2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Haklısın canım özeli ayrı dert devleti ayrı dert. Bende dogumu mu kendi memleketimde adanada yapacagım doktorum bıle hazır cok sükür su kontrollerımızde ıyı gecerse ınsallah guzel olacak. Sende ınsallah içini rahatlatacak bilgilendirme yapacak iyi bır doktor bulursun 🤗
İnşallah canım bizim memleketler de Akdeniz bölgesi, en azından düzgün hastane bulabiliriz ☺️

İyi yapmışsın o zaman canım. Ben de burdan okuduğumla doktorun ne kadar ilgisizlik yaptığını fark ettim ne kese boyutunu söyledi, ne ultrason fotoğrafı verdi (aile hekimi sordu) ne kan tahlili yaptı 3 hafta sonra gelirsin dedi sadece. Mhrs'den baktım da meğer o zaman da randevu yokmuş izine ayrılacak sanırım. Özel hastane en iyisi burda sadece bir tane var ama en azından insan gibi bir ilgi görüyoruz. Ben de en yakın zamanda gideceğim. Çok sinirlendim 🙄

Aynen sana katılıyorum. İnsan düzgün açıklama bekliyor doktorundan bu da olmayınca sinir oluyor. O yüzden özel hastane de ki doktorların ilgisi daha farklı oluyor ister istemez ve her seferinde ultrason görüntüsü mutlaka alıyorsun:)) Benim sorunlu hamilelik özeldeki doktorlar pek anlamadı malesef ama ilerleyen süreçte herhangi bir sıkıntı olmaz ise özel de bir doktora da gitmeyi düşünüyorum. Bakalım neler olacak :)

Kanama 6. Hafta mı başladı
Evet. İlk önce lekelenme oldu,peşine kanama ertesi günde düştü. Tabi o arada acile gittiğim için alttan muayene yaptılar. O da bence düşüşü hızlandırdı.

Ama bence bu tarz şeyleri düşünmek için 6. hafta çok erken. Ve bence insan içini hep ferah tutmalı.

Aynen sana katılıyorum. İnsan düzgün açıklama bekliyor doktorundan bu da olmayınca sinir oluyor. O yüzden özel hastane de ki doktorların ilgisi daha farklı oluyor ister istemez ve her seferinde ultrason görüntüsü mutlaka alıyorsun:)) Benim sorunlu hamilelik özeldeki doktorlar pek anlamadı malesef ama ilerleyen süreçte herhangi bir sıkıntı olmaz ise özel de bir doktora da gitmeyi düşünüyorum. Bakalım neler olacak :)
İnşallah her şey çok güzel olur canım 🙏

Evet. İlk önce lekelenme oldu,peşine kanama ertesi günde düştü. Tabi o arada acile gittiğim için alttan muayene yaptılar. O da bence düşüşü hızlandırdı.

Ama bence bu tarz şeyleri düşünmek için 6. hafta çok erken. Ve bence insan içini hep ferah tutmalı.
Doğru diyorsun canım. Herşey yolundadır :))

Sanırım biraz garantici yaklasiyorlar. Ben ilk gebelgimde 4+1 ile kese görmüştüm 5-6 haftalarda kese buyuyodu içinde bebek yoktu ama kesem oluşmuştu. Sadece ne kadar geç o kadar garanti panik yapmayalım diye sanırım içini rahat tut canım :KK66:
Allah hepimize sağlıcakla bebeğimizi kucağımıza almayı nasip etsin bu endişeler de bitecek inşallah 😘

Merhaba kizlar bugun gebelik testi yaptim ve cift cizgi cikti hic beklemiyordum kizim var ve daha 2 yasinda :cry: :cry: yarin kan testi yaptiracagim ve hesaplarima gore temmuzda dogum olucak gibi hayirlisi bakalim

Kızlar peki sizde de göğüslerde hassasiyet var mı ya dolgunluk? Bende sol göğsüm daha şiş sanki bir de, bu nasıl oluyor anlamadım?

H
Merhaba kizlar bugun gebelik testi yaptim ve cift cizgi cikti hic beklemiyordum kizim var ve daha 2 yasinda :cry: :cry: yarin kan testi yaptiracagim ve hesaplarima gore temmuzda dogum olucak gibi hayirlisi bakalim
Nasibi olan geliyor canım. Mutlu ol bence. Benimkiler arasında 6 yaşa yakın olacak. Bence çok ara verdim

burda ben dahil bir çok arkadaşımız çok zor hamile kaldık yıllarca bekleyen var siz bu haberi böyle üzülerek mi karşılıyorsunuz böyle bir konuda??

kese gördük henüz canım bebeği 23 Kasım'da göreceğiz insallah kalp atısına çağırdı doktorumuz. bence duyulur o haftada :KK69:
Ayy bende 2 gün nasıl sabredicem bilmiyorm. Boş keseye bakıp haftaya gel bebeği görelim demesini hiç istemiyorum. Travmatik bişey yaşadık ama gitmezsemde baya gece bırakmış oluyorum artık gitme zamanı geldi belki tahlil yaparız takviye alırım diye çok karmaşıgm :dua::KK51:

Ayy bende 2 gün nasıl sabredicem bilmiyorm. Boş keseye bakıp haftaya gel bebeği görelim demesini hiç istemiyorum. Travmatik bişey yaşadık ama gitmezsemde baya gece bırakmış oluyorum artık gitme zamanı geldi belki tahlil yaparız takviye alırım diye çok karmaşıgm :dua::KK51:
boş kese olarak düşünme şu anda normal süreçte sadece kese görülmesi gerekiyor 2 haftaya da bebeklerimizi göreceğiz insallah. tevekkül etmekten başka elden bir şey gelmiyor strese girmek onlar için daha kötü canım

boş kesede farklı bir belirti yasamıs mıydınız kanama vs?
Hayır herşeyim mükemmel gidiyordu hatta belirtilerim hala yok (halsizlik uyku dışında ) o zaman herşeyi yaşıyordum. Uyku hali mide bulantısı, gaz, kokular , baş ağrıları. 2 hafta gidip geldik kese güzel gelişiyor bebek için haftaya haftaya diye diye 4+1den 6+3e kadar kese için 4-5 defa Dr. Gittim... Sonuç kanamam oldu lekelenme gibi koştura koştura gittik hemen iğne verdi 1 hafta yatis dedi. O kadar cahildim ki ben hala bebek var düşücek sanıyorum. Dr eğer bebek varsa haftaya gorucez ama yoksa kürtaj dedi ben ağlıyorum dünyayı duymuyorum tabiki BEBEK VARSA ne demek anlamıyorum. Benim ablam biyolog onu aradım hemen ultrason fotolarmi hastanede kadın doğuma göstermiş 2 prof bakmış ve boş gebelik demişler. Ama 1 hafta bizde şans verirdik beklemek için demişler. O gün evde anladım boş gebelik ne demek. 1 hafta bebek yoktur diye kendimi hazırladım. Ya varsa diye stres yapmamaya çalıştım ama ömrümden gerçekten gitmiştir. Şuan hamileyim ama hiç öyle hissetmiyorum kendimi kaptırmamak için unutmaya çalışıyorum. Bağlanmamsk için elimi karnima koymuyorum. Biliyorum ki herşey bizim için ve olumsz şeylerde olabilir. Kendimi her şeye hazırlıyorum... Ama belirtiler de asla bir değişiklik yoktu 🙁

X