• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
kaç günlük oldunuz canım
ben 25 günlükten beri uyku eğitimi demiyimde bişeyler yapmaya çalıştım kıza oldu galiba 🥰
dün akşam 7 buçukta uyudu şimdi kalktı 🤣
ki emiyo şuan belki yine geri uyucak
uyumasa bile aldım ben uykumu 🤣

6 günlük olduk
Bu aylarda uyku eğitimi olmuyor canım. Bazı yöntemlere gore 4. Ayda, bazı yöntemlere gore 6. Ayda başlıyor . Ufak tefek kendin teknikler geliştirebilirsin ama onların da alışkanlık oluşturması zor.

Bu aylarda uyku düzeni bile çok.degisken. üç gün harikayken 10 gün kabusa dönebiliyor. Büyüme ataklarında özellikle her şey çok değişebiliyor. Düzen müzen bazen hak getiriyor. O yüzden çok kasmamak lazim. Ilk 3 ay bebek ne derse nasıl huzurlu hissederse öyle davranmak lazim. Dünyaya alışıyorlar dertleri büyük:(

Uslu bebekler iyidir ama. Onların bile düzeni zamanla bozulabilir. Kolik bebekse, gazliysa ya da mizac olarak huysuzsa ne yaparsan yap 4 aya kadar düzen oturtamazsin. Asla sallamam dediğin çocuğu bir bakmışsın ki çarşafla salıyorsun:))

Evet cnm kulağında sarı akıntı geliyo uyurken sesleri sıçraması mi yoksa anı hareket de mi sıçramasını kastediyorsun
Mesela yatağına yaklaştığında yeri saklanınca bazen sıçrar ama seslere cok tepkisi yok
Gecen uyurken bilerek kaşığı tabağa sert çarptım o sese sıçradı sizin işitme testini cocuk doktoru mu yapiyo bizde genç bir hemşire yapiyo
Benimkide gecemedi dokor hic ugrasmayalim 1 aylik olunca getirin bakalim dedi cuma goturecegiz kulagi duyuyor sesden cok aliyor uyurken hep siçriyor sizinkide duyuyorsa sorun yoktur su vardir kulaginda

Kaç gündür biriken sayfaları okuyucam diye helak oldum ama yok olmuyor ben okudukça sayfalar artıyor pes ettim 😄 Zaten olaylara da aşırı Fransız’ım bebişlerin kırkı çıktı ben daha ilk defa parmaklanmanın derdindeyim 😄 Doğuranların gözü aydın darısı başımıza amiinnn 🤲🏻

😂😂😂😂
Bu yana gel canım. Bitmiyor o sayfalar
Okurken bir seylere cevap yazasim geliyo
Yazamadan telefon elimden gidiyor. Hep yapılacak bir iş oluyor

kızlar neler gaz yapıyo neler yapmıyo kafamda deli sorular 🙄
annem bezelye yapmış yedim ama korka korka
rezene içiyom kimyon atıyom yediğim yemeklere gaz sıkıntımız olmadı şükür şimdiye kadar ama ne yersem olur falan bilemedim

Bebeğine gore değişiyor. Kizimda gaz problemi yoktu. Her şeyi yedim, hiçbir şeyden. Kendimi sakınmadım. Hiç sknti olmadı

Bunda şimdilik.dikkat ediyorum ama olacağı varsa oluyor ona eminim. Gazlı bebek anne ne yerse yesin ne sakınırsa sakınsın yine gazlı yine gazlı

Kizlar gaz damlasindan bahsetmişsiniz ama benim doktor birsey vermedi hatta hiç bir şeyi kırma ye herşeyden ilk 1 ay bebeklerde gaz olmaz bakteri yoktur dedi 1 ay sonra gaz varsa diyet başlarız ne yer ne yemezsin dedi sizin 1 ayınız doldi mu ki

Evet canım ani bebek ölümlerinden koruyomuş bende makale okumuştum ve emzikli bebeler çok tatlı bence 😁
Ya demek doğruymuş ablamda bizim ybü hemşiresi de emzik aklandı artık demişti
Deniz de emiyo ama hep değil bazen iştahlı emiyo bazen öğürüyo
Ama ben ısrar edicem çünkü bayılıyorum emzikli bebeye

Evet cnm kulağında sarı akıntı geliyo uyurken sesleri sıçraması mi yoksa anı hareket de mi sıçramasını kastediyorsun
Mesela yatağına yaklaştığında yeri saklanınca bazen sıçrar ama seslere cok tepkisi yok
Gecen uyurken bilerek kaşığı tabağa sert çarptım o sese sıçradı sizin işitme testini cocuk doktoru mu yapiyo bizde genç bir hemşire yapiyo
Odyolog sanırım onlar yapıyor işitme testini.

Kizlar gaz damlasindan bahsetmişsiniz ama benim doktor birsey vermedi hatta hiç bir şeyi kırma ye herşeyden ilk 1 ay bebeklerde gaz olmaz bakteri yoktur dedi 1 ay sonra gaz varsa diyet başlarız ne yer ne yemezsin dedi sizin 1 ayınız doldi mu ki
Bir sıkıntı yoksa niye damla yazsın ki. Her şeyden yiyebilirsin tabi. Olacaksa 15 günlük veya 3 haftalıkken daha belirgin başlıyor. Sancısı olsa bilirsin zaten. Bu akşam 9'dan beri uğraştırıyor benimki :KK53:

Bende yaa
Kazasız alırsam zafer nidaları atıyorum evde :)
Valla erkek bebe zormuş bence

2 numara için erken sanki bize
Kaç kilo seninki şu an?
Alt açma örtüsünü ikiye bölmeyi akıl etti annem sağolsun baya iyi fikirmiş :) zaten küçücük dötleri var
4200 şu an kilosu 2 numara çok büyük gelmedi

Yaninda bazen yuksek sesle ablasina sesleniyorum ozaman sicriyor tepki veriyor hastanede kimin yaptigini gormedim sezeryanli oldugum icin ertesi gun sabah esim goturdu yaptirdi sonrasinda cocuk doktoru geldi 1 ay sonra getirin tekrar yapilsin dedi kbb polikilinigine yapildigini biliyorum testin

Ya demek doğruymuş ablamda bizim ybü hemşiresi de emzik aklandı artık demişti
Deniz de emiyo ama hep değil bazen iştahlı emiyo bazen öğürüyo
Ama ben ısrar edicem çünkü bayılıyorum emzikli bebeye
Benimkide aynı işine gelince tutuyo bazen öğürüyo bazen atıyo
Valla bende bayılıyorum şükocum 😍

Back