2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Göbekten yapıyorum bnde morarma çok olunca koldan denim dedm. Yarın ariyim dr u. Çok teşekkür ederim sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi

Bence Yenidoğan almaya bile gerek olmayabilir. Badiler her durumda giyiliuor büyük olsa bile. Oğlum 3840 doğmuştu. Ben hiç Yenidoğan almadım. Hastane çıkışı içinde olanlar vardı. Onun dışındakiler 3 aydı hep

Evet ilk bebeğim olacak nasipse

Benim doktorum da 3 kg civarı doğar bizim için yeterli dedi hangi tarihe gün aldınız
Normalde 18 mayıs görünüyor doğum tarihim ama doktorum 10 Mayısa gün verdi. Ben de küçük doğmuşum zaten fazlasını beklemiyorum.

Bebek kilolari konusunu cok takmiyorum kisisel olarak ama ailelerle konusuldugunda buyukler en cok bunu merak ediyor herhalde. Yillarca annem her konu acildiginda sen 3,5 kilo dogdun kilon iyiydi dedi durdu, normalinin bu oldugunu idda etti. Annem babam minyon insanlar, ben de oyleyim. 86'da evde dogmusum ben. Simdi kendim de hamile olunca nedense aklima geldi sordum, siz beni ne zaman tarttiniz ki evde dogdum ben dedim. 1 hafta sonra hastaneye muayeneye goturduk o zaman baktilar dedi Muhtemelen 3200 falan dogdum bilemiyorum tabi bir haftada ne kadar kilo alinir da, 20. hafta detayli ultrasonda bebek minyon tipli olacak dediklerinde uzulmustum, halbuki normal yani, hep bu buyuklerin doldurusu...

Kilo alma çok olmamış olabilir bir haftada. 200 civarı falan alınıyor ortalama ama Hatta azalma bile olabiliyor. Doğum sonrası şişlik vs oluyor. 3840 doğdu bebeğim ama bir gün sonra hastaneden çıkarken 3650 falandı. Hem şişlikler gitmişti hem de en başta emmeyi faln beceremiyorlar ya o yüzden azalma olabiliyor.

O bazen de hiç belli olmuyor ya. Doğum kilosu her zaman geleceğini göstermiyor. Mesela çalıştığım yerde bi arkadaşım var boyu 1.63 falandır dediğine göre 54 cm ve 4.5 kg doğmuş. Bir akrabamızın bebeği 2800 gr doğdu. Şimdi kız daha 15 yaşında ama boyu 1.75in üstündedir.

İlk hafta genelde verebiliyor. 3,5 değil belki 3800gr olabilirsin yani benimki 3200 doğdu bir hafta sonra 2800 gr olmuştu. Çok üzülmüştüm. Ama genelde ilk etapta verebiliyorlar

Benimde ekmek şeker yiye yiye ismi lazım değil bir yakınım var 5 kiloya yakın kocaman çocuklar doğurmuş. Çocuklar hep hasta bağışıklık sistemleri düşük. 26.haftada 1 kilo üstündeydi bebeğim daha 1 kilo mu olmuş dedi
Bende 2800gram doğmuşum sonrasında hep yaşıtlarımdan uzundum.

insAllah hakknda hayirlisi olsun saglicakla kucagna al canm sata goremi 37de dogdu usgye goremi ay cok soru sordm
saol canım inşallah hepimiz için hayırlısı. sor tabi önemli değil insan başka tecrübeler duymak istiyor gebelik ikinci bile olsa bilinmezlerle dolu bir süreç. usgye göre 37ydi ben o zamanlar sata göre takip etmeyi hiç aklıma getirmemiştim doktor bakıp ne diyorsa onu baz alıyordum bunda da öyle yapıyorum

Canım bende koldan yapıyorm ama yanlış mı yapıosun acaba?birde koldan hep aynı yerden yapıosanda olmaz başka seçenek yer yok mu seni için.yani insülin mi kan sulandırıcı mı kullanıosun?
Ben kan sulandırıcımı göbekten koldan iki bacal tarafından yapıyorum ve attıktan 2-3dk sonra 5er dk arayla peçete üstüne buz torbası koyuyorum.

Bu erken dogumun mu gostergesi aceba benim 21 mayis sata gore ama ult. Kagidinda 4 mayis yaziyor
hayır erken doğum işareti değil muhtemelen bebeğin gelişimi önden gidiyor ultrason ölçümlerine göre hafta belirliyor ve buna göre tahmini doğum tarihi veriyor. ilk doğumumdan tecrübedir sata göre değil usg ye göre hatta ondan bile 2-3 gün önce doğdu oğlum. bebek gelişimini tamamlamıştı çünkü.

Kızlar 30.haftadayim birkaç gündür devam eden bi diş ağrım var çürük dişim galiba şuan gece uykudan kaldirmiyor agri ama gun icinde agriyor baya. Idare edebildigim kadar edeyim bikac gun daha dedim kendi kendime belkide gecer gecmezse ne gibi tedavi uygulanabiliyor bilgisi olan var mi?

Pandemi ilk basladiginda dis doktoruna gidemeyecegim donem catlak disim fena sizi yapmisti. O zaman, dis icin satilan urunlerin arasinda lazim olur diye gorup aldigim karanfil yagi damlatmistim. Gercekten uyusturup sizimi bitirmisti. Hamilelikte karanfil yagi sakincali midir bilmiyorum ama eger ilac tedavi olamayacaksa hamilelik bitinceye kadar, alternatif olabilir.

Teşekkur ederim bende sirke ile gargara yapiyorum o da baya iyi geliyor ama gecici bir çözüm gibi

Canım diş doktoruna gidebilirsin artık etkilencek dönemi geçti bebek.tabi doktoruna danış önce ama ben gitmiştim.

Cnm ben yanlış yapıyorum çok acıyor canım sıkı bir vucudum var kiloda olunca. Göbek tercihim fazla gerilediği için kol yapıyorum arada bacak asla beceremiyorum en çok acıyan ve morarttığım yer. Ünsilin kullanmıyorum. Diyet ile devam ediyorum şimdilik. Burun kanamam canımı sıktı doktor da 35 haftaya kadar devam ecoprin e diyor. Kasık karın ağrılarım sık oluyor bilemedim

kesinlikle size katılmıyorum. Şeker yüklemesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen bir uygulama. Aynı zamanda gelişmiş tüm ülkelerde yaygın. Birçok ülkede yapılmadığı bilgisine nerden ulaştınız acaba?

Dünya sağlık örgütü dediğiniz şey , maddi açıdan desteklendiği ülkelerin elinde oyuncak olmuş,bir dediği diğerini tutmayan adı var ama sanı yok olan bir düzen.Kısaca WHO,çokta itibar edilecek bir kurum değil zira maske kullanımını başta gereksiz görende kendisiydi.ben kendi okuduğum araştırdığım kadarını söyledim,zira mesajımda dikkate asıl alınması gereken kişinin kendim değil doktorunuz oldugunu da yazmışım.ayrıca sizde biliyorsunuz ki,şeker yüklemesi konusunda iki profesöre danışsanız ,ikiside farklı şey söyleyebilir demekki neymiş , bu konu hala kesinlik kazanmamış.tekrar üstüne basarak söylüyorum , dikkate alınması gerekilen kişi doktorunuzdur.parantez içinde yazdığım şeylere de dikkatli bakmadan cevap vermişsiniz.birçok ülkede 9 ay boyunca anormal durum yoksa ultrasona bile çok uzun aralıkla sokarlar.eğer gebelik şekeri belirtisi diğer veriler yoksa (su fazlalığı,bebekte aşırı kilo alımı,annede aşırı kilo alımı gibi) endişe minimumdur.nyse bu konu tıpçılar arasında bile net değilken, sizinle ortak nokta bulmamız zaten imkansız ,hala profesörler bile gerekli ve gereksi olmak üzere ikiye bölünüyorlar bu gebelik şekeri konusunda.herkes kendi doktorunun dediğini ciddiye alsın.burda yazılanlar sadece kişisel fikirden ibarettir.benimkide sizinkide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…