2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Yok canım rahat ol.. benim bebeğin gündüz uykusu 3x10 dk falan.. o uyurken birşey yapmaya vakit yetmiyor.. kanguruya koyup o şekilde yemek yapmaya, çamaşır yıkamaya çalışıyorum.. ev işleri için haftada bir yardımcı almaya başladım bu ay artık..

Annelere sorum: Merak ediyorum, yemek ve ev işlerini bebekle beraber yapabilen var mı? Yoksa ben mi beceriksizim
Ev işi mi töbe estağfirullah oda neydi

Şöyle doya doya temizlik yapmayı özledim
Hep kaçak göçek
Yemeği zorla yapıyorum oda basit yemek olması lazım çorba pilav gibi koyunca kendi pişecek
Temizlik robottan sonra belki 2 haftada 1 vileda , oda uyursa
Banyo , mutfak babası evdeyse
Babası 5’dk geç kalırsa isyanlar fırtınalar kıyametler

İnan seni çok iyi anlıyorum. Kuzu eti bize de dokunuyor aynı şekilde ben de her bezde kaka görüyorum alerji tetiklenince.. sadece tavuk tuektebiliyorum bende. mamayı ben de arada teklif ediyorum, memeyi az emdigini dusundugum zamanlarda, tüketiyor ama doktorumuz tadının kötü olduğunu ve redderse vanilya aroması alabilirsiniz şekersiz katkısız oluyormuş Starbucks tan alin demisti. Bi dene istersen.
Bu şekilde çok zor biliyorum ama ek gıda ile destekleyecegimiz dönem yaklasiyor. Bizim ishal durdu çok şükür. İnan eşimin kahvaltıda peynir yumurta yediği şeyleri kopukleyip koyuyorum makineye. Cevizin de dokunduğunu farkettim. Narenciyeler şüpheli. Sadece muzu içim rahat tuketebiliyorum. Kısacası ishal döneminde insan kahroluyo, her bez değişiminde midem ağrır, yüzüm düşerdi. Bebeğim kilo alması durur, yanaklari incelirdi. Her pırt sesinde hayır yapma annecim nolur derdim..benim de ishaim kesilir sonra da sütüm azalirdi. Her an yine olabilir, eksik olsun yediklerim, yeter ki çok kaka yapmasın diye aynı şeyleri tüketir oldum ve porsiyonları artırdım. Sütüm eskiye göre bı gik daha arttı gibi, bı de ishal döneminde az beslenirdi, ishal kesildikce memede daha uzun kalır olmuştu..olmuştu diyorum çünkü bı hafta kadardır huyu suyu değişti emmesi, uykusu, tepkileri.. ne diyeyim uzun oldu ama bil ki yalnız değilsin, alerjik bebek annesi olmak ayrıca zorluyor. Geçicek inşallah, her gün bir gün dhaa yaklaşıyoruz, sabır

Yani aromayı alayım diyorum ama biberon tutmuyor. probiyotiklerini sütümle karıştırıp Hortum ile kavga dövüş veriyorumöyle söyleyeyim. Ya Şuan açıkçası kan filan değil benim de canımı en çok ishal sıkıyor. 2 ay İshal olmak Koca adamı bitirir..
doğru dedin biliyo musun ben de tabak çanağa dikkat ediyordum ama tahta kaşık mevzusunu hiç düşünmedim.
Doktor kuzuya 1 hafta ara ver yeniden dene dedi bana. Yağda yüksek ateşte pişmesi mi ekstra kötü etkiledi acaba bilemedim.
Verdiği süre de az göründü gözüme.
Ay ben bugün mandalina ve muz da yedim. Bi süredir yememiştim. Onlar da yapmış olabilir. Muz da alerjen.
Ceviz fındığı bi kesemedim, onları kesip bi denemek istiyorum aslında ben de. İshal tam olarak hangi kısımda kesildi sizde?
Gerçekten psikolojiyi cok yıpratıyor.. yemediğimiz neyse de, şu bebelerimiz bi iyi olsalardı..

Çokmuş canım gerçekten ya 7 kakali bez. Kakanin rengi ne. Yesilse eğer yaptırmadiysaniz gaita testi mi verseniz . Çok zor alerjik bebek. Allah kolaylık versin

Doktorun verdiği süre az geldi. Benimki kıyma denedigim ve kan gördüğümde bir ay sonra dene demişti bana. Hep aynı şeyleri tükettim yeni şeyler denemedim o şekilde kesildi, tek tek ekledim. Kabak tatlısıni yedim, cevizi iki gün sonra yedim baktım bozuldu.kabaga devam ettim gibi denemelerle yol bulmaya çalışıyorum. Mukus devam ama bence kaçak yok toparlanma evresidir diye düşünüyorum zira 6 gün önce kan vardı.
Güçlü kalmaya çalış ben kahvaltıda zorlanıyorum çok.. bazen yarı aç bile kalkıp üzerine muz vs yiyorum. Peynirsiz, yumurtasız farklı şeyler hazırlamaya vaktim de olmuyo her zmn bı patates kizartirsam lüks geliyo meselaçeken bilir durumu anlayacağın, bebeler iyi olsun da bu da gelir geçer. Hamilelikte az kosmadik, herşey onlar için daha iyi günlerimiz olacak. Sen bu ara gazı kimyon çayıyla, bebeğine de tummytime süresini artırarak (orda çok güzel gaz çıkarıyorlar zorlandikca) halletmeye çalışıp, eğer eklemediysen bakliyat ekle, kuru börülce, yeşil mercimek, nohut vs öğlenleri yemeye çalış. Gerekirse haşla yağlayip, tuzla ye, farklı bişey eklemiş olursun listene. Bunlar benim yapabildiklerim, bu arada kola da dokunuyor gibi, malum içeriğine ulaşılamıyor, ona da dikkat et

Çokmuş canım gerçekten ya 7 kakali bez. Kakanin rengi ne. Yesilse eğer yaptırmadiysaniz gaita testi mi verseniz . Çok zor alerjik bebek. Allah kolaylık versin
2 bezinde sadece kaka vardı üstelik. Ki genelde günde kesin 3 kere kaka yapıyor diğer tüm bezlerde bi madeni para büyüklüğünde kaçmış oluyor
Aslında rengi de hardal rengi hakim sadece bölgesel koyulaşma yeşillenme oluyor bezlerde.
Gaita testi 2. Ayda yapıldı amip var çıktı antibiyotik kullandık ama bu alerjiler yalancı amip çıkarabiliyormuş. Anlayacağın iki ucu çoklu değnek
Ama bi enfeksiyon testi yaptıracağım, taşınma işimiz var halledelim inş en kısa zamanda.

Antibiyotik sonrası da ishal durumu olabiliyormuş onu da probiyotiklerle çözmeye çalışıyorum ama henüz bi yol katedemedik.

Evet bana da verdiği süre oldukça az geldi. Zaten etkilerinin geçmesi 1 hafta sürüyor genelde.
Ben bu ay 2 kilo zeytin yemişim.seni tabi ki cok iyi anlıyorum. Kahvaltım zeytin reçel ve ekmekten ibaret zaten kahvaltıdan çok beklentim de kalmadı artık. O yüzden ne uğraşıyorum ne de üzerinedüşünüyorum.
Çorbam olursa çorba içiyorum bitti ya da yemek ne varsa, malum zaten bebekle uğraşırken bir çırpıda öğlen oluyor.

Bakliyat konusu çok canımızı sıkıyor, gazı gündüz hallettik sanıyorum, gece 3 te başlayan sabaha kadar süren çığlıklar oluyor. Suanda da kimyon içiyorum hayırlısı bu gaz hep böyle sürmeyecek inşallah. Pirinç pilavını ayda bir yerdim. Haftada 2 pişiriyorum artık biraz bulgur açtım bol sebzeli, arada pilava nohut filan katıyorum. Yavaş yavaş artıracağım bakliyatı inşallah. Hem kendimi hem eşimi düşünerek yemek yapmak zor oluyor.

Ben paketli yiyecek içeceği komple kestim bu arada. Baktım işin içinden çıkamıyorum. Şekerli vanilin, kabartma tozu, pudra sekeri( sütsüz) ve maya kaldı bir tek bir de makarna, onun da içeriğinde sadece durum irmiği yazdığı için tüketiyorum arada.
Asitli içecekleri tüp mideli olduğum için 2 senedir tüketmiyorum zaten.
Ketçap filan da riskli olabiliyor dikkat et.

Ay kendimi engelli bi koşuda gibi hissediyorum bazen. Böyle konuştukça. Kafam ağrıyor düşünmekten

Gaz işi kötüymüş sizin heralde kullandığınız antibiyotik süreci uzattı, o zmn mecbur dikkat ederek tuketmelisin. Yola devam et böyle bakalım. Epeydir 3 kaka var bizde de son günlerde ikiye düştü. 3 e normal gözüyle bakıyorum artık. 3 e düştüğünde bı beş gün kadar aynı şeyleri tüket, sonra eklemeler yap derim.

Evet ben de antibiyotiğin süreci daha da kötüleştirdiğini düşünüyorum.
Birkaç günde bir kaka yapan bebeler okudukça bir ah çekiyorum
Evet öyle yapayım sadece risksiz bulduğum şeyleri tüketeceğim zaten bu aralar. Kuzuya da bir süre ara vereyim.
Bugün de bitti gün be gün büyüyüp düzelecekler umarım.

Bebeğim fışkırır gibi kustu her zaman yedigi mamasından 1,5 saat sonra üzerine 1,2dk emzirmistimbugün farklı sut ictim ondan mı .2 günde 1 e indi kakamız git gide azalıyor.az yemek istiyor.am neşesi keyfi uykusunda problem yok.

Bebeğim uyurken kollarını çok fazla hareket ettiriyor, kendi kendini uyandıracak diye ödüm kopuyor. O uyurken ben onu izlemekten uyuyamaz oldum.. bu gece yatağından alıp dizimde sallayarak uyuttum, kollarını hiç kıpırdatmadı bile . Yatağında niye öyle oluyor

Bebekler sallayınca kendini güvende hissederlermiş birde kundan yapinca.

Bizimde günde 5i bulabiliyor bazen yeşil bazen sarı baya bı yesildi 4 5 gündür sarıya döndü ama hiç kan görmedim şükür günde 5 kerede cokmudur acaba ya

Bebeklerde Moro refleksi gebelikte gelişip sonrasında yaklaşık 6 aya kadar devam ediyor. O sebeple kolları elleri surekli sıçrama ve yakalama şeklinde oluyor. Ben bu yüzden 1 aylıktan beri hep yüzüstü yatırıyorum bebeğimi kucağımda uykuya daldiktan sonra. Böylece kendini uyandiramiyor ve daha uzun süreli uyuyor.

Geceleri saat başı uyanan bebesi olan var mı kızlar? Alarm gibi uyanıyor. İki kez iki saatlik blok yaptı gerisi saat başı destekle uyutma. 4. ay uyku gerilemesi yaşıyoruz sanırım
Tam 00:00 de uyandı, sabah 8 e kadar 5 kere uyandık. 4 buçuktan sonra bi daha 6 da uyudu zaten uyku arası kıvranıp çığlık atıyordu, uyandıktan sonra kendi kendine güldü sürekli. Yani bebişin sorununu da anlayabilmiş değilim
Şuan ben iptal, ben bitik

Ben erken yatırdım dün 20:15 gibiydi, gece uykusuna erken yatma aliskanligi olsun sabah da erken kalksın dedim. Gündüz uykusunu da 4.5 saat uyudu toplamda..23:30 a kadar ayakta destekledim. Sonra emzirdim. 1 de uyandi, 3 e kadar üç kez dalamadı. Sonra 5 ve 7,30 gibi uyandik. çığlık kesilmedi meğer acıkmış aslında 5 de emzirmistim ama uyu uyan saat kavramın kayboluyor ne zmn ne yaptık hatırlayamıyorum, neyse babası 8;30 gibi uyutabildi. Farkettim ki ben kızınca çığlık artıyor ve sakinlesemiyor bende çok üzülüyorum ama sakın de kalamiyorum. Uyut, dalmasini bekle, uyanmak uzereyken ellerini tut, emzigini ver, kucakla yine de çığlık geliyo, ne varsa sadece gerçek aspiratör sesiyle sakinliyor. 9:20 gibi yeniden uyandı aslında 1 saate yakın uyudu, mutlu uyanır dediğim bebe iki gülücük sonrası çığlık atmaya başladı ve bugün İzmir epey soğuk, balkonda susturabildim. Sonra oyaladim biraz ve 10:20 gibi yine uyudu. Uykusunu alamıyor kaliteli uyuyamadigi için.. bir döngüye girdik çok fena.. şu tabloyu uygulamaya çalışmak istiyorum ama 1 saat uyku, 2 saat uyanıklık pek mümkün değil malesef uygun bir dönemde değiliz. İnşallah bı an önce düzeliriz , kimi bebek bı kac gun, kimi de haftalarca yaşayabiliyormus bu durumu.

Eklentiler

• IMG_20221220_111503.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 50
Ah geçmiş olsun, yavrum kıyamam nasi korkmuş. Allah korumuş annesi bı süre travma kalır şimdi sende de, Allah tekrarını yaşatmasın.
Pazar günü anakucağından düşmüş yerde buldum, benim hatam emniyet kemerini bağlamadim 30 sn kayboldum. Allah'tan ağlamadi, muhtemelen başıni yukarida tutarak düştü diye düşünüyorum. Benimki ihmal seninki şanssızlık olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…