- 4 Şubat 2019
- 1.138
- 990
- 73
- 38
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.101
Benim oğlan doğdu doğalı kel. Az saç var gibi ama sarı o yüzden belli de olmuyor. Kaslar kirpikler mercekle görülüyor ancakAman Allahım o saçlar ne öyle maşallahbenim oğlan kel kalmak üzere
Yoğurt yapmayı anne olunca öğrendim desemek gıda dönemi sağolsun, labne bile yapmışlığım var
İşte belli bir süre ona Özel yapacaksın canım zaten ilk başta çoğunlukla buharda pişir ez yedir şeklinde basit şeyler oluyor. Sonra yavaş yavaş sizin yediklerinizi yiyecek, sen menüyü bebeğe göre ayarlayacaksın artık
Bende oyle tahmin ettim ondan da uyumuyo olabilir lukur lukur o sesleBen kızım da mamayı çok kaçırınca gelirdi o ses
Ben de bıktım her sabah gaz sancısıyla sabahın 4 ünde 5 inde uyanmaktan. Uyandıktan sonra da uyumuyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum.Annemler geldi kızlar bu bebek neden uyumuyor diye şook şokk şokk durumdalar
Annem yazık sen tek başına iyi bakmışsın diyip duruyor.
Bazen saat 3 olunca uyanık kalmaya çalışıyor yalvarıyorum resmen oğlum gece yarısı daha nolur uyu diye.
Sabah 5 te uyanıyor daha güneş açmadan sağolsun annem kalkıp bakıyor biraz uyuyabiliyorum sayesinde.
Gün boyu yorgun geziyor kadın koltukta uyuya kalıyor normalde gündüz hiç uyumaz.
Gece çok beslenince de uyumuyorlar galiba. ben bu ara 2 kez emziriyorum. Sabahlar işkence gibi olmaya başladı. Aynı dediğin gibi su sesleri geliyor ben salladıkçaBenimde oyle olacak muhtemelen
Eveet evet nisan annelerinde gordum buharda pisirme aparati aliriz cok kolay olur
Bende oyle tahmin ettim ondan da uyumuyo olabilir lukur lukur o sesle
Sizlerden okuyup bende ziplatmayi falan denedim yok asla kucağımda yatmiyor tek derdi ayağa kalkmak.aslinda beni suphelendiren şey şu ben kızımı kucağıma almiyorum genelde öyle alistirdim. Ana kucağında oturur bende yanına oturup öyle konuşuruz oyun oynarız yada koltukta yan yana yatarız o zaman göğsüme yatıyor yukarı tırmanmak için yada o yatarken ben onunla sohbet ederim oynarım vs. Genelde bir huysuzlugu yoksa akşamları yatmadsn önce bir saat falan kucakta durur sadece acaba diyorum böyle yaptığım için mi kucağımda yatmıyor bana karşı uzakmi acaba diye sorguluyorum kendimi
Gece çok beslenince de uyumuyorlar galiba. ben bu ara 2 kez emziriyorum. Sabahlar işkence gibi olmaya başladı. Aynı dediğin gibi su sesleri geliyor ben salladıkçaona da yazık rahatsız oluyor
Biz 5te uyandık ve 2 saattir uyutmayı başaramadımEveet hem gaz oluyor hem hazmedemiyorlarbu sabahta erkenciyiz
Canım sen mama verdikçe sütün azalması muhtemel. Bence bir iki gün kendine zaman tanıyıp sadece emzirerek sütünün artmasını bekle. Bebek hemen kilo vermez ya da süt yetmiyor diye bir şey olmaz bence çünkü sürekli emziriyorsun. Sadece süt akış hızı yavaşlamıştır ama bebek onu hallediyor.Bnim sütüm iyice azalmış, uyuyorum dolmuyor meme. Biraz mama vermeyi başardım 60 cc kadar uyanmadı ilk 2 saat. 3 saat uyumuş oldu. Belkide açlıktan uyumuyor yaaa. Of niye diğer inssnlar gibi sütüm yok benim ya.
İlk kez mama verdim ya, doymuyor hissine kapıldım ki doymuyordu. Geceyi rahat geçirdik biraz 3-4 kez uyandı. Sütüm yetti yani dinlendiğim için gece. Bakalım gündüz nasıl gececek. Aynen sütüm geç iniyor o da sabredemeyip bırakıyordu hep.Canım sen mama verdikçe sütün azalması muhtemel. Bence bir iki gün kendine zaman tanıyıp sadece emzirerek sütünün artmasını bekle. Bebek hemen kilo vermez ya da süt yetmiyor diye bir şey olmaz bence çünkü sürekli emziriyorsun. Sadece süt akış hızı yavaşlamıştır ama bebek onu hallediyor.
Canım ya dün öğleden sonra döküntü oldu her yeri, huysuzluğu ondanmış sanırım.Bizimki günlerce öyle oldu meğer hastaymış. 2 gündür yine çok huzursuz bu seferde poposu ve koltuk altları pişik olmuşsende bi dikkatli takip et bakalım farklı bir sorunu var mı? Burnuna serum fizyolojik yapabilirsin belki burnu tıkanmış bile olabilir
Günaydın geçmiş olsunCanım ya dün öğleden sonra döküntü oldu her yeri, huysuzluğu ondanmış sanırım.
Birkaç gün kafası aşırı sıcaktı, burda da yazmıştım dişten diye. Çünkü ateşini ölçmüştüm çok yüksek değildi, alnından temassız 37.2 koltuk altından ölçer 36.6 çıkmıştı. Ama kafası ve avuç içleri çok sıcaktı.
Altıncı hastalık mı geçirdi acaba diyorum döküntülerden sonra.
Biraz fotoğraf çekmeye çalıştım bak buraya da ekliyorum.
Boynu, kulak arkaları, alnı ve göz kapakları, ensesi yoğun, vücudunda da var ama diğer yerleri kadar yoğun değil.
Eki Görüntüle 2907066 Eki Görüntüle 2907067 Eki Görüntüle 2907068 Eki Görüntüle 2907069 Eki Görüntüle 2907070
Cok teşekkür ederim canım kucağa alismssin diye almıyorum genelde ama uzak değiliz hani birlikte oyun falan oynuyoruz sürekli mıncıklıyorumSuan her seyi kesfetmek istiyor ana kucaginda daha rahat etrafi gordugu icinde olabilir. Ama bence bol bol kucagina al zaten emekledikten sonra kucaga kolay kolay gelmiyorlar. Suan gelmiyorsa da o ten temasini masaj yaparak filan saglayabilirsin bu surec gecince de bol bol kucagina al bence. Bizde ana kucagi yoktu surekli kucakta iste bi de oyle alismak zorunda kaldi doymuyo bu cocuk ac diyen kucagima verdi yatti uyudubazen pusete koyuyorum iste mutfakta. Sen olumsuz hic bir sey dusunme o da sutu etkiler, gecicek bugunlerde
Günaydın canımGünaydın geçmiş olsunsıcaktan da olabilir ama bir doktora göstermekte fayda var
Yine 1 sene emzirmişler. Ben sadece birkaç ay emmişim, annem işe başlayınca sağma da yok sütü kesilmişAnnemlerde biz çocukken 1 yaşına gelince hep ayırmışlar memedenbüyükleri öyle dermiş, anne sütü alırsa yemek yemez kes bunu sütten diye. Ne güzel emen çocukları zorla ayırırlarmış
Olabilir krem sürme zeytinyağı sür saf ben öyle yapıyorum.Belki senin yediğin birşeyden olmuştur alerji dokunmuştur.Günaydın canım
Sıcaktan olduğunu düşünmüyorum çünkü bizim bulunduğumuz yer sıcak değil, gündüz normal ama gece camları kapatıp yorganla yatıyoruz.
her gün banyo da yapıyor, dün banyodan sonra bir şey yoktu güzelce kremledim uyuttum, uyanınca döküntüler vardı.
alerji mi oldu acaba kremden falan
Olabilir krem sürme zeytinyağı sür saf ben öyle yapıyorum.Belki senin yediğin birşeyden olmuştur alerji dokunmuştur
Sadece anne sütü aldığı halde mi o kadar gazlı?Ben de bıktım her sabah gaz sancısıyla sabahın 4 ünde 5 inde uyanmaktan. Uyandıktan sonra da uyumuyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum.
Biz 5te uyandık ve 2 saattir uyutmayı başaramadımşu an aşırı enerjik. pes ettim oyun halısına bıraktım
Benim de çok isime yaradi kartları gezdiriyorum ilk başlarda sadece gözleriyle takip ediyordu şimdi 180 derece kafayı çevirip takip ediyor. Hem kartları gösterirken neye benzediklerini ne olduklarını falan anlatırken sohbet etmiş de oluyorum. Bazen de o şekilleri gösterirken masal uydurur gibi bir seyler uyduruyorum. yüz üstü durmayi hic sevmiyordu simdi kartlari koyunca 10 dakika 15 dakika duruyor yüz üstü. Gün-de 3 4 kez yapıyorum bunu. Hele bir ara mememi almiyordu esim yandan kartlari göstererek dikkatini çekiyor öyle veriyordum memeyi. Eşim kartlara ne gerek var diyordu şimdi iyi ki almışsın diyorGünaydın herkesemuhtemelen bir çoğunuz da vardır eminim ama şu bebeğimin zeka kartları bu ara çok işime yaradı.Benim oğlumda hiç durmuyor.Sürekli mızmmız ve kucak istiyor.Mutfakta pusetle tutanlardanım.Karşısına kartları diziyorum baya ilgisini çekiyor sıkılınca değiştiriyorum.Tavsiyr ederim.Bebeğimi sakinleştirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?