Merhaba arkadaşlar, benim de tarihim 14 temmuzdu ancak 30 haziranda nişanım geldi ertesi günü de doğurdum.
Kendi tecrübelerimi anlatmak istedim belki bir yararlanan ılur.
30 haziran sabah karşı 05.02 de nişanım geldi, yaklaşık 7-8 damla kan gibi miktarı. Doktoru aradık hemen, gidip bir kontrol ettirin dedi. Bu arada düzensiz hafif hafif sancılarım vardı ama sancı bile fenmez hafif gaz sıkkşması gibi. Hastanede baktılar hiç açılmam yok ama kanamam devam ediyordu, bir kere nişan gelip durmadı yani. Adetin son gğnleri gibi hafif hafif kanamam oldu hep doğurana kadar.
Sonra sizi yatıralım biraz kontrol edelim açılma olacak mı diye dediler, 6 gibi yatışım yapıldı öğlen 12 de 1 cm açılmam vardı ama sancılarım 4 dakikada bire düşmüştü ve baya şiddetlenmişti. Artık bıgün doğurursunuz yakınlarınıza haber verebilirsiniz dediler. Bu arada doktor açıklığımı kontrol ederken suyum da patladı zaten.
Sancılar artık şiddetlendikçe ben korkmaya başladım tabi acaba sezeryan mı yapsak diye çünkü bekliyoruz bekliyoruz açılmam artmıyor. Suni sancı verelim hızlandıralım dediler ama ancak 2 saat dayanabildim suni sanciya. Akşamüstü 5-6 gibi ben doktoruma nolur asezeryanla alın diye ağlıyordum ve açıklığım hala 1 cm di.
Çok uzatmak istemiyorum doğum yapmayanları korkutmamak için. Çok şükür gece 3.33 te normal doğumla bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. Allah her isteyene nasip etsin bu duyguyu, anlatılabilecek gibi değil.
Size tavsiyem eğer mümkünse normal doğurun, evet çok acıyor sancı ama doğurunca her şey bitiyor, sanki hiç doğurmamış hatta hamile bilr kalmamış gibi maşallah oradan oraya sekiyorsun.
Ben özel hastanede doğurdum, hemşireler doktorlar hep maskeliydi ama ben takmadım hiç, zaten sancı çekerken mümkün değil maske takmak.
Soracağımız soru olursa yazarsınız. Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın, sağlıkla hayırla inşallah.
Bir de ben de hiç geçmeyen bir ağlama var, o ne zaman bitecek acaba :) Allah’a şükür mutluluk ağlaması.