• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Ben de böyle geriliyordum hatta bazen sağıyordum az çıkınca psikolojim bozuluyordu ama 1. Ay kontrolünde kilo alımı normal değerlerde çıkınca saldım kendimi. Gün içerisinde bezlerini takip ediyorum istediği her vakit emziriyorum basic takviyelere devam ediyorum( su içme , anne çayı, dereotu vs) ama eskisi kadar kasmıyorum çünkü mesela dün doymama ihtimali yoktu çünkü sakinleşsin diye sağdığım sütü verdim 60 ml öncesinde ve sonrasında da emdi hatta tüm gün emdi ama susmadı tüm gece huysuzdu bunun beslenme ile alakası yok o an huysuz olmak istedi oldu.
Hatta çok emdiği ve sütümün ekstra bol olduğu zaman hem süt fışkırıyor boğazına kaçıyor hem de düzensiz emdiğinde gazı fazla oluyo huysuz oluyor.
Ondan bence tavsiyem siz de kendinizi bir milat belirleyin( ben 1. Ay kontrolündeki tartıyı baz aldım) ve diyinki sütüm yetiyor her şey beslenme anlamında iyi şimdilik akışta kalıcam. İnanın bunu dedim buzluğa 100-80 süt atar oldum, bazen aynı günde 100 çıkıyor bazen 2 günde ama eskiden sağdığımda zor 2 memeden 60 çıkıyordu şimdi kafam rahatladığı için sağmalarım da daha iyi
Birebir aynı şeyleri yaşıyorum. Psikolojim bozuldu süt konusunda. En sonunda doktor herşey yolunda dedi artık takmıyorum. İki memeden 125 çıktı az önce daha sağsam gelirdi yani ben bıraktım.
Ama bol su, pekmezli hoşaf, bulgur pilavı, kırmızı et, dere otu son günlerde çok yedim. Power pumping yaptım son 3 gün tabi bunların da artı etkisi olmuştur.
İki memeden 40-60 zor çıkarıyordum son günlerde çok düşmüştü seviye stresten. Eskiden kafam rahatken tek memeden 120 çıktığı olurdu. 🤦🏻‍♀️
Relax olmak lazım.

Birebir aynı şeyleri yaşıyorum. Psikolojim bozuldu süt konusunda. En sonunda doktor herşey yolunda dedi artık takmıyorum. İki memeden 125 çıktı az önce daha sağsam gelirdi yani ben bıraktım.
Ama bol su, pekmezli hoşaf, bulgur pilavı, kırmızı et, dere otu son günlerde çok yedim. Power pumping yaptım son 3 gün tabi bunların da artı etkisi olmuştur.
İki memeden 40-60 zor çıkarıyordum son günlerde çok düşmüştü seviye stresten. Eskiden kafam rahatken tek memeden 120 çıktığı olurdu. 🤦🏻‍♀️
Relax olmak lazım.
Benim de sütüm rahatlayınca arttı ama şimdi de sol mememden fışkırarak geliyor bizimki de aç 😅 sürekli boğazına kaçıyor o memeden vermiyim diyorum tek meme de gün içerisinde bu kadar emmeye yetmiyor gibi :/ sabah sağdıktan sonra verdim memeyi gene başardı boğazına kaçırmayı nasıl yapçaz bu işi bilmiyorum :( tek sol meme de gitmiyor sanki

Benden bulaştığını düşünüyorum bende grip oldum. Bulunduğumuz yerde ve yakındaki diğer ilçede icapçı çocuk doktoru yok özellerde de yok olsa hemen götürücem dayanamıyorum onu böyle zorlanırken görmeye. Yarın sabah erkenden gidip herşeyine baktırıcam ama bu günü inşallah kolay atlatırız

İnşallah dediklerini yapıyorum hava verip sf ile temizliyorum bayağı da sümük atıyor ama bir türlü nefesi tam açılmıyor hep hırıltı var ve burnunu kapatıyor. Balgam olduğunu düşünüyorum. Nemlendiriciyi de sürekli çalıştırıyoruz. Evet şifa bizde ama burnu tıkandığı için içmek istemiyor çok zorlanıyor. Zar zor da olsa veriyorum sık sık

Allah korusun. Randevu aldım yarın sabah doktoruna götürücem veriyorum hava onun da hangi sıklıklarla verilebileceğini bilmiyorum ya sorun olmaz heralde buhar sonuçta zarar vermez umarım sık yapmak

Bende gribim benden bulaştı diye düşünüyorum. Burnu o kadar dolu ki hırıl hırıl yavrum ya
Canım çok çok geçmiş olsun internette osman gönülaal hoca böyle durumlarla ilgili bir sürü video çekiyo istersen bak onun farklı bir önerisi olur belki yarına kadar seni bir nebze rahatlatır ama ateşi yoksa doktorda senin yaptırdıklarını söyleyecek ondan içini rahat tut bol bol burnunu aç rahatlayacak allahın izniyle

Ayy benim kızımın da kafasının arkası sivri ve bence dediğin gibi bir tarafında şekil bozukluğu var doktoruna 1.ay kontrollünde sordum bir problem görmedi ama bence yamukluk var yatış pozisyonunu ona göre ayarlayıp düzelsin diye uğraşıyordum. Başka bir doktora tekrar gidelim o zaman. 4. Aydan sonra düzelmez mi?
4. Aydan sonra kask gerekiyor diye biliyorum doktorunuza sorun.

Benim de sütüm rahatlayınca arttı ama şimdi de sol mememden fışkırarak geliyor bizimki de aç 😅 sürekli boğazına kaçıyor o memeden vermiyim diyorum tek meme de gün içerisinde bu kadar emmeye yetmiyor gibi :/ sabah sağdıktan sonra verdim memeyi gene başardı boğazına kaçırmayı nasıl yapçaz bu işi bilmiyorum :( tek sol meme de gitmiyor sanki
Boğazına kaçması uyuklamasıyla oluyor daha çok gözü açık bile uyuyorlar. Yutmuyor ağzında birikiyor sonra genzine kaçıyor. Ayaklarını gıdıklıyorum hep uyukladığını hissedince 🤣 sinirleniyor kükreme gibi sesler çıkarıyor 🙈 bide sonrandan daha iyi çözüyorlar işi eskisi kadar sık yaşanmayacak. Biz şuan 3. Ayımızın içindeyiz. Geçen aya göre çok değişiklikler var. 🩵 büyüyorlar

Benim ilk oğlumda vardı yamukluk ilk ay sürekli tek memede emdi o yüzden bi tarafı yamuktu sonra ben sürekli diğer tarafa yatırdım düzeldi şuan hiç bir şey yok ama baya uğraştım kask kullnamadım

Bizimki de sağa sola çok fazla çeviriyor ilk başlarda korkuyordum geriye de çevirecek az kaldı diye. O zaman bizim boyun kası da uzun mu olmuş oluyor ki ? Dr a sormuştum kafasını ilk ay, düzelir dedi . Hâlâ düzelme yok. Haftaya randevumuz var kaskı soracağım bakalım ne diyecek
Yanlış anlamışsın sağa sola çeviriyorsa sorun yok. Fiziğe götürmen yeterli 4. Aydan sonra kask öneriliyor.

Benim ilk oğlumda vardı yamukluk ilk ay sürekli tek memede emdi o yüzden bi tarafı yamuktu sonra ben sürekli diğer tarafa yatırdım düzeldi şuan hiç bir şey yok ama baya uğraştım kask kullnamadım
Aynen öyle onu demek istedim ama anlatımımdan yanlış anlaşılmış. Kaş çok sertse kısa kalıyor kullanılmadığından açmak için fizik öneriliyor. Herkese de olmuyor küçük doğan bebeklerde kısa sert kalabiliyor. O zaman fizik gerekiyor. Normalde pozisyonunu çevirme ile halledebilir anneler.

Canım çok çok geçmiş olsun internette osman gönülaal hoca böyle durumlarla ilgili bir sürü video çekiyo istersen bak onun farklı bir önerisi olur belki yarına kadar seni bir nebze rahatlatır ama ateşi yoksa doktorda senin yaptırdıklarını söyleyecek ondan içini rahat tut bol bol burnunu aç rahatlayacak allahın izniyle
Takip ediyorum onu izledim de burun açma işe ilgili olan videolarını. Baya çok çıkıyor artık burnundan. Yaptıkça sökülüyor. Amin inşallah bir an önce rahatlar ya. Rabbim bebeklerimizi korusun ya hasta olmasınlar hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim🥺
Anladım şimdilik yatış pozisyonunu kafa yönünü sürekli değiştirerek düzeltmeye çalışıyorum kontrole gittiğimde sorarım tekrar

Takip ediyorum onu izledim de burun açma işe ilgili olan videolarını. Baya çok çıkıyor artık burnundan. Yaptıkça sökülüyor. Amin inşallah bir an önce rahatlar ya. Rabbim bebeklerimizi korusun ya hasta olmasınlar hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim🥺

Anladım şimdilik yatış pozisyonunu kafa yönünü sürekli değiştirerek düzeltmeye çalışıyorum kontrole gittiğimde sorarım tekrar
Oh çok geçmiş olsun canım valla allah cidden bebeklerimizi korusun allah şifa versin bol bol dua edeceğim size ve tüm bebeklerimize🙏🏻

Boğazına kaçması uyuklamasıyla oluyor daha çok gözü açık bile uyuyorlar. Yutmuyor ağzında birikiyor sonra genzine kaçıyor. Ayaklarını gıdıklıyorum hep uyukladığını hissedince 🤣 sinirleniyor kükreme gibi sesler çıkarıyor 🙈 bide sonrandan daha iyi çözüyorlar işi eskisi kadar sık yaşanmayacak. Biz şuan 3. Ayımızın içindeyiz. Geçen aya göre çok değişiklikler var. 🩵 büyüyorlar
Ay kocaman olmuş yaa. Eşim bir haftadır görmüyor grip diye evleri ayırmıştık ben anlamıyorum ama o kadar büyümüş diyor ki sanırım her geçen gün büyüyorlar❤️

Benim de memelerden fışkırarak geliyor. Bebek de yetişemiyor o fiskirmaya ve çok zorlanıyor. Saglik ocağındaki hemşire bana emzirmeye vermeden evvel 1 2 dakika sag öyle emzir demişti. Öyle yapınca daha düzgün akıyor.

Ay kocaman olmuş yaa. Eşim bir haftadır görmüyor grip diye evleri ayırmıştık ben anlamıyorum ama o kadar büyümüş diyor ki sanırım her geçen gün büyüyorlar❤️
Evet uykusunda kahkaha atmaya başladı 🤣 gülüyordu zaten 1.aydan beri ama uyanıkken gülmesi henüz yok hep uykuda. Uyanıkken göz kontağı ve etrafta ki nesneleri izlemesi çok gelişti. Babasıyla beni ayırt ediyor. Bende meme olduğunu biliyor mesela 🤣

Kızlar ya ben ne güzel abdest almıştım 41. Günde bugün tekrar kanamam geldi son 1 haftadır gelmemişti hatta sizin böyle oldu mu? Adet mi oldum? Ama adet gibi kanamam da 32. Günde falan geldi bu ne şimdi?

Çok geçmiş olsun. Hemencik iyileşirsiniz inşallah 🥰 Bende yan yatış pozisyonunda serum fizyolojik sıkıp 1-2 dk bekleyip çekiyorum aspiratör ile. Arada geliyor yakalıyorum bişiler. Ama o şırınga ile sıkma işlemi bence sakıncalı olabilir. Kulağa kaçma durumunda enfeksiyon oluşabilirmiş.

Çok geçmiş olsun. Hemencik iyileşirsiniz inşallah 🥰 Bende yan yatış pozisyonunda serum fizyolojik sıkıp 1-2 dk bekleyip çekiyorum aspiratör ile. Arada geliyor yakalıyorum bişiler. Ama o şırınga ile sıkma işlemi bence sakıncalı olabilir. Kulağa kaçma durumunda enfeksiyon oluşabilirmiş.
Yan yatırmayı ilk seferde yapmıştık sonrasında eşimin kucağındayken yaptık. Artık epeyce sökülüyor sanırım sabahtan beri sf kullanmadık ara ara aspiratörle temizliyoruz baya baya geliyor mukus

Yan yatırmayı ilk seferde yapmıştık sonrasında eşimin kucağındayken yaptık. Artık epeyce sökülüyor sanırım sabahtan beri sf kullanmadık ara ara aspiratörle temizliyoruz baya baya geliyor mukus
Ayy çok sevindim akmasına ama siz yine de bol bol sf kullanın iyice açılsın tuzlu su ferahlatsın burnunu doktorunuz da yarın umarım hiiiç bir şey yok desin🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Kızlar ya ben ne güzel abdest almıştım 41. Günde bugün tekrar kanamam geldi son 1 haftadır gelmemişti hatta sizin böyle oldu mu? Adet mi oldum? Ama adet gibi kanamam da 32. Günde falan geldi bu ne şimdi?
Aslında bir de dini boyutunu sormak istiyorum artık özür kanaması oluyor dimi?

Kızlar ya benim bebeğim nefes alırken zorlanıyordu özellikle beslenirken. Serum fizyolojik kullanmaya cesaret edemiyordum az önce yaptım ama tek burundan yaptım diğer taraftan çıkacak sanıyordum. iki taraftan yapmak gerekiyormuş bilmiyordum. Nazar aspiratörle çekince o delikten sümük geldi ama diğerinden bişey gelmedi şimdi bebeğim uyuyor resmen nefes alamadığı için uykusundan uyandı yavrum. Tekrar diğer burnuna da yapsam üst üste zarar verir mi ki?
Bu bütün tıkanıklığı çilesi bizdede var geceleri kaynar su dolu kaseye lavanta yağı damlatıyorum odamıza koyuyorum sanki bi tık fark var gibi

Back