• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    44
Kesinlikle katılıyorum. Biz de ilk oğlumda doktora, gen testinde olumsuz bir durum çıkarsa tedavi anlamında yapılabilecek birşey var mı diye sorduğumuzda yapılabilecek birşey olmadığını, aldırmak istersek bunu değerlendirebileceğimizi söylemişti. Biz de aldırmayı düşünmeyeceğimiz için yaptırmamıştık. Bu hamileliğimde önceki kontrolde yaşımız ilerlediği için risk faktörünün arttığını söyleyip yapmamızı önerdi. Bugünkü kontrolde kararımızı sordu, biz yine aldırmayacağımız için istemediğimizi söyledik. Bu sefer olumsuz bir durum olursa takip veya müdahale yapılabilir diyip yine önerdiğini söyledi. Sonra ikili taramada ense kalınlığını 2.4 mm ölçtü ve 3 mm e yakın olduğu için riskli olduğunu söyledi. Bilmiyorum huzursuz oldum ama benim de içimden gelmiyor açıkçası özellikle de bu baskıyı görünce. Doktorların bir kazancı mı var acaba diye düşünmüyor değilim.
Haklısınız öyle ya da böyle bir çıkarları var gibi geliyor. Hiç yoktan bu testi yaptırınca sorumlulukları azalıyor. Test temiz çıksa zaten devam ediyorlar. Olumsuz çıksa yönlendirme yapıyorlar. Test olmasa anomaliyi kendilerinin tespit etmesi gerekecek sonuçta ultrasonla bakıyorlar sorumluluk onlarda. Bu anlamda kolaylarına geldiğini düşünüyorum. Risk olsa da olmasa da yönlendiriyorlar ama sizin durumunuzda belki tekrar değerlendirirsiniz 🙏Burada ense kalınlığı sizin gibi olan bir arkadaşa da riskli demişlerdi sanki ama fetal yaptırdı mı hatırlayamadım.

Arkadaşlar ben bu fetal DNA konusunda şunu söylemek istiyorum, ben yaptırdım mesela ama ne kadar guveniyorsun sonuca derseniz hiç guvenmiyorum. Ben mesela plus olani yaptırdım, arkadaşım normal olanı yaptırdı ikimiz de aynı firmaya yaptırdık, arkadaşıma gelen raporda 7mb üzeri için geçerlidir diye yazıyor ama bende öyle bir ibare hiç bir yerde yok. İkincisi ikizin sonucunda da yüksek risk saptanmamıştır yazıyor, şimdi yüksek riskten kastı ne? Çok ucu açık bir cümle bence. Üçüncüsu de firmanın genetik doktorunu aradığımda konuşma tarzı yüksek ses, sürekli belirli cumleleri tekrarlayan bir tarz, tam bir iletişim kuramadım.... Yani yaptirdim ama güvenmiyorum ama burda arkadaşların söylediği gibi bir sorun çıkarsa ne yapılır bilmiyorum hiç. Yani aldırmak da çok büyük bir günah... Aldirmamak dünyaya getirmek de çocuk için de aile için de çok zor... Bunun cevabını ben de bilmiyorum ama artık geçti olan oldu yaptırdım bir kere... İnşallah hepimizin bebeği sağlıklı doğar diyorum....Kısaca fetal DNA yaptırdım da içim çok rahat değil bunu anlatmak istiyorum...
Benim kuzenimde fetal dna yaptırdi yüzde 99 doğru sonuç veriyo diyorlar ama öyle olmadı sıkıntılı dediler tekrar yaptirdi yine sıkıntılı engelli çocuk dediler karından şu aldırdı temiz çıktı doğdu maşallah sapasağlam

Back