• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    127
Merhaba kızlar. Bizimde detaylımız yapıldı bugün. Kalbinde minik bi delik varmış kapanabilirmiş amniyosentez yaptırabilirsin falan dedi. Genetiğe yolladı. Konuştular orda binde bir oranında bebek kaybına yol açıyormuş tespit edilsede bi tedavsi yokmş vs. Açıkcası gönlüm çok rahat hiç içime bi korku düşmedi benim gönlüm rahat. Zaten kapanabilirmiş. Google amcadanda baktım zamanla düzelebilen izlem gerektiren bişeymiş. Onun dışında kan uyuşmazlığı tahlili verdim 4 hafta sonra tekrar gel bakalım kalbine dedi. Bunlar dışında herşey iyiymiş çok şükür. Ekranı görmedim bende sekretere bilgileri yazdırdı ney ne kadar hiiiç anlamadım. Sağlıklı olduğunu düşünüyorum bunuda halletmiş oldk çk şükür. Herkese güzel haberler alır inşaAllah bizden böyle şimdilik 🤗 ay bide hastanenin perinataloji bölümü ve oturcak yer olmazmı ya. Tüm gebelerce belimiz bıkınımız ağrıdı. Zaten uzun sürüyo muayeneler. Bi daha giderken katlanır samdalyemi götürsem diye düşünmedim değil 😅
Hiç sıkıntı yapma öyle ufak delik olan çok bebek duydum sonradan kapanabiliyormuş içini ferah tut sağlıkla alacaksın inşallah kucağına 🥰
Ben beklemedim şükür geldiğim gibi ismim yandı belleyen gebeler vardı orda oturulacak yer yok gerçekten neyseki şanşlı günündeydim ben 😄😄

Hiç sıkıntı yapma öyle ufak delik olan çok bebek duydum sonradan kapanabiliyormuş içini ferah tut sağlıkla alacaksın inşallah kucağına 🥰
Ben beklemedim şükür geldiğim gibi ismim yandı belleyen gebeler vardı orda oturulacak yer yok gerçekten neyseki şanşlı günündeydim ben 😄😄
Ben geç kalma korkusuyla hep erken giderim 😝 20-25 dk bekledim sanırım. Sağlık olsn ama daha fazla beklemeye gücüm kalmamıştı. Amin cnm sağolasın gönlüm kalbim ferah. Allahım sağlıkla versn kucağımıza

Merhaba kızlar. Bizimde detaylımız yapıldı bugün. Kalbinde minik bi delik varmış kapanabilirmiş
Doğduğunda benim oğlumda da vardı 6ay en geç bir yasa kadar kapanır dedi, geçen burada biriyle tartismistik hatta bu konudan 😂 doktorun bana söylediği bebislerin kalbi delik olurmus orada bı oluşum varmış detayları hatırlamıyorum şimdi çok oldu, o doğuma kadar kapanmaz doğumdan sonra kapanirmis, ağlaya ağlaya gitmiştim doktora bana dedi seni böyle kim korkuttu bu çok normal bı süreç dedi, başka bulgular varsa eğer işte ense kalınlığı ya da organlarda bı problem onlarla birleştirildiğinde problem olmasını bekliyorlar, yoksa sıkintili bı durum değil bizim dördüncü ay kontrolünde kapanmış demislerdi, kafan rahat olsun hicbirsey olmaz ❣️

Doğduğunda benim oğlumda da vardı 6ay en geç bir yasa kadar kapanır dedi, geçen burada biriyle tartismistik hatta bu konudan 😂 doktorun bana söylediği bebislerin kalbi delik olurmus orada bı oluşum varmış detayları hatırlamıyorum şimdi çok oldu, o doğuma kadar kapanmaz doğumdan sonra kapanirmis, ağlaya ağlaya gitmiştim doktora bana dedi seni böyle kim korkuttu bu çok normal bı süreç dedi, başka bulgular varsa eğer işte ense kalınlığı ya da organlarda bı problem onlarla birleştirildiğinde problem olmasını bekliyorlar, yoksa sıkintili bı durum değil bizim dördüncü ay kontrolünde kapanmış demislerdi, kafan rahat olsun hicbirsey olmaz ❣️
Teşekkür ederim Allah razı olsun 🥰 Allahtan 3.gebelik ve buraya bakıyorum. Yoksa kafayı yerdim heralde kaygıdan

Kızlar merhaba 20+2 oldum bugün 17. Haftadan beri bebeğin hareketlerini hissediyordum hatta gün geçtikçe artıyordu dünden beri tatlı da yesem çok hafif hissettim sol tarafıma yatıyorum sürekli ama hareket yok bu haftada hareketler düzensiz olabilir mi yaşayan var mı aranızda perşembe günü detaylı ultrasona gideceğim inşallah ben de güzel haberler alırım herşey yolundadır 🌸
Ben 24 ün içindeyim canım evet hareketler çok düzensiz ben kendim için konuşayım yani. Bundan 2 hafta önce daha çok hareketli gibiydi 2 gündür az hareket ediyor ama bebek sürekli yer değiştirdiği için bu haftalarda zaten hareket takibi yapılmıyormuş. Burda daha öncede konuşuldu tecrübeli anneler de yazdı 28. Haftadan sonra hareket takibi yapılacak o zaman düzenli mi değil mi önemli olacak bizim için. Allah’ın izni ile inşallah bir sorun yoktur.

Selam kızlar
Detaylı usg den çıktım bende doktor bütün herşeyine baktı ama ben bir şey göremedim ona üzüldüm ekranda bebişi görme umuduyla da gitmiştim ama sadece doktor kendisi bakarak bütün ölçümleri yaptı eller ayaklar burun böbrek vs usg fotosu da verilmedi sağlık olsun
Bir sıkıntı yok çok şükür değerler normal dedi sadece şeker yüklemesini yaptırmanı tavsiye ediyorum dedi bende randevu alıp gideceğim dedim bu şekilde çıktık artık
Rabbim sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻
Darısı bekleyen tüm arkadaşlara 🥰
Gözün aydın canım çok şükür.

Ben geç kalma korkusuyla hep erken giderim 😝 20-25 dk bekledim sanırım. Sağlık olsn ama daha fazla beklemeye gücüm kalmamıştı. Amin cnm sağolasın gönlüm kalbim ferah. Allahım sağlıkla versn kucağımıza
Canım çok kişide duydum böyle kalple ilgili sonradan düzeliyormuş, kapanıyormuş Allahın izni ile.

Detaylı ultrasondan çıktım her şey yolunda gözüküyor çok şükür. Sadece plesentanın içindeki sıvı miktarı biraz azmış ve bu yüzden de bebiş sıkışmış şekilde duruyormuş. Yüzünü de göremedik plesenta yüzüne çok yakın duruyor sıvı azlığından dolayı. Sorun oluşturacak kadar az gözükmüyor dedi ama korktum da bir yandan.
Plesenta biraz aşağıda ama doktorun söylememiştir belki yukarı çıkacaktır zaten dedi buna da şaşırdım. Kendi doktorum ölçtüğünde normal diyordu çünkü.
Tüm bunlara ek olarak tam ultrason için doktorun gelmesine yakın bebiş çok hareket etmeye başladı. Sonra ultrasonla bir baktık ki hıçkırıyormuş 🥰 Hislerim gelişmiş o yüzden hıçkırığı bile hissedebiliyormuşum öyle söyledi doktor. Karnımda hareket oluyor 2 saniye sonra ekranda bebişin hıçkırdığını görüyoruz o kadar güzeldi ki izlemek. Darısı bebeğini hissedemediğini söyleyen tüm annelerin başına inşallah, umarım bi an önce sizler de hissedersiniz bu güzel hareketleri🥰
Canım bol su içmelisin benim de akrabama aynısını dediler 3 litre su içti şu an bi sorun yok korkma bi şey olmaz inşAllah

Benim de aynı seninki gibiydi o haftalarda. Doktora gitmemek için kendimi zor tuttum ama hafifte olsa hissediyorsan ve kanama ağrı yoksa bir sorun yoktur inşallah 🙏🏻 Yalnız hareketleri takip etmen iyi olacaktır az da olsa bir şeyler hissediyorsan pozisyon değiştirmiştir 🌸

Endişe etmeyin ben 20 den sonra hergün net hissettim. 2 günde bir yada duygu değişimide etkiler bebişleri korkmayın.bende 2 hafta önce aman hareket etmedi birsey mi oldu diye tedirgin oluyordum şimdi kıpır kıpır kendini sürekli hatırlatıyor oglum:) bende 23.hafta icindeym

Ben 24 ün içindeyim canım evet hareketler çok düzensiz ben kendim için konuşayım yani. Bundan 2 hafta önce daha çok hareketli gibiydi 2 gündür az hareket ediyor ama bebek sürekli yer değiştirdiği için bu haftalarda zaten hareket takibi yapılmıyormuş. Burda daha öncede konuşuldu tecrübeli anneler de yazdı 28. Haftadan sonra hareket takibi yapılacak o zaman düzenli mi değil mi önemli olacak bizim için. Allah’ın izni ile inşallah bir sorun yoktur.
Teşekkür ederim hepinize dondurma falan yedim yattım bir süre daha sonra karnıma dokunduğumda bebeğim de hareket etti içim rahatladı inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz 🥰❤️

Bu kan tahlilinde bi ferritin var, bi demir var. Kansızlık teşhisinde baz alınan hangisi? Yoksa hepsine birden bakılıp mı yorumlamıyor ?

Bu kan tahlilinde bi ferritin var, bi demir var. Kansızlık teşhisinde baz alınan hangisi? Yoksa hepsine birden bakılıp mı yorumlamıyor ?
Benim bildiğim kadarıyla hemoglobin ve demire öncelikli olarak bakıyorlar bu ikisi normal ise o günlerdeki demirin iyi olduğunu gösteriyor, ferritin de demir depolarını gösteriyor o düşükse demire devam ettiriyorlar ki depolarda olsun, o da iyiyse hiç sıkıntı yok zaten..

Kızlar saçlarımı kestirdim de hamilelikte saçlar kesilmez falan dediler böyle bi şey var mı ?
Batıl inanç olarak söylüyorlar evet ilk 3 ay kestirmeyin bebeğin ömrü kısalır vs diye ama bence tamamen batıl inanç. Bebeğe zararı olan bir şey değil sonuçta hatta bence bana göre saçın kısa olması bebek için daha iyi çünkü saç vitaminleri alıyor 😂

Canım bol su içmelisin benim de akrabama aynısını dediler 3 litre su içti şu an bi sorun yok korkma bi şey olmaz inşAllah
3 lt içiyorum zaten günlük olarak. O yüzden de tedirgin oldum biraz, daha başka ne yapmak gerekir ki acaba bu suyun artması için 😔

Sevindim canım bebeğinin sağlıklı olmasına çok şükür. Daha bol mu su icmen gerekiyormus sıvı az olduğu için? Ne dedi tam bunun için? Yerim ben onun hareketlerini. İnsan hissettikce duygulaniyor çok guzell bir duugu ❤️

Saglikliymis ya canım önemli olan o 😍 sağlıkla gelsin inşallah miniğin ❤️ çok sevindim her şeyin yolunda olmasına ❤️😍 amin inşallah. 🤲
Bir öneride de bulunmadı nedense, günde 3 lt su içiyorum zaten. Ne yapmam gerektiği konusunda çok tedirgin oldum. 4 ltye çıkarmaya çalışacağım bakalım su tüketimini😔

Bir öneride de bulunmadı nedense, günde 3 lt su içiyorum zaten. Ne yapmam gerektiği konusunda çok tedirgin oldum. 4 ltye çıkarmaya çalışacağım bakalım su tüketimini😔
Bir doktorun videosunda denk gelmiştim. Anne günlük bir havuç ve bir elma yiyince plesentanın suyu artıyormuş. Ben sadece havuç yiyorum elmayla aram olmadığı için. 30 . Haftaya doğru elma da yemeye başlıycam.

Back