2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bizimki de dün gece saat başı uyandı ve uykusu var uyuyor yatağa koyunca gözler kapalı ayaklarını karnına çekip öne doğru atıyor gaz sancısı mı büyüme atağı mı anlamadım, uykusuzluk zor gece uyuyamayacağımı kabullenince daha kolay geçiyor bunu başta kabul etmemiz lazım sanırım :)

Muhtemelen öyle doğum tarihleri birbirine yakın olacaktı zamanında gelseydi benimki. şimdi yine ağlayarak uyandı. Uykusunu alamadı, babası da diyo ki çok uyutuyorsun😬şimdi kahve içmeye çıktım balkona biraz da o uğraşsın

Benim ki sabah 7den beri sadece 1 saat uyudu ve şuan saat nerdeyse 1.. söyleyeceklerim bu kadar 🥲

Eklentiler

• IMG_20221218_130245.jpg
    IMG_20221218_130245.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 75
bende aynı durmu yaşıyorum benim akrabalarım farklı şehirde eşiminkiletlr aynı yerdeyiz haftada bikaç kere ya geliyolar ya da kayınvalideme gidersek hemen oraya geliyolar bana sormadan anneleri çpcuklarının kucağına Adayı veriyo çocuk dediklerimde 6 7 yaşında küçük baya kafasına bastırmaya çalışıyolar bigün hastalar yüzüne öksürüyo çoculşar benim kızdığım nokra bana sormadan verilmesi bende geçen pazar annesşnçn kuxağına bilerek vermedim donra alınıp gittilrt ama olay etmiş niye vermrmişim kayınvalidrm arıyo ertesi gün beni çok utandırdın niye öyle yaptın ara özür dile arayamam kusura bakma ben yaptığıma pişman değilim yine olsa yine yaparım dedim şimdi hepsi dargın kayınvalidem yumuşak gönüllüdür o düzeldide gerisi dargın evladımı kurtardım çok şükür 😊
Olay etmiş madem arayıp sana söylemiş, sanki 3 C sınıfındayız o kayınvalideme söylüyor kayınvaliden sana ya havle.
Bunun adı bencillik midir bilmiyorum ama bebeklerimiz için bencil olmamız lazım sanırım.
Bu gece bütün saatleri gördüm 1,2,3,4,5,6,7.. en son 7de uyandı ve hala uyanık. Resmen yıprandım ve sinirlerin harap oldu uykusuzluktan başım çatlıyor. Uyumuyor diye sinirlendiğim için bir taraftan da kendime kızıyorum,berbat bir kısır döngü..
O hissi hepimiz yaşıyoruz sanırım uykusuzluk benim kırmızı çizgim uykumu alamayınca sinirm bozuluyor kızınca üzülüyorum değişik bir döngü.

Kızlar uyku tulumunda kaç tog kullanıyorsunuz eviniz 23-24 civarı. Artık boğazıma koyduğum ağız mendillerini eliyle atmaya başladı, korkuyorum örtüden.

O hissi hepimiz yaşıyoruz sanırım uykusuzluk benim kırmızı çizgim uykumu alamayınca sinirm bozuluyor kızınca üzülüyorum değişik bir döngü.

Evet kesinlikle öyle uyku benim de hassas noktam alamadığım zaman gergin oluyorum elimde olmadan maalesef..

Kızlar uyku tulumunda kaç tog kullanıyorsunuz eviniz 23-24 civarı. Artık boğazıma koyduğum ağız mendillerini eliyle atmaya başladı, korkuyorum örtüden.

Bizim evimiz de aynı derecede ben 2 tog kullanıyorum,içine sadece bir zibinla ve çorapla yatırıyorum.

Olay etmiş madem arayıp sana söylemiş, sanki 3 C sınıfındayız o kayınvalideme söylüyor kayınvaliden sana ya havle.
Bunun adı bencillik midir bilmiyorum ama bebeklerimiz için bencil olmamız lazım sanırım.

aynen mecbur bırakıyolar insanı keşke belli etmek zorunda bıtakmadan anlasalar bazı şeyleri .tam öyle ilk okul çocuğu gibi..ya da arkadaşım oyuncağını vermedi diye ağlayan çocuklar gibi bilemedim ben

Ya bence bu doğruluğunu sorgulamamız bile dayatılan yetersizlik hissinden oluyor. Öyle yapıyorsun ama ilerde şunlar şunlar olur modu. Şimdi düşündüm de her bebek özel ve bebeğin ihtiyaçlarını en iyi hisseden annesi. Bizim minnoşlar böyle seviyor demek ki . Başta Bebeğimiz sonra çekirdek aile üyelerimiz mutluysa en doğrusu odur bence. 😎
Bencede, benimde doğduğundan beri yanımda yatıyor. Anne yanı yatağını yer olmadığı için almadık. Ama olsaydı da yatıramazmışım, böyle yanyana o da mutlu bende. İlerleyen zamanlarda zaten kendi yatağında yatacak diye düşünüyorum 🥰

Kızlar size bir şey danışacağım;

Eşim bir süredir haftaiçi şehir dışında, Ptesi gidip cuma geliyor. Ben de bu süre zarfında genelde annemlerde kalıyorum. Cuma akşamı bizi alıyor gece eve oluyoruz. E tabi yıka topla derken pertimiz çıkıyor yat yuvarlan ctesi oluyor.
Ve biz çok uzun süredir akşamları 3 kişi baş başa kalamıyoruz. Sürekli birileri geliyor.
Görümcemi çok severim iyidir hoştur, özlüyorlar da biliyorum haftaiçi göremiyorlar ama her haftasonu gelmek istiyorlar. Yakın oturuyoruz bu arada ama ben bu hisse engel olamıyorum. Hani insan düşünür bunlar başbaşa kalmak isterler zaten haftaiçi görüşemiyorlar vs der, demez mi?
Yoksa ben kalabalıktan bunaldığım İçin mi böyle hissediyorum? Geldiklerinde de çok kalmıyorlar Allah var bir kaç saat max.

Eşime söyledim anlayışla karşıladı hak verdi ama ben insanlar da düşünsün istiyorum. Sonra da lalalala insanlar özlüyor da gelmek istiyor diyorum kendime kızıyorum. Böyle bir cenderedeyim sanki.
Siz ailecek başbaşa kalmak istiyor musunuz? Bu duygular ile nasıl baş ediyorsunuz?

Ben galiba insan mı sevmiyorum napıyorsun şöyle ayaklarımı uzatıp oturmak istiyorum akşamları bebeğim izin verdiği sürece.
Çok haklısın benimde kayınvalide sorunum var hala cozemedim ya biz ordayiz ya onlar bizde hergun görmek istiyorlar böyle giderse eşimle aram bozulacak ama bunun kimse farkında değil insanların biraz anlayışlı olması lazım galiba bende insan sevmiyorum

2.5 tog aldım. Bu aralar burası çok soğuk. İçine sadece kolsuz zıbın giydiriyorum. Üstünü de uyurken yarım örtüyorum sadece ayaklarını kapatacak şekilde. Eğer yaşadığın şehir çok soğuk değilse 2 tog yeterli olur bence. Odalarda çok geziyoruz biz o yüzden örtüyle uğraşmamak adına kalın tercih ettim.

Kan sürekli var mıydı canım? Bugün Osman gönülalın bi videosunu izledim. Alerji ile alakalı bi Prof ile video çekmiş. Doktor tek sefer kan varsa diyete gerek yok diyor.
Hatta bizde baya bi şey var ama onun dediklerine göre suan diyete gerek yok.
Ama ben bi tahini deneyeceğim yine de.
Link bu;

Maşallah 🤩 dışarı da çıkmışsınız. Biz de yarın bi dolaşmaya çıkmayı düşünüyoruz niyetteyim su anda 🤭

Canım ben darıcadayım, tuzlaya cok yakınım, Gebze, Darıca, tuzla, Pendik civarında doktor bakıyorum su anda.

Ay hele 3 defa doktora gittik. Kapıdan cıkıcaz ama bebe memede 😂 çok stresli oluyor yarım saat önden gidiyoruz bi tur da hastanede emziriyorum 😂yarın bi deniz kenarında çay içmeye gitme niyetim var ama kısmet 😂

Arkaya yay gibi açılıp gerinmeleri gaz sancısı oluyor aylardır okuduklarımdan bunu biliyorum bi tek 😂
Sorma el kadar bebeler nasıl bu kadar sinirli olabilirler 😂
Bizim sarılık da var kendini bi kasıyor mosmor surat ama alnı sarı 😂

Ben de Darıcadayım, sen ne taraftasın ?

Canım bende 3 çeşit var. İkisini döndürüp giydiriyorum memnunum. Biri hellobaby 1.5 tog.
Diğeri carters onda tog belirtilmiyor ama aynı kalınlıktalar ortalama ve polar bir ürün.( ikisininde içlerine pijama takımı giydiriyorum evimiz 23-24° sıcacık uyuyor.)
Diğeri lcw o biraz kalın yorgan gibi sanırım 2.0 tog falandır henüz giydirmedim.

kızlar bugün hiç bakamadım çünkü huniyi takmak üzereyiz eşimle. Hem hastalığım tam anlamıyla geçmedi hem oğlan asla durmuyor bugün. Sürekli ağlıyor ne yapacağımızı şaşırdık. Dışarı çıkarttık yok eve geldik durmuyor. Balkona gir çık durmuyor mama yemiyor 🤦🏼‍♀️

X