2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar :KK43: bebeğimi altını değiştirmek için kaldırdım arka arkaya defalarca hapsirdi. Sonra da ciğerden ciğerden öksürdü yine defalarca. Hasta mı oluyor? Yoksa reflü, hava kuruluğu falan mı? Ay napıcam?
sırtına kulağını daya hırıltı geliyo mu diye baksana nefes alırken yoksa normal hapşırması bazen de tükürükleri genzine kaçıp öksürüyolar

Benimki aslında 1 aydır filan hemen her gün ara ara oluyor atak haftası filan olduğunu sanmıyorum :/ sadece son günlerde biraz yoğun olmaya başladı ama mesela cuma günü hiç olmamıştı. Hiç çözemedim sebebini acaba emzirme tutuşum mu hatalı rahat mı edemiyor diyorum ama her zaman emdiği pozisyon. Veya aynı pozisyonda 5 dk emiyor sonra ağlamaya başlıyor, niye yani :/ süt mü bitiyor diyorum mememi sıkıyorum süt de geliyor hiç anlamadım
Süt tazyiği azaldığında böyle yapıyor benimki hemen diğer memeyi veriyorum canım sen de deneyebilirsin

Kızlar bu kangurular ne kadar süre kullanılıyor. Sling kullanıyoruz ama dışarda kullanması zor oluyor. Daha dogrusu açtıysam baglaması zor yere falan deyiyor uçları bide baglayana kadar iyice mızmızlanıyor bizimki. kanguru daha pratik olur diye dusundum. Ama cok paralar vermeli mi emin değilim. Sling te rahat ediyor bizimki tabi bide sling cok terletiyor o da var. Uyuyakaldıgında cıkarırken de uyanıyor genelde en azından dışarı cıkarken arabaya koy al yaparken pratik olur sanki kanguru? Ama 500 tl ye de var 15.000 tl ye de ünfluenserlar nedense 8.000 den baslıyor önermeye😂
Canım kanguru işi de sling gibi sevebilir de sevmeyebilir de. O yüzden bence denemelik alıp bakmakta fayda var. Ben de kasım indiriminde o önerilen bel desteklilerden alayım diye düşünüyordum ama nerdeyse oto koltuğundan fazla para, gerek var mı ya sevmezse ya az kullanırsam diye emin olamayıp almadım. Bana arkadaşlarım vermişti biri Kraft diğerinin markasını bilmiyorum, önce onlarla deneyip severse ve çok kullanabilirsem öyle alacağım iyisini.
Doğumdan sonra ilk defa aynayla alt tarafa baktım dikiş yeri falan hiç belli değil ama eskisi gibi değil tabi kendimi çok kötü hissettim nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum.
Ben de ilk baktığımda senin gibiydim. Ufak bi yer var elle hissedebildiğim, sürekli oraya bakıyorum belki eskiye döner diye. Ama galiba deformasyon kalıcı 😔 Bana doktorum dikiş atarken sonra istersen gelirsin estetik yaparız demişti 🥲 Birkaç gün önce ilişkiyi denedik, eşime de sordum. Ona garip gelmiyor ama nedense ben de çok taktım.
Kızlar 51 günlük bebeğim beni emdi ama bir süre sonra memede ağladı (bazen yapıyor böyle, sakinleştirip tekrar memeyi veriyorum bu döngü birkaç defa tekrar ediyor, genelde biberonla mama verince rahatlıyor sonra tekrar mama veriyorum). Ama bu defa biberonu da almadı yine ağladı. Gazdan dolayı ağlıyor olabilir mi? Sonra kucağımda uyudu. Aç olsa uyur muydu?
Canım biz bunu belli aralıklarla yaşıyoruz. Ben ilkinde kesin meme reddi diye oturup ağlayıp karalar bağladım. Hemen emzirme danışmanı buldum, ona buna yazdım, biberonu bıraktık, EDS denedik vs. derken hem bebek hem ben strese girdik o süreçte. Bebeğim biberon dışındaki herşeyle ağladı. Mamayı vermekte zorlandık, memede ağlayınca onu da emmediği için kilo alımı yavaşladı. Canımızı sıktık ama şimdi hem emiyor hem biberon alıyor ilk baştaki gibi. Biz zaman kaybettiğimizle kaldık. Ama iyi ki emmeyi bırakmadı, iyi ki emzirmeyi bırakmadım. Keşke en başından daha sakin olup bebeğime de kendime de güvenseydim. Yani sorunun özünü anlamak çok önemli. Burda bana birçok arkadaş yazdı gazdır sebebi diye, öyle de çıktı. Gerçekten de şuanda o gazla nasıl başedeceğini bilmiyorlar, bir de emzirme pozisyonunda sanırım daha çok gaz oluyor, daha çok ağlıyor ama geçiyor. Bizim haftaya 3.ay dolacak, biraz daha sakinleşiyor. Umarım şu gaz sancısı işi biter de rahatça emer. 4. aydaki atakta da meme reddi olabilir ama sakin kalın ve ısrarcı olun diyorlar bu arada, yani yine yaşanabilir herşey olabilir ama bebişin asıl sorununu bulup onu çözmemiz lazım ki o da biz de rahatlayalım.
Spası, sürekli gezdirmesi, çeşit çeşit giysiler, her ay kutlaması, bebekle tatil.. bunları yapan arkadaşım başka bir sürü şeyi beceremiyor. Belli aralıklarla krize girer.
Siz de bir şeyleri yapamayacaksınız, bir şeyleri çok iyi yapacaksınız.
Yetersizlik hissi yükleniyor küçükken işte kız çocuğuna, büyüdükçe sebep buldukça ortaya çıkıyor. İşimiz zor.
Anneliğe adapte oluyoruz daha.
Neler yaparım diyordum, yarısını yapamadım.
En çok istediğim 2 sene emzirmekti. 2 kere emzirme eğitimi aldım. Ne mastitim bitti, ne yanlış emzirmem. Vücudum herkesin yaptığını yapmadı.
Dünyanın videosunu izledim, okudum. Ev kitap dolu.
Yok, pratikle teori aynı değil. Alışıyoruz duruma. Bebeğin bizi yönlendirmesine izin veriyoruz. O öğretiyor bana anneliği.
Eminim kolaylaşacak uyum sağladıkça duruma. Neye ihtiyacınız varsa onu yapın. Siz iyi olmazsanız bebeğiniz de iyi olmaz. Her şey gönlünüzce olsun ❤️
Öyle güzel yazmışsınız ki, okurken duygulandım. Yetersizlik hissi en çok baş etmemiz gereken his sanırım.. Umarım bebişler büyürken biz de kendimize iyi davranabiliriz 🙏🏻

X