2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kaçinci haftanda gitmiştin canim ve ne yapılmıştı
Canım 24.haftada dolgu.
Önce kadın doğumcuna danış.
Ne söylerse onu yap.her doktorun görüşü farklı.
Ben tedavi edilmeyen diş hastalıklarının daha zararlı oldugunu düşünüyorum ama dediğim gibi bu kişisel kararım.sabredebilirsen az kalmış biraz dayan,doğumdan sonra rahatça tedavini olursun.

Cnm ben yanlış yapıyorum çok acıyor canım sıkı bir vucudum var kiloda olunca. Göbek tercihim fazla gerilediği için kol yapıyorum arada bacak asla beceremiyorum en çok acıyan ve morarttığım yer. Ünsilin kullanmıyorum. Diyet ile devam ediyorum şimdilik. Burun kanamam canımı sıktı doktor da 35 haftaya kadar devam ecoprin e diyor. Kasık karın ağrılarım sık oluyor bilemedim
Kolunun aşağıya sallanan yumşak dokusundan yapcaksın canım.ayrıca çok yavaş verceksin ilacı içeriye,ortalama 30sn de falan bitiriyorum ben.eşim tutuyor kolumu,bitincede az bekleyip buz press yapıyorum 5 dk ara ile 3-4kez.nadiren hafif morarıyor.bacağımdada kastan değil yumşak basen kısmından yapıyorum yağlı deriden.sıkıyorum etimi iki parmağımla.sonra yavaşca dik şekilde enjekte ediyorum.yine sz bekleyip buz baskı yapıyorum.buz ile etiniz arasına peçete koymayı ihmal etmeyin buz yanığı olmayın aman.başıma geldi de size bişey olmasın..

Cnm ben yanlış yapıyorum çok acıyor canım sıkı bir vucudum var kiloda olunca. Göbek tercihim fazla gerilediği için kol yapıyorum arada bacak asla beceremiyorum en çok acıyan ve morarttığım yer. Ünsilin kullanmıyorum. Diyet ile devam ediyorum şimdilik. Burun kanamam canımı sıktı doktor da 35 haftaya kadar devam ecoprin e diyor. Kasık karın ağrılarım sık oluyor bilemedim
Burun kanaması bendede oluyor hatta bikere uzun süre durduramadım.gebelikte normal diyorlar ama yinede aşırı oldugunu düşünüyorsan illaki ilgili doktora danış.kasık ağrıları en normali.ben ağrıda yürüyemiyorum artık.

Canım 24.haftada dolgu.
Önce kadın doğumcuna danış.
Ne söylerse onu yap.her doktorun görüşü farklı.
Ben tedavi edilmeyen diş hastalıklarının daha zararlı oldugunu düşünüyorum ama dediğim gibi bu kişisel kararım.sabredebilirsen az kalmış biraz dayan,doğumdan sonra rahatça tedavini olursun.
Sagol canim benm. Seninki erken olmuş bende son 3 ay islem yapilmiyor diye biliyorm ama tabi doktora danismak lazim. Diş etlerimde hep siş gibi ama agrilar azaliyor Allahtan gece bisey yok dedigm gibi. Duruma gore bakarim bende. Insan yavrusu için katlaniyor ya gitmeyede korkuyorum acikcasi zaten

Kızlar 30.haftadayim birkaç gündür devam eden bi diş ağrım var çürük dişim galiba :KK43: şuan gece uykudan kaldirmiyor agri ama gun icinde agriyor baya. Idare edebildigim kadar edeyim bikac gun daha dedim kendi kendime belkide gecer :KK43: gecmezse ne gibi tedavi uygulanabiliyor bilgisi olan var mi?
Bende de aynı durum mevcut soguk uygulama en dogal cozum yangına soguk buz akusu yada jel koy ama oda gecıcı, son 3 ay gebelerde dus tedavisi yapılmıyor anestezi alamıosun, ama dersenkı ben dayanırım onuda hekimle gprusme lazım, morfin siz bıraz zor dayanılır dişte, sakın alkol kolonya vs koyma agız gargaralsrıda gecıcı rahaylatıyor

Bende de aynı durum mevcut soguk uygulama en dogal cozum yangına soguk buz akusu yada jel koy ama oda gecıcı, son 3 ay gebelerde dus tedavisi yapılmıyor anestezi alamıosun, ama dersenkı ben dayanırım onuda hekimle gprusme lazım, morfin siz bıraz zor dayanılır dişte, sakın alkol kolonya vs koyma agız gargaralsrıda gecıcı rahaylatıyor
Gecmis olsun sende mi gitmedn henüz? Yok ya ben oyle seyler yapmiyorum. Dişte öyle bir sey ki ilerler yani mecbur kalicaz gitmeye

Kızlar 30.haftadayim birkaç gündür devam eden bi diş ağrım var çürük dişim galiba :KK43: şuan gece uykudan kaldirmiyor agri ama gun icinde agriyor baya. Idare edebildigim kadar edeyim bikac gun daha dedim kendi kendime belkide gecer :KK43: gecmezse ne gibi tedavi uygulanabiliyor bilgisi olan var mi?
Canım merhaba benim de geçen hafta başladı dolgulu dişimde diş ağrısı doktora gittim hiçbir şekilde film çekemem hamile olduğun için dedi 32. haftadayım bende.Röntgen çekemeyeceği için kesin çözüm olarak kanal tedavisi yapcaz dedi ama onun öncesinde de 3-4 gün antibiyotik kullanman gerek agumentin 1000 lik dedi, kadın doğum doktorunun da onay vermesi gerek dedi.İki ayrı doktorum var ikisine de sordum kanal tedavisini de yaptırabilirsin agumentini de kullanabilirsin sorun olmaz dediler.Bende de ağrı geçecek gibi değil o tarafla zaten hiç yemek yiyemiyorum ağrı çeneme ve başıma vuruyor mecburen kullancam antibiyotiği de çünkü antibiyotik kullanmadan tedavi yapılırsa enfeksiyonun kana geçme ve bebeğe zarar verme riski varmış.

Kızlar dün doktora gittim. Doğum için gün aldım. Gelişimi iyi ama annesi gibi minyon bir bebek olacak 3.5-4 kg doğmasını bekleme maksimum 3 kilo civarı doğar dedi. Yeterki sağlıklı olsun dedim. Bebeğimi her gördüğümde gözlerim doluyor sağlıkla gel kızım diyorum sadece.
aaa benim de 19 mayis gorunuyo sen 1 haft 10 gun geri git o zamanlar sezeryan a aliriz dedi doktorum😊

Sat kacti benim 12 agustos.
Valla heycan basti gunler az kalinca. Saglikla gelsin hepsi insallah😎

aaa benim de 19 mayis gorunuyo sen 1 haft 10 gun geri git o zamanlar sezeryan a aliriz dedi doktorum😊

Sat kacti benim 12 agustos.
Valla heycan basti gunler az kalinca. Saglikla gelsin hepsi insallah😎
Benim 11 ağustos ben sata göre hesapladım doğum tarihini. Aynen ben de sezeryan istiyorum benim de 10 mayısa gün verdi doktorum. Heyecanla bekliyorum inşallah
sağlıkla kucağıma alacağım günü 🤗

Canım merhaba benim de geçen hafta başladı dolgulu dişimde diş ağrısı doktora gittim hiçbir şekilde film çekemem hamile olduğun için dedi 32. haftadayım bende.Röntgen çekemeyeceği için kesin çözüm olarak kanal tedavisi yapcaz dedi ama onun öncesinde de 3-4 gün antibiyotik kullanman gerek agumentin 1000 lik dedi, kadın doğum doktorunun da onay vermesi gerek dedi.İki ayrı doktorum var ikisine de sordum kanal tedavisini de yaptırabilirsin agumentini de kullanabilirsin sorun olmaz dediler.Bende de ağrı geçecek gibi değil o tarafla zaten hiç yemek yiyemiyorum ağrı çeneme ve başıma vuruyor mecburen kullancam antibiyotiği de çünkü antibiyotik kullanmadan tedavi yapılırsa enfeksiyonun kana geçme ve bebeğe zarar verme riski varmış.
Sağol canım gecmis olsun. devam ederse gidecegim bende. Enfeksiyon olsa ağrı surekli olurdu heralde şuan geçti ama bilemiyorum

Dünya sağlık örgütü dediğiniz şey , maddi açıdan desteklendiği ülkelerin elinde oyuncak olmuş,bir dediği diğerini tutmayan adı var ama sanı yok olan bir düzen.Kısaca WHO,çokta itibar edilecek bir kurum değil zira maske kullanımını başta gereksiz görende kendisiydi.ben kendi okuduğum araştırdığım kadarını söyledim,zira mesajımda dikkate asıl alınması gereken kişinin kendim değil doktorunuz oldugunu da yazmışım.ayrıca sizde biliyorsunuz ki,şeker yüklemesi konusunda iki profesöre danışsanız ,ikiside farklı şey söyleyebilir demekki neymiş , bu konu hala kesinlik kazanmamış.tekrar üstüne basarak söylüyorum , dikkate alınması gerekilen kişi doktorunuzdur.parantez içinde yazdığım şeylere de dikkatli bakmadan cevap vermişsiniz.birçok ülkede 9 ay boyunca anormal durum yoksa ultrasona bile çok uzun aralıkla sokarlar.eğer gebelik şekeri belirtisi diğer veriler yoksa (su fazlalığı,bebekte aşırı kilo alımı,annede aşırı kilo alımı gibi) endişe minimumdur.nyse bu konu tıpçılar arasında bile net değilken, sizinle ortak nokta bulmamız zaten imkansız ,hala profesörler bile gerekli ve gereksi olmak üzere ikiye bölünüyorlar bu gebelik şekeri konusunda.herkes kendi doktorunun dediğini ciddiye alsın.burda yazılanlar sadece kişisel fikirden ibarettir.benimkide sizinkide.
burada doktorunuz diyorsunuz. Diyelim doktor şeker yüklemesine karşı bir doktor olduğu gibi kabul mü ediyoruz? Şeker yüklemesinin bebeğe ya da anneye herhangi bir zarar verdiğine yönelik tek bir bilimsel bulgu gösterin bana. Eşimin boynu kırıldı doktor ağrı kesici yollayıp gönderdi. Daha sonra biz başka doktora gittik kırık olduğunu o zaman öğrendik. Yani sadece doktorunuzu dinleyin dediğinizde de yanlış yönlendirmiş olabiliyorsunuz. Dünya Sağlık Örgütü dışında gebelik şekerini destekleyen birçok güvenilir kuruluş var. Buyrun bu da listesi:
DFB7F3B8-4730-42A9-9D79-52BBF5D8724D.jpeg

Şeker yüklemesi tıpçılar arasında nettir. Kim doktoruna ben şeker yükleme testi yaptırmak istiyorum dese doktor aaa hayır ben onu öneriyorum o zararlı demez. Sadece şu anda insanlar arasında bunun zararlı olduğuna dair öyle büyük bir inanış var ki doktorlar hastalarına ben bunu yaptırmanı istiyorum diyemiyor. Eğer bebekte fazla irilik, su fazlalığı gibi ya da annede diyabet semptomları yoksa hastaların insiyatifine bırakıyor bu testi. Günlük hayatınızda canınız istiyor diye hiç mi baklava, çikolata, meyve hadi bunları bırakın pilav, makarna, ekmek (karbonhidrat şekerdir) yemiyorsunuz. O gün alacağınız şeker oranı günlük yediğinizden daha fazla değil. Zehir vermiyor size sadece miktarı belli şeker veriyor ki test standart olsun.

burada doktorunuz diyorsunuz. Diyelim doktor şeker yüklemesine karşı bir doktor olduğu gibi kabul mü ediyoruz? Şeker yüklemesinin bebeğe ya da anneye herhangi bir zarar verdiğine yönelik tek bir bilimsel bulgu gösterin bana. Eşimin boynu kırıldı doktor ağrı kesici yollayıp gönderdi. Daha sonra biz başka doktora gittik kırık olduğunu o zaman öğrendik. Yani sadece doktorunuzu dinleyin dediğinizde de yanlış yönlendirmiş olabiliyorsunuz. Dünya Sağlık Örgütü dışında gebelik şekerini destekleyen birçok güvenilir kuruluş var. Buyrun bu da listesi:Eki Görüntüle 2797544
Dediğim gibi inandığınız güvendiğiniz doktorun dediğini yapın.önerdiğiniz kuruluşların çalışanlarıda kendi aralarında ikileme düşerler bu konuda.iki ayrı perinatolog gerekli görmediği için yapılmadı bana.ben onların açıklamalarına inandım ,o şekilde yol izledim.siz kendi inandığınız doktorun yolunda gidin.polemik değil amaç ,gereğinden fazla stres bebeğe daha çok zarar verir.hayırlı günler hayırlı doğumlar herkese🥰

Sagol canim benm. Seninki erken olmuş bende son 3 ay islem yapilmiyor diye biliyorm ama tabi doktora danismak lazim. Diş etlerimde hep siş gibi ama agrilar azaliyor Allahtan gece bisey yok dedigm gibi. Duruma gore bakarim bende. Insan yavrusu için katlaniyor ya gitmeyede korkuyorum acikcasi zaten
Aynen canım doktorun ne derse yada açıklaması doğru gelirse onu yap.benim ağrım çoktu,sinire geldiği için.dayanabilcek olsam yine beklerdim.evet belkide 24.hafta diye söylemiş olabilir.napalım bukadarlık olsun dayanırız yeterki sağlıkla gelsinler🤲

Şeker yüklemesi tıpçılar arasında nettir. Kim doktoruna ben şeker yükleme testi yaptırmak istiyorum dese doktor aaa hayır ben onu öneriyorum o zararlı demez. Sadece şu anda insanlar arasında bunun zararlı olduğuna dair öyle büyük bir inanış var ki doktorlar hastalarına ben bunu yaptırmanı istiyorum diyemiyor. Eğer bebekte fazla irilik, su fazlalığı gibi ya da annede diyabet semptomları yoksa hastaların insiyatifine bırakıyor bu testi. Günlük hayatınızda canınız istiyor diye hiç mi baklava, çikolata, meyve hadi bunları bırakın pilav, makarna, ekmek (karbonhidrat şekerdir) yemiyorsunuz. O gün alacağınız şeker oranı günlük yediğinizden daha fazla değil. Zehir vermiyor size sadece miktarı belli şeker veriyor ki test standart olsun.
Tıpçılar arasında asla net değildir.
Alternatifler aranır ve artık zamanla göreceksiniz, parmaktan şeker takibi ek olarak kandan bakılan geriye dönük tahlillere yönlenmeye başladılar.doktorlar tabiki şeker yüklemesi yapalım diyen hastaya hayır demezler.sence risk alırmı çoğu doktor.olurda bebekte şekerle alakasız bir sorun çıksa , siz demezmisiniz şeker yüklemesi yapmadınız belkide şekerle alakalıydı diye.hesap sorulmasın diye doktorlar zaten procedürü uygular(kendine güvenen doktorlar hariç).zaten anlaşılmayan şu , burda kimse şeker yüklemesine karşı değil , bende dahil.sadece kulaktan dolma bilgilerle kendinizi strese sokmamanız gerektiği.mesela 145gebelik şekeri çıkan hastaya insülin başlatan doktorlar var.bu çok yanlış(yanlış oldugunu ben söylemiyorum) ayrıca burda bazı arkadaşların doktorlarıda gerek görmemiş yüklemeye,alternatif çözümler bulmuşlar.dediğim gibi herkes kendi inandığı güvendiği doktorun yolunda ilerlesin.burda sizinde benimde patlaştığım her bilgi ,kişisel yorumdur.doktorlar bile bu konuda ayrıma düşerler ,çoğuda procedure uyar kendi adına risk almamak adına.ben yapayımda benden çıksın olay denir.nyse Amaç bebeklere sağ salim kavuşmak,hepimiz sağlıkla hayırlısı ile kavuşalım inşallah 🤲

Şeker yüklemesi bende yaptırmadım gerek görmedim şeker sorunum yok ultrasonda anormali su fazlalığı bebek kılosu problemı yok evde kendim aç karına sabah ve tok karına akşam şeker ölçüm cihazıyla ölçtüm hiç 120 üstüne çıkmadı normal seyrınde çok tatlı yersem 140 da bır kez gördüm ama sabaha ölçütümüzde normal çıktı bence hıc tartışmaya gerek yok isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz herkesın kısısel tercihi

Herkesin kendi tercihi tabi ki yapılması gereken bişi olarak savunmak doğru olmaz ancak zararlı bir test değil. İnsanları hayır öcü pis kaka olarak yönlendiren tıpla uzaktan yakından herhangi bir ilgisi olmayan, kulaktan dolma bilgileri tamamen doğruymuş gibi üsteyen insanları gördükçe bir sağlıkçı olarak diğer insanları da yanlış yönlendirdiği için sinirleniyorum. Sonuçta şekere bakmanın bir çok alternatifi var isteyen istediği yöntemi seçebilir ama şeker yükleme testi mi yaptırdın ayy o bebeğe ne kadar zararlı haberin var mı diye konuşan birine maruz kalmak şeker yükleme testinden daha çok strese sokuyor insanı

Brnim açlık şekerim gebelik öncesi 70 lerdeydi. Hatta hanileliğin ilk aylarında da 70 lerde çıkıyordu. Bu sefer çıkmayacak bende şeker dedim. Çünkü diyetisyen eşliğinde kilo verdim ve yeme alışkanlıklarım gayet iyi. Okadar güvenmiştim kendime😁 bir de çok dikkatli yerim herşeyi sağlıkı beslenmeye çalışırım. Diyetisyenim bile sende bile çıktıysa bu kadar dikkate rağmen dedi duyunca🙈 yani yükleme yapmasaydım yok gibi davranabilirdim. Özellikle birde şeker aleti olmayan arkadaşlar bence yaptırmalı. Yani bir günlük takip yeterli değil bence. Bir arkadaşım birincide yaptırmış ve çıkmıştı ikincide zararlı diye yaptırmamış ve yok gibi davranmış. Son haftalarda fenalaştım şeker yükselmiş doktor kızdı demişti.

Merhaba kızlar, dün Ankara'da kar yağıyordu bugün bahar havası var. Güneşlendim biraz 🌻
Ben hala, anne olacağıma, bebeği kucağıma alacağıma inanamıyorum. Doğunca mı o hissi yaşıcam bilemiyorum☺️

X