- 4 Şubat 2019
- 1.138
- 990
- 73
- 38
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.081
Hiç sorma bir dönem bende çektim konusmustuk artık olmuyor çok şükür olursa da çok nadir ve hafif oluyor öyle eskisi gibi acıdan ağlatmıyor beni. Rabbim o neydi ya emzirme denen şeyden nefret etmiştimUmarım sende de işe yarar. Sabah öğle akşam 2 tane içiliyor başlarda , sonra süt atttıkça azaltıyorsun. Ayrıca meme ucu beyazlaması vazospazm diye geçiyor oradaki damarların kasılması gibi bir şey. Bi dönem bende de oldu. Dehşet acıyordu beyazlayınca ve öyleyken memede süt olsa bile dışarı akmıyor. Makine zaten sağmıyor ama bebek bile zor çekiyordu.
İnanki için hiç rahat değil ama elimden gelen de birşey yok ama belki bu ay geçince döner umudu ile teklif etmekten vazgecmicem ve sagicam gün içinde ki geri dönerse en azindsn sütüm olsun emerken en azından kucağımda uyurdu simdi asla kucağımda yatmıyor o halini çok özledim mesela. Dışarda anneler görürdüm bekarken falan bebekleri kucaklarında yatardı öyle severdi falan brnim kizom asla yatmıyor kucagimda ben anlamadım bu işi acaba bana tam güven duymuyor mu baslanma konusunda problemimiz mi var birşeyleri yanlış mı yapıyorum kafamda sürekli bu sorular var
Sizlerden okuyup bende ziplatmayi falan denedim yok asla kucağımda yatmiyor tek derdi ayağa kalkmak.aslinda beni suphelendiren şey şu ben kızımı kucağıma almiyorum genelde öyle alistirdim. Ana kucağında oturur bende yanına oturup öyle konuşuruz oyun oynarız yada koltukta yan yana yatarız o zaman göğsüme yatıyor yukarı tırmanmak için yada o yatarken ben onunla sohbet ederim oynarım vs. Genelde bir huysuzlugu yoksa akşamları yatmadsn önce bir saat falan kucakta durur sadece acaba diyorum böyle yaptığım için mi kucağımda yatmıyor bana karşı uzakmi acaba diye sorguluyorum kendimiUzulme hic gecici bu donem, muhtemelen kucaginda olucagi zaman onu emzirmeye ya da uyutmaya calistiginin farkindadir. O yuzden oyle yapiyodur ama gecici bir durum. Bizde de uykusu geldiginde uyuturken veya emzirirken kendini yay gibi germe ve kasma hali var hala suanlik ziplayarak asmaya calisiyoruz, gecicek hepsi
Aynen önünde sonunda hepsi aynı şeyleri yapıyorKızlar merhaba. Bence bebeklerin kilo , boy ya da hareket kıyaslamalarını yapmak annede strese sebep olabilir ki zaten çok gereksiz. Her bebek kendine özel ve yalnızca kendi önceki gelişimiyle kıyaslanabilir. Zamanı geldiğinde ve bebek hazır hissettiğinde tüm yapması gerekenleri yapacak zaten.
Bizim mutfakta masa yok. Bende kahvaltı hazırlarken diğer oğlana ve kendime, bebek arabasını çekiyorumBen de normalde öyle yapıyorum. Ana kucağında mutfağa götürüyorum. Bu hafta aşırı huysuz ama. Sürekli ilgi istiyor. Uyumayınca da mız mız mız açıkçası ne istek ne mecal kalmıyor yemek yapmaya. Akşam eşim işten gelince birlikte yapıyoruz. Havalar da bi serinleyemedi aşırı sıcak hala. Kışa denk getirirdim böyle olacağını bilseydim. Hem ilk zamanları rahat geçerdi hem yaz sezonunda büyümüş olurdu rahatça tatil yapardık o da denize girerdi.
Bizimki günlerce öyle oldu meğer hastaymış. 2 gündür yine çok huzursuz bu seferde poposu ve koltuk altları pişik olmuşKızlar bugün bebeğim ağlayıp duruyor, sesi kısıldı ağlamaktan
Emzirme pozisyonuna alınca çığlık çığlığa ağlıyor, kucağımda dik tutuyorum zorla sakinleşiyor.
Aç biliyorum ama emziremedim, zorla yarım yamalak emdi.
Rahatlasın diye banyo yaptırdım, normalde banyoda ve çıkınca hiç ağlamazdı şimdiye kadar. Bugün banyodan sonra kremlerken bastı çığlığı.
Yine zorla emzirdim uyuttum. 45 dk kadar uyudu allahtan.
O sırada kızımı yıkadım ben de duş aldım ama yine uyandı ağlayarak.
Aksi gibi evin yanında inşaat var, büyük kızım da seslerden korktu ağlayıp bacağıma yapıştı, Bebek kucağımda ağlıyor. Hunilendim bugün
Ben kızım da mamayı çok kaçırınca gelirdi o sesHani cok su icip kipirdayinca ses gelir ya oyle bir seyeskiden gelmiyordu boyle bir ses ilk dun gece farkettim
Canım düşük ayarda sağ o zaman memelerin yara olur yoksaDenedim olmadı gelmiyor süt.sut iyice a,aldı belkide birde canin aciyor mu sagarken senin benim çok acıyor
İşte belli bir süre ona Özel yapacaksın canım zaten ilk başta çoğunlukla buharda pişir ez yedir şeklinde basit şeyler oluyor. Sonra yavaş yavaş sizin yediklerinizi yiyecek, sen menüyü bebeğe göre ayarlayacaksın artıkEk gida donemi icin hem cok heyecanliyim hem de baski hissediyorum. Ben kendimize zor yemek yapiyorum bir de bebise hazirlamam gerekicek. Zaten cok becerikli degilim nasil yapicaz bakalim
Az az sık sık sagcam bakalım sonucu göreceğiz ilerdeCanım düşük ayarda sağ o zaman memelerin yara olur yoksasen düzenli sağ süt zamanla gelir inşallah üzülme.
Yoğurt yapmayı anne olunca öğrendim desemCanimm ben napiyorum artik biliyor musun pusetine oturtup mutfak masasina koyuyorum bir muzik aciyorum o beni izliyor yaparken arada dans ediyorum ilgileniyorumesim isyan bayragini cekti artik cunku ev burasi her gun disardan olur mu diye bugun taze barbunya ve pilav yapabildik birazdan salata yapcaz ek gida zamani da mama sandalyesine oturtup oyle yapcaz artik da yogurt nasil yapiliyor gibi benim elemantary seviyesinde youtube a giris yapmam lazim, tahminim var ama tam bilmiyorum
İzmirde kış bebeği büyütmek çok rahat oluyor. Zaten pandemi vardı eve kapandık sardık sarmaladım kızı, açtık kombiyi de sıcacıkBir de hamileyken seviniyorduk yazın doğum yapıcaz diye hatırlıyor musun?ne safmışız. Hele ben ultra safmışım, ya sen İzmir’de yaşıyorsun, nasıl sevinebilirsin yazım doğum yapmaya
Aman Allahım o saçlar ne öyle maşallah
İnşaallah faydası olur canım, olmazsa da ileride anlatırsın "ne uğraştım sen anne sütü al diye ama bi türlü emmedin seni yaramaz seni" diyeAz az sık sık sagcam bakalım sonucu göreceğiz ilerde
Öyle derim artık annem bize öyle diyorİnşaallah faydası olur canım, olmazsa da ileride anlatırsın "ne uğraştım sen anne sütü al diye ama bi türlü emmedin seni yaramaz seni" diye
Bu konuda yalnız değilsin canımBnim sütüm iyice azalmış, uyuyorum dolmuyor meme. Biraz mama vermeyi başardım 60 cc kadar uyanmadı ilk 2 saat. 3 saat uyumuş oldu. Belkide açlıktan uyumuyor yaaa. Of niye diğer inssnlar gibi sütüm yok benim ya.
Başka makina denedin mi peki?Aa ben onunla sağiyorum. Hic fena değil... Sen neden o kadar memnun değilsin ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?