2020 Şubat Anneleri

Ben bilmeyenlere hemde bu teknikle yapmak isteyen olursa diye ayrıntılı anlattım. Bizim aldığımız yerde maya da satıyorlar. Biz o şekilde hiç süt alıp yapmadık tadı nasıl olur bilemedim. Güvenilir bir sütçü yok mu çevrenizde.

Hazır yoğurttan ve pastorize günlük sütten yapıyorum. Doktorumuz bize çiftlik sütüne güvenmeyin dedi. Anca tanıdığın üreticiyse al dedi. Büyük şehirde de tanıdığım üretici yok tabii

Var esimin kuzeninin inekleri var ama bir turlu siparis veremedik bir de cok kilo olarak satiyo genelde ben az kilo taze olsun istiyorum cunku ev yogurdu daha cabuk eksiyo

Soru bir ) Dişi çıkan bebeler emerken ısırıyor mu ?
Soru iki ) diş buğdayı vs gib i etkinliklere girişen var mi ? Diş çıkınca özel birşey yaptınız mi ?

Var esimin kuzeninin inekleri var ama bir turlu siparis veremedik bir de cok kilo olarak satiyo genelde ben az kilo taze olsun istiyorum cunku ev yogurdu daha cabuk eksiyo
Benim eşimin ailesi hayvancılık yapıyor o yüzden eşim sütün kalitesini anlıyor. Ayrıca sağılan ineklere iğne yapılınca tadı değişiyormuş eşim onu da anlıyor. Yoğurdun sütün kaymağı az çıkarsa da almıyor ordan bir daha. Biz haftalık alıyoruz.

Kızlar eğer tanıdığınız sütçü yoksa kesinlikle dışardan süt almayın ben veteriner hekimim ve tarım ilçede çalışıyorum. Bilirsiniz hergün sütler toplanır ve antibiyotik varmı yokmu diye test yapılır bu test herzaman her üreticinin sütüne yapılmaz tüm sütler bir tanka toplanıp o tanktaki süte yapılır eğer bir üretici antibiyotikli süt verdiyse tüm tank antibiyotikli çıkar büyük markalar o sütü almaz ve maalesef o sütler bir şekilde mandıralara satılır. Günlük pastörize edilmiş süt almak bu açıdan daha sağlıklı olur.

Suan cok sevindim yogurdum tutmus ve guzel gozukuyo attim dolaba

Bizimki hiç 150 cc içmiyor 120 zor içiyor Kahvaltı zor yapıyor kaşık maması en fazla 10 kaşık yiyor kaç saatte bir besliyorsun bizimki ağzını sımsıkı kapatıyor biberonu görünce heyecanlanan çocuk artık ağzını açmıyor (( maşallah size

Bizimki de öyle bu aralar çok sık kalkıyor kakası da aşağı yukarı aynı kafası ateş gibi sanki bende dişten şüpheleniyorum doktor diş görünmüyor dedi ama bence diş sizinki de diştir bence yine de içiniz rahat etsin diye kontrole götürün isterseniz

Az demiş, tabi tek doğru yok. Belki öylesi iyidir. Biz tam yumurta sarısı yiyoruz.
9.ayda beyazını da ekliyor hatta bazı doktorlar. Bazıları 1 yaş diyor.
Yumurtayı az pişmiş mi veriyorsunuz yoksa elle yada çatalla ezip mi veryorsunuz

Yeni gittik kontrole evet dişten ama iste su siralar psikolojim hic iyi degil sacma sapan seyler dusunup kuruyorum kafamda

Yeni gittik kontrole evet dişten ama iste su siralar psikolojim hic iyi degil sacma sapan seyler dusunup kuruyorum kafamda
Sanırım kendine zaman ayırma vaktin gelmiş bence az biraz bakıp kitap yada dizi / film saati yürüyüş ben de bu hafta başlıyorum çünkü bende heegün ben kötü anneyi. Demekten kehaneti gerçekleştireceğim
Elimden geleni yapıyorum kimse dört dörtlüm bakmıyor çocuğuna İmkansız zaten emin ol Ne kadar rahat olursan bebeciklerde hissediyor ve mutlu oluyorlar
Evladının mutluluğunu istiyorsa önce sen mutlu ol

Keske yapabilsem bunlari. Kaan saat basi meme emiyo bensiz durmuyo ve zaten gurbetteyim gunduz yanimda kimse yok arada bi kv gelirse geliyo.
Tum bunlara ek 0 6 aylik emzigini 6 18 ayla degistirince emzigini birakti kaan ve artik emmiyo verince sinirleniyo aglama krizine giriyo yani artik gunduz uykusunda da yalanci emzik gorevini benimle goruyo. Gece gunduz memede kalmasindan cok sıkıldım cok dua ettim sutum olsun bebegim emsin diye ama kaan in hic ayari dozu yook son 2 aydir asiri tukendim 24 saatin abartisiz yarisindan cogu memede. Mama icen, biberon tutan bebeklere imrenir hale geldim basta 2 3 ay falan sıkıntı cikarmadi biberonda emdi ama sonra red basladi 1 gece olsun deliksiz uyumak istiyorum ama nafile. Cunku ne mama iciyo ne biberon aliyo ben uyurken benim yerime onu doyurabilecek kimse yok ben ölürsem yandiniz kaan a bakamayacaksiniz diyorum surekli esime disleri yuzunden yemekte yemiyo bu aralar dogru duzgun sinirlerim iyice lacka olmus durumda

Yumurtayı az pişmiş mi veriyorsunuz yoksa elle yada çatalla ezip mi veryorsunuz
Ben azıcık nemli bırakıyorum içini çok pişince kuru geliyor çocuklara aslında sağlıklı olan o ama yemiyorlar Defneye verirken yumurtanın peşine labne yada salatalık püresi veriyorum ki çıkarmasın. Elimle kaşıkla ne varsa o an onunla veriyorum.

Biz de aynı durumdayız gece yan yatıp meme vermekten sırtım ağrıyor 6 aydır delilsiz uyku hatırlamıyorum dün yine eşimle bir ton bu yüzden tartıştık
Yalnız değilsin yani

Bizimde başı bu ara çok sıcak yine ve az önce fark ettim damağında kabarıklık mı var bana mı öyle geliyor. Ayın 4ünde doktor kontrolümüz var bakalım ne diyecek

Eklentiler

• CFD55A7B-A0F0-41C4-93EB-23E058784002.jpeg
    39,7 KB · Görüntüleme: 32
Az pişmiş olmamalı. Yemiyorsa omlet yapabilirsin.

Sarisinin icerisinde bir bakteri vardi adini unuttum o yuzden tam pismesi gerekiyomus onun yok olmasi icin eger ayri ayri yediriyosan yumurtayi ufala kendi sutunden biraz koy ya da formul mamadan az bir sey koy kurulugu gitsin ben oyle yapiyorum daha rahat yiyo o sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…