Kuru kalabalık..Ben misafir de akraba da insan da sevmiyorum tamam evladının halası ama her hafta her hafta bana fazla geldi eşin hafta içi de yokmuş
Hani çekirdek aile olabildiniz mi gerçekten 3lü bir şekilde verimli vakit geçirebiliyor musunuz?
Ben sende kendimi görüyorum tek başına eğlenen birisin kuru kalabalık sevmiyorsun bu yüzden bunalman çok normal
Eşinle konuştuysan insanlara da bunu kırmadan dile getirebilirsin
Aslında önceliğimiz kendimiz olmalıyız ki evladımıza verimli bir anne olalım önceliği başkalarına verirsin verirsin bir gün bu gidişata dur dersin senden kötüsü olmaz o yüzden o ne der bu ne düşünür diye diye kendini sıkacağına bırak milletin canı sıkılsın
Aynen öyle güzel arkadaşım. Ne derdi olduğunu anlayamamak, bize muhtaç olduğunu bilmek ve bu sorumluluğun altında ezilmek bazen yine de sevmek delicesine. Bazen yorulduğumu yıprandığımı fark ediyorum. Kendine zarar bişi yapıyor ısrarla bazen dolup tam sinirlenicem ne oluyor kızım anlamıyor ki diyip öldürücü bi vicdan azabı çekiyorum. Bence hepimiz hemen hemen aynı süreçlerden geçiyoruz. Sebebi de dediğim gibi bize muhtaç olduğunu bilip sorumluluk almak. Bu çok ağır bi sorumluluk bence. Tükenir gibi olunca kendimi rahatlatmaya çok şükür bir sorun yok diyerek sakinleşmeye çalışıyorum. Annelerimiz nasıl yaptıysa biz de büyüteceğiz inşaallah. Zaman akıp gidecek ve bugünler geri gelmeyecek TADINI ÇIKAR. Sürekli bu cümleyi dolduruyorum zihnime. Tavsiye ederim. Bugünler geçecek. Büyüyecekler. Evlat her zaman dert olacak içimize, her yaşta. Tadını çıkarmayı bırakıp sadece zorluklara odaklanmamalıyız. Detaylara değil büyük resme bakmalıyız. Biz anneyiz. Minik bir bebeğimiz var. Evet huysuz. Evet bakmak zor. Evet bazen bi fincan kahve içmek bile lüks oluyor ama biz anneyiz o bebeği büyüteceğiz ve birdaha bebek olmayacak o. Yükümüz hafifletecek zamanla vebebekliğini özleyeceğiz. Annelerimiz nasıl özlemle anlatıyorsa maziyi biz de özleyeceğiz. Ha şu da var bazen kendimize ait zamanlara ihtiyacımız var tek başına bi fincan kahve içmek bile çok iyi geliyor. Eşinden yardım iste. Çekinme. Geçecek bugünlerBirikmislik mi, yorgunluk mu, yeni düzene alışmaya çalışmak mı, sanırım dhaa bı sürü şey.. Tükenmiş hissediyorum.
Gün içinde kendime her fırsatta zaman ayirmaya çalışsam da yetmiyor. Günün sonunda yetersizlik hissiyle yine kendime kızıyorum. Her şey toz pembe olmayacaktı, kimse kolay demedi ama yaşamadan bilinmiyormuş. Geçecek onu da biliyorum, bu hislerin yerine yenisi gelecek, sorunlar şekil degistirecek.
Her güne yeni umutla başlıyorum, bişeyler daha yoluna girecek diye, daha küçükler biliyorum ama ben yenidoğan döneminde bile bu kadar zorlanmamistim. Kontrol edemiyorum kriz anlarını, uyanıklik süresini takip etsem de olmuyor. Ne gündüz uykusu ne de gece uykusu verimli değil, emerken kavgası devam ediyor. Gece uykusu öncesi mama desteği verdim 30 CC zor iciyor yani tok, dayanamayıp ağlamasına calpol verdim iki gündür, o bile yatıştırmadı. O ağladıkça kalbim parçalanıyo, mideme bişey oturuyo. Susmadikca sinirleniyorum, sonrası pişmanlık..
Uzun oldu ama içimi dökmek istedim.
Benzer yollardan mı geçiyoruz?
Evet benzer şeyler yaşayıp, benzer duyguları hissediyoruz.. ama biliyorum ki zaman çok hızlı akıyor, çok hızlı büyüyecekler.. ne kadar zorlandığım anlar olsa da, her anını kafama kazımaya çalışıyorum.. elleri hiç bu kadar minik olmayacak, kelime öğrendikçe böyle agular çıkaramayacak . Vb.. böylece yatışıyorum, o da benimle sakinleşiyor..Birikmislik mi, yorgunluk mu, yeni düzene alışmaya çalışmak mı, sanırım dhaa bı sürü şey.. Tükenmiş hissediyorum.
Gün içinde kendime her fırsatta zaman ayirmaya çalışsam da yetmiyor. Günün sonunda yetersizlik hissiyle yine kendime kızıyorum. Her şey toz pembe olmayacaktı, kimse kolay demedi ama yaşamadan bilinmiyormuş. Geçecek onu da biliyorum, bu hislerin yerine yenisi gelecek, sorunlar şekil degistirecek.
Her güne yeni umutla başlıyorum, bişeyler daha yoluna girecek diye, daha küçükler biliyorum ama ben yenidoğan döneminde bile bu kadar zorlanmamistim. Kontrol edemiyorum kriz anlarını, uyanıklik süresini takip etsem de olmuyor. Ne gündüz uykusu ne de gece uykusu verimli değil, emerken kavgası devam ediyor. Gece uykusu öncesi mama desteği verdim 30 CC zor iciyor yani tok, dayanamayıp ağlamasına calpol verdim iki gündür, o bile yatıştırmadı. O ağladıkça kalbim parçalanıyo, mideme bişey oturuyo. Susmadikca sinirleniyorum, sonrası pişmanlık..
Uzun oldu ama içimi dökmek istedim.
Benzer yollardan mı geçiyoruz?
Zaten böyle ortamların hep konusu bebektir ve herkesin bir fikri vardır. Cahil ve sığ yorumlar çoktur genelde insana hiçbir katkısı olmayan “zikredilmese de olur” cümleleri havada uçuşur ve bu insanların bakışlarında sanki kuantum fiziğini anlatırmış gibi bir inanmışlık mevcuttur o kadar kanıksamışlar artık.Kuru kalabalık..
Heh ağzına sağlık. Yaşla beraber midir nedir böylr bana bir şey katan derin sohbetler edebileceğim ortamlar arıyorum, diğer türlüsü beni böyle gerim gerim geriyor işte. Belki sürekli bebek üstünden muhabbet dönmesi de beni yıldırıyordur. Gözümün içine bakıp sen de nasılsın iyi misin deşeler belli batmaz.
Evet bende sok oldum hangi birine para yetişecek mamaya mi damlaya mi beze mi Allah yardımcımız olsunKızlar biogaia 160tan 240tl olmuş az önce aldım
Evet canım biliyorum o siteyi. Zaten ben oradan kiralama taraftarıyım eşim pek değilYa geçen instagramda kiralama sayfasına denk geldim ana kucağı oto koltuğu hatta bebek arabası mama sandalyesi hepsini cüzi miktara kiralayabiliyorsun ve güzel marka ürünler. Babybjörn de dahil. Almasam kesin oradan kiralardım çoğu ürünü T temmuzekim bi bak istersen zaten kullanabileceği birkaç ay kaldı ancak. Kiralamini ydi galiba. Çok araştırmadım ama bi bak istersen mantıklı bi seçenek gibi geldi.
Yorumunu mutlaka bekliyorum canım bütün gün oynatacağız diye kollarımız kopuyor + bacaklardaBenim bebiş de sürekli kucak istiyo yada kendi başına 2 dk bile durmak istemiyo yorumları okuyunca babyjörn aldık pazartesi gelcek sonucu yazarım çok umutluyum yani inşallah sever
Bende az ve öz seviyorum nedense bizlerin yapısı bu sanırım oldum olası yoğun misafiri sevmezdim bebekle hiç sevmiyorumDiyorum görmemişin bebeği olmuş gibiyim acaba diye ama ben eskiden de eşimle kendimle vakit geçirmekten hoşlanırdım, karakterim bu galiba.
Sürekli mıç mış hoşlanmıyorum.
Eskiden yalnız daha çok vakit geçirirdim şimdi tüm gün bebekle olmak bile yoruyor manevi olarak hepimizi olduğu gibi.
Belki de usulünce söylemek lazım ama içte kırmaktan çekiniyor insan.. keşke herkes daha duyarlı olsa. Çalışıyorlar çocukları var okuldan falan virüs gelecek diye de korkuyorum açıkçası biraz da ondan.
Ah canım tahmin edebiliyorum, kanamasa bile o görüntü zaten tuhaf geliyor bir de kanama olunca insan korkar çok haklısın.
Valla Demir bir çubuk ile o yapışık kısımları açtı kanadı hatta Ege de ağladı o sıra ama şimdi bakıyorum yine yapışık. Doktor kontrol sırasında çok rahat yapıyor o hareketi ben eve gelince onun gibi yapamıyorum. Kimisine o çekme hareketini hiç söylememiş mesela o da tuhaf. Kontrol falan vermedi iyi görünüyor bir kaç haftaya ödemi geçer derdi kremi de kestik. Bir de bize bol bol banyo yaptırın o kabuklanmalar o şekilde geçer dedi. Bugün sabah yıkadık akşam da suyun içine koyduk körüklemeden öyle suladık sadece.
Market maması kullananlar stok yapsın bence zaten onlarında zam yapması yakındırEvet bende sok oldum hangi birine para yetişecek mamaya mi damlaya mi beze mi Allah yardımcımız olsun
Sayfayı yapabilirmsn canimKesinlikle çok haklısın ama insanların da bunu düşünmesi lazım, haftaici zaten uzaklar haftasonu ailece olsunlar diye ama neredeee.
Ayrıcayumosamber in dediği gibi anne ne kadar huzurlu ise o kadar verimli oluyor ve bebeğe yansıyor bu durum. Bizler bebislere uyacağız bu dönemde ki huzurlari düzenleri bozulmasın.
Benim bebeğim de ağlamıyor altını temizlerken ya da çişini yaparken o yüzden biraz daha içim rahat ama tam iyileşme olmadan tamamen rahat etmeyecek= Analık
Evet ben de o sayfayı gördüm. Kanguru kiralayıp deneyeceğim ben de bebeğim severse satın alırım,her bebek sevmiyor çünkü boşuna almış olmayayim deneyimlemeden.
Sayfayı yapabilirmsn canim
bende aynı durmu yaşıyorum benim akrabalarım farklı şehirde eşiminkiletlr aynı yerdeyiz haftada bikaç kere ya geliyolar ya da kayınvalideme gidersek hemen oraya geliyolar bana sormadan anneleri çpcuklarının kucağına Adayı veriyo çocuk dediklerimde 6 7 yaşında küçük baya kafasına bastırmaya çalışıyolar bigün hastalar yüzüne öksürüyo çoculşar benim kızdığım nokra bana sormadan verilmesi bende geçen pazar annesşnçn kuxağına bilerek vermedim donra alınıp gittilrt ama olay etmiş niye vermrmişim kayınvalidrm arıyo ertesi gün beni çok utandırdın niye öyle yaptın ara özür dile arayamam kusura bakma ben yaptığıma pişman değilim yine olsa yine yaparım dedim şimdi hepsi dargın kayınvalidem yumuşak gönüllüdür o düzeldide gerisi dargın evladımı kurtardım çok şükürDiyorum görmemişin bebeği olmuş gibiyim acaba diye ama ben eskiden de eşimle kendimle vakit geçirmekten hoşlanırdım, karakterim bu galiba.
Sürekli mıç mış hoşlanmıyorum.
Eskiden yalnız daha çok vakit geçirirdim şimdi tüm gün bebekle olmak bile yoruyor manevi olarak hepimizi olduğu gibi.
Belki de usulünce söylemek lazım ama içte kırmaktan çekiniyor insan.. keşke herkes daha duyarlı olsa. Çalışıyorlar çocukları var okuldan falan virüs gelecek diye de korkuyorum açıkçası biraz da ondan.
Ah canım tahmin edebiliyorum, kanamasa bile o görüntü zaten tuhaf geliyor bir de kanama olunca insan korkar çok haklısın.
Valla Demir bir çubuk ile o yapışık kısımları açtı kanadı hatta Ege de ağladı o sıra ama şimdi bakıyorum yine yapışık. Doktor kontrol sırasında çok rahat yapıyor o hareketi ben eve gelince onun gibi yapamıyorum. Kimisine o çekme hareketini hiç söylememiş mesela o da tuhaf. Kontrol falan vermedi iyi görünüyor bir kaç haftaya ödemi geçer derdi kremi de kestik. Bir de bize bol bol banyo yaptırın o kabuklanmalar o şekilde geçer dedi. Bugün sabah yıkadık akşam da suyun içine koyduk körüklemeden öyle suladık sadece.
Ben de aynı saatlerde uyandım, hatta bazen 40 djya düştü, uykuya geçiş yapamıyor bı dk içinde aspiratöre koşmaya çalışıyorum. Yatakta yada kucakta pışpış artık olmuyor. Ne hikmetse memenin sonu da ağlamaklı, emziği verdiğim anda siddeti artıyor. Mama yapana kadar babası uyutmus. İkinci beslenmede de aynısı oldu, bu kez geri uyutamadik, mamayı da yemedi, içtiği sütü de kustu. İki saat uyanıklık sonrası bayıldı şimdi..Bu gece bütün saatleri gördüm 1,2,3,4,5,6,7.. en son 7de uyandı ve hala uyanık. Resmen yıprandım ve sinirlerin harap oldu uykusuzluktan başım çatlıyor. Uyumuyor diye sinirlendiğim için bir taraftan da kendime kızıyorum,berbat bir kısır döngü..
Bu gece bizdede böyleydi bi çıglık kıyamet attıgı çıglıklar kulagımda yankılanıyor ne kafa kaldı ne başka birşey.Sabah oldugundada gülüyordu onu öyle görünce neden kızdım diye dövünüp durdumBu gece bütün saatleri gördüm 1,2,3,4,5,6,7.. en son 7de uyandı ve hala uyanık. Resmen yıprandım ve sinirlerin harap oldu uykusuzluktan başım çatlıyor. Uyumuyor diye sinirlendiğim için bir taraftan da kendime kızıyorum,berbat bir kısır döngü..
Bu gece bizdede böyleydi bi çıglık kıyamet attıgı çıglıklar kulagımda yankılanıyor ne kafa kaldı ne başka birşey.Sabah oldugundada gülüyordu onu öyle görünce neden kızdım diye dövünüp durdumbu gece gene uyumayacak gene sinirlenicem ve sabah gene pişmanlık dövünme gerçekten berbat bir kısır döngü..
Ben de aynı saatlerde uyandım, hatta bazen 40 djya düştü, uykuya geçiş yapamıyor bı dk içinde aspiratöre koşmaya çalışıyorum. Yatakta yada kucakta pışpış artık olmuyor. Ne hikmetse memenin sonu da ağlamaklı, emziği verdiğim anda siddeti artıyor. Mama yapana kadar babası uyutmus. İkinci beslenmede de aynısı oldu, bu kez geri uyutamadik, mamayı da yemedi, içtiği sütü de kustu. İki saat uyanıklık sonrası bayıldı şimdi..
Seni çok iyi anlıyorum, ben iki gündür parol içmek zorunda kaldım. Sürekli uyu, uyan, ağla, çığlık bastırmaya çalış, ona üzül, babası yok yanımızda ya susmazsa diye stres ol vs.. Döngü bir haftayi geçmiştir bizde, hala düzelme yok malesef..
Sana da kolaylık ve sabır diliyorum
Her ay için bi umut besliyorum bıkmadan usanmadanBizimki ağlamıyor Allah'tan mikirdaniyor sürekli ama çok yorucu oluyor. Yerine koyuyorum, tam ben uykuya dalıyorum hop uyanıyor. Ben de aynı şekilde önce kızıyorum sonra pişman oluyorum..
Aynen öyle.. kv üst katta oturuyor. Her akşam birileri bizde.. ne emzirme düzeni kalıyor ne uyku düzeni bebeğin.. tahammülüm giderek azalıyorOnların düşünmesi lazım tabikide canım. Birkaç saat bile olsa her yer dağılıyor ediyor topla et derken insanın perti çıkıyor. Misafir varkende haliyle başbaşa geçirdiğin vakit gibi olmuyor. Bende sen gibiyim sürekli birileri gelince bunaltı geliyor bir süre sonra insana. Zaten yoruluyoruz bebişlerden misafire tahammülüm sıfır neredeyse. Evi dağıtıp bebeğin düzenini alt üst ediyorlarmış gibi geliyor.
Her ay için bi umut besliyorum bıkmadan usanmadan
Muhtemelen öyle doğum tarihleri birbirine yakın olacaktı zamanında gelseydi benimki. şimdi yine ağlayarak uyandı. Uykusunu alamadı, babası da diyo ki çok uyutuyorsunAhhh sorma bizde de durumlar aynı ama bizimki ağlamıyor, mikirdaniyor sürekli. Memede de uyumuyor mama veriyorum onu da içmiyor aynı. Gerçekten uykusuzluk ve stres çok zor.. Hepimize kolaylık versin Allah.. doğması gereken tarih ikimizin çok yakındı bir gün vardı arada onun etkisi mi benzer yaşadıklarımiz bilemiyorum..