• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Valla bana da bir meme 15 dk diğeri 15 dk diyor.bebe memeyi tutunca uyuyor 15 dakika geçince çekiyorum bırakmıyor.memeyi alana kadar canım çıkıyor hep yara oldu göğüsler.birde 15 dakikayı geçmesin diyor.oldu diyesim var.hiçbirşey uygulamada söylendiği gibi olmuyor
Aynn cnm.bizimkide sinirlenip bazen meme ucuna bi asiliyo ahaa koptu diyorum.

Hee bir de emerken 5 dk da bir gaz çıkarın diyor. Çoğun uykusu iyice açılıyor. Gel sen çıkar gazı sonra da uyut diyesim var 😂 dikkat ederseniz bu tarz söylemleri olan hep erkek doktorlar. Kadınlar uygulanabilirliği bildiği için söylemiyor 😂
🤣🤣🤣hic sorma 2 saatte 1 uyandır diyolar cocuk uyanana kadar 1saat geciyo zaten
Sonra gaz cikmadan yatirma diyo gaz uykuyu aciyo sonra yine memeye dayanio bende evde ruh gibi dolasiyorim iste napcan 🤣

Merhaba kızlar herkes iyidir umarım. Benim diğer çocuklarda süt ürünleri alerjisi vardı. Kakada tepki veriyordu. Bu oğlumda kakada bişey yok ama yüzü çok kötü oldu. Dra randevu açtırmak gerekiyor o da biraz sürecek gibi. Dayanamadım yüzünün bu haline başladım diyete. Dr kafana göre niye başladın demez umarım😬
Benim bebekte de böyle yanaklar sivilcelendi ama ben şunu fark ettim geçen gün üzerimde kazak gibi bir hırka varken emzirdim daha çok arttı emerken terliyor benim oğlan üzerimdeki kıyafet de bunaltıyor onu isilik gibi şeyler çıkarıyor. Bazen ten tene temasta bile sıcaklıyor kızarıyor yanakları.

Bu arada göğüs ucu yaralari hala geçmedi öyle sızlıyor ki göğüs uçlarım sırtımı bile ağrıtıyor memeyi dogru verdigime eminim ama ilk verirken meme ucu cıksın o kadar çok geri çekip tekrar veriyorum ki çocuk artık sinirle memeyi almaya başladı ve çıkarmayayım diye de damaklarinda kıstırarak emiyor böyle olunca da sanırım yaralar hiç geçmeyecek. 😔 Lansinoh, Garmastan, Hindistan cevizi yağı, tahin yağı, gümüş kapak hiçbiri bende işe yaramadi.

Hirilti yok ama soyleniyo hep gaz cok fena alttan ustteb gidiyo
Gaz için çok müdale kesin çözüm yok sanırım bi kaç şey deneyip görücez kesin çözer mi oda belli değil biogai kullanıyoruz kullanmadan önce daha iyiydik

Ayni durumdaymisiz. Zaten bebegi kaldir, Altindianisch degistir, once 1 meme 15 dk, sonra digeri 15 dk sonra mama da veriyoruz 30 ml . Bunlar zaten bi saati aliyor . Sonra uyut Tamam hadiii 1 saat sonra yine kaldir. Üzülüyorum Cok uyanik kaliyor bir de ciplak kaliyor bu süreler boyunca://
Canım beslemeye başladığın saati mi baz alıyorsun ben bittiği saati baz alıyorum bir süre sonra zaten o düzende uyanmaya başladı. Öbür türlü dediğin gibi uyku zamanları bir saate düşmüş oluyor ve uyandırmada sıkıntı oluyor. Uykuya da ihtiyaçları var sonuçta

Valla bana da bir meme 15 dk diğeri 15 dk diyor.bebe memeyi tutunca uyuyor 15 dakika geçince çekiyorum bırakmıyor.memeyi alana kadar canım çıkıyor hep yara oldu göğüsler.birde 15 dakikayı geçmesin diyor.oldu diyesim var.hiçbirşey uygulamada söylendiği gibi olmuyor
Bana da kilo alımı az olduğu için bir memede en az 30-40 dk tut diğerini 15 dk sağ ver sonraki emzirmede sağdığından başla dedi saçma geldi 40 dk çocuk memede durmaz ki

Benim bebekte de böyle yanaklar sivilcelendi ama ben şunu fark ettim geçen gün üzerimde kazak gibi bir hırka varken emzirdim daha çok arttı emerken terliyor benim oğlan üzerimdeki kıyafet de bunaltıyor onu isilik gibi şeyler çıkarıyor. Bazen ten tene temasta bile sıcaklıyor kızarıyor yanakları.

Bu arada göğüs ucu yaralari hala geçmedi öyle sızlıyor ki göğüs uçlarım sırtımı bile ağrıtıyor memeyi dogru verdigime eminim ama ilk verirken meme ucu cıksın o kadar çok geri çekip tekrar veriyorum ki çocuk artık sinirle memeyi almaya başladı ve çıkarmayayım diye de damaklarinda kıstırarak emiyor böyle olunca da sanırım yaralar hiç geçmeyecek. 😔 Lansinoh, Garmastan, Hindistan cevizi yağı, tahin yağı, gümüş kapak hiçbiri bende işe yaramadi.
Bende yanlış aldığında sokup sokup çıkarıyorum ağzından 🙈 serçe parmağımı ağzına sokup vakumu kesiyorum öyle açıyor ağzını canım memeye zarar vermeden çıkarmış oluyorum

Bana da kilo alımı az olduğu için bir memede en az 30-40 dk tut diğerini 15 dk sağ ver sonraki emzirmede sağdığından başla dedi saçma geldi 40 dk çocuk memede durmaz ki
Senin süt salınımını artırmak için öyle demiştir ancak diğerini sağ sadece demesi garip geldi. İlk 5 dk ka emilen süt daha şekerli sonradan gelen daha yağlı bu yüzden ikisini de önce biraz sağ sonra ver dese daha mantıklı bence bilemedim

Kizlar benim kizin topuk kaninda troid var dediler. Ikinci kani verdik bu defa da genetik bir hastalik cikti pku diye. Doktora göturücez carsambaya randevu verdiler. Bu hastaligi bilen var mi ?

Bende yanlış aldığında sokup sokup çıkarıyorum ağzından 🙈 serçe parmağımı ağzına sokup vakumu kesiyorum öyle açıyor ağzını canım memeye zarar vermeden çıkarmış oluyorum
Ben de öyle yapıyorum canım yoksa koparırlar valla ucunu maşallah etmeleri çok güçlüymüş bebeklerin öğrenmiş oldum. Sokup sokup çıkarınca da çok sinirleniyor benim haşin bebe.🤭

Senin süt salınımını artırmak için öyle demiştir ancak diğerini sağ sadece demesi garip geldi. İlk 5 dk ka emilen süt daha şekerli sonradan gelen daha yağlı bu yüzden ikisini de önce biraz sağ sonra ver dese daha mantıklı bence bilemedim
Sütüm yeterli aslında ama yanlış emzirmeden dolayı kilo alımı azdı. Bir sonraki beslenmede 15 dk sağdığın memeden başla emzirmeye dedi ama benim kız her beslenmede ikisini de istiyor bende öyle yapıyorum

Canım beslemeye başladığın saati mi baz alıyorsun ben bittiği saati baz alıyorum bir süre sonra zaten o düzende uyanmaya başladı. Öbür türlü dediğin gibi uyku zamanları bir saate düşmüş oluyor ve uyandırmada sıkıntı oluyor. Uykuya da ihtiyaçları var sonuçta
Genelde bitis saatini baz aliyoruz canim

Başta avent almıştım canım onu hiç almadı hep midesi bulandı, sonra nuk aldık kauçuk uclu olandan onu da ben verince almıyor babası verince affetmiyor 🤭 bi yandan 2 aya düzene giriyor diyorlar veresim gelmiyor, bir yandan da tam akşam yemeği hazırlayacağım ve yiyeceğim sıra meme krizi tutuyor ver gitsin diyorum çok kararsızım
Bende aynı durumdayım ama hiç iş yaptırmıyor altını bile değiştirmeye izin vermiyor ağlamaktan kızarıyor ama emzik verince hiç sesi çıkmıyor. Emziği de canı isteyince aliyor ne yapicam bilmiyorum nasıl alistircam emziği ben :(

Kızlar bebeğim gece 5 saat falan uyuyor uyandırmıyorum. Uyandırmam lazım mı beslenmesi için

Back