2020 Şubat Anneleri

Ek gıda ne kadar aldığına bağlı gün içinde yemek istemezse zorlamıyorum bizde çorbaları 10 kaşık falan sevdiği tek şey tarhana çorbası, bi onu yiyiyo severek ama oda doyurucu olmuyo heralde 1 bucuk saat sonra mama istiyo,
Aryada çok zor alıştı neler çektim bazen direndiği oluyo ama nasıl seviyosa o pozisyonda veriyorum biberobu içerken ya elimle oynyo yada emziği veriyorum eli boş kalmıcak yoksa içmiyo,
Temel besin anne sütü veya mama olduğu için ek gıdada zorlamıyorum sadece beslenebiliceği şeyleri yemek istediği kadar mamayı unutmasını istemiyorum şükür şuana kadar sorun yaşamadık kilo alımını artık önemsemiyorum bugün kontrole götürücem ateşi çıktı sabah bakalım kilosu kaç olmuş normal olsun yeter yani arya zayıf bi bebek kısada ama pire gibi durmuyo yerinde maşallah diyim gelişimi iyi olsun yeter

Ayiniz kilo ve boyunuz ne kadar ?

Kızlar hastaneye geldim tomografi çektirdim bakalım sonuç ne çıkacak. Doktor çok ilginç röntgen istedi ben tomografi istedim Çünkü röntgende tam çıkmıyor. sgk karşılamıyor dedi o problem değil dedim. Bizi düşünüyorlar da bu nasıl özel hastane mantığı anlamadım

Canım gece kesintisiz uyumak imkansız gibi bişey artık seni çok iyi anlıyorum Yaman da saat başı olmasa da 2 saatte bir emiyo ve gündüz uykuları 45 dk yı geçmiyo ki bunun 20 dk sı benim kucağımda kalan 25 dk yatakta yatarsa ne ala Gece de kendi yatağında uyumuyo eşimde ortamıza alma ben ezerim çocuğu diyo anne yanı beşikle benim aramda yatıyo bende çocuğu ve eşimi rahatsız etmeyim siye sağ tarafıma yatıyorum tüm gece sabah kalktığımda belim sırtım böbreklerim ağrıyarak uyanıyorum resmen yani diyeceğim şu az daha sabır geçecek bu günlerde geriye dönüp baktığında ne güzel günlerdi diyeceksin hiç zorlandığın anlar gelmeyecek aklına bence tadını çıkaracak yönler bulmaya çalış mesela ilerde emziği bıraktırmakla uğraşmayacaksın Kendi kendine bırakmış oldu öyle düşün böyle yapmazsan psikolojin bozulur ve çocuğuna da kötü davranmaya başlayabilirsin istemeden de olsa

Zorlamak çok yanlış en doğrusunu yapıyorsun. Bu dönemde zorlanan bebekler ilerde yeme problemleri yaşayan insanlar oluyorlarmış. Ben meme için bile zorlamadım. Zorla emzirmek bana itici geliyor. Zorla beslenmenin kızımın psikolojisini olumsuz etkileyeceğine inanıyorum.
Zorlamayalım ama yeme miktarını arttırmak için de uğraşalım. 8.ayda bir öğün süt bir öğün yemek olursa ideal. 10.aydan sonra yemek birazcık daha artmalı, 1yaştan sonra da anne sütü almıyorsa sadece yemekle beslenebiliyor.
Benim kız geceleri çoğunlukla emiyor, gündüz mama vermeyi 3-4 ay içinde tamamen kesmeyi hedefliyorum. Umarım iştahlı olur da yapabilirim.
Gece uyanmaları 1.yaştan sonra devam ediyorsa sadece gece mama öneriliyor ve yemeyi reddediyorsa mecburen gündüz de veriliyor.
1yaştan sonra keçi inek sütü de içebilirler ama insan vücuduna pek faydası yokmuş..

Kaan onceden boyle degildi ama şu dişleri ne zaman iyice zorlamaya basladi o zaman boyle oldu. Gece uykusuna ilk yattiginda deliksiz 3 4 saat uyurdu sonra emerdi sonra bir daha 2 2.5 saat sonra uyanir emerdi ama şimdi saat basi hatta bazen 45 dk aslinda hepsinde emmiyo dis etlerine masaj yapiyo memeyle cekmiyo cunku uykusunun arasinda oynuyo korkuyorum ki bunu aliskanlik haline getirip dişten sonrada yapacak diye.

Emzik olayina bende ilk basta oyle baktim cok sukur kendi birakti ileride ugrasmayacagim dedim ama bu seferde beni uyurken emzik diye kullaniyo memeyi cekince uyaniyo agliyo anca tam dalacak ki yatagina yatiracagim o zamana kadarda ayni pozisyonda durunca belim tutuluyo cunku bende düzleşme var.
Tek umudum biran once şu dişlerinin cikmasi

Katılıyorum bütün söylediklerine 1 yaşından sonra inek sütü veriliyo ama ben direk vermeyi düşünmüyorum hiç bişeyler hazırlarken katmak gerekirse katarım ama direk vermem yaa mama içsin onun yerine

Kızlar hastaneye gitmiş olsam bile dışarı çıkmak sosyalleşmek iyi geldi. Virüs yüzünden hepimizin psikolojisi bozuldu. Eşim alışveriş yapmanın yorucu olduğunu söylüyor ama bence o bile tek başına yapıldığı için bir rahatlama sağlıyor.

Bizimde başı bu ara çok sıcak yine ve az önce fark ettim damağında kabarıklık mı var bana mı öyle geliyor. Ayın 4ünde doktor kontrolümüz var bakalım ne diyecek
Evet kabarmış bence yakındır çıkması bizim iki tane alt diş çıktı üstten bekliyorum biraz kabarık ama bakalım sağlıkla gelsinler süt dişlerimiz

Bizim başlarda kilo problemi oldu bu yüzden karaciğer enzim değerleri çok yükseldi ucundan döndük diyebilirim o yüzden kilo alımı benim için önemli ama zorla yediremiyorum zaten ağzını açmıyor şaklabanlık yapınca ağzını açıyor o zaman 1 2 kaşık yiyor mamayı da çok yemiyor iştahsız açıkçası eskiden böyle değildi birden değişti bende dişe bağlıyorum artık umarım kilo alımında sıkıntı olmaz sürekli Farklı şeyler deniyorum bende çocuğum yemiyor diyen annelerden olmak istemiyorum
bizimkide tombul bir bebek değil ama ideal bence boyu kilosu şimdilik
Geçmiş olsun bu arada ben

Bu ay yani bizim 7. Ayımız bitti anneden ayrılma korkusu oluyormuş bebeklerde sanırım bir yerde okudum ondan yapıyordur belki de bizimkide istiyor sürekli yanında olayım

Evet zor bir durum ama bize özenme mama vermek de psikolojik olarak çok yordu beni ama sağlıklı olsunda bugünlerde geçecek elbette

Ayiniz kilo ve boyunuz ne kadar ?
7 ay 15 günlük 8180 gram boyuna bakmadı aleyi kırıkmış devlet hastanesi var burda sadece 1 bucuk ay önce 64 tü belki 68 falan olmuştur, ilk defa muanede ağladı ağzına baktırmak istemedi o tahta çubuk dişin ucuna değiyomuş dişte geliyo dedi ne zaman çıkar dedim cevap vermedi, bugün ateşlendi 37,3 oldu korkuttu beni fazla değil ama işte ve bütün gece uyuyan kız uyumadı ağla ağla çıksın artık

Muayene olduk. 70cm 8900 kg olmuş.
Kan tahlili verdik. Boğumları asimetrikti, bir göz daha görsün istedim. Bu doktor da gayet sağlıklı buldu. Tek başına asimetri bişey ifade etmiyor demek. Sırtında morluk vardı, doğum lekesiymiş geçermiş.
Kuzu eti yesin her çorbasında kemik suyu olsun dedi. Önümüzdeki ay balığa başlayacakmışız hatta yavaş yavaş tadımlık olarak ver dedi, gelişmeler bunlar.
Bir de demir damlası olarak sidefer kullandığımı söyledim,önermedi.
Kullanıma rağmen demir eksikliği çıkan çpk hastam oldu dedi. Tahlil sonuçlanınca arayacak gerekirse damla da değişebilir.

Maşallah kuzuyA kaç aylık oldu bizim 7 bitti bu ay ben kemik suyunvermeye yeni başladım et vermeyi düşünüyordum erken mi diye düşündüm neden kuzu eti acaba dana değilde

Bende fermix kullanıyorum ama bizim doktor tahlil 10. Ayda yapılacak dedi yapmadı

Maşallah kilolar yakın bizde 7 ay bitti 8200 bizimkide tahta kaşık değince ağladı huysuz
Allah kolaylık versin diğer dişler daha kolay gelir umarım ateşi yok ki bebişinin takip et sık sık el yüz yıka koltuk altına gerekirse ıslak mendil koy ama bence ona da gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…