Biz burda para vermedik. Şaşırdım doğrusu.Canım ben bunu aldım
Özel aşılar paralı evet menenjit ve rotavirus
aynen çok benzer gelişimleri aynı gidiyo çok şükür sağlıklılar ya2 aylıkken 7-8 gibi odaya geçip ağlama krizleriyle uyutma çabalarım ile 10-11 gibi uyuyordu. Zamanla 9-8 e indi. Bazen 7. Buçuk gibi uyuyor. 7-7bucuk arası uyursa ortamda sessizliği sağlayabilirsek bölünmüyor ama yoksa kesin uyanıyor. 8 gibi uyuması bizde ideal şu anda.
Gece gündüz farketmeksizin maksimum 2 saatlik uykusuzluğa dayanabildiğini farkettiğimden beri (tüm uykuları not ediyorum) süreç daha kolay oluyor. Uzun zamandır 8 bandında uyuyor arada bozuluyor tabi.
Ama gece 1 ya da 2 besleme yapanlar bence de şükür namazı kılmalı
Tabi tüm bu süreci kolaylayan tek şey anakucağı ve fön makinesi
Bir de yarım uykuyla uyanırsa 1 saat fix uyumaz. O yüzden akşamları çok kritik geçiyor bizim evde.
Gündüz düzgün uyumazsa gece de huzursuzlanıyor.
Tabi benim uyku sürecini daha rahat yürütebilmemde alerji diyetinin payı büyük
Bizim bebeler çok benzerkızım da 93 günlükken 5300 dü
2400 doğdu
Benim de avuç avuç dökülüyor. Gerçekten avuç avuçbiotin konusunu ben de merak ediyorum
Urbanın biotin kafein şampuanı daha önceki ameliyat sonrası dökülmeme iyi gelmişti yine aldım iyi gelir umarım.
O değil bebişin de dökülmesi başladı
Onların düşünmesi lazım tabikide canım. Birkaç saat bile olsa her yer dağılıyor ediyor topla et derken insanın perti çıkıyor. Misafir varkende haliyle başbaşa geçirdiğin vakit gibi olmuyor. Bende sen gibiyim sürekli birileri gelince bunaltı geliyor bir süre sonra insana. Zaten yoruluyoruz bebişlerden misafire tahammülüm sıfır neredeyse. Evi dağıtıp bebeğin düzenini alt üst ediyorlarmış gibi geliyor.Kızlar size bir şey danışacağım;
Eşim bir süredir haftaiçi şehir dışında, Ptesi gidip cuma geliyor. Ben de bu süre zarfında genelde annemlerde kalıyorum. Cuma akşamı bizi alıyor gece eve oluyoruz. E tabi yıka topla derken pertimiz çıkıyor yat yuvarlan ctesi oluyor.
Ve biz çok uzun süredir akşamları 3 kişi baş başa kalamıyoruz. Sürekli birileri geliyor.
Görümcemi çok severim iyidir hoştur, özlüyorlar da biliyorum haftaiçi göremiyorlar ama her haftasonu gelmek istiyorlar. Yakın oturuyoruz bu arada ama ben bu hisse engel olamıyorum. Hani insan düşünür bunlar başbaşa kalmak isterler zaten haftaiçi görüşemiyorlar vs der, demez mi?
Yoksa ben kalabalıktan bunaldığım İçin mi böyle hissediyorum? Geldiklerinde de çok kalmıyorlar Allah var bir kaç saat max.
Eşime söyledim anlayışla karşıladı hak verdi ama ben insanlar da düşünsün istiyorum. Sonra da lalalala insanlar özlüyor da gelmek istiyor diyorum kendime kızıyorum. Böyle bir cenderedeyim sanki.
Siz ailecek başbaşa kalmak istiyor musunuz? Bu duygular ile nasıl baş ediyorsunuz?
Ben galiba insan mı sevmiyorum napıyorsun şöyle ayaklarımı uzatıp oturmak istiyorum akşamları bebeğim izin verdiği sürece.
aynen sağlıklı olsunlardaBizimde 2950 doğdu 3 ay kontrolünde 5500 kg 60 cm
Normal bencede bebişler küçük doğdu napsınlar
Bebişin de dökülüyor evet ama çıkar onlarınbiz napıcaz bilmiyorum
O serumlardan mı alsam diyorum , bi yerde de saç dökülmesi hormonların normale döndüğü anlamına geliyormuş , sinir bozucu
dream_catcherr canım sünnetlinin pipisi nasıl oldu? Bizim bugün kontrol vardı bir kısmında böyle yapışıklık gibi krem deri bağlamış gibi olmuş ayırdı doktor kanadı falan. O hareketi düzgün yapamadım ben demek ki. tek bir yerden yapıyordum alt kısmından da yapmak gerekiyormuş. Ödem de bir kaç haftaya geçer derdi yani totalde bi 15-20 günü buluyor demek ki.
Benim bebiş de sürekli kucak istiyo yada kendi başına 2 dk bile durmak istemiyo yorumları okuyunca babyjörn aldık pazartesi gelcek sonucu yazarım çok umutluyum yani inşallah severKiralıkta baktım aslında eşim yine kim bilir kimler kullandı mantığıyla yaklaştımuadilini almakta mantıklı neredeyse kira parasıda o kadar çünkü. Beni linkler misin Gerçekten çok pahalandı almışkende oyuncak aparatlı almak lazım ki biraz oyalansın. Biz ana kucağınıda pahalıya almıştık binmiyor bile yine aynısı olsun istemiyorum. Letgoya koyayım dedim babybjörn alırız biraz ekler çok ölü fiyatlar bizim neredeyse sıfır kıyamadım satmaya. Evim 2+1 hiç koyacak yerim yok anneme yolluyorum kullanmadıklarımızı ya da oto koltuğu vs
Diyorum görmemişin bebeği olmuş gibiyim acaba diye ama ben eskiden de eşimle kendimle vakit geçirmekten hoşlanırdım, karakterim bu galiba.Onların düşünmesi lazım tabikide canım. Birkaç saat bile olsa her yer dağılıyor ediyor topla et derken insanın perti çıkıyor. Misafir varkende haliyle başbaşa geçirdiğin vakit gibi olmuyor. Bende sen gibiyim sürekli birileri gelince bunaltı geliyor bir süre sonra insana. Zaten yoruluyoruz bebişlerden misafire tahammülüm sıfır neredeyse. Evi dağıtıp bebeğin düzenini alt üst ediyorlarmış gibi geliyor.
Ah canım tahmin edebiliyorum, kanamasa bile o görüntü zaten tuhaf geliyor bir de kanama olunca insan korkar çok haklısın.Canım dün bir kanaması oldu aklımı kaybediyorum zannettim. Doktoruna fotoğraf attım sorun yok aktif kanama değil dedi ama sen bir de bana sor kendime gelemedim 2 saat. Sağlam bir kaka yapmıştı ve pipi komple batmıştı silmek zorunda kaldım ıslak bebek pamuğu ile o sırada oldu kanama. Aynı senin bahsettiğin deri bağlanmış krem dediğin şekilde oldu bizim kanama da orada oldu silerken. Tam olarak nasıl yapacağım ben de bilmiyorum çünkü korkuyorum yanlış bişey yaparım diye, içim gidiyor. Sonucu düzgün olsun enfeksiyon ve olmadan iyilessinler de varsın 20 gün sürsün
Sizinki nasıl şimdi yolunda mi herşey?
Davines Kepek Arındırıcı Şampuan 250 ml. 8004608236580 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL buyrun efemAaa nedir o?:):)
Benim de tüm kafamda yaralar çıktı
Teşekkür ederim bi eczaneye uğrayabilirsem bakayım :)
Bizimki de öyle bu araKızlar benim bebeğim de çok kusuyo normal mi acaba ya çok sık emiyor ama sanki emdiginin hepsini kusuyor gibi korkmaya başladım kıyafet yetiştiremiyorum hem ona hem kendime
Kızlar size bir şey danışacağım;
Eşim bir süredir haftaiçi şehir dışında, Ptesi gidip cuma geliyor. Ben de bu süre zarfında genelde annemlerde kalıyorum. Cuma akşamı bizi alıyor gece eve oluyoruz. E tabi yıka topla derken pertimiz çıkıyor yat yuvarlan ctesi oluyor.
Ve biz çok uzun süredir akşamları 3 kişi baş başa kalamıyoruz. Sürekli birileri geliyor.
Görümcemi çok severim iyidir hoştur, özlüyorlar da biliyorum haftaiçi göremiyorlar ama her haftasonu gelmek istiyorlar. Yakın oturuyoruz bu arada ama ben bu hisse engel olamıyorum. Hani insan düşünür bunlar başbaşa kalmak isterler zaten haftaiçi görüşemiyorlar vs der, demez mi?
Yoksa ben kalabalıktan bunaldığım İçin mi böyle hissediyorum? Geldiklerinde de çok kalmıyorlar Allah var bir kaç saat max.
Eşime söyledim anlayışla karşıladı hak verdi ama ben insanlar da düşünsün istiyorum. Sonra da lalalala insanlar özlüyor da gelmek istiyor diyorum kendime kızıyorum. Böyle bir cenderedeyim sanki.
Siz ailecek başbaşa kalmak istiyor musunuz? Bu duygular ile nasıl baş ediyorsunuz?
Ben galiba insan mı sevmiyorum napıyorsun şöyle ayaklarımı uzatıp oturmak istiyorum akşamları bebeğim izin verdiği sürece.
Biz burda para vermedik. Şaşırdım doğrusu.
Ah canım tahmin edebiliyorum, kanamasa bile o görüntü zaten tuhaf geliyor bir de kanama olunca insan korkar çok haklısın.
Valla Demir bir çubuk ile o yapışık kısımları açtı kanadı hatta Ege de ağladı o sıra ama şimdi bakıyorum yine yapışık. Doktor kontrol sırasında çok rahat yapıyor o hareketi ben eve gelince onun gibi yapamıyorum. Kimisine o çekme hareketini hiç söylememiş mesela o da tuhaf. Kontrol falan vermedi iyi görünüyor bir kaç haftaya ödemi geçer derdi kremi de kestik. Bir de bize bol bol banyo yaptırın o kabuklanmalar o şekilde geçer dedi. Bugün sabah yıkadık akşam da suyun içine koyduk körüklemeden öyle suladık sadece.
Bi dönem benimki de öyleydi. Bal ve aşırı süt ürünü tükettiğim zaman olduğunu fark ettim. Balı bıraktım(geçen yine bi ekmek banıp yedim yine kusması başladı) peynir de daha az tüketmeye başladım. Öyle azaldı bizimki. Bir de sütten sonra hemen kaldırınca da kusuyordu bir iki dk bekletiyorum memeden ayrıldıktan sonra sonra kaldırıyorum. Belki sizde de benzer şeyler vardır.Kızlar benim bebeğim de çok kusuyo normal mi acaba ya çok sık emiyor ama sanki emdiginin hepsini kusuyor gibi korkmaya başladım kıyafet yetiştiremiyorum hem ona hem kendime
Kesinlikle öyle eşler arasındaki ilişki evriliyor, daha dikkatli olmak lazım. Dinamikleri iyi ayarlamak şart. Şuan zaten haftaiçleri ayrıyız haftasonu da evde birilerinin olması beni geriyor, zaten eve geldiklerinde bebek kucaktan kucağa dolaşıyor ona da ayrı bozluyorum sanırım içten içe.Valla bence çok haklı bir istek ve düşünce seninki. Ben 3 kişi başbaşa olmayı çok seviyorum, gerçekten aile olduğumuzu sonuna kadar hissediyorum. Eşimin haftasonu oğlumuzla oynamasını bir köşeden izlemek bile huzur veriyor hem de bebek için de anne ve baba ile huzurlu ve sakın vakit geçirmek çok iyi geliyor. Evet özlüyor olabilirler ama her haftasonu olmaz ki. Haftasonu zaten aile günüdür, birlikte keyifli vakit geçirilir evde ya da dışarıda. Ya da doyurup babasına bebeği bırakıp annenin tek başına kaldığı bir zaman dilimidir benim için. Zaten eşler arası iletişim ister istemez eskisi gibi olmuyor bebek olunca. O yüzden olabildiğince başbaşa vakit geçirip uzanıp sarılıp bi film izlemek bile çok iyi geliyor bence. Bu insan sevmemek değil bana göre.
Maalesef Türkiye gerçeği
Ahh evet ya o görüntü bile çok tuhaf hissettiriyor gerçekten. Bende yarın banyo yaptırayım inşallah iyi gelir. bize de kontrol vermedi ama ben götüreceğim 1 hafta olunca içim rahat etsin.
Susmadıkça sinirleniyorum, sonrası pişmanlık” kısmında kendimi gördüm. Tam diyorum öğrendim huyunu beceriyorum pat başka bi çıkıyor. Memede çığlık atması , sütlerin akması, üstümün başımın kusmuk , salya olmasıBirikmislik mi, yorgunluk mu, yeni düzene alışmaya çalışmak mı, sanırım dhaa bı sürü şey.. Tükenmiş hissediyorum.
Gün içinde kendime her fırsatta zaman ayirmaya çalışsam da yetmiyor. Günün sonunda yetersizlik hissiyle yine kendime kızıyorum. Her şey toz pembe olmayacaktı, kimse kolay demedi ama yaşamadan bilinmiyormuş. Geçecek onu da biliyorum, bu hislerin yerine yenisi gelecek, sorunlar şekil degistirecek.
Her güne yeni umutla başlıyorum, bişeyler daha yoluna girecek diye, daha küçükler biliyorum ama ben yenidoğan döneminde bile bu kadar zorlanmamistim. Kontrol edemiyorum kriz anlarını, uyanıklik süresini takip etsem de olmuyor. Ne gündüz uykusu ne de gece uykusu verimli değil, emerken kavgası devam ediyor. Gece uykusu öncesi mama desteği verdim 30 CC zor iciyor yani tok, dayanamayıp ağlamasına calpol verdim iki gündür, o bile yatıştırmadı. O ağladıkça kalbim parçalanıyo, mideme bişey oturuyo. Susmadikca sinirleniyorum, sonrası pişmanlık..
Uzun oldu ama içimi dökmek istedim.
Benzer yollardan mı geçiyoruz?
Ya geçen instagramda kiralama sayfasına denk geldim ana kucağı oto koltuğu hatta bebek arabası mama sandalyesi hepsini cüzi miktara kiralayabiliyorsun ve güzel marka ürünler. Babybjörn de dahil. Almasam kesin oradan kiralardım çoğu ürünü T temmuzekim bi bak istersen zaten kullanabileceği birkaç ay kaldı ancak. Kiralamini ydi galiba. Çok araştırmadım ama bi bak istersen mantıklı bi seçenek gibi geldi.Ben babybjörn muadili bir ana kucağı kullanıyorum. Bebeğim çok sevdi çok güzel oynuyor kendi kendine. Önunde oyuncağı da var,oraya hışırtılı kitap takıyoruz baya uzun süre takılıyor ,hatta orada uyuyor. Kıpırdadikca sallandığı için de çok hoşuna gidiyor, uyurken de kıpirdayinca sallanma özelliği geri uykuya devam etmesine yardımcı oluyor. Yemek yerken, otururken ana kucağında yanımızda oluyor bebiş,o oynuyor biz de yemeğimizi yiyoruz rahatça.
Mantık hepsinde aynı aslında babybjörn çok pahalandi influencer tayfa sağolsun.Tabiki marka seçimi kişisel tercihÖnden 1 ay kiralama yapıp sevip sevmediğini gözlemle bence almadan önce daha kolaylık olur canım.
Ben misafir de akraba da insan da sevmiyorum tamam evladının halası ama her hafta her hafta bana fazla geldi eşin hafta içi de yokmuşKızlar size bir şey danışacağım;
Kesinlikle öyle eşler arasındaki ilişki evriliyor, daha dikkatli olmak lazım. Dinamikleri iyi ayarlamak şart. Şuan zaten haftaiçleri ayrıyız haftasonu da evde birilerinin olması beni geriyor, zaten eve geldiklerinde bebek kucaktan kucağa dolaşıyor ona da ayrı bozluyorum sanırım içten içe.
E akşam gelince ister istemez uyku düzeni de etkileniyor ve ne kadar bebek bize uysun desem de onların düzenini bozmak onlara haksızlık gibi geliyor artık.
En başında o bize uysun düşüncem şimdi biz ona uymalıyız’a evrildi.
Banyo çok iyi geliyor canım, o kabuklar yumuşuyor. Beze Sürtünmeden kaynaklı o kanlı gibi görüntü olabilir dedi bize doktor, inşallah Kısa zamanda eski Haline döner. Ağlayıp sızlamıyor alt alırken o yüzden ben de her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum.
Ya geçen instagramda kiralama sayfasına denk geldim ana kucağı oto koltuğu hatta bebek arabası mama sandalyesi hepsini cüzi miktara kiralayabiliyorsun ve güzel marka ürünler. Babybjörn de dahil. Almasam kesin oradan kiralardım çoğu ürünü T temmuzekim bi bak istersen zaten kullanabileceği birkaç ay kaldı ancak. Kiralamini ydi galiba. Çok araştırmadım ama bi bak istersen mantıklı bi seçenek gibi geldi.
Çok mantıklı. Ben aldım ve sevmedi. Çok pahalı bir şey değildi zaten ilk aylar görüp bi hevesle almıştım öyle de kalacak galibaKesinlikle çok haklısın ama insanların da bunu düşünmesi lazım, haftaici zaten uzaklar haftasonu ailece olsunlar diye ama neredeee.
Ayrıcayumosamber in dediği gibi anne ne kadar huzurlu ise o kadar verimli oluyor ve bebeğe yansıyor bu durum. Bizler bebislere uyacağız bu dönemde ki huzurlari düzenleri bozulmasın.
Benim bebeğim de ağlamıyor altını temizlerken ya da çişini yaparken o yüzden biraz daha içim rahat ama tam iyileşme olmadan tamamen rahat etmeyecek= Analık
Evet ben de o sayfayı gördüm. Kanguru kiralayıp deneyeceğim ben de bebeğim severse satın alırım,her bebek sevmiyor çünkü boşuna almış olmayayim deneyimlemeden.