- 7 Şubat 2013
- 4.170
- 2.814
- 373
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #35.581
Druna sor canım her çocukta tepkiler de farklı oluyor. Benim diğerleri hiç böyle olmadı. Bana cuma Dr muhtemelen alerjik dedi. Yine de çocuk alerjiye gideceğim. Bir de iki arkadaşıma dru şampuandan olabilir değiştir demiş. Biri mustela kullanıyormuş avokado içerikli o dokundu diyor. Ben de bu çocuğumda ilk defa mustelanın almıştım. Bir başka alıp deneyeceğim onu da.Alerji olduğunu nasıl anlarım canısı losyon kullanayım mı yağ yerine
Alerji mi normal mi kuruluk mu anlamadım hiç
Kuzum hırıltısı var mı belki nefes alamıyordur biz solüsyon ile çözdük o sorunu doktora danıştık kullanın dedi gösterdi kontrolde
Kuzum benim bebişde böyle kuruluktan sandım ben yağ sürdüm bi kaç gün alerjiyse ne yapmam lazım yada alerjiden olduğunu nasıl anlarım
Aynen canım Dr söyler. Az olsa normal ama resimde tam anlaşılmıyor yüzü kaplanmış gibi.Sen daha önceki çocuklarından tecrübelisin ve daha kolay anlıyorsun muhtemelen ama böyle döküntülere normal demişlerdi. İlk başlarda yoktu ama son bir haftadadır benim kızımda da var. Ben olan şeyler diye hiç bir şey yapmıyorum bu hafta kontrolü var zaten orada farklı bir şey görürlerse söylerler sanırım.
Yaa dikkat ediyorum sıcaklamasın diye tek kat giydirmiyorum. Geçen ördüğüm yelek giydirdim ama yüzüne değmediBenim bebekte de böyle yanaklar sivilcelendi ama ben şunu fark ettim geçen gün üzerimde kazak gibi bir hırka varken emzirdim daha çok arttı emerken terliyor benim oğlan üzerimdeki kıyafet de bunaltıyor onu isilik gibi şeyler çıkarıyor. Bazen ten tene temasta bile sıcaklıyor kızarıyor yanakları.
Bu arada göğüs ucu yaralari hala geçmedi öyle sızlıyor ki göğüs uçlarım sırtımı bile ağrıtıyor memeyi dogru verdigime eminim ama ilk verirken meme ucu cıksın o kadar çok geri çekip tekrar veriyorum ki çocuk artık sinirle memeyi almaya başladı ve çıkarmayayım diye de damaklarinda kıstırarak emiyor böyle olunca da sanırım yaralar hiç geçmeyecek.Lansinoh, Garmastan, Hindistan cevizi yağı, tahin yağı, gümüş kapak hiçbiri bende işe yaramadi.
Benimki memede uyuyo şu an yerine yatırırken kollarını kundak yapıyorum öyle bırakıyorum bazen uyanıyo tabi ama kundakken daha uzun uyuyo sankiUykuya dalarken istemiyo çıkartmaya calisiyo. Sen yapıyor musun uykudan hemen önce mi yapiyosun
Benim dikişlerim vardı alırken acımıyor merak etmeEvet benimki alınacak biraz korkuyorum acır mı diye ilk defa doğum yaptım diye tecrübesizdim nasıl dikiş yapacaklarını bilmedim sonradan sizin dediğiniz gibi yapıldigini duydum artık iş işten geçmişti
Benim bebeğim dört saatte kendi uyaniyor kilo almasda güzel bende müdahale etmiyorum. Ama dün çok ağlamıştı beş saat uydu uyandirmadim uyumadan önce sıkıntıdan hep emdi baya karnı doymustur diye düşündüm. 22 günlüğüz biz de.Kızlar bebeğim gece 5 saat falan uyuyor uyandırmıyorum. Uyandırmam lazım mı beslenmesi için
Benim bebeğim kundak olayını hiç sevmedi ya elleri açık olsun istiyo hep ultrasonda onu görmeye gittiğimiz de bile elleri hep yuzundeydi alışkanlık olmuş sanırım. Ben de zorlamıyorumBenimki memede uyuyo şu an yerine yatırırken kollarını kundak yapıyorum öyle bırakıyorum bazen uyanıyo tabi ama kundakken daha uzun uyuyo sanki
Benim de öyle bazen yapmiyo ama günde en az 1 ortalama 2 kez bu şekilde tutturuyor .uykuya geçemiyor ve bu esnada sürekli memede olmak istiyo çekince anlıyor çığlık kıyamet vermezsem . Bazen 1 saatugrasip emzirambi süre bekle ağzından çek biraz öyle bekle ki dalsın sonra yerine yatirirken uyaniyor ve seramoni baştan basliyoKızlar sizlerin bebekleride mi memede uyuyor uyanık olduğu her an memede olmak istiyo vermeyince ağlıyo tokta olsa veriyorum bu bebek bakımında doğru diye bişey var mı hepnyanlış yapıyorum hissi var bende
İçim biraz rahatladı yarın aldiracamBenim dikişlerim vardı alırken acımıyor merak etme
Bizim ki de hep öyle bu gece ağlattı beni o derece. Sürekli emmek istiyor emiyor kusuyor tekrar istiyor vermesem ağlıyor sonra ben acaba doymuyor mu diyr tribe giriyorumKızlar sizlerin bebekleride mi memede uyuyor uyanık olduğu her an memede olmak istiyo vermeyince ağlıyo tokta olsa veriyorum bu bebek bakımında doğru diye bişey var mı hepnyanlış yapıyorum hissi var bende
Bende biraz heycan yapmistimm acaba durcakmi diyee ama cok guzel ve kolay gecti bizimkisii, sutunu sagmistim bi sise, olabildigince ac getir demisti bana ordada karnini doyurduk ve uyuttu bebisimii, hem bebek cekimi hem aile cekimi yaptirdik biz. Iyikide yaptirmisiz cok guzel hatira kaldiCanım nasıl geçti çekim zor oldu mu şöyle yap bunu yapma dediğin bi tavsiyen var mı
Hiç merak etme çok kolay olacak senin için..İçim biraz rahatladı yarın aldiracam
Masallah bende 1 saat kesintisiz uysa diye dua ediyorum sinirlerm mahvoldu agliyorm.her geceBenim bebeğim dört saatte kendi uyaniyor kilo almasda güzel bende müdahale etmiyorum. Ama dün çok ağlamıştı beş saat uydu uyandirmadim uyumadan önce sıkıntıdan hep emdi baya karnı doymustur diye düşündüm. 22 günlüğüz biz de.
Canım bir bilsemBende aynı durumdayım ama hiç iş yaptırmıyor altını bile değiştirmeye izin vermiyor ağlamaktan kızarıyor ama emzik verince hiç sesi çıkmıyor. Emziği de canı isteyince aliyor ne yapicam bilmiyorum nasıl alistircam emziği ben
çareyi kucakta tutmakta buldum,iki -üç saat kesintisiz uyuyor ,yerindeyken yalnız hissediyor olsa gerek kıpır kıpır oluyor,aranıp duruyor,zaten başında nöbet tutuyoruz, benim vardiyamdayken hep göğsümde,kucağımda veya memede.Bu şekilde ben de huzurluyum geçecek sonuçta bu günler de büyüyecek hemencecikMasallah bende 1 saat kesintisiz uysa diye dua ediyorum sinirlerm mahvoldu agliyorm.her gece
Büyük kızım emzik düşkünüydü zor bıraktık diye ikincisi için de bir sürü çeşit emzik aldım ama tutmuyor öğürüyor ve emzik aslında çok rahatlıkmış şimdi anlıyorumCanım bir bilsemdenemediğim taktik kalmadı almayınca almıyor. En azından babası evdeyken o verebiliyor da biraz da olsa iş yapabiliyorum. Ondan da almasa halim harap olurdu
Merhaba kadıköy medicana da doğum yaptınız sanırım hastaneyi önerir misiniz?Ay çok şaşırdım, benim doğumum spinal sezaryen oldu gayet de sıkıntısız aldılar eşimi. Hastane politikası şubeden şubeye fark etmemeli ya bu nedir çok haklısın
Başladım bende bu akşam bakalım, aktardan kimyon aldırdım eşime kaynar suya koyup içtim. Umarım işe yarar bıktık şu gazdan artıkBen içiyorum canım doktorum tavsiye etmişti zaten. Bebişin gazına da iyi geliyor. Ben sıcak, suyun içine kimyonuatıp içiyorum yalnız. Bir de kimyonlu rezene çayı var onu da tüketiyorum hem gaza iyi geliyor hem sütü arttırıyor
Philips aventin emziğini kullanıyoruz biz canım daha yeni alıştı 3 4 gündür emiyor hep reddediyorduKızlar bebisleriniz emzik aldı mı. Bende 2 tane olduğu için mecburen alistirmam lazım. Biri damaklı sevdi ama birden tümünü verirsem midesini bulandırıyor ama yavaşça veriyorum biri beni emzik gibi kullanmayı tercih ediyor simdilik :). Bibs ve nuk markaları denedik.sizin emzik konusunda naaptiniz
Kız o kadar takma yediklerini ya bı makarna bı mısırMerhaba kızlar emziren annelere soruyorum patlamış mısır yiyor musunuz ?? Bebeğe zararı oluyor mu ??
Evet canım öneririm ben çok memnun kaldım hemşireler çok ilgili, doktorlar da çok iyi. Kendi doktorum doğum yaptıramadı bana yurt dışında kongresine denk geldi malesef ama doğumumu yaptıran doktorumuz da çok iyiydi.Merhaba kadıköy medicana da doğum yaptınız sanırım hastaneyi önerir misiniz?
İlk kızım benimde emzik düşünkünüydü çift çift taktiği oluyordu ağzına, rahat biraktirdik aslında biz. O zamanda aventin emzigini kullanıyordum kime onerdiysem tuttu bebeler ama yok anam buna verince ogurmeye başlıyor. Nuk aldık bi de dediğim gibi babası verince tutuyor ben verince başlıyor ogurmeye. Gerçekten büyük rahatlık emzik hele diş dönemini düşünemiyorum şuanBüyük kızım emzik düşkünüydü zor bıraktık diye ikincisi için de bir sürü çeşit emzik aldım ama tutmuyor öğürüyor ve emzik aslında çok rahatlıkmış şimdi anlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?