• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Tabi her çocuğun mizacı farklı, bende oğlumun mutsuz ve güvensiz olduğunu hissetseydim devam etmezdim.
Cocugun neye agladigini da kestirememek var. Aglatayim uyusun diye birr ara gittim. Yine oyle birakacaktim. İçime dogdu bir altina bakayim dedim.. Cocuk yeni kaka yapmis. Derdini anlatamiyor. O yuzden ne icin agladigini kestirememek var

sonsuzzz sonsuzzz senden cesaret alıp denedim uyku eğitimi işini ama kesinlikle başarılı olamadim kuzumun gözleri gidiyor ama ağlamayı artirdikca olan uykuda gitti ve 3 kez kucagima alıp sak8nlestirip geri koydum ama resmen her kıyısında bluzume yapışıp ağladı sonuç kucağımda sakinlestireyim derken iç çekerek sızdı bir daha denemeyi düşünmüyorum
Uygulayanlara saygim sonsuz amma bana göre değil bu iş

sonsuzzz sonsuzzz senden cesaret alıp denedim uyku eğitimi işini ama kesinlikle başarılı olamadim kuzumun gözleri gidiyor ama ağlamayı artirdikca olan uykuda gitti ve 3 kez kucagima alıp sak8nlestirip geri koydum ama resmen her kıyısında bluzume yapışıp ağladı sonuç kucağımda sakinlestireyim derken iç çekerek sızdı bir daha denemeyi düşünmüyorum
Aynen ben. O kadar vicdan yaptim ki. Cok üzüldüm . Cocuk anneye cok muhtac nasil al diye bakiyor. Evet böyle cok rezil oluyoruz zorluk cekiyoruz. Ama cidden bana göre de degil. Bir de kucukken annem de beni besikte yalniz birakmisti. Yanima gelmemisti. Icerden abimle sesleri geliyordu. Abim uyanikti ben uyumaya zorlanmistim. Aglaya ağlaya o besikte uyuyakalmistim. O geldi aklima. Çocuk akli derler ama gerçekten hatırlıyorum

Kızlar çocukları ve ya kendileri hasta olup iyileşip tekrar geri hastalanan var mı :KK43: benim çocuklarım ve biz hepimiz hastaydık kaç gündür yavaş yavaş toparlamıştik hatta önceki gece çocuklarım hiç öksürmedi bile dün gündüz de öksürmediler oh geçti gitti dedim dün gece ikisi de ateşlendiler bir biri ağlıyor dalıyor öteki uyanıyor o dalıyor sonra yine diğeri yanımda şırınga ateş düşürücü veriyorum büyüğe küçüğe 37.5 i geçmedi diye vermedim ama gözü kapalı öyle ağlıyor ki arada içi geçiyor 2-3 dk sonra yine uyanıyor hala da ateşleri var ve bütün gece uyumadım diye ellerimi kollarimi kipirdatamiyorum kalkıp hastaneye götüreyim diyorum hiç mecalim yok tekrar nereden geldi bu illet :KK43:
Canim yaa gecmis olsun .Allah acil sifalar versin.
Canım bir ara benimkide 45. Dakikada uyanıyordu sonra araştırdım felaket uykusuymuş tam dalma zamank dalamayıp uyanıyorlarmış 30 veya 45. Dakikada. Tekrar uyutmaya çalılın diyor ve 45 dakikaya kadar uyutma denemesne devam edin diyor uyumazda öyle kaldırın diyor. Bende denedim birlaç gün uyandığında. İlk gün tekrar 25 dakikada uyudu ve nerdeyse 1.5 saat daha uyudu. 2. Gün 15 dak uyudu. Dün uyanmadan kendi 2 saat uyudu. Şimdi uyuyor bakalım ne yapacak
Canim ben 3 aydir uyurken basindw bekliyorum.Olur ya yarim saat sonra gozu tam açılmadan uykuya geciririm diye. Ama cok nadir basarili oldum .Bazen saklandim ne yapcak izledim .Kivraniyo gozleri kapali sonra dalamayip agliyor. Yarim saati bir turlu aşamadık .
Selam kızlar sizlere birşey soracağım. aranızda bebelac ve bebelac gold mama kullanan varmı. Ben normalde SMA kullanıyorum. bulamayınca bebelac 2 aldım kızım yedi.tadını beğendi. geçenlerde e-bebek mağazasına gittim. SMA 800 ile bebelac gold 900 gr fiyatı aynıdı. 100 gr daha fazla diye bebelac gold aldım ama kokusu bana biraz tuhaf geldi. bebelac böyle değildi bu gold daha iyidir dedim ama pişman oldum şimdiden. kokusundan sonra içindekilere baktım. kanola yağı varmış içinde ondan mı böyle kokuyor. yada bozulmuş mu anlam veremedim. son kullanma tarihi geçmemiş
Icinde balik yagi var mi ?Egervarsa o koku ondan olabilir.Ben aptamil kullanmistim igrenc kokuyordu balik yagindan dolayi.
Yogurt bizde 8 saat sonra gaz sancisi yapti, dr.a sordum, mumkundur ama vermeye devam edin, zamanla alisir dedi @shealemon Afilim92 Afilim92 ama hic sevmiyor yuzunu ekşitiyor. Sanki limon verdik, halbuki eksi de yapmiyorum :-)
Benimki ne gaz yapıyorsaonu seviyor .Yumurta sarisiyla arasi kötü mesela .Avokado ile denedim peynirle denedim yok olmuyor.
Bendensin .:olamaz:
Denemeye cesaret bile edemiyorum yahu :KK17:
Besige alissin diye 3 gun pispisla denemistim .Onda bile küsmüştü.Tekrsr kendi yatagima aldigimda 10 dk da bir gözünü açıp kontrol etmeye baslamisti yaninda miyim diye .

Canim ben 3 aydir uyurken basindw bekliyorum.Olur ya yarim saat sonra gozu tam açılmadan uykuya geciririm diye. Ama cok nadir basarili oldum .Bazen saklandim ne yapcak izledim .Kivraniyo gozleri kapali sonra dalamayip agliyor. Yarim saati bir turlu aşamadık .

Icinde balik yagi var mi ?Egervarsa o koku ondan olabilir.Ben aptamil kullanmistim igrenc kokuyordu balik yagindan dolayi.

Benimki ne gaz yapıyorsaonu seviyor .Yumurta sarisiyla arasi kötü mesela .Avokado ile denedim peynirle denedim yok olmuyor.

Besige alissin diye 3 gun pispisla denemistim .Onda bile küsmüştü.Tekrsr kendi yatagima aldigimda 10 dk da bir gözünü açıp kontrol etmeye baslamisti yaninda miyim diye .
Cocuk konusmadigi, derdini anlatamadigi icin neye agladigini bilmek cok zor oluyor. Dedigim gibi uyusun aman birakayim besigine desem altina yapmis çocuğu kirli kirli sabaha kadar bekletmis olacaktim

Cocuk konusmadigi, derdini anlatamadigi icin neye agladigini bilmek cok zor oluyor. Dedigim gibi uyusun aman birakayim besigine desem altina yapmis çocuğu kirli kirli sabaha kadar bekletmis olacaktim
Benimkinin neye ağladığını tahmin edebiliyorum .Cok farkli aglama stilleri var kendine has .Birinden korkunca ayri,uykusu gelince ayri, hatta babasi aksam gelince daha farkli bir aglama tarzı var nazlanma seklinde :KK76:
Bir de kaka yapınca rahatsiz olup ayaklarini havaya kaldirir :olamaz:

Eğitim zor kızlar. Sanki beyazlarım arttı gibi bebekler iyide ben kötü oldum başlarda. Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız hiç başlamayın çünkü bebeklerin kafası karışmasın istikrar çok önemli. Benim bebeğim zaten ağlıyordu zaten sakinleşmiyordu. Artık çok daha az ağlıyor daha huzurlu ve mutlu bir bebek ama her bebek farklı. Diğer bebeğim zaten uyuyan bir bebekti o hemen adapte oldu mesela çok az ağladı. Kardeşi ağlarken horlayarak uyudu resmen :)

Benimkinin neye ağladığını tahmin edebiliyorum .Cok farkli aglama stilleri var kendine has .Birinden korkunca ayri,uykusu gelince ayri, hatta babasi aksam gelince daha farkli bir aglama tarzı var nazlanma seklinde :KK76:
Bir de kaka yapınca rahatsiz olup ayaklarini havaya kaldirir :olamaz:
Bu uyku egitimk yapiliyorsa ya bilen biriyle danışman dedikleri kisiyle yapılır. Ya uyumlu fazla tepki gostermeyen çocukla. Ya da tamamen dirayetli dayanabilen anneyle yapilir. Bana göre oyle

Afilim92 Afilim92 Canım benimkide kendi kendine uyumuyor malesef 45 dakika deneyin demiş ya o süre boyu kucakta pışpış ayakta sallama hangisini yerse o yöntemle uyutuyorum tekrar. Ama çok isterdim bende kendisi uyusun.korkuyorum denemeye yapamazsam çok ağlarsa falan ne bileyim.

Aynen ben. O kadar vicdan yaptim ki. Cok üzüldüm . Cocuk anneye cok muhtac nasil al diye bakiyor. Evet böyle cok rezil oluyoruz zorluk cekiyoruz. Ama cidden bana göre de degil. Bir de kucukken annem de beni besikte yalniz birakmisti. Yanima gelmemisti. Icerden abimle sesleri geliyordu. Abim uyanikti ben uyumaya zorlanmistim. Aglaya ağlaya o besikte uyuyakalmistim. O geldi aklima. Çocuk akli derler ama gerçekten hatırlıyorum
Ve şu anda 30.dk uyandı genelde şimdi

Ben çocuklar konusunda cok aşırı duygusallık gosteriyorum sanırım çocukluğumdan kalma bir çok bilinç altı sebebiyle hep kendimi onların yerine koyarak cocukluguma iniyorum olaylara yaklaşırken ondan dolayı çocuklar anneci benim pek kimsede kalmazlar ben yoksam iyi bişey biyerde ama bazende zorluyor.
Not çocukken abimin peşine takılıp yalvar yakar dedemle köye gidip ertesi gün dönmüşlügüm var asla annemsiz kalmazdim

sonsuzzz sonsuzzz hadess hadess kızlar uyku eğitimi vermenize çok sevindim umarım tamamlanır güzel bi şekilde.

Bu zor bi süreç anneninin istikrarlı olması lazım sanırım bebeğinde buna yatkın olması lazım. Sizi üzecekse bebeği çok yıpratacaksa hiç girişmeyin benim kızım uyuyunca çok mutlu oluyordu o yüzden eğitim bana iyi geldi.

Benim 2 ay oluyor Uyku eğitimine başlayalı. Zor bi süreçti ama çok güzel gidiyordu herşey düzeldi diye düşünüyordum. Gündüz uykuları uzamıştı mızırdanmadan uykuya geçiyordu genelde. Bazem naz yapıp mızırdandığıda oluyordu. Neyse bu sabah memlekete geldik yiğenim oldu mecbur kaldık biraz onu görmeye geldik :) en büyük korkum uykuydu ve korktuğum başıma geldi. Çocuk beşiğini istiyor :( uyutamadım bi türlü 2 aydır verdiğim emek çöp mü olacak şimdi :(

Eğitim zor kızlar. Sanki beyazlarım arttı gibi bebekler iyide ben kötü oldum başlarda. Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız hiç başlamayın çünkü bebeklerin kafası karışmasın istikrar çok önemli. Benim bebeğim zaten ağlıyordu zaten sakinleşmiyordu. Artık çok daha az ağlıyor daha huzurlu ve mutlu bir bebek ama her bebek farklı. Diğer bebeğim zaten uyuyan bir bebekti o hemen adapte oldu mesela çok az ağladı. Kardeşi ağlarken horlayarak uyudu resmen :)
Yaaa yerim onu .Ilerde de boyle kaygisiz olur stresli bir yaşamı olmaz insallah .Bu hayatta kaygisizlar kazaniyor :KK49:

Afilim92 Afilim92 Canım benimkide kendi kendine uyumuyor malesef 45 dakika deneyin demiş ya o süre boyu kucakta pışpış ayakta sallama hangisini yerse o yöntemle uyutuyorum tekrar. Ama çok isterdim bende kendisi uyusun.korkuyorum denemeye yapamazsam çok ağlarsa falan ne bileyim.
Bir de ben dk tutuyorum yataga koydugumda degil de memede daldigi anda basliyor 30 dk lik kronometre:işsiz:
Ve şu anda 30.dk uyandı genelde şimdi

Ben çocuklar konusunda cok aşırı duygusallık gosteriyorum sanırım çocukluğumdan kalma bir çok bilinç altı sebebiyle hep kendimi onların yerine koyarak cocukluguma iniyorum olaylara yaklaşırken ondan dolayı çocuklar anneci benim pek kimsede kalmazlar ben yoksam iyi bişey biyerde ama bazende zorluyor.
Not çocukken abimin peşine takılıp yalvar yakar dedemle köye gidip ertesi gün dönmüşlügüm var asla annemsiz kalmazdim
Bizim modeller boyle demek ki .
Cocuklarin karakteri ve annenin tutumu cok onemli .Benim bebe duygusal ben duygusal .Cikks olmaz .Bir de olurmuş bir gun basari hikayemi paylaşırmışım :KK47:
sonsuzzz sonsuzzz hadess hadess kızlar uyku eğitimi vermenize çok sevindim umarım tamamlanır güzel bi şekilde.

Bu zor bi süreç anneninin istikrarlı olması lazım sanırım bebeğinde buna yatkın olması lazım. Sizi üzecekse bebeği çok yıpratacaksa hiç girişmeyin benim kızım uyuyunca çok mutlu oluyordu o yüzden eğitim bana iyi geldi.

Benim 2 ay oluyor Uyku eğitimine başlayalı. Zor bi süreçti ama çok güzel gidiyordu herşey düzeldi diye düşünüyordum. Gündüz uykuları uzamıştı mızırdanmadan uykuya geçiyordu genelde. Bazem naz yapıp mızırdandığıda oluyordu. Neyse bu sabah memlekete geldik yiğenim oldu mecbur kaldık biraz onu görmeye geldik :) en büyük korkum uykuydu ve korktuğum başıma geldi. Çocuk beşiğini istiyor :KK43: uyutamadım bi türlü 2 aydır verdiğim emek çöp mü olacak şimdi :KK43:
Canim genelde baska yerde uyuturken uyku arkadasi veriliyor ya mantigi bu .Baska yerde yabancılık çekmesin guvende hissetsin diye .Uyku arkadasi götürmediniz mi ya da var miydi :(

Yaaa yerim onu .Ilerde de boyle kaygisiz olur stresli bir yaşamı olmaz insallah .Bu hayatta kaygisizlar kazaniyor :KK49:

Bir de ben dk tutuyorum yataga koydugumda degil de memede daldigi anda basliyor 30 dk lik kronometre:işsiz:

Bizim modeller boyle demek ki .
Cocuklarin karakteri ve annenin tutumu cok onemli .Benim bebe duygusal ben duygusal .Cikks olmaz .Bir de olurmuş bir gun basari hikayemi paylaşırmışım :KK47:

Canim genelde baska yerde uyuturken uyku arkadasi veriliyor ya mantigi bu .Baska yerde yabancılık çekmesin guvende hissetsin diye .Uyku arkadasi götürmediniz mi ya da var miydi :KK43:
Uyku srkadaşı var canım.ama baştan beri istememişti bugünde yine çıkarttım onu görünce daha çok ağlıyor uykuya dair herşeyde çok ağladı müziğini açtım falan çok ağladı. Kucağımda uyuttum mecbur ama çok üzgünüm :(

Canım gözün aydın inş eğitim güzel gider :) darısı bizim başımıza inş.
Bu arada hangi yöntemi uyguluyor danışman? Ve gece beslenmesini kestin mi nasıl yapıyorsun? Benimki gece 6-7kere kalkıyor en az. Buna anlam veremiyorum. Uyku eğitiminde nasıl oluyor?

20 tane süt dişi var canım bazısı yaşını doldurduktan sonra çıkacak. Onları daha kolay atlatiriz sanırım. İlkler zor...
ay insallah ya. 20lik dis bile var ya :KK48: yas olmus 20, hala dis cikiyor. Benim o da cok sorunluydu, cektirdim :işsiz:
Aglattigim cocuk sabah sesi cikmaz. Nesesi gitmis oldu. Ahhh ahhh her şekilde zorluk cekmek cok kotu
uzulme canim, demek ki senin cocugunun yapisina uymuyormus. Benimkini de biraksan 5 saat aglar ama uyumaz, hem inatci hem de o sekilde alisik degil ya, alistigi sekilde istiyor. Kucakta ayakta sallanirken bile agliyor, illa meme olacak.
İrmik, yulaf unu falan da üç gün denenmeli mi? Onlar da alerji yapabiliyor mu?
yulaf bizimkine alerji yapti canim. Anormal miktarda ve ogurerek kusturdu, vermiyorum.
Canım gözün aydın inş eğitim güzel gider :) darısı bizim başımıza inş.
Bu arada hangi yöntemi uyguluyor danışman? Ve gece beslenmesini kestin mi nasıl yapıyorsun? Benimki gece 6-7kere kalkıyor en az. Buna anlam veremiyorum. Uyku eğitiminde nasıl oluyor?
canim cocuk doktorumuz, emen bebek 2 yasina kadar gecede 8 defa kalkabilir dedi. 8e kadar normal sayiyorlarmis.

ay insallah ya. 20lik dis bile var ya :KK48: yas olmus 20, hala dis cikiyor. Benim o da cok sorunluydu, cektirdim :işsiz:

uzulme canim, demek ki senin cocugunun yapisina uymuyormus. Benimkini de biraksan 5 saat aglar ama uyumaz, hem inatci hem de o sekilde alisik degil ya, alistigi sekilde istiyor. Kucakta ayakta sallanirken bile agliyor, illa meme olacak.

yulaf bizimkine alerji yapti canim. Anormal miktarda ve ogurerek kusturdu, vermiyorum.

canim cocuk doktorumuz, emen bebek 2 yasina kadar gecede 8 defa kalkabilir dedi. 8e kadar normal sayiyorlarmis.
Onları da denemek gerekiyor yani, püf bitmiyor denemeler

Back