• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Bugun inanilmaz bi nefes darligi yaşıyorum. Sabah + öğlen ogunlerini birlestirp biraz cok yedim ondan mi bilmiyorum ama nefes alamiyorum diye aglayasim var :(
Cok normal oldugunu düşünüyorum çünkü rahim yukari dogru büyüyor cigerler sıkışıyor nefes sorunu yaşanıyor. Bende bir kac haftadir bu vaziyetteyim. Iki adim atsam nefes nefese kaliyor. Eminim çoğumuz ayni durumdayiz

Bugun inanilmaz bi nefes darligi yaşıyorum. Sabah + öğlen ogunlerini birlestirp biraz cok yedim ondan mi bilmiyorum ama nefes alamiyorum diye aglayasim var :(
Dün ben de çok yedim ve eve geçene kadar nefesim daraldı 🥲 hafif tempo yürüyüş yapabilirsen cok iyi olur. Yoksa da uzanmayı deneyebilirsin

Cok normal oldugunu düşünüyorum çünkü rahim yukari dogru büyüyor cigerler sıkışıyor nefes sorunu yaşanıyor. Bende bir kac haftadir bu vaziyetteyim. Iki adim atsam nefes nefese kaliyor. Eminim çoğumuz ayni durumdayiz
Evim 3. Katta asansore binmeyeyim dedim zeminden başladım 2. Katta mola vermek zorunda kaldım 🥲

içerik konusunda... Mustela şampuandan memnun kaldım, fakat pişik kreminden değil. Bebeğimin poposunu daha fena yapmıştı, ama ciltten cilde değişebilir. Ben krem yerine zeytinyağı veya kantaron yağından memnun kalmıştım ama en iyisi her kakadan sonra poposunu yıkamak, hiç pişik olmadı ondan sonra.
Krem için doktorum sebamed önermişti, o da araştırılabilir.
Musteladan ben de memnun kalmadım bebeğimin poposunu sivilceli pişik yapmıştı. Biz de Bepanthene geri dönmüştük.

Ben 25 haftanin son günündeyim. Yarin 25w0 olacak yani 26 haftanin ilk günü 🥹🥹 yarısından fazlasını aldım diyebilirim. Giyim- beşik- bebek arabası- puset- emzik- biberon - göğüs ucu kremi ve süt pompası aldim. Babynest almali miyim bilemiyorum.
Şampuan pişik kremi falan araştırıyorum mustela markaya yakın gibiyim.
Battaniye almaliyim güvenilir müslin satan yer arıyorum
Ana kucağı konusunda da arastirmalar devam ediyor. Bebisi beklerken bir nevi oyalanıyorum 😅🥹❤️🌸
Tavsiyelerinizi beklerim
Müslin battaniye olarak bunu alabilirsin bende sipariş verdim çok güzell ve organık

Eklentiler

• IMG_7097.webp
    IMG_7097.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 50
Hanımlar günaydın,

Bebeğine biberon, emzik ve manuel süt pompası kullanan olduysa tavsiye alabilir miyim?
Biberon ilk kızımda Philips avent bunda lansinoh 0+ ay aldım emzik ilk kızımda kullanamadım bunda düşünüyorum wee baby in aldım market emziklerini daha rahat tutuyorlar dediler tutup tutmadığın göre bakacağım ilk çocuğum soothie bile tutmamıştı o zaman bibs yoktu yada duymamıştım onu deneyebilirim wee baby Manuel göğüs pompası almıştım ama kiralık hastane tipi göğüs pompasından daha memnun kaldım o zaman çalışmıyordum 3 ay kiralık hastane tipi kullandım elektirkliye ihtiyaç duymadım
Bu arada ilk bebeğimde lansinoh elektrikli çift pompa almıştım ve bende hiç işe yaramamıştı, düzgün çekmemişti. O yüzden pompalar korkutuyor beni. Çok para verip köşeye atmak da istemiyorum, o yüzden manuel denesem diye düşündüm

Kızlar alışveriş durumunuz ne alemde 23+2yim. Ultrasonda 24+5
Sizce başlamalı mıyım artık 🥹❤️
Benim çekim için pijama takımları ve yatağın şiltesi kaldı birde ıslak mendil aldım ama indirimden çoğaltacağım zildirimleri açtım
Ben bir kac sey dışında bitirdim sayılır oğlak burcuyum ondan da olabilir 😂
Evet bende oğlak burcuyum kasım indirimi yıl sonu indiriminde bitirdim sayılır

Biberon ilk kızımda Philips avent bunda lansinoh 0+ ay aldım emzik ilk kızımda kullanamadım bunda düşünüyorum wee baby in aldım market emziklerini daha rahat tutuyorlar dediler tutup tutmadığın göre bakacağım ilk çocuğum soothie bile tutmamıştı o zaman bibs yoktu yada duymamıştım onu deneyebilirim wee baby Manuel göğüs pompası almıştım ama kiralık hastane tipi göğüs pompasından daha memnun kaldım o zaman çalışmıyordum 3 ay kiralık hastane tipi kullandım elektirkliye ihtiyaç duymadım

Benim çekim için pijama takımları ve yatağın şiltesi kaldı birde ıslak mendil aldım ama indirimden çoğaltacağım zildirimleri açtım

Evet bende oğlak burcuyum kasım indirimi yıl sonu indiriminde bitirdim sayılır

Hastane tipi pompayı nereden kiralıyoruz ve fiyat aralığı ne kadar öğrenebilir miyim?

Markaları bende hiç bilmiyorum ve temiz içerikli olanları bulması çok zor geliyor. Babynest aldım ben bir yere gittiğimizde orda uyur diye düşündüm ayrıca ilk ay yatağa koyarım yanımızda uyur diye de aldım. Ana kucağı almayı düşünmüyorum zaten evim çok küçük ona yer kalmadı 😅 çok hayat kurtarıcı mı onu da bilmiyorum fikrim değişirse belki doğduktan sonra alırım 🤷‍♀️
Ana kucağını bebek doğduktan sonra ihtiyaca göre almak mantıklı👍🏻

O nefrs darlığını bende çekiuorum oturduğum yerde at koşturmuşa dönüyorum kalbim çarpıyor nefesim yetmiyor ne oluyor diyorum biran
Hamilelerin kaderi bu sanırım gün geçtikçe artıyor da bitecek inşallah 🤲🏻

Selam kızlar
26+2 de doktor kontrolüne gittik.
Bebis 964 gr, 35 cm olmuş. Hersey yolunda dedi 👍 🧿 plasenta önde, bir de bebis elleriyle yüzünü kapayınca foto alamadık 😬
Plasenta rahim agzina cok yakin, 28. Haftada tekrar bi bakalım dedi. Plasenta bu haftalardan sonra yukarı çıkar mı?

Ya aslında bu emzirmeyle ilgili çok güzel bilgiler var da hepsi idealist, ben buna kanaat getirdim, ben ikisinde de ne emzik ne biberon kullandım. Memeden emzirdim ama artık yorulduğumu hissediyorum, çocuk bakarken 4,5 senem emzirmeyle geçti. Şimdi önümde yine bir süreç beni bekliyor, Allah sağlık versin de yapayım diye düşünüyorum ama bir de gerçekler var tabii, yaşım 40 oldu, ilkiyle ikincisi arasında zaman vardı, bazı şeyleri kaçırdığımı düşünmeye başladım ama bir taraftan da bebeğime kendim bakabilirsem başka şey düşünme diyorum, biraz psikolojim değişti. Bu sefer azıcık daha rahat olayım diye şu pompa ve biberon işini merak ettim. Gebelik okuluna da gittim önceden, kitaplar da okudum ama diyorum ya şu bebek, doğum işleri hep idealizm çerçevesinde. Yani emzirmek isteyip çalışmak zorunda olan var, hasta olanı var vs. Bilmiyorum çok yükleniliyor anneye.
Kesinlikle katılıyorum.
İlk gebeliğini yaşayan anne olarak,
Doğum şeklinden emzirmesine yemesine egzersizine;
Sürekli ideal olan bahsedilip gerçek hayata yönelik esneme payı yokmuş gibi konuşuluyor.

Bilmediğin belirsiz bir hayat deneyiminde, tek doğru varmış gibi bahsedilmesi stresten başka birşey değil.

"bebek ve anne sağlıklıysa hangisi kolayına geliyorsa o yöntemi seçsin hayat zaten zor" diyen daha duymadım

Selam kızlar herkese sağlıklı gebelikler ve doğumlar dilerim🥰 Benim 22 aylık bir oğlum var ve süpriz şekilde ikinci kez hamileyim, şimdi bir kızımız olacak inşallah🫠 Tahmini doğum tarihim 10 mayıs gibi göründüğünden mayıs annelerinde takılıyordum ama ilk gebeliğim zorunlu sezaryen olduğundan bu da öyle olacak nasipse. Öyle olunca da nisan annesi olacağım sanırım. O yüzden bundan sonra buradayım. 🤭

Benim bir kaç gündür mide yanmalarım başladı kızlar. Aranızda yaşayan var mı? Doğal yöntemler deneyip rahatlayan varsa paylaşabilir mi neler yaptığını?

Hastane tipi pompayı nereden kiralıyoruz ve fiyat aralığı ne kadar öğrenebilir miyim?
Medikallerden kiralayabilirsiniz şuan fiyatlar 750-1500 arası markasına göre değişiyor 200-300 de süt sağım seti 3 ay aynısını kullanmıştım orta segment bir şeydi 1000 tl bulabilirim diye düşünüyorum

Sizce bu yatak nasıl park yatağın alt katı için şuan elimde çok ince 1 tane var kalın olsun istiyorum bundan kullanan var mı baby plus therapy sünger yatak e bebek 70*110 kalın başka önerebileceğiniz yatak var mı
Birde kapsız balensiz emzirme atleti arıyorum mağazalarda beğenemedim hepsi kaplı internetten alabileceğim öneriniz var mı

Eklentiler

• Screenshot_20250111_130506_com.solidict.ebebek.webp
    Screenshot_20250111_130506_com.solidict.ebebek.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 29
Sizce bu yatak nasıl park yatağın alt katı için şuan elimde çok ince 1 tane var kalın olsun istiyorum bundan kullanan var mı baby plus therapy sünger yatak e bebek 70*110 kalın başka önerebileceğiniz yatak var mı
Birde kapsız balensiz emzirme atleti arıyorum mağazalarda beğenemedim hepsi kaplı internetten alabileceğim öneriniz var mı
Bu yatak güzel görünüyor benimki bamboo nun çok memnunum bunun gibi kalın ama bu kadar konforlu olmayabilir o ince sünger üst katta beş altı ay en az idare eder seni
Belki bebeğin park yatakta yatmak istemeyebilir ben biraz pişman gibi oldum şuan oğlumu yatıramıyoruz çünkü alt kademe korkuyor yatmak isteniyor
Doğumdan sonra duruma görede alabilirsin zaten ben bu kalın yatağın üstüne ekstra küçük bir yatak daha koyup öyle yatırıyordum bebeğimi ilk zamanlar özellikle

Medikallerden kiralayabilirsiniz şuan fiyatlar 750-1500 arası markasına göre değişiyor 200-300 de süt sağım seti 3 ay aynısını kullanmıştım orta segment bir şeydi 1000 tl bulabilirim diye düşünüyorum
Bin tl dediğiniz kirası mı
Kirasıysa eğer o makinalar çok mı iyi çünkü daha ucuza satın alabileceğimiz markalar var merak ettim bende

Selam kızlar herkese sağlıklı gebelikler ve doğumlar dilerim🥰 Benim 22 aylık bir oğlum var ve süpriz şekilde ikinci kez hamileyim, şimdi bir kızımız olacak inşallah🫠 Tahmini doğum tarihim 10 mayıs gibi göründüğünden mayıs annelerinde takılıyordum ama ilk gebeliğim zorunlu sezaryen olduğundan bu da öyle olacak nasipse. Öyle olunca da nisan annesi olacağım sanırım. O yüzden bundan sonra buradayım. 🤭

Benim bir kaç gündür mide yanmalarım başladı kızlar. Aranızda yaşayan var mı? Doğal yöntemler deneyip rahatlayan varsa paylaşabilir mi neler yaptığını?
Hoşgeldiniz🤗
Benimde 13 aylık bir oğlum var bizdede süprizler üst üst geldi 🫢 yanma bende ara ara oluyor ama çözüm bulamadım 🤷🏼‍♀️pek bişey dindirmiyor yöntemleri deniyorum ama anlık idare ediyor yatınca gene aynıyım

Back
X