Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bizim evde tatlı tamamen yasaklandı ona rağmen kocam kişisi gizli gizli çikolata götürüyor gördükçe benim tansiyonum da oynuyor 😂 canım çekiyor kardeşim almayın yemeyin beni dışarı davet etmeyin diye bütün çevremi güzellikle uyardım . Bir aydır evdeyim yürüyüş hariç sokağa çıkmıyorum mis gibi oldu kafam nötrlendi resmen
İki gündür kahvaltıda ballı, çikolatalı, çilekli muzlu krep gömüyorlar gözümün önünde. Ki krepleri ben yapıyorum. Canım çekmiyor. :cool:

Ama misal makarna yeseler içim gider :eek: O yüzden makarna pişirmiyorum :p

Allahtan eşimle aynı şeyleri sevmiyoruz. O tatlıcı, ben tuzlucu :-)

Valla ben çok yemek yiyorum doymadığım için karnımı sebzeyle doyuruyorum hiç de bişey olmuyor tık oynatmıyor şekeri . Sebze dediğim de havuç ve patatesten kesinlikle uzak dur . Taze fasulye patlıcan ve ıspanak kesinlikle güvenli hepsini dibine kadar yedim maksimum 110 oldu şeker üstüne çıkmıyor. Ama atıştırayım karnım doysun diyorsan yeşil elma + badem çok güzel tokluk hissi veriyor. Bu arada ekmeği tamamen kesmek yerine 1 veya 1 buçuk dilim buğday ekmeği yiyebilirsin o da doyuruyor çok. Ama ekmek yiyorsan bulgur olmayacak bulgur varsa da ekmek olmayacak ikisinden birini tüket. Ben bulgurdan pek fayda göremedim şişiriyor sadece. Ekmekte en azından tahıl var daha faydalı
Çok sağol canım bakalım dr beni diyete yönlendirirse kesinlikle uyucam bu dediklerine. Ben de ekmek önerirse dediğin gibi bir dilim sabah yesem yeter allahtan bulgur pilavını çok severim 😌 o zaman o sebzeleri dilediğimce yiyeyim yoksa olmuyor gerçekten. Yeşil elma serbest mi? Eşim almış mutfakta duruyor aşırı da severim ama uzak duruyorum ☺️☺️

Çok sağol canım bakalım dr beni diyete yönlendirirse kesinlikle uyucam bu dediklerine. Ben de ekmek önerirse dediğin gibi bir dilim sabah yesem yeter allahtan bulgur pilavını çok severim 😌 o zaman o sebzeleri dilediğimce yiyeyim yoksa olmuyor gerçekten. Yeşil elma serbest mi? Eşim almış mutfakta duruyor aşırı da severim ama uzak duruyorum ☺️☺️
Yeşil elma güvenli alan dibine vuruyorum her gün 😂 doktor diyete yönlendirmese de şekerin sınırda ise yediklerine dikkat et derim. Son aylarda tüm anneler şekere meyilli maalesef

Aminn … o da geldi bizi buldu 🙁😔
Canım sana şey soracağım ben şimdi dünden beri asla ekmek ve tatlı türevi bir şey yemedim ama çok sık acıkıyorum ekmeğe alıştığım için. Acıktıkça sebze yemeği sık yesem bir şey olur mu onun da mı sınırı var 🤢🤢
Ben diyet listesi ile doymadığımı söyleyince diyetisyenim sebzeyi, süt ürünlerini ve proteini artırabilirsin ama asla sütlü de olsa şekerli yeme, ekmeği artırma karbonhidrattan uzak dur dedi. Birkaç gündür sebzeyi artırdım ölçtüm yükseltmedi şekerimi. Patates inanılmaz yükseltiyor, patates yediğim öğünümde 191 i gördüm. Ekmek aslında çok kısıtlı değil bende günde 9 dilim ekmek var ama o kadar yemiyorum bile

İki gündür kahvaltıda ballı, çikolatalı, çilekli muzlu krep gömüyorlar gözümün önünde. Ki krepleri ben yapıyorum. Canım çekmiyor. :cool:

Ama misal makarna yeseler içim gider :eek: O yüzden makarna pişirmiyorum :p

Allahtan eşimle aynı şeyleri sevmiyoruz. O tatlıcı, ben tuzlucu :-)
Valla ben tatlı delisiyim kimseye de yedirmiyorum yanımda . Sonuçta bu çocuk sadece benim değil babası da bazı şeylerden feragat etsin herşey kadınlara yüklenmez 😂

Yeşil elma güvenli alan dibine vuruyorum her gün 😂 doktor diyete yönlendirmese de şekerin sınırda ise yediklerine dikkat et derim. Son aylarda tüm anneler şekere meyilli maalesef
Ay canım benim şekerim sınırda değil baya yüksek geldi malesef 1.saat ölçümünde 212ydi ama belki direk insülin önerir bilemiyorum yine de yememek lazım yeşil elmadan biraz yiyeyim öyleyse çok severdim

Ben diyet listesi ile doymadığımı söyleyince diyetisyenim sebzeyi, süt ürünlerini ve proteini artırabilirsin ama asla sütlü de olsa şekerli yeme, ekmeği artırma karbonhidrattan uzak dur dedi. Birkaç gündür sebzeyi artırdım ölçtüm yükseltmedi şekerimi. Patates inanılmaz yükseltiyor, patates yediğim öğünümde 191 i gördüm. Ekmek aslında çok kısıtlı değil bende günde 9 dilim ekmek var ama o kadar yemiyorum bile
Benim de ekmek çok yükseltiyor ya iki dilimi geçince hemen fark atıyor. Patates ve havuç çok sıkıntılı evet

Ay canım benim şekerim sınırda değil baya yüksek geldi malesef 1.saat ölçümünde 212ydi ama belki direk insülin önerir bilemiyorum yine de yememek lazım yeşil elmadan biraz yiyeyim öyleyse çok severdim
Yanlış ifade ettim sanırım yeşil elma yiyebilirsin ben çok tüketiyorum hiç yükseltmedi

Sevindim buna canım en azından 2 tabak yerim bari😅😅 peki bulgur pilavında sınır oluyor mu mesela yoksa sebzenin yanında onu da dilediğimiz gibi yiyebilir miyiz 🩵

İkiside zor bence bacım siz şekersiz besleniyosunuz ben tuzsuz besleniyorum ekmek bile yiyemiyorum hatta fazla şeker de tansiyon tetiklediğiden tatlı da yiyemiyorum tatsız tuzsuz geçiniyoruz 😂 2 ay daha sabır yapcak bişey yok sanırım herşey yavrular için ❤️
Katılıyorum bende gebelik şekeri var ama insülinle dengelemeye çalışıyoruz, tansiyon daha zor diye düşünüyorum ama artık çoğu gitti azı kaldı doğumdan sonra Allahın izniyle bütün değerler normale dönüyor bir anda. Çok az daha sabredeceğiz💕

Sevindim buna canım en azından 2 tabak yerim bari😅😅 peki bulgur pilavında sınır oluyor mu mesela yoksa sebzenin yanında onu da dilediğimiz gibi yiyebilir miyiz 🩵
1 ekemeğe karşılık 3 kaşık bulgur pilavı yenilebiliyor

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    72,9 KB · Görüntüleme: 30
Öyle mi bünyeye göre değişiyor demek ki🤔
Buna çok inanıyorum her bünyenin gösterdiği reaksiyon farklı. Benim şekerimin çikolatanın parmak ucu kadar olanına bile tahammülü yok hemen 200 lere çıkıyor o yüzden o konuda asla kaçamak yapamıyorum. Ama burda okudum bazı hamişler ufak da olsa kaçamak yapıyoruz zararı olmuyor diyorlar. Benim insülin iğnesinin maks etki gösterdiği saatlerde bile çikolata şekeri zıplatabiliyor . Hepimiz bilmediğimiz bir sürecin içindeyiz vücudumuzu çözüyoruz zamanla şekeri ne yükseltiyor ne dengeliyor yaşayarak öğreniyoruz. Çok zor bir süreç ama sonunda bebişlerimizi tombik olmaktan kurtarıcaz 😂

Buna çok inanıyorum her bünyenin gösterdiği reaksiyon farklı. Benim şekerimin çikolatanın parmak ucu kadar olanına bile tahammülü yok hemen 200 lere çıkıyor o yüzden o konuda asla kaçamak yapamıyorum. Ama burda okudum bazı hamişler ufak da olsa kaçamak yapıyoruz zararı olmuyor diyorlar. Benim insülin iğnesinin maks etki gösterdiği saatlerde bile çikolata şekeri zıplatabiliyor . Hepimiz bilmediğimiz bir sürecin içindeyiz vücudumuzu çözüyoruz zamanla şekeri ne yükseltiyor ne dengeliyor yaşayarak öğreniyoruz. Çok zor bir süreç ama sonunda bebişlerimizi tombik olmaktan kurtarıcaz 😂
Benim bebiş kilolu değil de ben hiperglisemiden korkuyorum. Bir de gebelik sonrası kalıcı olmasından. Beni bunlar endişelendiriyor

Benim bünyem gereği bebişlerim zayıf oluyor sanırım🤔

Kızlar merhabalar neredeyse iki ay kaldı. Henüz hiçbir şey almadım neredeyse ve tam olarak ne alacağımı da bilemiyorum ilk çocuğum olacak. Malatya’da yaşıyorum nitekim sıcak bir yer. Yeni doğan bebeğe ne giydireceğiz ne yapacağız elinde liste olan var mı ne alalım yeni doğan için:) yardımm

Kızlar merhabalar neredeyse iki ay kaldı. Henüz hiçbir şey almadım neredeyse ve tam olarak ne alacağımı da bilemiyorum ilk çocuğum olacak. Malatya’da yaşıyorum nitekim sıcak bir yer. Yeni doğan bebeğe ne giydireceğiz ne yapacağız elinde liste olan var mı ne alalım yeni doğan için:) yardımm
IMG_8808.webp

Ben şöyle bi liste yaptım kendimce en elzemler diye.
Kıyafet olarak 1 yenidoğan 1 hastane çıkışı ve 1 tulum aldım nolur nolmaz erken doğurursam diye korkumdan dkdjfk
Zıbınlardan uzun kollu, kısa kollu ve kolsuz tahmini aylara göre 2 şer tane aldım
2 uzun kol 2 kolsuz 2 kısa kol zıbın
0-3 3-6 6-9 aylardan 2 şer var. Zaten kıyafet hediye de gelir. Doğum yaklaşınca alacağım tam olarak kıyafetlerini

Back
X