. Kızı uyuttum gittim yanına coştuk artık. O bana ben ona saydirdik. O kadar agladimki hem sinirden hem üzüntüden. Sabah 8 de mesaisi başlıyor. Uyuyakaldı ben uyaniktim uyandirmadim. Madem öyle Uyansın kendisi paşa bir zahmet. Uyandı koştur koştur gitti. Az önce de arıyor napiyosunuz Kahvaltı yaptın mı diye. Acmayacaktim da neyse. Bana da iyi geldi biraz iletişim kurmak
Sanki çocuk sadece kadının. Ne demek ağlatma şu çocuğu demek keyiften bile bile ağlatıyoruz çünkü biz. Bir kadını hele ki şu lohusa Haliyle ağlatmak..
Allah akıl fikir ve merhamet versin.
Bende öyle dedim evlenmeseydin kalsaydin annenin yanında diye

Bana iş yaptirmiyorlar Allah var ama ben çok fazla sıkıya gelemiyorum çok fazla görüşmek istemiyorum tek sıkıntım bu bunada saygı duyulmasını istiyorum

Ona sorsan öyle bişey yapmamış ailem burda olsaydı onlar sürekli görüşmek istedeydi kendisi ne düşünürdü acaba

Olmuyorlar zaten her konuda kendileri haklı bana iyi lik yaramiyormus

Benim eşim hiç ilgilenmiyor oda var kaç aydır ıssız iş. Kurmaya çalışıyor evde sadece oynama kısmında bazen var ama diğer konularda hiç yok geçen baya yoruldum biraz ilgilensende uzansam dedim telefon oynuyordu ben uyuyacam dedi teli bıraktı yattı izamanda sinir oldum bağırdım ettim kızım kızım diye sevmeye gelince seviyorsun ama daha yeni tel oynuyordun diye şimdi kahvaltı edip ben gidiyorum demeden çıkıp gitti öyle arama huyuda yoktur bugun annesi tekrar çağıracak gitmiyorum gitmeyecem yeter biraz uzak durmak iyi gelir dedim b ni memlekete gönder biraz uzak kalalım diye onada yok diyor
Sorun çocuktan çok daha derin gözüküyor, bu yazdıklarından onu anlıyorum..
Umarım bir orta yol bulursunuz, nasıl olacağı hakkında bir fikrim de yok ama istediğin bir ortamda oturmana bile izin vermeyecek kadar düşüncesizlik epey yorar insanı. Allah sabırlar versin.

Bizimki 3.5aylık olacak. Mamayı normalden az yemeye başladı o da şarkı söylersem rahat içiyor. Gündüz uykusu çok az, uyusa bile yanında olup pışpışlamazsam uyanıyor. Gece de gündüz çok uyumadığı için genelde 4-5 saat kesintisiz uyuyor sonra acıkınca kendisi uyanıyor.

Annelere sorum: Merak ediyorum, yemek ve ev işlerini bebekle beraber yapabilen var mı? Yoksa ben mi beceriksizim🤷🏻‍♀️
Tabiki de yok🤦🏻‍♀️
Hislerin çok tanıdık canım hiçbirimiz hiçbir şeye yetişemiyoruz inan.

Aynen öyle sakin tutmak lazım. Uykuya direnme hep vardı bizde bu ara iyice arttı. dün gece 4 e kadar saat başı alıp uyuttum, biri yarım saat sürmüştür babası uyutabildi, saat 3 e geliyordu.
Bu arada kaka bugün yaptı sonunda, yine mukuslu ve eminim kaçak yok.
Katinam mukus bizde sabit, olmadığı tek bir gün görmedim ya.
Ağır inek sütü alerjilerinde mukus ve ishal hiç geçmeyebilir diye bir şeyler okudum az önce.
Ben de enfeksiyon mu var diye şüpheye düştüm ya da bir kanama. bizim kakada hep siyah noktacıklar oluyor.
Ne ek gıdamız var ne de demir ilacı kullanmıyor bebiş.
Evet devam canım. Hatta üç bez takıyorum. Artık sendrom oldu alt değiştirme tam 20 dakika. Ay sonu belli olacak bakalım.
Nasıl belli olacak peki canım? elle muayene mi yoksa Yeniden kalça usg mi çekilecek ?

Anakucağı+fön makinesi sesi+ televizyonda da YouTube da baby Mozart piyano filan sakin bir müzik çalıyor sürekli. Gündüzleri Bu şekilde uyuyor. Ancak bu şekilde yemek yapabiliyorum 🤷🏼‍♀️ buna rağmen yemeksiz akşamım çok oluyor.. bir de arada oyun halısında 5-10 dk takılıyor kendisi o aralarda bir şeyler hallediyorum.
Bizde Uyku aralıkları maksimum 2 saat olmalı şu anda. Genelde 1.5 saate yaklaşınca huzursuzluk başlıyor uyutup anakucağına bırakmam gerekiyor yoksa döngüye giriyoruz
Hiçbir şeye yetişmek mümkün değil canım maalesef kendini kötü hissetme..
bu kadar yazdım ama bu bile bi düzen halinde değil, her gün bir şeyler bozuluyor. Her uyutma öncesi beni bir telaş sarıyor uyuyabilecek mi acaba diye 🥲

USG ile bakılacak canım. Fizik muayenede birşey yok çünkü. Yalnız önceden kızın altı çıplakken belinden aşağısını virgül gibi sola doğru kaydirarak dururdu. Ben duzeltince aglamazdi. Şimdi onu yapmıyor artık. Ya birşeyler düzeliyor ya da popi ve bacaklar kilo aldığı için yapamıyor. Allah'ım inşallah duzeliyordur. Hareketleri öğrendiği dönmeye hafif oturmaya başlayacağı aylarda bandaj çok zor olur. Zaten sıkıntıya gelemiyor

USG ile bakılacak canım. Fizik muayenede birşey yok çünkü. Yalnız önceden kızın altı çıplakken belinden aşağısını virgül gibi sola doğru kaydirarak dururdu. Ben duzeltince aglamazdi. Şimdi onu yapmıyor artık. Ya birşeyler düzeliyor ya da popi ve bacaklar kilo aldığı için yapamıyor. Allah'ım inşallah duzeliyordur. Hareketleri öğrendiği dönmeye hafif oturmaya başlayacağı aylarda bandaj çok zor olur. Zaten sıkıntıya gelemiyor
İnşallah düzeliyordur yağmurcum 🙏🏻 dediğin gibi zor olabilir ilerde..

Güneş de çok kıvırırdı kilo aldıkça biraz kıvraklıklarını biraz yitiriyorlar sanırım 🥲

Ağır inek sütü alerjilerinde mukus ve ishal hiç geçmeyebilir diye bir şeyler okudum az önce.
Ben de enfeksiyon mu var diye şüpheye düştüm ya da bir kanama. bizim kakada hep siyah noktacıklar oluyor.

Nasıl belli olacak peki canım? elle muayene mi yoksa Yeniden kalça usg mi çekilecek ?

Anakucağı+fön makinesi sesi+ televizyonda da YouTube da baby Mozart piyano filan sakin bir müzik çalıyor sürekli. Gündüzleri Bu şekilde uyuyor. Ancak bu şekilde yemek yapabiliyorum 🤷🏼‍♀️ buna rağmen yemeksiz akşamım çok oluyor.. bir de arada oyun halısında 5-10 dk takılıyor kendisi o aralarda bir şeyler hallediyorum.
Bizde Uyku aralıkları maksimum 2 saat olmalı şu anda. Genelde 1.5 saate yaklaşınca huzursuzluk başlıyor uyutup anakucağına bırakmam gerekiyor yoksa döngüye giriyoruz
bu kadar yazdım ama bu bile bi düzen halinde değil, her gün bir şeyler bozuluyor. Her uyutma öncesi beni bir telaş sarıyor uyuyabilecek mi acaba diye 🥲
Ben de bı ara kanama 3 hafta sürünce kaka tahlili istemiştim de enfeksiyon tablosunda ateş olur huzursuzluk çok olur vs dedi ama içim rahat etsin diye verdirmistim. İstersen baktır derim için rhaat eder, Dr ne diyor siyah noktalara, fotoğrafliyor musun? Acaba köyü yesil noktalar fln mi ki.. yeşil sindirilememis anlamına da geliyor kakada

Ya benim kızımın kakasi da mukuslu genelde aklıma hiç gelmedi alerji vs. Kontrolde bir sorayim doktora

Ben de bı ara kanama 3 hafta sürünce kaka tahlili istemiştim de enfeksiyon tablosunda ateş olur huzursuzluk çok olur vs dedi ama içim rahat etsin diye verdirmistim. İstersen baktır derim için rhaat eder, Dr ne diyor siyah noktalara, fotoğrafliyor musun? Acaba köyü yesil noktalar fln mi ki.. yeşil sindirilememis anlamına da geliyor kakada
Siyah noktalar için kan da olabilir diyorlar 😪 sonra bu gittiğim alerji doktoruna yazdım. O da taze kan olmadıkça kafana takma diyor. Ateş konusunu ben de okudum ama uzun süreli ishalin (ki bizim 2 ayı geçti) çok tehlikeli olduğu da yazıyor..

bi de bu mukus ve ishalin asla durmaması için anne sütünden de oluyor olabilir, Bazı bebeklerde kesilmez dedi, ki internette de benzer şeyler okudum. yine kafam Allak bullak:)
Fotoğraflamadım ama çekince onu da atacağım doktora. Yok ya baya siyah.

Bir de doktor dedi ki, çocukta herhangi bir düzelme yoksa kan gelmediği müddetçe ara ara sütlü kek dene, sorun çıkmazsa sütlü yumurtalı kek yap (fırınlanmış tüketime dikkat çekti) 2-3 günde bir bir dilim tüket senin de sütünü kalitelendirmen lazım filan diyo.
Bir de yüksek miktarda değil az az tüketerek çocuğun vücudunun yavaş yavaş alışmasını sağlamaktan bahsetti. Az yersen yüksek tepki olmaz ama çok tüketirsen alerjik reaksiyon gösterir filan dedi. Yöntemleri kafamı karıştırıyor :)
Ama su an bizim için erken olduğunu düşünüyorum zaten kıyma denedim 2 hafta önce aşırı gaz, koku yapıp dışkılamayı artırdı.

Ya benim kızımın kakasi da mukuslu genelde aklıma hiç gelmedi alerji vs. Kontrolde bir sorayim doktora
Zaten kiloda sorun yoksa kakaya kan eşlik etmiyorsa yani genel olarak problem yoksa diyet de verilmiyor canım
Nasıl besleniyorsan o şekilde devam et
Paketli gıdalar çok azdırıyor benim kendi teşhisim bu
Paketli derken bisküvi bile dahil buna. Artık içine ne katıyorlarsa. Çok paketli gıda tükettiğim dönem tüm sıkıntılar pik yapmıştı bizde. Şimdi ekmeği bile evde yapıyorum 😪

Yemek ve ev islerini gündüz kısa uykularında yapıyorum bazende ana kucağina koyayak durursa yapıyorum.alis verisi kapiya getiren marketlerden alıyorum migros carrefour.ama tabiki her sey yetismiyor ve yoruluyorum.

Ben yeri geliyor lavaboya gidemiyorum. Hep kucakta uyuyor çünkü. Allahtan eşim evde yoksa düşünemiyorum halimi. Yemekleri annem yapıyor gelip ev işleri içinde haftada bir kadın geliyor.

Siyah noktalar için kan da olabilir diyorlar 😪 sonra bu gittiğim alerji doktoruna yazdım. O da taze kan olmadıkça kafana takma diyor. Ateş konusunu ben de okudum ama uzun süreli ishalin (ki bizim 2 ayı geçti) çok tehlikeli olduğu da yazıyor..
bi de bu mukus ve ishalin asla durmaması için anne sütünden de oluyor olabilir, Bazı bebeklerde kesilmez dedi, ki internette de benzer şeyler okudum. yine kafam Allak bullak:)
Fotoğraflamadım ama çekince onu da atacağım doktora. Yok ya baya siyah.
Bir de doktor dedi ki, çocukta herhangi bir düzelme yoksa kan gelmediği müddetçe ara ara sütlü kek dene, sorun çıkmazsa sütlü yumurtalı kek yap (fırınlanmış tüketime dikkat çekti) 2-3 günde bir bir dilim tüket senin de sütünü kalitelendirmen lazım filan diyo.
Bir de yüksek miktarda değil az az tüketerek çocuğun vücudunun yavaş yavaş alışmasını sağlamaktan bahsetti. Az yersen yüksek tepki olmaz ama çok tüketirsen alerjik reaksiyon gösterir filan dedi. Yöntemleri kafamı karıştırıyor :)
Ama su an bizim için erken olduğunu düşünüyorum zaten kıyma denedim 2 hafta önce aşırı gaz, koku yapıp dışkılamayı artırdı.
Zaten kiloda sorun yoksa kakaya kan eşlik etmiyorsa yani genel olarak problem yoksa diyet de verilmiyor canım
Nasıl besleniyorsan o şekilde devam et
Paketli gıdalar çok azdırıyor benim kendi teşhisim bu
Paketli derken bisküvi bile dahil buna. Artık içine ne katıyorlarsa. Çok paketli gıda tükettiğim dönem tüm sıkıntılar pik yapmıştı bizde. Şimdi ekmeği bile evde yapıyorum 😪
Anladım cnm, bı tahlil yaptır o zaman bence enfeksiyon değildir ama seçenek elenmiş olur. Önce pişmiş olarak ekleniyor diyete ama ishal devam ederken denemek pek mantıklı gelmedi.

Kucakta uyuyan bir bebeğim var, tuvalete gidemedigim oluyor. O uyanıkken yapıyorum o izin verdiği sürece o da temizlik değil de çamaşır asma, toplama, yemek gibi düşün. Tabi yemek de bazen tek seferde olmuyor, bazen sadece malzemeleri doğruyorum, bı sonraki uyanmasına kalana devam ediyorum. Akşamları eşim oyalarken de, ocak silme, bulaşık toplama, klozet temizleme, bebeğin ütüleri vs. O da her gün olamıyor, alıp çayı kahveyi on dk balkonda nefes alıyorum. Bebeğim erken uyusa da saat başı uyandığı için destegime ihtiyaç duyuyo o zamanlarda da evin eksiklerini migrostan söylüyorum ya da online alışveriş yapiyorum. Esim ihtiyaçtan fazla alabiliyor o yüzden çoğunlukla ona bırakmadan halletmeye çalışıyorum.
Hamileliği de yatarak geçirdim o yuzden zaten temizlik titizliği ve yemek keyfi uzun zamandır saldigim kavramlar. Belki de o yüzden şimdi idare edebildiğim bana yetiyor. Kimse de her şeye mükemmel yetisemiyordur yani sanmıyorum.

Anladım cnm, bı tahlil yaptır o zaman bence enfeksiyon değildir ama seçenek elenmiş olur. Önce pişmiş olarak ekleniyor diyete ama ishal devam ederken denemek pek mantıklı gelmedi.
Normalde kuzu tüketiyorum haşlama şeklinde bi sorun olmamıştı.
Son 2 gündür kuzuyu kavurma şeklinde yemiştim. Sabah yüzünde kırmızı sivilceler gördüm. Öğlenden sonraki bir bezinde yine 3-4 noktada kan vardı.. 😪 7 bez değiştirdim bu saate kadar, hepsinde 💩 yapmış.
Yani daha ne yemeyeyim bilmiyorum, doktorun dediğine geleceğim en sonunda. Çünkü bu şekilde de oldukça sağlıksız bir yere gidiyor. Bebek de mama almıyor zaten.

X