• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim oğlum sürünürken koltuğa tutunup ayağa kalkmış bugün allahtan heryere yastık koymuştum biyerini çarpmamış ama ne yapacakları hiç belli olmuyor 1 günde yeni birşey öğrenebiliyorlar. Şimdi ben koltukta uzanıyorum uğraşıyor nefes nefese tutunup kalkıyor suratıma eğilip hunharca gülüyor sonra başardım diye :) gel de öpme şimdi
Oyy maşallah. :) Bende dün kızlardan bir tanesinin acı çığlığıyla yerimden fırladım. Ben artık emekledikleri için salonun bir köşesini çitlerle kapadım. İçinde oyuncaklarıyla takılıyorlar bir gözüm üzerilerinde oluyor tabi ama daha rahattım. Kızlardan bir tanesi kendi kendine oturmaya başlamış ama bir anda geriye düşüp kafasını vurmuş :( ha bunları biliyorum çünkü yanlarında babaları vardı :sinirli: artık sürekli tetikteyim öğrendi ya koyduğum an oturuyor hemen arkasına yastık koyuyorum. Bir yerde düşe düşe öğrenecekler biliyorum ama canı yanınca çok kötü ağladı :(

sonsuzzz sonsuzzz hadess hadess kızlar uyku eğitimi vermenize çok sevindim umarım tamamlanır güzel bi şekilde.

Bu zor bi süreç anneninin istikrarlı olması lazım sanırım bebeğinde buna yatkın olması lazım. Sizi üzecekse bebeği çok yıpratacaksa hiç girişmeyin benim kızım uyuyunca çok mutlu oluyordu o yüzden eğitim bana iyi geldi.

Benim 2 ay oluyor Uyku eğitimine başlayalı. Zor bi süreçti ama çok güzel gidiyordu herşey düzeldi diye düşünüyordum. Gündüz uykuları uzamıştı mızırdanmadan uykuya geçiyordu genelde. Bazem naz yapıp mızırdandığıda oluyordu. Neyse bu sabah memlekete geldik yiğenim oldu mecbur kaldık biraz onu görmeye geldik :) en büyük korkum uykuydu ve korktuğum başıma geldi. Çocuk beşiğini istiyor :KK43: uyutamadım bi türlü 2 aydır verdiğim emek çöp mü olacak şimdi :KK43:

Evet canım kesinlikle bebeğin mizacıyla ilgili. Benim oğlum doğduğundan beri sakin, uyumlu bi bebekti zaten, şimdilik çok zorlamadı. Bazı inatçı keçilerimiz, huysuz sıpalarımız var topikte, onlar için zor olacaktor tabiki.

Bugün bizde eşimle aynı şeyi konuştuk, eğitim verdiğimizden beri, daha doğrusu uyuduğundan beri çok daha mutlı bi bebek. Bugün yürüyüşe çıktık, babasına bakıp bakıp kahkaha atıyordu :)

Keşke park yatağı varsa onu götürseydin canım, yokmuydu?

Kızlar benim oğlum sürünürken koltuğa tutunup ayağa kalkmış bugün allahtan heryere yastık koymuştum biyerini çarpmamış ama ne yapacakları hiç belli olmuyor 1 günde yeni birşey öğrenebiliyorlar. Şimdi ben koltukta uzanıyorum uğraşıyor nefes nefese tutunup kalkıyor suratıma eğilip hunharca gülüyor sonra başardım diye :) gel de öpme şimdi

Maşallah kuzum, senin paşa pek bi azimli, başarılı. İnşallah ömrü boyumca böyle olur..

Dis agrisi beter bir sey yaa, dr.un verdigi jel hic ise yaramiyor. Dun gece yarim tatli kasigi calpol verdim agrisi dinsin diye, iyi geldi cunku bagirarak aglamadi. Gece insanin agrisi artar ya, cok agliyordu.

Artik herkesin 6 ayi doldu 7.ayi dolanlar var, dişlerin huzursuzlugu baslamistir yani kizlar. İnsallah 32si de bu sekilde cikmiyordur.
Canım ben bügün bebekli arkadaşlarımla buluştum. Birinin 16 dişi varmış daha 1buçuk yaşında ve yine diş çıkarıyordı kız hiç oturamadı ve erkenden kalkmak zorunda kaldı. Çok huysuzdu sürekli ağlıyordu aşırı gözüm korktu ya

Ay maşallah :)

Afilim92 Afilim92 canım iyi geceler kaşık maması kullanan sen miydin? Aklımda öyle kalmış. Ben de bugün aldım. İçindekilerin tadımını yaptırmamıştım ama yine de verdim. 3-4 kaşık ancak yedi. O da türlü şaklabanlıklarla. Uyuması için ne kadar yemeli onu merak ediyorum da :D

Tüh canım ya üzüldüm inan, ağlamaya dayanmak gerekiyor ama ağlamak var, ağlamak var. Herkes kendi bebeğinin ağlamasını bilir, histerik ağlama dediğimiz ağlama türüne kolay kolay hiç bir anne dayanamıyor.

Toplamda kaç dakika dayandın ağlamasına peki? Ben ilk gece 25 dakika bekledim ve uyudu.
15 dk zor dayanabildim benimkiler genellikle aglarken katilirlar o raddeye gelmeden aldım canım hemen uyudu zaten omzum da

15 dk zor dayanabildim benimkiler genellikle aglarken katilirlar o raddeye gelmeden aldım canım hemen uyudu zaten omzum da
benim bebeğim de öyle ya :( bazen ona o an gözüm bakmıyor, onunla ilgilenmedim oynamadım o an diye bile ağlıyorken katılıyor birden :( öksüre öksüre ağlıyor.
Buna şükür ya... uyuyor yine de sonuçta eskiye göre daha iyi. Ben eğitimden ziyade zamanı gelince yatağını ayırmayı düşünüyorum ama gözüm korkuyorsa da benle uykuya geçtiği için yanında yatar sonrası kalkarım diye düşünüyorum, inşallah doğru düşünüyorumdur.

Bu diş gostergesi mi acaba. Çünkü bende her ne yolu denediysem olmuyor. Kabul errigieyontemlere de hayir dyor.

Gaz icin de ayağını sıcak tutmak şart. Ben onu gozlemledim. Hemen aliyorlar. Size de bol ağrısız günler olsun :)
Bılmıorm damaga baktım hıcbır belırtı yok ıc wermemıs ama alt damagının ustunde degılde dudaga yakın damak yerınde ıkı tane dıs seklı war kokte yanı bellı oluor onceden dıkkat etseydım anlardım farkı normalde de mı öle yoksa dıs gelınce mı öle oluor bılemedım ne kadar surede cıkar acaba dıs mı ya cok merak ettm

benim bebeğim de öyle ya :KK43: bazen ona o an gözüm bakmıyor, onunla ilgilenmedim oynamadım o an diye bile ağlıyorken katılıyor birden :KK43: öksüre öksüre ağlıyor.
Buna şükür ya... uyuyor yine de sonuçta eskiye göre daha iyi. Ben eğitimden ziyade zamanı gelince yatağını ayırmayı düşünüyorum ama gözüm korkuyorsa da benle uykuya geçtiği için yanında yatar sonrası kalkarım diye düşünüyorum, inşallah doğru düşünüyorumdur.
Valla ben ortanca oğlum 2 yasina gelene kadar birlikte yattık sonra onların odasını yapıp artik abiyle beraber odaniz var burda uyuyacgiz dedim bir kac hafta uyuyana kadar yanina yattım sonra alıştı ve diher oğluma göre çok özgüveni yüksek bir çocuk diyebilirim

Maşallah kuzum, senin paşa pek bi azimli, başarılı. İnşallah ömrü boyumca böyle olur..
Amin canım inş. Ben azcık tembelim babası azimlidir ona çekmiştir o huyu inş. Hepimizinkiler iyi insanlarla karşılaşsın bolluk içinde sağlıklı mutlu yaşasınlar :)

sonsuzzz sonsuzzz hadess hadess kızlar uyku eğitimi vermenize çok sevindim umarım tamamlanır güzel bi şekilde.

Bu zor bi süreç anneninin istikrarlı olması lazım sanırım bebeğinde buna yatkın olması lazım. Sizi üzecekse bebeği çok yıpratacaksa hiç girişmeyin benim kızım uyuyunca çok mutlu oluyordu o yüzden eğitim bana iyi geldi.

Benim 2 ay oluyor Uyku eğitimine başlayalı. Zor bi süreçti ama çok güzel gidiyordu herşey düzeldi diye düşünüyordum. Gündüz uykuları uzamıştı mızırdanmadan uykuya geçiyordu genelde. Bazem naz yapıp mızırdandığıda oluyordu. Neyse bu sabah memlekete geldik yiğenim oldu mecbur kaldık biraz onu görmeye geldik :) en büyük korkum uykuydu ve korktuğum başıma geldi. Çocuk beşiğini istiyor :KK43: uyutamadım bi türlü 2 aydır verdiğim emek çöp mü olacak şimdi :KK43:
Hayır canım bir iki gün biraz uykusu bozulacaktır ama sonra hatırlayacak kendi yatağını bebeklerin hafızalarını hafife alma :)

Kızlar oğlum küsmeyi gönül koymayı öğrenmiş o bit kadar haliyle anası kurban , ağladığı zaman benden önce babası alsa bana bir bakışı var görmeniz lazım bir taraftan ağlıyor bir taraftan da bana öyle bakıyor ki içim parçalanıyor kucağıma alıyorum babasından bana geldiğinde daha da beter ağlıyor sanki "niye beni hemen almadın zalım ana" der gibi hem ağlıyor hem de özür bekler gibi gözlerimin içine bakıyor ben de oyy canım oğlum falan diyorum sarılıyor boynumu emmeye falan çalışıyor :)

Kızlar migrosta saç bakım ürünleri ve boyalarda yarı yarıya indirim var. Ben color spesialist boya almıştım ne kötü koku ne birşey harika kokuyor, organik diye kuaförün kullandığı hem beter kokuyor hem kafamı yakıyordu. İlgilenen bakabilir. 2 paketi birden sepete attım o fiyata o kalitede boya zor

Valla ben ortanca oğlum 2 yasina gelene kadar birlikte yattık sonra onların odasını yapıp artik abiyle beraber odaniz var burda uyuyacgiz dedim bir kac hafta uyuyana kadar yanina yattım sonra alıştı ve diher oğluma göre çok özgüveni yüksek bir çocuk diyebilirim
Ne burcuydu ? :olamaz: Yengeç mi o da?

Amin canım inş. Ben azcık tembelim babası azimlidir ona çekmiştir o huyu inş. Hepimizinkiler iyi insanlarla karşılaşsın bolluk içinde sağlıklı mutlu yaşasınlar :)
Ya ne tatlı tontiş oğlun var maşallah, avakadoyu da afiyetle yemiş. Seninki çabuk büyüyecek maşallah

Canım ben bügün bebekli arkadaşlarımla buluştum. Birinin 16 dişi varmış daha 1buçuk yaşında ve yine diş çıkarıyordı kız hiç oturamadı ve erkenden kalkmak zorunda kaldı. Çok huysuzdu sürekli ağlıyordu aşırı gözüm korktu ya
dis huysuz mutsuz uykusuz yapti maalesef bizimkini de canim. Belirtileri basladiginda neden bu huysuzluk anlamiyordum, bir gece emerken canimi acitti o zaman bakmak aklima geldi ve baktim biri patlamis =) digeri gelemedi 10 gun oldu 1.si çikali, o da tam cikmadi daha.
ben de bugun bu katilma postuna rastladim instagramda, benimki de susmaz asla, dogdugu zaman gunde 8 saat agladigini biliyorum o yenidogan haliyle... Ve sonucunda uyumak falan da yok. Dr.a goturmustuk bir sey cikmamisti
benim bebeğim de öyle ya :KK43: bazen ona o an gözüm bakmıyor, onunla ilgilenmedim oynamadım o an diye bile ağlıyorken katılıyor birden :KK43: öksüre öksüre ağlıyor.
siz de mi beraber yatiyorsunuz =) biz de oyle valla gecede 365 kere onu alip geri uyandirmadan besigine koysam 1 dk da uyuyamam, o yuzden boyle rahat oluyor suan =)

dis huysuz mutsuz uykusuz yapti maalesef bizimkini de canim. Belirtileri basladiginda neden bu huysuzluk anlamiyordum, bir gece emerken canimi acitti o zaman bakmak aklima geldi ve baktim biri patlamis =) digeri gelemedi 10 gun oldu 1.si çikali, o da tam cikmadi daha.

ben de bugun bu katilma postuna rastladim instagramda, benimki de susmaz asla, dogdugu zaman gunde 8 saat agladigini biliyorum o yenidogan haliyle... Ve sonucunda uyumak falan da yok. Dr.a goturmustuk bir sey cikmamisti

siz de mi beraber yatiyorsunuz =) biz de oyle valla gecede 365 kere onu alip geri uyandirmadan besigine koysam 1 dk da uyuyamam, o yuzden boyle rahat oluyor suan =)
Bu konuda yalniz degilsiniz, bizde beraber yatiyoruz. Sabah tekmelerine kalkiyorum canim kizim benim cok iyi tekme atar. :)

Back