- 13 Haziran 2024
- 541
- 1.099
- 28
Birebir aynı şeyleri yaşıyorum. Psikolojim bozuldu süt konusunda. En sonunda doktor herşey yolunda dedi artık takmıyorum. İki memeden 125 çıktı az önce daha sağsam gelirdi yani ben bıraktım.Ben de böyle geriliyordum hatta bazen sağıyordum az çıkınca psikolojim bozuluyordu ama 1. Ay kontrolünde kilo alımı normal değerlerde çıkınca saldım kendimi. Gün içerisinde bezlerini takip ediyorum istediği her vakit emziriyorum basic takviyelere devam ediyorum( su içme , anne çayı, dereotu vs) ama eskisi kadar kasmıyorum çünkü mesela dün doymama ihtimali yoktu çünkü sakinleşsin diye sağdığım sütü verdim 60 ml öncesinde ve sonrasında da emdi hatta tüm gün emdi ama susmadı tüm gece huysuzdu bunun beslenme ile alakası yok o an huysuz olmak istedi oldu.
Hatta çok emdiği ve sütümün ekstra bol olduğu zaman hem süt fışkırıyor boğazına kaçıyor hem de düzensiz emdiğinde gazı fazla oluyo huysuz oluyor.
Ondan bence tavsiyem siz de kendinizi bir milat belirleyin( ben 1. Ay kontrolündeki tartıyı baz aldım) ve diyinki sütüm yetiyor her şey beslenme anlamında iyi şimdilik akışta kalıcam. İnanın bunu dedim buzluğa 100-80 süt atar oldum, bazen aynı günde 100 çıkıyor bazen 2 günde ama eskiden sağdığımda zor 2 memeden 60 çıkıyordu şimdi kafam rahatladığı için sağmalarım da daha iyi
Ama bol su, pekmezli hoşaf, bulgur pilavı, kırmızı et, dere otu son günlerde çok yedim. Power pumping yaptım son 3 gün tabi bunların da artı etkisi olmuştur.
İki memeden 40-60 zor çıkarıyordum son günlerde çok düşmüştü seviye stresten. Eskiden kafam rahatken tek memeden 120 çıktığı olurdu.

Relax olmak lazım.