Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    103
Tüp bebek doktorum benim çok rahat biridir böyle mutlaka muhakkak vs demez yani. Ama bana bu hafta muhakkak ol tetanoz ve boğmacayı dedi. Şimdi benim her şeyimi de bilen biri zarar olsa diyorum bir yandan muhakkak ol demez. Nöroloji doktoruma da danışıp olacağım ya da korkup olmayacağım bilmiyorum. Beyinden korkuyorum ben covid aşılarından sonra inme geçirdim pıhtı attı. Aşıya karşı panik atağım oldu. Kesinleştirip karar vermem lazım. Bir de ben sanayi sektöründe çalışıyorum böyle tertemiz kuru alanda değilim işim sanayide. Allah etmesin eşim de bundan korkuyor.
Kuzum tetenoz alışıyla covid aşısı içerikleri değişik. Bende hiç covid aşısı olmadım. Ama tetenoz her zaman çok çok önemlidir

hamilelikte çok görülen bir şeymiş maalesef. normal insanlara kuru kayısı,kuru incir vs çok iyi geliyor ama ben bu konuda normal değilim bana gelmiyor :D diyetisyenim sabah aç karnına ılık su ve 2 tane kuru kayısı öneriyor,bir deneyin isterseniz umarım size faydası olur
Canım ılık su içemiyorum midem bulanıyor ya kayısı yarıyor işe ama evde bitti pazartesi ilk iş marketten onu alıcam

Hayırlısı olsun,kullanacağınız günleri de görün inşallah :)
Ben de cybex in bir modeline şu an yükseğim,hatta salı günü de bir aksilik çıkmazsa almanyaya gidiyoruz ordan alıcaktım ama sonra yunanistanda da var olduğu ve arabayla getirmenin daha kolay olduğuna karar verip oradan alacağız.
Bebek arabası,anne yanı vs pahaca yüksek olan şeyler ve insan fiyat performansa çok önem veriyor haliyle
Cybexte arkadaşım kullanıyor çok memnun bebeği 1 yaşına girdi. Gerçekten bebekler açısından bebek arabası, kanguru, anakucağı, yatak gibi şeyler çok önemli. O yüzden para vermeye değer şeyler. Hayırlı olsun şimdiden 😍🧸🍼

Kuzum tetenoz alışıyla covid aşısı içerikleri değişik. Bende hiç covid aşısı olmadım. Ama tetenoz her zaman çok çok önemlidir
Evet canım bunu bi beynime sokmam lazım doktor oturtsun karşısına bi anlatsın bakalım da rahatlayacağım

Ben ya chicco ya da stokke istiyordum. İkisi de bebeklerin omurga gelişimi açısından çok sağlıklı bebek arabaları. Stokkenin tek kötü yanı var o da çok hantal bir model. Araçlarda bagaj sorunu teşkil ediyor bu açıdan çok önermiyorlar. Ama süspansiyon ve omurga açısından çok güzel bir bebek arabası. Ayrıca puset alınmasına da gerek olmuyor. Her iki yönde de kullanım oluyor anneye daha yakın tutuyor bebeği o açıdan da güzel bir model.

Chicconun da tek tuşla kapanma özelliği var. Bebek arabasının oturma bölümü hangi yöne doğru dönükse her iki türlü de kapanıyor. Daha hafif bir model. Tekerler kendi etrafında tam tur dönebiliyor. Süspansiyon güzel, tekerlerin büyük olmasından dolayı daha konforlu. Şimdi buna ek olarak hem oto koltuğu olarak kullanım sağlayabileceğimiz hem de puset olarak kullanılan bir aparatını aldık fotoğrafa ekliyorum. İkisi ayrı ayrı satılıyor araba (ebebek) 17 bin / puset(oto koltuk) babymallde 9 bine denk geldi. İçinde yağmurluğu da var.
İki saattir benim evdeki bebek arabası ne marka onu düşünüyorum. Aklıma asla gelmiyo sanki hepsi gibi 😀 tipini bile hatırlamıyorum

Haha hepsi birbirinin aynısı gibi dimi 😂😂
Evet kesinlikle hatırlamıyorum, kahverengi travel bir şey, puseti falan var yatak gibi aslında sanki, tarif bile edemiyorum. Öyle hışımla kaldırdım ki kızmadan sonra gözüm görmesin diye beynim de silmiş herhalde 😀

Kabızlık sorunu yaşayan arkadaşlar kavun yiyin. Benimde vardı bu hafta. Dün manavda gördüm bir koktu burnuma eşim aldı sağolsun yedim sabaha kadar 3 defa WC ye geldim iyi geldi gaz maz birşey kalmadı valla.
Aa cidden. Hiç aklıma gelmedi bu benim ama daha ben buralarda göremedim kavun

Ben de baş ağrisindan çok dertliyim. Geliştirdiğim birkaç yöntem var. Malesef baska zaman olsa arvelesi majeziki atip çat diye kesebiliyordum ama şartlar:) 2 yıl önce taylanddan bir krem almıştım ülkede çok yaygın böyle sinek ısırığına baş bel ağrısına falan kullaniliyor. Bildiğiniz bizim vicks gibi okaliptüs yağı gibi bir şey mentol ferahlığında. Şakaklarıma ve alnımın üstüne sürüyorum. Kelebek etkisi midir bilmiyorum ama ağrının eğer başlarındaysam geçiriyor. Biraz daha ortalarındaysam bu yağ+parol. Daha da geçirmediği noktada eşim beye baş masaji talebi ile gidiyorum:)
Aynı yağdan ben de almıştım orada. Sinekler ısırınca çok kabartıyodu beni. O zaman 6-7 tane almışım çok işime yaradı. Türkiyede de ben de senin gibi migren ağrılarımda kullanıyorum bi şişem kaldı. Bazen de elime vicks geçiyo onu sürüyorum. İkisi de idare ettiriyo şimdilik.

Kızlar selam az önce markette sağlık ocağındaki ebe ile karşılaştık ayaküstü biraz sohbet ettik tetanoz aşısını kesinlikle vurdurmamı artık boğmaca da eklenmiş ikisini de kesinlikle olmamı tavsiye etti çünkü ne kadar paketler tek kullanımlık olsa da kontaminasyon olabilir dedi riskli olduğunu söyledi daha önceden 3 dozum vardı bunu da bir tane de olsa vurdurmamı istedi ve sürekli grip olduğum için bana bir tarif verdi zararı olacağını pek düşünmedim ama doktoruma yine de danışacağım bir şişe maden suyu yarım limon eğer çok ağırlaşırsan da içine bir diş sarımsak ez dedi sarımsak zaten doğal bir antibiyotik dedi bol bol terletir rahatlarsın dedi bu bizim dedi anne yöntemimizdir dedi aklımızda bulunsun ☺️

Haha hepsi birbirinin aynısı gibi dimi 😂😂

Kızlar selam az önce markette sağlık ocağındaki ebe ile karşılaştık ayaküstü biraz sohbet ettik tetanoz aşısını kesinlikle vurdurmamı artık boğmaca da eklenmiş ikisini de kesinlikle olmamı tavsiye etti çünkü ne kadar paketler tek kullanımlık olsa da kontaminasyon olabilir dedi riskli olduğunu söyledi daha önceden 3 dozum vardı bunu da bir tane de olsa vurdurmamı istedi ve sürekli grip olduğum için bana bir tarif verdi zararı olacağını pek düşünmedim ama doktoruma yine de danışacağım bir şişe maden suyu yarım limon eğer çok ağırlaşırsan da içine bir diş sarımsak ez dedi sarımsak zaten doğal bir antibiyotik dedi bol bol terletir rahatlarsın dedi bu bizim dedi anne yöntemimizdir dedi aklımızda bulunsun ☺️
Bana da boğmacayla karışık oluyor demişti ama riskli gebe olunca mutlaka ama mutlaka sor doktoruna öyle halledelim dedi hatırladığım kadarıyla çok emin değilim de ilk dozu 17 de yapalım dedi sanırım. Bir de benim tetanozum ağustosta en son 1 doz yapılmıştı. Şey dedi sağlık ocağındaki hemşire olmadı bunu da sadece bir doz yaparız boğmacayla karışık olanı.

Tam olarak nasıl tetanoz? Hiç başıma gelmedi allah korusun gelmediği için de bi umursayamıyorum. Bu arada allah göstermesin bir daha çok geçmiş olsun.
Şöyle anlatayım o zaman küçüktüm yakacak için odun kırarken babamgil çiviye bastım. Babam ilk yardım çantasını aldı pansuman yaptı. Akşamına ayağım şişmeye ve morarmaya başladı birde canım yanıyor sanki kırılmış gibiydi sonra hastaneye gittik doktor tetenoz olduğumu söyledi eğer geç kalsaymisiz ayağımı kaybedebilirmistim. Birde ateşimde yüksekti

Kızlar benden geçen hafta vajina sürüntü testi alınmıştı yanlış kaba alındığı için yarın tekrar vereceğim. Geçen hafta spekulum kullanmıştı sonrasında evde akıntı içinde çok hafif küçük bir yerde pembelik görmüştüm, tekrar olmadı ama şimdiden gerildim zararı olmadığını söylemiştiniz ama yine böyle bir durum olur mu diye korktum

Şöyle anlatayım o zaman küçüktüm yakacak için odun kırarken babamgil çiviye bastım. Babam ilk yardım çantasını aldı pansuman yaptı. Akşamına ayağım şişmeye ve morarmaya başladı birde canım yanıyor sanki kırılmış gibiydi sonra hastaneye gittik doktor tetenoz olduğumu söyledi eğer geç kalsaymisiz ayağımı kaybedebilirmistim. Birde ateşimde yüksekti
Ayyy kıyamam küçücük yaşta ya bir daha olmasın allah korusun. Anlıyorum önemini bir de yaptırmam allah korusun bir şey olur. Ne desem oluyor negatif konuşsam tövbe ya o yüzden doktorumla konuşacağım muhakkak

Kızlar benden geçen hafta vajina sürüntü testi alınmıştı yanlış kaba alındığı için yarın tekrar vereceğim. Geçen hafta spekulum kullanmıştı sonrasında evde akıntı içinde çok hafif küçük bir yerde pembelik görmüştüm, tekrar olmadı ama şimdiden gerildim zararı olmadığını söylemiştiniz ama yine böyle bir durum olur mu diye korktum
Spekulumun bir zararı yok bana çok kullanıldı aşılama tedavileri kontrollerde vs o yüzden biliyorum bir zararı yok 🤍

Back
X