2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ya kızlar Allah aşkına şu düzeni oluşturabileniniz var mı? Gece uykusuna en geç akşam 8 gibi geçip iki kez beslenip yeniden uykuya devam eden bebeği olanimiz var mı?
2 aylıkken 7-8 gibi odaya geçip ağlama krizleriyle uyutma çabalarım ile 10-11 gibi uyuyordu. Zamanla 9-8 e indi. Bazen 7. Buçuk gibi uyuyor. 7-7bucuk arası uyursa ortamda sessizliği sağlayabilirsek bölünmüyor ama yoksa kesin uyanıyor. 8 gibi uyuması bizde ideal şu anda.
Gece gündüz farketmeksizin maksimum 2 saatlik uykusuzluğa dayanabildiğini farkettiğimden beri (tüm uykuları not ediyorum) süreç daha kolay oluyor. Uzun zamandır 8 bandında uyuyor arada bozuluyor tabi.
Ama gece 1 ya da 2 besleme yapanlar bence de şükür namazı kılmalı
Tabi tüm bu süreci kolaylayan tek şey anakucağı ve fön makinesi
Bir de yarım uykuyla uyanırsa 1 saat fix uyumaz. O yüzden akşamları çok kritik geçiyor bizim evde.
Gündüz düzgün uyumazsa gece de huzursuzlanıyor.
Tabi benim uyku sürecini daha rahat yürütebilmemde alerji diyetinin payı büyük
@crk maşallah ikinizin bebişlerinede biz daha 2 haftadır 3-6 ya geçtik 3 aylığız fazla geriden geliyoruz galiba boyu 56 cm kilosu 5400 gr çıktı bu ay ama 2450 doğduğu için normal dedi doktor
Bizim bebeler çok benzer kızım da 93 günlükken 5300 dü
2400 doğdu
Benim de avuç avuç dökülüyor. Gerçekten avuç avuç biotin konusunu ben de merak ediyorum
Urbanın biotin kafein şampuanı daha önceki ameliyat sonrası dökülmeme iyi gelmişti yine aldım iyi gelir umarım.
O değil bebişin de dökülmesi başladı

Ben öğle uykusuna da ayağımda sallayarak yatırdım 1 gibi şimdi uyandı alışık olmadığından mı ne her gün bir huy ediniyoruz ah o ağlama ne kadar kötü ya bizimki de sesi kısılana kadar ağlıyor

@crk maşallah ikinizin bebişlerinede biz daha 2 haftadır 3-6 ya geçtik 3 aylığız fazla geriden geliyoruz galiba boyu 56 cm kilosu 5400 gr çıktı bu ay ama 2450 doğduğu için normal dedi doktor
Bizimde 2950 doğdu 3 ay kontrolünde 5500 kg 60 cm
Normal bencede bebişler küçük doğdu napsınlar
Bebişin de dökülüyor evet ama çıkar onların biz napıcaz bilmiyorum
O serumlardan mı alsam diyorum , bi yerde de saç dökülmesi hormonların normale döndüğü anlamına geliyormuş , sinir bozucu

İnsan kendi yaşayamamışım imkanları kendi çocuğuna sağlamak istiyor, maddi manevi buna gücümüz yetiriyorsa varsın istediği gibi olsun
Ben de bu sabah küçülen kıyafetleri kolilerim. Ne küçüklerini
Kızlar benim bebeğim de çok kusuyo normal mi acaba ya çok sık emiyor ama sanki emdiginin hepsini kusuyor gibi korkmaya başladım kıyafet yetiştiremiyorum hem ona hem kendime
Bizimki her emmede kusuyor hala ama nispeten önceye göre azaldı sanki. Özellikle geceleri daha az gün içinde daha çok
Kızlar biogaia 160tan 240tl olmuş az önce aldım
Öööf
Biz de d vitamini almıştık, eşim aldı bi sorayım bakayım.
Bu arada eşim sabah kulaklarını temizletmek için doktora gitmişti doktor sende sinüzit var deyip, bi ton ilaç yazmış. İlaçlarım arasında soğuk algınlığı ağrı kesici ve balgam söktürürücü falan var. Tam zamlara denk geldiği için 300 TL Ödemiş sen deyince farkettim. Ne alaka bu kadar ilaç? Kızdım şimdi Sanki sokaktan kazanıyoruz parayı. Allah yardım etsin vitamin ıvır zıvır da çok pahalı zaten.

Bebişin de dökülüyor evet ama çıkar onların biz napıcaz bilmiyorum
O serumlardan mı alsam diyorum , bi yerde de saç dökülmesi hormonların normale döndüğü anlamına geliyormuş , sinir bozucu
Serumlardan pek kullanmadım yağ filan denemişliğim var.
Kendimi tanıdım artık, düzenli olarak hayatta kullanamam
Evet öyle yazıyor, bu hormon normalleşmesiyle regl de olursak şaşırmam iyiydi böyle

Serumlardan pek kullanmadım yağ filan denemişliğim var.
Kendimi tanıdım artık, düzenli olarak hayatta kullanamam
Evet öyle yazıyor, bu hormon normalleşmesiyle regl de olursak şaşırmam iyiydi böyle
Benim de bir istikrarım yok bir hevesle yaparım sonra bir sene sonra bir daha bir tek katinaizmir in önerdiği şampuanı düzenli kullanıyorum bildiğin yara olan saç derimi düzeltti kaşıntı falan kalmadı mucize gibi çok iyi Allah razı olsun senden her şey gönlünce olsun güzel izmirli

Yaa çok sevindim içeriği konusunda şüpheliyim ama iyi geliyor cidden değiyor.

Saç dökülmesi için serum kullanmak yerine, b vitamini, e vitamini ve bepanthene ampul alıp kullandığım şampuan içine birer ampul kırıyorum. Çok iyi geldi bana..

Aaa nedir o?:):)
Benim de tüm kafamda yaralar çıktı
Saç dökülmesi için serum kullanmak yerine, b vitamini, e vitamini ve bepanthene ampul alıp kullandığım şampuan içine birer ampul kırıyorum. Çok iyi geldi bana..
Teşekkür ederim bi eczaneye uğrayabilirsem bakayım :)

El kadarlarmış değil mi ama

Yaa sorma biz o zam vurgununu mamalardan yedik zaten 180tl olan mamayı 340a aldık geçen gün. Gece yine gelecekti 400 olmuştur herhalde vitaminlerde öyle eşim gemi şartlarından dolayı çalışırken çok kullanıyor her seferinde farklı fiyattan alıyoruz istisnasız. İnternettende birkaç kere aldık hep sahte çıktı o yüzden eczane dışında almıyorum hiç.

Bende vıchy dercos sensıtıve kullanıyorum çok memnunum. Saç diplerimde aşırı bir kaşıntı döküntü vardı iki yıkamada hepsi geçti

Birikmislik mi, yorgunluk mu, yeni düzene alışmaya çalışmak mı, sanırım dhaa bı sürü şey.. Tükenmiş hissediyorum.
Gün içinde kendime her fırsatta zaman ayirmaya çalışsam da yetmiyor. Günün sonunda yetersizlik hissiyle yine kendime kızıyorum. Her şey toz pembe olmayacaktı, kimse kolay demedi ama yaşamadan bilinmiyormuş. Geçecek onu da biliyorum, bu hislerin yerine yenisi gelecek, sorunlar şekil degistirecek.
Her güne yeni umutla başlıyorum, bişeyler daha yoluna girecek diye, daha küçükler biliyorum ama ben yenidoğan döneminde bile bu kadar zorlanmamistim. Kontrol edemiyorum kriz anlarını, uyanıklik süresini takip etsem de olmuyor. Ne gündüz uykusu ne de gece uykusu verimli değil, emerken kavgası devam ediyor. Gece uykusu öncesi mama desteği verdim 30 CC zor iciyor yani tok, dayanamayıp ağlamasına calpol verdim iki gündür, o bile yatıştırmadı. O ağladıkça kalbim parçalanıyo, mideme bişey oturuyo. Susmadikca sinirleniyorum, sonrası pişmanlık..
Uzun oldu ama içimi dökmek istedim.
Benzer yollardan mı geçiyoruz?

Kesinlikle EVET. Bebeğim 2.5 ayı geride bıraktı ama sanki 3-4 hafta önce çok daha yolundaydı herşey. En küçük örnek beslenme sorunsalı. Büyüdükçe düzene girecek birşeyler daha da kolaylaşacak derken sanki daha kötüye gidiyor. 2-3 gündür sinirlerim inanılmaz bozuk. Sonra pişman oluyorum falan. Aynı yollardayiz yani canım

Sarılıyorum sana, hepimiz aynı yollardan geçiyoruz
Burada olmayan insanlar da aynı yollarsan geçiyor, okumak iyi gelir belki. Ben hep bu hikayelere tutunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…