Çok doğru söylüyorsun Can'ım benim oğluma ikili testte herşey normal çıktı risk 85binde birdi çok iyidi yani ama ayrıntılı teste girdiğimde burun kemiği kısa down riski bar dediler oğlum doğana kadar korkuyla bekledik hep dua ettik ama çok şükür ki genetikmiş çok tatlı bi burnu var oğlumun zaten eşimin ve ailesinin burun yapıları da küçük boşuna stres yaşadık testlere çok güvenmemek lazım aslında
Evet cnm.
Eşim aynı anne babadan üç kardeşler üçününde burnu çok güzel ufacık ve kemer kemikleri o kısımda kısa.
Ya insanları böyle telaşa sokamazlar ama.
Bı test var yurt dışında yapılıyor yaklaşık en son fiyatı 2000 TL idi.
O testi yaptırın desinler insana, o test kesin sonucu veriyor.
Böyle diken üstünde olmaz ki.
Bu işler tamamen annenin yumurtasının kalitesine ve babanın sperminin kalitesine bağlı. Sağlıklı sperm yumurta buluşursa hiç sorun olmaz.
Dün yazdım işte kadın 20 yaşında embriyoları pgt testinden hiç biri geçemiyor. Trizomi çıkıyor hepsi.
Kadın 37/38/40 yaşında tüm embriyoları pgt testinden geçiyor. Tüm embriyoları sağlıklı.
Genetik çok önemli.
Bir de tıp her şeyi bilemez ki mesela sizofreni yi anlayın tıp çok ileri de ise dedim doktora.
Kıvırıyorlar yok bilemeyiz genetik değil diyorlar, Şifozreni %50 genetik geçişli bı hastalık oysa ki.
Benim annenim tüm gebelikleri ilk cocuk 5.5 kilo, ikinci çocuk 6 kilo, üçüncü çocuk 4.5 kilo doğurmuş.
Benimde önden gidiyor haftasına göre bana yok risk varsa derse ben sen benim haftama göre değil ekranda gördüğün haftaya göre hesapla dicem.