2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar covid oldum diye doktorumla görüştüm 3 aşım olduğundan korkma dedi. D vitamini verdi ayrıca bol bol nar yemen lazım dedi. Bugün açık kahverengi peçete dolusu akıntım geldi 1 kere doktora onuda sordum. 3 hamileden 1 inde yerleşme kanaması olurmuş oymuş varsa aranızda böyle bir şey yaşayan ya da yaşanınca korkmayın.

Herkese merhaba. 4+5’te kese gördük. Bugün ilk kan testi sonucum çıktı. Beta hcg 18880 çıktı. 5. Haftadayız. Çok yüksek geldi bana, çok korkuyorum. Benzer durum yaşayan var mı?

Hay Allah tabi belirtiler kişiden kişiye değişiyordur. Ama ağrılar ilk günkü gibi kalmıyor en azından benim öyle. Endişe etmeyin normalmiş. Ama iştah sıkıntısı çekmiyorum ben aksine ne bulsam yiyecek durumdayım da zor tutuyorum kendimi. Az da olsa yemeye çalışın vitamin almak için, bağışıklığınız düşmesin malum kış ayındayız. İnşallah 3 ay sonra bu sıkıntılar geçer de tadını çıkarırız hamileliğin bol bol :)

Beta hcg bile kişiden kişiye değişiyor canım benim catlamanin 11. Günü 12 çıkmıştı başkasının çıkmaz ertesi gün çıkar o bile değişiyor yani. Insallah göreceksin Allahin izniyle
Hay Allah doğrudur, benim pek bilgim yok bu konularda yeni yeni öğreniyorum. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :)

Kızlar merhaba 5+4 dee bugün keseyi gördük 10 gün sonra kalp atışı için çağırdı. Hafif kahverengi lekem olduğu için progestan verdi. Rabbim hepimize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Merhaba hanımlar,
Öncelikle herkesin bebişi hayırlı olsun:) benim de tahmini doğum tarihim eylül sonu-ekim başı.
Kan testi pozitif çıktı ama daha ultrason için doktora gitmedim. Bu süreçte nelere dikkat etmeliyiz? beslenmemizi nasıl düzenlemeliyiz? Folik asit olarak neye göre seçtiniz-hangi marka kullanıyorsunuz? İlk 3 ay mı kullanılıyordu? kafamda deli sorular... birlikte bilgi alışverişi yapsak da bilgilensek :)

Merhaba canım.. seninde bebişin hayırlı olsun sağlıklı sihatli gebelik doğum nasip etsin Rabbim :) tansiyonunuz şeker troid vs kronik bir rahatsızlığınız varsa tabiki doktorunuz beslenme şeklinizi ona göre belirler. inşallah yoktur ben kendi deneyimimi paylasacak olursam protein açısından zengin beslenmeye çalışiyorum canim hergun bir adet yumurta yiyorum. Sabahları çayı kestim. Kati meyve suyu sikiyorum elma portakal havuc evde ne varsa artık.. tabiki her ogunune kalsiyum ekleyebilirsin yogurt kefir uyumadan önce süt kahvaltıda tuzsuz peynir vs.. kuruyemiş ceviz badem ve fındık yiyorum bide ben bol bol. Kabızlık problemim oluştu hamilelikte kuru kayısı ve kuru incirle destekliyorum. Ve en önemlisi su içmeyi ihmal etme. Vücudumuzda kaslarımız su ile işlev göstermekte. Rahimde kastan oluşmuş bir organ. Sanki adet olacak misin tarzı kramplari çokça azaltıyor çünkü rahim büyümeye çalışıyor su ile desteklenmemiz gerekiyor hormonların yeteri kadar çalışmasi vs içinde çok önemli. Hamilelikten önce sucuk falan yerdim pizza yapsam ayda yılda bir sosis koyardım. Onların hepsini kafadan sildim. Canınız çekerse bı dilim sucuktan tabiki bişey olmaz ama işlenmiş gıda olduğu için ben yaklasmiyorum :) Ben folik asit olarak folidoce markasini kullanıyorum.icinde 400 mg folik asite ek olarak 2 mg B12 de içeriyor. Ki bu dönemde B6 B12 vitaminlerine bolca ihtiyacımız var. Doktor kan tahlili ister değerlerinize bakar ihtiyacınıza göre 800 400 200 mg olarak size hangisi uygunsa dozlarıni ayarlar bizim burdan su kadar al dememiz doğru olmaz canım. Ben öyle afaki şeyler dikkat etmiyorum yani hareketsizce sürekli yatan hamileliği hastalık olarak görenlerden değilim. Evimde hergun yemek pişiyor sürekli orayı topla bunu sil süpür kıpır kıpırim yatsam yatarım ama pskilojide bitiyor bence sizde o buhran psikolojisine girmeyin hamileliğin tadını çıkarın yürüyüşe çıkın bedeninizi sevin hamileliği hastalık gibi görmeyin.. tabiki ağır vs kaldirmiyorum yere egileceksem bacaklarıma çömelip oyle kalkıyorum ani hareketlerden kaçıyorum ya da hoplayıp ziplamiyorum :)) beslenme olarak ben hamilelikten öncede temiz beslenen biriydim. meyveyi haftalık sebzeyi proteini hep ayarlardim. fastfoot tarzı yemeği bile ayda bir canim çekerse yerdim kilo problemim olmadı yani kilo sebebinden diyet usulü degildi. O beslenme düzeninde aynı şekilde devam ediyor. Tabiki sağlık sorununuz olabilir kanamaniz düşük tehlikeniz vs problemler olabilir yatmanız uzanmaniz gerekebilir. Bunlardan bahsetmiyorum Rabbim kimseyede yasatmasin. Ben sadece deneyimimi paylaşmak istedim herkesin bedeni farklı herkes anne adayı hatta 2. 3. Gebeliği olan annelerimiz var.. herkes içgüdüsel bebeğine ve kendine ne iyi gelecekse doğru olanı kendince onu yapıyor. Bu arada bende saglikciyim bebek gebelik dogum beslenme vs internetten ogrendiklerim değilde birebir deneyimden paylaşıyorum. Allah herkese güle oynaya keyifle geçirecegimiz gebelik nasip etsin :)

Kızlar merhaba Allah hepinize sağlıklı minikler nasip etsin Sat 29 aralık bugün kan verdim 139 çıktı. Daha yeni olabilir günlük kan ver dediler. Sonucum normal mi sizce? Sizde durumlar nasıl?

Kızlar merhaba Allah hepinize sağlıklı minikler nasip etsin Sat 29 aralık bugün kan verdim 139 çıktı. Daha yeni olabilir günlük kan ver dediler. Sonucum normal mi sizce? Sizde durumlar nasıl?
Canim dongun kaç gün sürüyor ne zaman yumurtladigini biliyor musun adet duzensizligin var mı? Ya da geç yumurtlamis olabilir misin bat tan hemen once? Benim sat 27 aralik şuan iki kati bhcg hesaplamalarina gore 4000 olması gerek bugün. Moralini bozmak istemem ama biraz düşük geldi tek açıklaması olabilir adetten hemen önce yumurtlayan arkadaşlar bunu yakalayanlar oluyor geç döllenme vs.. inşallah öyledir sen iki gün sonra muhakakk tekrarla artışı kontrol et derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…