• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Umarım sende de işe yarar. Sabah öğle akşam 2 tane içiliyor başlarda , sonra süt atttıkça azaltıyorsun. Ayrıca meme ucu beyazlaması vazospazm diye geçiyor oradaki damarların kasılması gibi bir şey. Bi dönem bende de oldu. Dehşet acıyordu beyazlayınca ve öyleyken memede süt olsa bile dışarı akmıyor. Makine zaten sağmıyor ama bebek bile zor çekiyordu. 😕
Hiç sorma bir dönem bende çektim konusmustuk artık olmuyor çok şükür olursa da çok nadir ve hafif oluyor öyle eskisi gibi acıdan ağlatmıyor beni. Rabbim o neydi ya emzirme denen şeyden nefret etmiştim

İnanki için hiç rahat değil ama elimden gelen de birşey yok ama belki bu ay geçince döner umudu ile teklif etmekten vazgecmicem ve sagicam gün içinde ki geri dönerse en azindsn sütüm olsun emerken en azından kucağımda uyurdu simdi asla kucağımda yatmıyor o halini çok özledim mesela. Dışarda anneler görürdüm bekarken falan bebekleri kucaklarında yatardı öyle severdi falan brnim kizom asla yatmıyor kucagimda ben anlamadım bu işi acaba bana tam güven duymuyor mu baslanma konusunda problemimiz mi var birşeyleri yanlış mı yapıyorum kafamda sürekli bu sorular var

Uzulme hic gecici bu donem, muhtemelen kucaginda olucagi zaman onu emzirmeye ya da uyutmaya calistiginin farkindadir. O yuzden oyle yapiyodur ama gecici bir durum. Bizde de uykusu geldiginde uyuturken veya emzirirken kendini yay gibi germe ve kasma hali var hala suanlik ziplayarak asmaya calisiyoruz, gecicek hepsi🙏

Uzulme hic gecici bu donem, muhtemelen kucaginda olucagi zaman onu emzirmeye ya da uyutmaya calistiginin farkindadir. O yuzden oyle yapiyodur ama gecici bir durum. Bizde de uykusu geldiginde uyuturken veya emzirirken kendini yay gibi germe ve kasma hali var hala suanlik ziplayarak asmaya calisiyoruz, gecicek hepsi🙏
Sizlerden okuyup bende ziplatmayi falan denedim yok asla kucağımda yatmiyor tek derdi ayağa kalkmak.aslinda beni suphelendiren şey şu ben kızımı kucağıma almiyorum genelde öyle alistirdim. Ana kucağında oturur bende yanına oturup öyle konuşuruz oyun oynarız yada koltukta yan yana yatarız o zaman göğsüme yatıyor yukarı tırmanmak için yada o yatarken ben onunla sohbet ederim oynarım vs. Genelde bir huysuzlugu yoksa akşamları yatmadsn önce bir saat falan kucakta durur sadece acaba diyorum böyle yaptığım için mi kucağımda yatmıyor bana karşı uzakmi acaba diye sorguluyorum kendimi

Kızlar merhaba. Bence bebeklerin kilo , boy ya da hareket kıyaslamalarını yapmak annede strese sebep olabilir ki zaten çok gereksiz. Her bebek kendine özel ve yalnızca kendi önceki gelişimiyle kıyaslanabilir. Zamanı geldiğinde ve bebek hazır hissettiğinde tüm yapması gerekenleri yapacak zaten. 😇
Aynen önünde sonunda hepsi aynı şeyleri yapıyor 😅 kızım 14 aylık yürüdü herkes sürekli soruyordu daha yürümedi mi diye amaaaan diyordum nasılsa yürüyecek ne aceleniz var 😅 şimdi de tuvalet eğitimini soruyor herkes 🤦🏻‍♀️

Ben de normalde öyle yapıyorum. Ana kucağında mutfağa götürüyorum. Bu hafta aşırı huysuz ama. Sürekli ilgi istiyor. Uyumayınca da mız mız mız açıkçası ne istek ne mecal kalmıyor yemek yapmaya. Akşam eşim işten gelince birlikte yapıyoruz. Havalar da bi serinleyemedi aşırı sıcak hala. Kışa denk getirirdim böyle olacağını bilseydim. Hem ilk zamanları rahat geçerdi hem yaz sezonunda büyümüş olurdu rahatça tatil yapardık o da denize girerdi. 🤣
Bizim mutfakta masa yok. Bende kahvaltı hazırlarken diğer oğlana ve kendime, bebek arabasını çekiyorum😂 Bütün halıları kaldırdım. Ev kirleniyor,toz oluyor diye.😁Kahvaltı yaparken de sandalyeye pusetini koyuyorum. Orada 10 dk. Da yiyip kalkıyoruz. Eğer göz göze gelmessek 10 dk. Duruyor. Yüzüne bakarsam al kucağına diye ağlamaya başlıyor.

Kızlar bugün bebeğim ağlayıp duruyor, sesi kısıldı ağlamaktan 🙁
Emzirme pozisyonuna alınca çığlık çığlığa ağlıyor, kucağımda dik tutuyorum zorla sakinleşiyor.
Aç biliyorum ama emziremedim, zorla yarım yamalak emdi.
Rahatlasın diye banyo yaptırdım, normalde banyoda ve çıkınca hiç ağlamazdı şimdiye kadar. Bugün banyodan sonra kremlerken bastı çığlığı.
Yine zorla emzirdim uyuttum. 45 dk kadar uyudu allahtan.
O sırada kızımı yıkadım ben de duş aldım ama yine uyandı ağlayarak.

Aksi gibi evin yanında inşaat var, büyük kızım da seslerden korktu ağlayıp bacağıma yapıştı, Bebek kucağımda ağlıyor. Hunilendim bugün 😬
Bizimki günlerce öyle oldu meğer hastaymış. 2 gündür yine çok huzursuz bu seferde poposu ve koltuk altları pişik olmuş 🤦🏻‍♀️ sende bi dikkatli takip et bakalım farklı bir sorunu var mı? Burnuna serum fizyolojik yapabilirsin belki burnu tıkanmış bile olabilir 😬

Ek gida donemi icin hem cok heyecanliyim hem de baski hissediyorum. Ben kendimize zor yemek yapiyorum bir de bebise hazirlamam gerekicek. Zaten cok becerikli degilim nasil yapicaz bakalim😊
İşte belli bir süre ona Özel yapacaksın canım zaten ilk başta çoğunlukla buharda pişir ez yedir şeklinde basit şeyler oluyor. Sonra yavaş yavaş sizin yediklerinizi yiyecek, sen menüyü bebeğe göre ayarlayacaksın artık 😜

Canimm ben napiyorum artik biliyor musun pusetine oturtup mutfak masasina koyuyorum bir muzik aciyorum o beni izliyor yaparken arada dans ediyorum ilgileniyorum😁 esim isyan bayragini cekti artik cunku ev burasi her gun disardan olur mu diye😁 bugun taze barbunya ve pilav yapabildik birazdan salata yapcaz 😍 ek gida zamani da mama sandalyesine oturtup oyle yapcaz artik da yogurt nasil yapiliyor gibi benim elemantary seviyesinde youtube a giris yapmam lazim, tahminim var ama tam bilmiyorum😁
Yoğurt yapmayı anne olunca öğrendim desem 😂 ek gıda dönemi sağolsun, labne bile yapmışlığım var

Bir de hamileyken seviniyorduk yazın doğum yapıcaz diye hatırlıyor musun? :KK70: ne safmışız. Hele ben ultra safmışım, ya sen İzmir’de yaşıyorsun, nasıl sevinebilirsin yazım doğum yapmaya :KK70:
İzmirde kış bebeği büyütmek çok rahat oluyor. Zaten pandemi vardı eve kapandık sardık sarmaladım kızı, açtık kombiyi de sıcacık 🥰 tam yaz geldi bizimki denize vs girebilecek kıvama geldi güzel bi yaz geçirdik

@uyumuyor pes etmedim aldım dışarı çıktım. şöyle bi an yaşandı, oh alıştı dedim ama erken sevinmişim uyandıktan sonra kıyamet koptu 😂😂 sonra da asla durmadı içinde. Ama yine denerim çok rahatmış 😻
@Lizz canım bana yıkarsanız iade almıyoruz dediler. Senin bebiş sever umarım 💕
Aman Allahım o saçlar ne öyle maşallah 🧿😍 benim oğlan kel kalmak üzere 😂

Annemlerde biz çocukken 1 yaşına gelince hep ayırmışlar memeden 😬 büyükleri öyle dermiş, anne sütü alırsa yemek yemez kes bunu sütten diye. Ne güzel emen çocukları zorla ayırırlarmış 🤦🏻‍♀️

Bnim sütüm iyice azalmış, uyuyorum dolmuyor meme. Biraz mama vermeyi başardım 60 cc kadar uyanmadı ilk 2 saat. 3 saat uyumuş oldu. Belkide açlıktan uyumuyor yaaa. Of niye diğer inssnlar gibi sütüm yok benim ya.

Bnim sütüm iyice azalmış, uyuyorum dolmuyor meme. Biraz mama vermeyi başardım 60 cc kadar uyanmadı ilk 2 saat. 3 saat uyumuş oldu. Belkide açlıktan uyumuyor yaaa. Of niye diğer inssnlar gibi sütüm yok benim ya.
Bu konuda yalnız değilsin canım 🥺

Aa ben onunla sağiyorum. Hic fena değil... Sen neden o kadar memnun değilsin ki
Başka makina denedin mi peki?
Hiç etkili sağım yapmıyor. Ben kendi makinam bozulunca idareten almıştım performansı çok düşük. Yani başka makinayla, sağsan emin ol daha çok sütün çıkar.

Annemler geldi kızlar bu bebek neden uyumuyor diye şook şokk şokk durumdalar😂
Annem yazık sen tek başına iyi bakmışsın diyip duruyor.
Bazen saat 3 olunca uyanık kalmaya çalışıyor yalvarıyorum resmen oğlum gece yarısı daha nolur uyu diye.
Sabah 5 te uyanıyor daha güneş açmadan sağolsun annem kalkıp bakıyor biraz uyuyabiliyorum sayesinde.
Gün boyu yorgun geziyor kadın koltukta uyuya kalıyor normalde gündüz hiç uyumaz. 😅

Back